Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='farmerka63']Mhm...Mój Farmer mówi, że my wszystkie jesteśmy DOGOWARIATKI ...ale toleruje 48 brudnych łapek w naszym domu ....no bo co może innego uczynić , biedak ? :cool3:[/QUOTE]

ja zawsze Jarkowi powtarzam, że widziały gały co brały :evil_lol: a jak Margi u nas była to Ojciec Dyrektor Jej pytał czy też jest z tej Sznaucerowej Mafii :evil_lol:

Posted

[quote name='Myngey']Oprócz tego malucha którego wrzuciła elinka są jeszcze dwa sznaucery suczka średnia.
[IMG]http://s1.pokazywarka.pl/i/1555014/488706/zdjecie2414.jpg[/IMG]

I samiec olbrzym na tym filmie
[video=youtube;oXTCd70_UCg]http://www.youtube.com/watch?v=oXTCd70_UCg&feature=player_detailpage[/video][/QUOTE]

Jeszcze został chłopak - Olbrzym

Posted

[quote name='Myngey']Jeszcze został chłopak - Olbrzym[/QUOTE]

a jest szansa na więcej info o nim? jaki jest? do ludzi, psów? ile ma lat? może jakieś zdjecia to by się póki co jakieś ogłoszenia porobiło i na www bym wrzuciła

Posted (edited)

Chłopak naprawdę olbrzymi jest, chyba nawet ponad wzorzec. U mnie na dt chłopaki, duże zwłaszcza, odpadają - mamy ustaloną hierarchię i nie chcę detronizować moich starych suk, bo naprawdę poczciwe z nich dziewczyny. Nie chcę im tego robić po prostu. Zresztą jak duży chciałby porządzić, to w pewnym momencie moje dwie duże się postawią i może być rozlew krwi. Mniejszym od siebie wybaczają wiele głupich pomysłów i mam do nich zaufanie, bo Grace jest bardzo opiekuńcza, a tamte przez naśladownictwo też nie fikają.

Elinko, czy sunia ma jakieś imię? Bo nie wiem, jak do niej się zwracać.

Biedna nie opuszcza wiatrołapu, najwyżej zrobi 2 kroki w stronę przedpokoju i koniec. Nie chcę nic na siłę, bo i tak do domu muszę troszkę ją wciągać.
Chodzimy na 5-metrowej taśmie - ona uwiebia węszyć, wije się poomiędzy krzaczorami i drzewami, a ja za nią. Albo muszę przekładać taśmę. Kocha las, zapachy śladów zwierząt. Ale bez linki (na ogrodzonym moim terenie) łazi za mną i pilnuje się. Moich suk się trochę boi, bo one lubią się przepychać, robią czasem trochę hałasu, są duże, mocne, a ona przy nich delikatna i słaba. Ale stopniowo ośmiela się już troszkę podchodzić do nich.

Zaraz jedziemy do weta (niestety to 2-3 godziny z bańki, bo sam dojazd prawie 2). Pogoda do bani do jeżdżenia, sypie wciąż, a na jezdni breja.

Edited by marako
Posted

[quote name='farmerka63']Mhm...Mój Farmer mówi, że my wszystkie jesteśmy DOGOWARIATKI ...ale toleruje 48 brudnych łapek w naszym domu ....no bo co może innego uczynić , biedak ? :cool3:[/QUOTE]

48 łapek? Mam nadzieję, że liczysz też koty, chomiki, jeże itp.

Posted

Marako - te 48 łapek to tylko psy i koty - fifty/fifty. Do niedawna było 40, ale zawitał hrabia Zachary jako tymczasowicz, i jeszcze przylazło samo takie zasmarkane kocisko . No to leczymy, odkarmiamy, odpchlamy...

Posted

[quote name='farmerka63']Marako - te 48 łapek to tylko psy i koty - fifty/fifty. Do niedawna było 40, ale zawitał hrabia Zachary jako tymczasowicz, i jeszcze przylazło samo takie zasmarkane kocisko . No to leczymy, odkarmiamy, odpchlamy...[/QUOTE]

a ja siedzę i liczę - raany skąd Farmerka ma 10 psów i 10 kotów???? :crazyeye: hahaha chyba czas się wrócić do szkoły podstawowej :D zmyliło mnie to fifty/fifty haha

Posted

Już zwątpiłam, czy jestem na właściwym wątku, tyle się dzieje...

To krótko: ciąża urojona, zwykła na szczęście nie (USG pokazało też stan nerek -OK, śledziony- OK, pęcherza- OK, trzeba sutki na razie smarować, a jak nie uda się, to ldostanę leki p/laktacji.
Uszy zdrowe. Wet ocenił ją na max 4 lata, raczej bliżej 3-3,5.
Kupiłam odpchlenie i odrobaczenie (dobrze, że moich nie odpchlałam i nie odrobaczałam, choć czekają zakupione środki już od miesiąca - równocześnie zakropię wszystkie, ale już jutro).
Przy okazji sterylki polepszymy stan tej blizny, bo jest paskudna - musiała być ogromna, głęboka rana i ziarninowała tak nieciekawie i byle jak się pozrastała.

Czekam na propozycje imienia.