Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i jeszcze taki z cieszyna

Zdjęcia N2 ALDEN
Alden jest większym, wspaniałym czarnym kudłaczem. Niestety z bardzo zaniedbaną sierścią, przez co nie od razu można zauważyć jaki jest piękny. Chociaż ma około 7 lat zupełnie tego po nim nie widać. Jeszcze wiele lat wspaniałego życia przed nim, jeżeli ktoś go zabierze do domu i pokocha. Wystarczy odrobina chęci i dobra szczotka, aby mógł się dumnie zaprezentować światu. Jest dosyć spokojny i łagodny. Został znaleziony w pierwszej połowie kwietnia, błąkał się razem z owczarkowatym Lizardem.

Posted

[quote name='Saththa']Hmmm ja nie robiłam nigdy zdjęć w lustrze i przez szyby które by wyglądały ładnie;) Dziękuję za rady

Ja tam żadnym ekspertem od fotografii to nie jestem, ale kiedyś ktoś mi tak doradził, gdy na wywołanych z pewnej wycieczki autokarowej zdjęciach niemal na każdej fotce było widać moją fotografującą postać. Że posłużę się nie moim zdjęciem, mniej więcej chodziło o to:

fot.nynka http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=576263&f=157

[SIZE=2]Podobnie rzeczy się mają z fotografowaniem przytoczonego przez Ciebie przykładu srebra czy choćby fotografowanych z zastosowaniem lampy błyskowej obiektów z bliska. Jeśli pstrykniesz zdjęcie na wprost to nie będzie na nim widać nic poza oślepiającym światłem flesza. Kilka dni temu robiłam zdjęcia książek i dokładnie ten sam miałam problem.

na tym zegarku trudno jest odczytać, która to godzina?

[SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]

Może ten mini fotograficzny kursik
przyda się też pieskom?

[SIZE=2]świecąca Moli, bo [SIZE=2]pstryknęłam zdjęcie fleszem na wprost mordy:oops:

[SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]
[SIZE=2]Ale czasami rozświetlający flesz może i pomóc[SIZE=2]:

zawieszka "JESTEŚMY ŚWIATŁOŚCIĄ ŚWIATA"
[SIZE=2] ;-)[SIZE=2]

[SIZE=2][SIZE=1][SIZE=2]

Posted

monika&karol napisał(a):
Ja byłam w sobotę na Paluchu i widziałam jednego sznaucera śr.

Dziewczyny czy sznaucery mają swoją fundację?

Oj pewnie niejeden tam siedzi bidulek :(.Z tego co wiem nie mają fundacji :(.Ale jest tu taka jedna co by się nadawała na Prezesową takiej fundacji :siara::scared:

Posted

Kurdę...:( to się chyba nigdy nie skończy... serce pęka, jak się to ogląda:placz:

"HODOWCA" chce je sprzedać, bo sznaucerki "wyszły" z mody! a co za tym idzie, stały się zbędne! Nie zarabiają na potrzeby rodziny, to trzeba zmienić profil np. na shitzu tzu albo yorki!!! Oby tylko nie skończyły w schronie albo co gorsze... w lesie...

Posted

Luna_wro napisał(a):
Kurdę...:( to się chyba nigdy nie skończy... serce pęka, jak się to ogląda:placz:

"HODOWCA" chce je sprzedać, bo sznaucerki "wyszły" z mody! a co za tym idzie, stały się zbędne! Nie zarabiają na potrzeby rodziny, to trzeba zmienić profil np. na shitzu tzu albo yorki!!! Oby tylko nie skończyły w schronie albo co gorsze... w lesie...

Myślę iż schron lepszy niż tamto miejsce, choć w sumie zależy też jaki schron... Oby tylko nie skończyły własnie w lesie lub jeszcze gorzej

Posted

...i jeszcze to udokumentował , kretyn :mad:
Taki chłit marketingowy ...:(

Jeden z tych psiaków wygląda nietęgo - ten, który jest sfotografowany na jakiejś szmacie., widziałyście ?
Kiedy "odbijaliśmy" Spinkę z rąk podobnego "chodoffcy" w sierpniu ub. roku spotykałam się z zarzutami, że mimo wszystko napędzamy koniunkturę , ale kto wie, do czego posunęłoby się takie indywiduum, mając na stanie 7-mio letnią suczkę z ropomaciczem ? Nawet nie chcę myśleć :placz:

Posted

malawaszka napisał(a):
a do mnie ma przyjechać sznaucer, który prawie został zagryziony w jednym ze schronisk molochów, nie mogę nic napisać póki co, pies ledwo przeżył, ma ogromne rany, jest teraz pod opieką pracującej tam weterynarz w izolatce/szpitaliku, jak dojdzie do siebie, jeśli przezyje, na tyl żeby mógł być w kojcu to przyjedzie :(

co z Twoim gościem?

Posted

Paulinken mi napisała, że w Przyborówku jest taki 10-letni dziadzio, oddany po śmierci właścicielki. Rodzina nie chciała się nim zaopiekować. Piesek w schronisku w ogóle sobie nie radzi