Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko zapowiadało się tak jak zawsze...
Zwykły dzień, wszystko całkiem normalnie. Rodzina w komplecie, wszyscy członkowie razem. Wspólny wypad autem za miasto...Niesamowita radość psa z długo oczekiwanego wyjazdu...

Bo przecież ONA jest z nimi od zawsze...Odkąd była małą puchatą kuleczką, na widok której każdy zatrzymywał się i wzdychał: "Jaka ona śliczna"...
Miłość jaką obdarowała swoich właścicieli była ogromna...Każdego członka rodziny kochała tak samo!

Bezgranicznie...

Podróż autem, z całą rodziną. No niby zwykła przejażdżka ale czy na pewno?
Czy na pewno wszyscy wrócą do domu razem, w komplecie?
NIE!
Suczka, tak oddana swojej rodzinie, tak kochająca została zdradzona!
Zdradzona przez stworzenie, któremu ufała najbardziej-człowieka!

Ten oto człowiek, którego obdarowała uczuciem tak mocnym, zostawił ją bez najmniejszych skrupułów w schronisku!

Cała rodzina była w komplecie...I tak po prostu, bez żalu ją pozostawili...
Wszyscy patrzyli na jej zdezorientowanie podczas wyciągania na SIŁĘ z auta przez hycla.

No bo przecież wg nich to tylko pies...
ONA czuła jednak inaczej!!!
Wzrok,który patrzył na swojego pana wyrazić mógł wszystko!!!
Strach,obawę, cierpienie oraz inne nawet nie ogarnięte przez nas uczucia!

Bo jak może czuć się pies, który ma wszystko?!Kochającą rodzinę, wielki plac do zabaw i biegania, pełną miskę i bezpieczne schronienie a potem w jednej chwili traci wszystko??!!
Tego nikt niestety poza samą suczką nie wie...
Pozostała jej tylko depresja...Oraz nadzieja... Nadzieja na lepsze jutro, które MY chcemy jej dać!!!

Sunia jest w takim stanie, że siedzi tylko za budą i nie wychodzi .
Bo ONA czeka...
Czeka nadal na swojego ukochanego pana.
Pies nie wie co to zdrada. Pies kocha i czeka, na kogoś kto nigdy do niej nie wróci...Nie przytuli, nie pogłaszcze...

Teraz zostaliśmy jej tylko MY, musimy jej pomóc aby znowu mogła uwierzyć w dobro człowieka i pozwolić jej kochać z wzajemnością...

Nadaliśmy jej imię Nadzieja. Poza tym nie wiemy za wiele...
Zbieramy na hotelik dla Niej, aby móc wyciągnąć i nać szanse na nowe życie!!

POMÓŻCIE!!!

Banerek do pobrania:

Deklaracje stałe:
_zuzlikowa...10zł
--------------------
razem...10zł

Deklaracje jednorazowe:
_Negri-2008...20zł
-----------------------
razem ...20zł

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MY tego nie rozumiemy i pojąć nie możemy ...

ale ile jest takich przypadków tu na dogo ile sie słyszy
/////i widzi wokól siebie

te przypadki wrastania łancucha w kark psa ....jak mozna tego nie widziec ....!!!!jak mozna nie myslec o bólu tego psa ...
:shake:
a jednak mozna

mozna psa spakować do auta i wywalić ...przywiązać w lesie do drzewa ..lub poprostu zabić tak poprostu bo sie znudził bo zmieniła sie moda na taką rase !!!!!!!!!....:shake:
a może dlatego ze sasiad ma nowego ladnego to co ja mam być gorszy ....:shake:

a moze dlatego ze stary a tu piękna willa .....kute ogrodzenie !!!!!!:shake:

tylko czy takiego typa mozna nazwać człowiekiem ...czy taki typ ma to coś co nazyawmy sercem ..sumieniem ....:shake::shake:

Posted

Coteczki...zastanawiałam sie nad allegro i chciałam napisać,że mamy zbyt mało danych,zbyt mało zdjęć,że powinnyśmy zacząć od zabrania suni z miejsca gdzie umarł RAMZES...to samo schronisko,ten sam kojec...ale chyba jednak nic nie stoi na przeszkodzie by wykorzystywać wszystkie możliwości jednocześnie!

Jeśli ktoś może wystawić allegro...na 14dni najlepiej...to bardzo proszę,ale nie piszcie gdzie dokładnie jest...zaznaczcie też,że zostanie wydana wysterylizowana!!!W tytule koniecznie napiszcie-bernardyn....

Musimy też pilnie szukać pieniążków na hotelik!
Nie zabieramy suni do hoteliku by tam długo czekała...doprowadzenie do porządku,poszczepienie,dobre fotki i informacje o socjalizacji i będziemy szukali błyskiem domku dla pięknej!Najlepszego z najlepszych!

Pomóżcie suni...która wczoraj dostała imię...Nadzieja...Nadzia...
Najdrobniejsza wpłata...bazarki...fanty na bazarki,to własnie jej szansa!

Nadzia jest zdrowa...trzeba wydobyć ją z marazmu...pomóżcie!!!

Posted

ladySwallow napisał(a):
Nadzieja, sunia bernardyn szuka miłości (739651492) - Aukcje internetowe Allegro Link do allegro, dopiszę dane kontaktowe, jak tylko je dostanę ;)

EDIT: I bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/dla-bernardynki-nadziei-na-lepsze-zycie-bazarek-uslugowy-kup-teraz-do-18-09-a-146244/#post12949830 Tylko proszę o podrzucanie, bo ja będę, przynajmniej jutro, tylko wieczorem.

Dziękuję:loveu:...wystawiaj kontakt na razie na [email protected]
telefon 506479242.

Ata...jak możesz zadzwoń do mnie lup wyślij na pw nr do siebie.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dane kontaktowe dodane do allegro.

Dziękujemy...

:oops:...a ja małą prywatę muszę wprowadzić...nie wytrzymuję- to zdjęcie z awatarku,za każdym razem mnie fascynuje! I obiekt,ale i sposób jego ujęcia,kolorystyka...fascynujące!

Posted

ladySwallow napisał(a):
Zuzlikowa, masz PW :cool3:

Dziękuję! Wzruszyłam się!
Dziękuję!!!!:loveu:

Chciałabym,by i naszą Nadzieję ktoś pokochał tak piękną miłością!!!:oops:
Pomóżmy Nadzi znaleźć jej miłość!
...wiem,że tak będzie!Po prostu wiem,ale potrzebujemy do tego pomocy!!!

Posted

Przeklejam informacje i fotki aty z wątku ogólnego beniów z Wrześni...
Pamiętacie RAMZESA ?...ten sam kojec...czy taki sam koniec?

"
Obserwacja trwa 15 dni (chyba:roll:). Facet był bardzo zdziwiony, że robię jej zdjęcie, nawet podniósł na mnie głos, ale szybko spasował jak mu wytłumaczyłam, że chcę dla niej szukać nowego domu i to jak najszybciej.
Może chce być kryty np.w razie pytań sąsiadów co zrobił z psem.......:roll:

w tym kojcu aktualnie przebywa sunia......

a tutaj widać kawałek łebka....:shake:

To jej miejsce dzisiaj...szerokości furtki,długie,ciemne...to jej miejsce do życia!
Jeszcze na początku...czekała- starała się mieć na widoku otoczenie,leżała przed furtką...jeszcze na początku miała nadzieję...

TERAZ leży głęboko w tym wąskim kojcu...TERAZ nie chce już nikogo i niczego widzieć...TERAZ straciła nadzieję????

Czy skończy się to tak jak u Ramzesa...opinia agresywnego...depresja...i nie zdążyliśmy z pomocą?!Czy też nikt nie zauważy, jak będzie odchodzić?!

NIE POZWÓLMY NA TO!!! Zróbmy wszystko by została uwidziana i zauważona!!!...w imię Ramzesa...nie pozwólmy na to znowu!:shake:

Posted

Dziewczyny, chciałam powiedzieć, że na koncie Nadziei (no, na razie na moim - zuzlikowa, prześlij na PM konto, na które mam wysłać pieniądze z bazarku, gdzie się skończy) jest w tym momencie 49 zł! Na bazarku zostały już tylko 3 pakiety ogłoszeń.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dziewczyny, chciałam powiedzieć, że na koncie Nadziei (no, na razie na moim - zuzlikowa, prześlij na PM konto, na które mam wysłać pieniądze z bazarku, gdzie się skończy) jest w tym momencie 49 zł! Na bazarku zostały już tylko 3 pakiety ogłoszeń.

Dziewczyny...jeśli nie macie nic przeciw temu,będę zbierać pieniążki dla Nadzi na razie na moje konto. MOŻE BYĆ?...wiem,że nie zdążycie odpowiedzieć...więc może z kontem poczekamy do wieczorka? Dobrze?

Kochana,a Ty nie dawaj i nie puszczaj pieniążków dla Nadzi:shake::mad:!
Do wieczorka wszystko bedzie jasne!Dzięki!!!...wielkie!

Posted

Pieniążki z bazarku na Nadzieję czekają jak w banku na pojawienie się na moim PW Twojego konta :) Możemy zaczekać do wieczora, bo na razie bazarek i tak trwa, a wolałabym zrobić jeden przelew, niż rozdzielać na dwa - choć jeśli będzie potrzeba, to prześlę dwoma.

EDIT: I tak niewiadomo, czy przelewy od dziewczyn z bazarku przyjdą przed weekendem, czy po - zależy od banków.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Pieniążki z bazarku na Nadzieję czekają jak w banku na pojawienie się na moim PW Twojego konta :) Możemy zaczekać do wieczora, bo na razie bazarek i tak trwa, a wolałabym zrobić jeden przelew, niż rozdzielać na dwa - choć jeśli będzie potrzeba, to prześlę dwoma.

EDIT: I tak niewiadomo, czy przelewy od dziewczyn z bazarku przyjdą przed weekendem, czy po - zależy od banków.

No,to na razie czekamy ...na decyzjae co do konta i pieniążki na Twoim koncie!:lol:

Nadzia się przypomina!:loveu: