Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co to za hotelik czeka na Nadzieję?? Zalesie Górne czy Dolne?
Jest szansa na zawiezienie psiny ale niestety najwcześniej w sobotę. Wkrótce będę wiedziała czy to pewne ale myślę, że tak ale ze zwrotem za paliwo. Ja sama niestety nie mam odpowiedniego autka, żeby zawieźć

Posted

[quote name='MyszkaMiki']A co to za hotelik czeka na Nadzieję?? Zalesie Górne czy Dolne?
Jest szansa na zawiezienie psiny ale niestety najwcześniej w sobotę. Wkrótce będę wiedziała czy to pewne ale myślę, że tak ale ze zwrotem za paliwo. Ja sama niestety nie mam odpowiedniego autka, żeby zawieźć

Wybaczcie,że dopiero teraz,ale dziewczynka naprawdę może zmartwić!:shake::oops:

Otworzyła się szansa,by Nadzia jutro pojechała do Astaroth...jej TZ wracając do domu może przejechać przez Wrześnię i jak się uda(tzn...czas otwarcia schronu zgra się z godzinami powrotu...niezależnego od niego oraz sunia nie będzie nadmiernie zestresowana i agresywna),to weźnie Nadzię i zawiezie do nich do hoteliku.

Jeśli nie uda się,to już mam gwarancję MyszkiMiki,że zawiezie Nadzię w sobotę.

Będziemy wszystko wiedziały już jutro ...może już przed 14-tą.
Trzymajcie kciuki za Nadzię...niech wykorzysta swoją szansę!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wybaczcie,że dopiero teraz,ale dziewczynka naprawdę może zmartwić!:shake::oops:

Otworzyła się szansa,by Nadzia jutro pojechała do Astaroth...jej TZ wracając do domu może przejechać przez Wrześnię i jak się uda(tzn...czas otwarcia schronu zgra się z godzinami powrotu...niezależnego od niego oraz sunia nie będzie nadmiernie zestresowana i agresywna),to weźnie Nadzię i zawiezie do nich do hoteliku.

Jeśli nie uda się,to już mam gwarancję MyszkiMiki,że zawiezie Nadzię w sobotę.

Będziemy wszystko wiedziały już jutro ...może już przed 14-tą.
Trzymajcie kciuki za Nadzię...niech wykorzysta swoją szansę!
To wielka szansa dla Ciebie dziewczyno!
Tak się cieszę, że coś się ruszyło i że mała będzie miała sznasę na nowe życie!

Posted

[quote name='MyszkaMiki']Na pewno się uda. Jak nie jedna to druga opcja wypali !!
Ja w razie czego mam zapewnienie jednej osoby, że ją zawiezie. Ma duże autko więc będzie jej wygodnie na tylnej kanapie

A jeszcze po 14-ej MyszkaMiki zadzwoniła z informacją,że Janusz(TZ Astaroth) skontaktował się z Panem ze schroniska(nie mógł dojechać w godzinach otwarcia...do 13-ej) i Pan czeka na przyjazd Janusza!!! Dziękujemy!:loveu:

Maleńka daj szansę sobie pomóc!:oops::oops::oops:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Nadaliśmy jej imię Nadzieja. Poza tym nie wiemy za wiele...

Dziwnie się czuję,będąc imienniczką psa...:evil_lol: W sumie to imię mnie tu przyciągnęło...:cool3:
Podnoszę!:loveu:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Przecież to piękne...:loveu:

Piękne? Może i tak.Ale i trochę dziwne.Nie wiem,jak masz na imię,ale...Wyobraź sobie,że idziesz ulicą.W pewnej chwili ktoś woła Cię po imieniu.Obracasz się,szukasz tego kogoś.I okazuje się,że to nie Ciebie wołano,tylko psa...Jak się wtedy czujesz??? :diabloti:
Osobiście unikam nazywania swoich zwierząt ludzkimi imionami.W tej chwili mam psy: Tyrsa i Liko,oraz papugi: Hoffi,Alik,Śnieżka,Dilaw. Były jeszcze Koli
  • ,Lusia
  • ,Bajka
  • . Jest tyle pięknych zwierzęcych imion...:loveu:
    Choć muszę przyznać,że suczka gabarytowo pasuje do mnie...:evil_lol: Też jestem duża i puszysta...:eviltong:
    No,psinko,wędruj w górę!:multi:

• Posted

[quote name='Wet-siostra']Piękne? Może i tak.Ale i trochę dziwne.Nie wiem,jak masz na imię,ale...Wyobraź sobie,że idziesz ulicą.W pewnej chwili ktoś woła Cię po imieniu.Obracasz się,szukasz tego kogoś.I okazuje się,że to nie Ciebie wołano,tylko psa...Jak się wtedy czujesz??? :diabloti:
    Osobiście unikam nazywania swoich zwierząt ludzkimi imionami.W tej chwili mam psy: Tyrsa i Liko,oraz papugi: Hoffi,Alik,Śnieżka,Dilaw. Były jeszcze Koli

• ,Lusia
  • ,Bajka
  • . Jest tyle pięknych zwierzęcych imion...:loveu:
    Choć muszę przyznać,że suczka gabarytowo pasuje do mnie...:evil_lol: Też jestem duża i puszysta...:eviltong:
    No,psinko,wędruj w górę!:multi:

• Hihihi...ale tak dokładnie jest...idę na spacer i podbiega do mnie owczarek i jej pani woła...Roma,do nogi!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...nie wiedziałam o którą z nas chodzi!

Tyle z radośniejszych wieści!
    Niestety Nadzieja nadal pozostaje w schronisku!
    Janusz nie zdecydowała się jej zabrać.

Rozmawiałam już z MyszkąMiki...pojedzie w sobotę z Nadzieją do hoteliku w miejscowości Jeziórko niedaleko Zalesia Górnego.Transport bedzie kosztował 150zł.
    Skontaktowałam sie też z hotelikiem...potwierdziłam przyjazd Nadzi w sobotę,przekazałam informacje o suni i jej potrzebach!
    Muszę kupić karmę i wysłać na adres hoteliku.Zrobię to po potwierdzeniu,że Nadzia już tam jest.
    Wszystkie dane adresowe przekazuję MyszceMiki.

No i jeszcze, sugestia,która wybrzmiała dzisiaj...jeśli Nadzia,nie pójdzie ze schroniska lub szybko nie zmieni się jej zachowanie...stopień socjalizacji,zostanie uznana za psa nieadopcyjnego...dalej nie muszę nic mówić...wiecie co oznacza etykietka psa nieadopcyjnego.

Bardzo proszę pomóżcie!
    Uratowałyśmy nieadopcyjnego Bazyla!!!
    Uwierzyłyśmy w szansę psa,który nie wychodził zza budy...Atosa!!!
    Dajmy sznsę Nadzi...dla niej,to byc,albo nie być!

Posted

[quote name='Madallena']do schroniska w Jeziórku? a co to takiego?

To są po prostu...stresy!!!

Oczywiście Nadzia jedzie do hoteliku w miejscowości Jeziórko przy Zalesiu Górnym!!!

...idę zrobić sobie coś do zjedzenia...może już pora?!:oops:

Posted

Znajomy jest zawiadomiony a więc wyjazd pewny. Może się nie odbyć już tylko z przyczyn wyższych jak awaria auta (lepiej wypluć aby się nie zdarzyło).
    Jutro posiedzę trochę z nią, żeby się do mnie przyzwyczaiła i nie bała się

Posted

Może jutro uda mi się tam podjechać (do Jeziórka) i zobaczyć to miejsce. Bo tak naprawdę to Nadzia jedzie w ciemno! Ale ma w okolicy dobrą opiekę. Poproszę dziewczyny z Fundacji Przytul Psa, zeby miały ją na oku. Niedaleko mieszkają.

Myszka a Ty ją tam poznaj dokładnie i zobacz o co jej chodzi, biedaczce. Pogadaj z nią, niech się wyżali, Będzie jej łatwiej!

Myszka, skąd będziesz po nią jechać? Z jakiej miejscowości?

Posted

Mam kogoś z okolic Zalesia, właśnie z Fundacji Przytul Psa i również poprosiłam aby zobaczył co to za hotelik bo jak wczoraj się pytałam o jakiś w Zalesiu to stwierdził, że nic takiego nie ma ...
    Czekam na jakąś wiadomość od tej osoby.
    Ja do schroniska mam 6 km, jestem z Wrześni

Posted

zuzlikowa napisał(a):
    Hihihi...ale tak dokładnie jest...idę na spacer i podbiega do mnie owczarek i jej pani woła...Roma,do nogi!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...nie wiedziałam o którą z nas chodzi!

I co???Podbiegłaś???:diabloti:

Posted

Wet-siostra napisał(a):
    I co???Podbiegłaś???:diabloti:

Zostawiłam to suńce...mam nadzieję,że i Nadzia spotka Cię kiedyś i jej ukochana pani zawoła Nadziu,do nogi i...Nadzieńka pobiegnie zostawiając Cię ze zdumioną miną...bo ja taką miałam!

Nadzieńko...pomóż nam pomóc!:loveu:

Posted

Wet-siostra napisał(a):
    Żeby tak się stało,to Wasza podopieczna musiałaby trafić do Przemyśla...;)

Trzymaj kciuki,żeby dobrze trafiła...może właśnie do Przemyśla?!:p
    Teraz niech trafi do hoteliku...niech już nie siedzi w schronie...potrzebna jej wolność,przestrzeń, bodźce do życia...nie wolno jej pozwolić kisić się we własnym strachu i przerażeniu!!!...nie wolno pozwolić ukrywać się i wycofywać...:shake: