Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co o niej napisać?

Ma 15 lat, guza na szyi i została wyrzucona na ulicę.

Guz został zdiagnozowany i nie jest złośliwy. Nie jest też bolesny, sunia nie zwraca na niego uwagi. Po prostu go nosi.
Gdy podawano mi ją do zdjęcia drżały jej łapulki. Dziarsko dreptała sobie po wybiegu.

Może jeszcze to, że od kilku dni nie mogę przez nią spać.

Co zrobić, aby zrekompensować jej ten straszny moment, gdy biegała po ulicy w każdą stronę szukając właściciela?
Te noce które spędziła nie wiadomo gdzie, nie wiadomo jak? Głód?

Nie wnikam w to, kim był człowiek, który jej to zrobił. Każdy z nas wie.0X

A więc co zrobić? Wszystko co możliwe.

Szukajmy dla niej domu stałego lub tymczasowego, dożywotniego pewnie.

Zbierajmy dla niej pieniądze na hotelik.

Wystawmy jej allegro cegiełkowe, zróbmy bazarki.

Niech nie będzie samotna, gdy będzie odchodzić. Proszę.......

• Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże tak bardzo bym chciała ją zabrac, ale jak moje 40 kg po niej przejedzie w formie zabawy to masakra :placz::placz::placz: Ona musi miec spokój i miłośc na te ostatnie dni / miesiące / lata ... :placz:

Posted

hajaa napisał(a):
Boże tak bardzo bym chciała ją zabrac, ale jak moje 40 kg po niej przejedzie w formie zabawy to masakra :placz::placz::placz: Ona musi miec spokój i miłośc na te ostatnie dni / miesiące / lata ... :placz:

A ja mam już 5 adoptowanych psiaków,wszystkie to starowinki,jedna sunia ma 2 kilo...

Posted

Ja kilka dni temu wyadoptowałam szczeniaka. Miałam trochę odsapnąc, a tu masz ... :placz: Ludzie zlitujcie się, nie mogę patrzec na te jej ślepka ... :flaming:

Posted

hajaa napisał(a):
Jak można wyrzucic taką istotkę ? JAK ???

Oj można:-(...moja adoptowana sunia też była porzucona:shake:
Oto moja dziewczynka:loveu: Z moim synem:loveu:

Posted

wtatara napisał(a):

Wiem dokładnie,że to JEJ wątek,ale to nie wyklucza jedno drugiego.Można przy okazji zerknąć jak ludzie postępują z psami(o ratlerka chodzi) i jaki oferują mu transport do nowego domu.
Właśnie dzięki takim "kwiatkom" mamy to co mamy:shake:.Jeżeli ktoś chce psa paczką wysłać,to nie dziwne,że psy są wyrzucane jak śmieci.
A zrobić tylko "hop piesku" ...byle podrzucić:roll:

Posted

Cholerny świat:watpliwy:
Jeżeli nikt nie będzie chciał dać dt/ds suni,to jeżeli się zgodzicie,to moge jej dać dt.Dt(pewnie już dożywotni) dlatego,bo poprosiłabym o pomoc w razie jakiejś choroby sunieczki,czy coś....mam swoich juz 5 adoptowanych psiaków i nie dam rady jak zaczną mi chorować,a to staruszki są:shake:

Także jak nie będzie chętnych na przygarnięcie maleńkiej,to mogę ją wziąć...lepszy mój dom,niż schron

Mam teraz u siebie na dt takiego staruszka-agresora,ale on żyje ze wszystkimi innymi psiakami w zgodzie,tylko z moim jedynym młodym psem coś nie chce się zgodzić:niewiem:.Mam nadzieję,że już niedługo pójdzie do ds,bo ludzie zaczynają się nim interesować

A Wasza babulinka spałaby sobie z moją 2-kilową babulinką.Byłyby dwie maleńkie babulinki:loveu:
Mam nadzieję,że ona nie jest agresorką:roll:,bo moje wszystkie starowinki to spokojne psiaczki:loveu:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Reniu jest najlepszym domkiem dla tej kruszyny.:p

Poczekajmy niech sie dziewczyny obudzą,może jakiś lepszy domek sie trafi;)
Jak nie,to jeżeli pozwolicie,to zabieram babcinkę:loveu:

A miłość to ja Ci już wyznałam :loveu::evil_lol:
:diabloti::loveu:

Wybywam na razie z dogo,czekam na rozwój sytuacji

Guest Elżbieta481
Posted

Renata5-oglądam to zdjęcie.Taka mikropsinka i ją tez ktoś wywalił?Napisz coś o niej proszę...
waldi481