Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to ja myślę że poczekamy jeszcze

dzisiaj sprawdziłam w kartotece dokładnie kiedy kończy się kwarantanna
nie 13 jak myślałam....Biszkopcik będzie szczepiony dopiero 18 września i wtedy będzie mógł zostać wydany do Ciebie:multi:

tester się sprawdził...zero reakcji na Adę i nawet na zupełnie obce osoby, które dzisiaj przyszły w odwiedziny

Anikita, jak ty to zrobiłaś tak szybko:crazyeye:

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kruszynka - Biszkopcik. Jego los w Waszych rękach!

Szedł ścieżką 15 letniego życia, przydeptując drobnymi łapkami liście marzeń, gałązki złudzeń, ściółkę nadziei. Wciąż wierzył, że u końca tej pielgrzymiej drogi stoi on, człowiek przez duże "C". Mała, beżowa kruszyna, z pyszczkiem przyprószonym siwizną czasu i zmartwień, o niej to bowiem mowa, z zdumieniem, przerażeniem i narastającym żalem mijała twarze, na których malowały się: obojętność, brak empatii, ba...elementarnej wręcz wrażliwości na cierpienie, samotność, poczucie odrzucenia. Niezwykle trudno jest wytrzymać spojrzenie opisanego biedaka, nazwanego roboczo Biszkopcikiem. Jego wilgotne oczy emanują rezygnacją i bólem bliżej nieokreślonych, raniących wspomnień. Od czasu do czasu pojawia się w nich iskierka niemego błagania o pomoc, o ratunek, o podarowanie choć kilku chwil szczęścia, o których pamięć warto będzie zabrać z sobą w ostatnią podróż. Czyj był Biszkopcik? Czy naprawdę nikt go nie szuka? Dlaczego, u schyłku swej egzystencji został skazany na bezdomność, w efekcie czego trafił do schroniska, gdzie na własność dostał jedyną, jedyną rzecz - numer schroniskowy? Te pytania pozostaną zapewne bez odpowiedzi. Inne, niemniej ważne, czy tęsknota psiaka, tęsknota za normalnością, ciepłem, subtelnością pieszczoty, zostanie choćby w minimalnym zakresie zniwelowana, czeka na swoją odpowiedź, a tę napisze teraźniejszość i przyszłość. Biszkopcik to domowy, zachowujący czystość, delikatny nieszczęśnik, czekający na nikłą szansę na odmianę losu. Wystraszony, rozdygotany, powolutku otwierający się na ludzi i stojącą za nimi życzliwość, lada moment z pomieszczenia kwarantanny schroniskowej trafi do boksu z innymi psami, większymi i nieprzychylnymi nowo przybyłym. Tam nie rządzi prawo pięści lecz ostrych kłów! Konfrontacji z nimi biedak nie przetrzyma! Nie pierwszy i nie ostatni?! Jest w tym i racja ale... Dlaczego właśnie on? Czy przeznaczenie nie ma dla Biszkopcika ni jednego asa w rękawie, karty, którą trzymałby w dłoni zdolny pokochać go człowiek?

Osoby zainteresowane wyrwaniem Biszkopcika z psiej samotni proszone są o kontakt:

Ośrodek Pomocy dla Zwierząt Niechcianych i Porzuconych
Os. Białe 7
Uciechów
58-203 DZIERŻONIÓW
TEL. 0-510433322 0-889 137 137
e-mail: [email protected]

Posted

mam zdjęcia Biszkopcika w nowej kurteczce....:loveu:
jutro wezmę aparat i wstawię je na wątek

Dziadek przez nas tak wołany, coraz bardziej odżywa

Miziasty do wszystkich ale nigdy sam nie prosi się o uwagę
taka mała zahukana bida

Posted

Majqa nie minimalnie a maksymalnie :multi:

moze Biszkopcikowi przypadlo imie do gustu?
na pewno jest mu milo skoro się ozywia :loveu:

wczoraj przez pw zaprosiłam Asiorkową do pomocy odnosnie allegro
dzisiaj chyba zajrzy :)

strasznie mi ten Biszkoptowy dziaduleczek lezy na sercu

chcialabym by znalazl sie dla niego domek najlepszy na swiecie

Ankita czekamy na wiesci po weekendzie :)

Posted

Boszkopcik dniami leży w swoim lóżeczku...widać że szanuje je, czasami tylko poduszka zaczyna mu spadać

bardzo spokojny, przywiązany i karny
idealny dla spokojnej osoby
chwyta za serce

Posted

justynavege napisał(a):

wczoraj przez pw zaprosiłam Asiorkową do pomocy odnosnie allegro
dzisiaj chyba zajrzy :)

zaglądam dziś dopiero.. na prawdę nie żyję.... jestem tak zarobiona.. a dziś mój pan wybył na cały dzień "bo musi odpocząć" od całego tygodnia opiekowania się kacprem... a to, że ja w pracy zapierd...m to już malusi pikuś.. BO on jest zmęczony.... :angryy: ehhhh sorki, że smęce... czekam na więcej zdjęć... do allegro MUSI być minimum z 10 fotek, to podstawa.... bez tego po prostu szkoda kasy na wyróżnianie....

Posted

iiiitam aniele, nie podoba mi się bo są zdjecia mało chwytliwe ;)
i za mało ... o!!
znaczy za mało zdjeć w których widać całą jego posture i pycholek...
są szanse na jakieś inne zdjecia??

Posted

Cześć kochanie, jeszcze trochę musicie być cierpliwi Ząbek niestety na weekend nie zawitał w nowym domku. Jego nowy pańcio musiał zostac dłużejw szpitalu i pobyt Ząbka przedłużył się do tego weekendu :( Strasznie mi przykro, że ta niepewność pozostaje ale nie miałam wyjścia. Beżek wygląda ślicznie widać że kochana psina. Mam nadzieję, że zakocha się w mojej Zulce na swój sposób. Postaram się zawieźć Ząbka wcześniej - środa/ czwartek tak aby na weekend już mieć pewność. Starsznie was przepraszam - życie jak zawsze płata figle.

Posted

Boszkopcik jest takim psem o którego pewnie nie będą się bili:-(
W czwartek postaramy się go zaszczepić i zaczipować

Dziadek otworzył się już trochę bardziej...w szczególności do kierownika
Ze mną nawet nie chce wychodzić na swoje ogrodzenie....Robert za to chyba nawet nie potrzebuje smyczy...dziadek nie to że idzie przy nodze...no idzie dosłownie przyklejony do nogi
na koniec kwarantanny zrobimy test psio-koci
ale nie sądzę żeby był agresywny...już przynajmniej raz pokazałby ząbki jak przechodzę po korytarzu z psami z boksów ogólnych

Anikita jeśli wszystko wyjdzie pozytywnie z Ząbkiem najlepiej żebyś sama wybrała dzień w którym chcesz przyjechać....
Chcielibyśmy poświęcić conajmniej godzinę tylko i wyłącznie Tobie i Dziadkowi
napewno wspólny spacer

My zobywaliśmy jego zaufanie kilka dni....na początku nie chciał wyjść z boksu na spacer był tak przerażony nową sytuacją
Znając Ciebie będzie mu łatwiej znieść zmianę miejsca

Posted

super:multi:

Może dziadkiem ktoś zainteresuje się na poważnie!

Dzisiaj zrobiłam mu kolejne ładne zdjęcie..takie chwytające za serce
tylko aparat został w schronisku

Robert mówił że gdyby nie jego pies, bez zastanowienia wziąłby Biszkopcika
To rewelacyjny pies:loveu:

jutro powstawiam jego zdjęcia