Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Doda, poprosze Ogonka naszego, zeby cos naskrobala.
Juz wysylam link.

Ciocie a co z Caragh? nie odzywa sie, czy wszystkou niej OK??[/QUOTE]

Komputer mi szlak trafil plus pare problemow osobistych i 2 tygodnie przelecialy. Za brak odzewu baaaardzo Was Cioteczki przepraszam. U nas wszystko po staremu, kociak szaleje. Co do wychodzenia, to mysle, ze by sie nadawal, lubi zwiedzac nowe tereny. Choc jest narwany wiec naprawde zero aut ;) Z psami nie ma problemu. Bardziej plochliwie reaguje na obcych. Zawsze to wygada tak samo: Dzwonek do drzwi-> szczekanie psa-> kot pod wanna :lol: Gosc siedzi -> piesek przywitany -> kociak po cichu sie skrada :evil_lol: Pol godziny pozniej kociak skacze juz przed nosem goscia :D Nie wiem czy mi sie tylko tak wydaje, ale do mezczyzn podchodzi z troche wieksza nieufnoscia. Przyjaciolka go mogla miziac po paru godzinach, facetow obserwuje z bezpiecznej odleglosci. Ale moze to tez kwestia podejscia pojedynczych osob

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Caragh! ciesze sie, ze wszystko wrocilo do normy i jestes z nami.
Moje koty tez tak reaguja, dzwonek i szczekanie psa i ich nie ma, jeden w szafie, drugi pod łożkiem :)

Mizianie dla naszego Czarnulka a dla Ciebie pozdrowienia :)

Posted

fiorste no pewnie ze u caragh w porzadku. ja do niej piszę smsy, jesli nie dogo :D
Ciesze sie ze miauczerek ma sie dobrze. Poproszę o tekst, zdjęcia mam, spróbuje zrobić allegro, ale wolałabym zeby to zrobil ktos kto umie.. ja to takie podstawowe potrafię. <wstydniś>

Posted

Eee tam, tu wiekszosc Cioteczek mowi, ze nie potrafi, a potem cudenka wychodza :D Twoje pewnie tez piekne bedzie :) Tekst skombinuje, bo na pisanie sie nie nadaje :P Tak, jak nie na Dogo, to zawsze smsy, zupelnie bez kontaktu przeciez nie moze byc :) Dziekujemy za pozdrowionka, na pewno wymiziam :)

Posted

Wiecie co... wstyd się przyznać, ale nie umiem dzisiaj ułożyć tekstu "łapiącego za serducho"... :oops: :shake:

Na początek mam taki zwykły tekst, ewentualne poprawki pewnie dopiero w piątek, bo jutro do wieczora na uczelni. No i przez to, że dogo cudownie działa :roll: nie wiem, ile lat ma nasz kawaler, bo z tego, co wyczytałam, wyszło, że waży ze cztery kilogramy ;)

Tekst:

[FONT=Verdana]Jak to się dzieje, że zwierzę w potrzebie wyszukuje intuicyjnie Dobrego Człowieka, który jest w stanie mu pomóc? Tego nie wiemy, ale wie to nasz koci bohater, Miauczer.

[/FONT] [FONT=Verdana]Początkiem sierpnia ubiegłego roku piękny, kruczoczarny kocur o złotych oczach trafił na Osobę, która nie mogła przejść obojętnie obok głodnego i spragnionego zwierzęcia. Na początku jednak Miauczer był nieufny – owszem, przychodził na jedzenie, ale uciekał przy próbach bliższego kontaktu. Po miesiącu intensywnych prób ze strony wolontariuszki, coś się nagle zmieniło – kot zaczął domagać się pieszczot!

[/FONT] [FONT=Verdana]Gdy tylko okazało się, że Miauczer wcale nie jest zdziczałym kotem, trafił do Domu Tymczasowego. Szybko okazał się być cudownym, ciepłym kotem, który przy odrobinie dobrego podejścia sam prosi ludzi o pieszczoty.

[/FONT] [FONT=Verdana]Jak to kot z ulicy, Miauczer miał problemy ze zdrowiem – jednak dzięki sponsorom, kotek jest już całkowicie wyleczony, wykastrowany i intensywnie szuka własnego domu![/FONT][FONT=Verdana]

[/FONT] [FONT=Verdana]Jeśli uważasz, że będziesz dobrym opiekunem dla tego niezwykłego futrzaka – skontaktuj się z wolontariuszką! (tu dane kontaktowe – telefon, mail czy co tam trzeba ;))

Kurczę, wiem, że średni ale dzisiaj mam jakiś słaby dzień :oops:
[/FONT]

Posted

evl, przecież nie powiedziałam ze to Ty masz zapłacić :O
Isaodra nadal nie zwróciła pieniązki..
a zdjęcia musze obejrzeć i wybrać te najładniejsze, może uda mi się jutro ci wysłać.