Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']hej hej ;)

powinnam już spać a ja na dogo siedzę :roll:[/QUOTE]

jesteś złą dziewczyną:evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']I wtedy się wyśpisz :evil_lol:[/QUOTE]

dobra myśl :diabloti:

ale tylko tydzien i mam urlop :lol: wtedy bede mogła sie wyspać :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']teraz jest na lekach to już go własnie nie boli i biedny co chwile zagląda w okno bo by sobie do Qwendy poszedł i głodny jest :roll:

dokładnie to zrobił sobie coś w kręgosłup i od tego dostał niedowładu porażennego czy jakoś tak to się nazywa to jest coś podobnego do tego jak u człowieka wypadnie dysk , tylko ze u psów to inaczej przebiega bo tego nijak nie można nastawić , cały brzuch go boli przez co nie może wstać a jak wstaje to wyje w niebo głosy :roll::roll: tzn teraz nie bo leki działają ale wczoraj dawał nieźle do wiwatu , jak bedzie grzecznie leżał przez te 3 dni to powinno mu sie polepszyć i być moze samo wskoczy tam gdzie powinno , szczescie w nieszczesciu ze ten niedowład przyszedł mu na tył bo ostatnio mieli przypadek Onka z tym samym ale w przedniej części ciała i niestety trzeba było go uśpić bo inaczej i tak by sie udusił ehhhhh nie wiem dokładnie na czym ten przypadek polega pierwszy raz sie z tym spotkałam .....:roll:[/QUOTE]

a diagnoze postawiono "na oko"? Cekin tak miewal. Bo mega wygibasach czasami. Ma 8 lat i zima robilam mu badania. Glownie rtg bioder ale przede wszystkim kregoslupa. Rtg robil neurolog bo on jest od kregoslupa a ten nas najbardziej interesowal. Spondyloza.

W czwartek pies mi okulal. Wczoraj miedzy treningami byl "polamany" ale bez bolu. Skoczylam do kliniki po tabsy p bolowe i p zapalne zeby uniknac ewentualnego bolu- jak bardzo boli to jest pisk.

Zamowilam inflamex cortaflexu(bezpieczny p bolowy i p zapalny do ciaglego stosowania).

Niekoniecznie pies musi miec cos z dyskiem. Moze miec spondyloze- zrosty/narosty miedzy kregami na kregoslupie..

Zrob psu rtg u dobrego neurologa.

Bez rtg nie wiadmo co mu dolega... p bolowe i p zapalne podzialaja.. Ale lepiej widziec co sie dzieje.

Posted

[quote name='marmara_19']a diagnoze postawiono "na oko"? Cekin tak miewal. Bo mega wygibasach czasami. Ma 8 lat i zima robilam mu badania. Glownie rtg bioder ale przede wszystkim kregoslupa. Rtg robil neurolog bo on jest od kregoslupa a ten nas najbardziej interesowal. Spondyloza.

W czwartek pies mi okulal. Wczoraj miedzy treningami byl "polamany" ale bez bolu. Skoczylam do kliniki po tabsy p bolowe i p zapalne zeby uniknac ewentualnego bolu- jak bardzo boli to jest pisk.

Zamowilam inflamex cortaflexu(bezpieczny p bolowy i p zapalny do ciaglego stosowania).

Niekoniecznie pies musi miec cos z dyskiem. Moze miec spondyloze- zrosty/narosty miedzy kregami na kregoslupie..

Zrob psu rtg u dobrego neurologa.

Bez rtg nie wiadmo co mu dolega... p bolowe i p zapalne podzialaja.. Ale lepiej widziec co sie dzieje.[/QUOTE]

żeby sprawdzić co sie tak na prawde dzieje musieli bysmy zrobić mu rezonans magnetyczny ....

[quote name='unikatowydiament']hej Aguś:)[/QUOTE]

hejka ;)

Ale sie dzisiaj paskudnie czuje , chyba padne i sie już nie podniese :roll:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']
Ale sie dzisiaj paskudnie czuje , chyba padne i sie już nie podniese :roll:[/QUOTE]

w doope Cię kopnę to wstaniesz:diabloti:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']to ho , przyda się :diabloti:[/QUOTE]

[IMG]http://i.pinger.pl/pgr418/b93cc951000e41ed4e2313ac/gallery-63424470-500x500.jpg[/IMG]

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']Chyba nie, bo zniknęła z dogo :mad:[/QUOTE]

wyleciała w kosmos :evil_lol: dobrego kopa zasadziłam:razz:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='magdabroy']A buta jej w tyłku nie zostawiłaś? :evil_lol:[/QUOTE]

może nie siada do kompa ,bo ją uwiera :diabloti: