Oscar Patric Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 witam się:) nic nie napisze na temat zachowani Irbi,niestety nie znam sie na kotkach,a może pogadaj z jakimś specjalistą(tycha u kotów też jest? ) Quote
angineuuka Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 a może Ibri po prostu nie lubi kogoś z domowników?:D Quote
*Magda* Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Angi']a może Ibri po prostu nie lubi kogoś z domowników?:D[/QUOTE] Teściowej :diabloti: Quote
M&S Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='magdabroy']Teściowej :diabloti:[/QUOTE] :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
kalyna Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='magdabroy']Teściowej :diabloti:[/QUOTE] buahahah :lol: :lol: to może napiszemy list w imieniu Ibri? Quote
łamAga Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 [quote name='agaga21']a może właśnie to ją "boli"? czy ona akceptuje nerona? czy może boi się go?[/QUOTE] Ibri raczej nie lubi Nerona , jest bardzo spięta w jego obecności i unika go ale zanim on sie wprowadził to ona juz dawno sikała na tych schodach :shake: [quote name='unikatowydiament']witam się:) nic nie napisze na temat zachowani Irbi,niestety nie znam sie na kotkach,a może pogadaj z jakimś specjalistą(tycha u kotów też jest? )[/QUOTE] tak tak są specjalisci ;) ale nie w moim mieście ;) [quote name='Angi']a może Ibri po prostu nie lubi kogoś z domowników?:D[/QUOTE] [quote name='magdabroy']Teściowej :diabloti:[/QUOTE] [quote name='Angi']nie mówię, ze nie :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='M&S']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:[/QUOTE] [quote name='kalyna']buahahah :lol: :lol: to może napiszemy list w imieniu Ibri?[/QUOTE] ale okrutne jesteście :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: podać wam adres ??:eviltong: Quote
*Magda* Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='dOgLoV']podać wam adres ??:eviltong:[/QUOTE] Ja mam do Twoich rodziców jakby co ;) Quote
agaga21 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 idąc tym tropem, stąpacie po niepewnym gruncie ;) bo jeśli nie teściowa, to KTOOOOOO???????????:crazyeye: (czyt. kto po teściowej ma się wyprowadzić by kot w końcu zaznał spokoju ducha) Quote
M&S Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='agaga21']idąc tym tropem, stąpacie po niepewnym gruncie ;) bo jeśli nie teściowa, to KTOOOOOO???????????:crazyeye: (czyt. kto po teściowej ma się wyprowadzić by kot w końcu zaznał spokoju ducha)[/QUOTE] No właśnie,................. Quote
kalyna Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='agaga21']idąc tym tropem, stąpacie po niepewnym gruncie ;) bo jeśli nie teściowa, to KTOOOOOO???????????:crazyeye: (czyt. kto po teściowej ma się wyprowadzić by kot w końcu zaznał spokoju ducha)[/QUOTE] wtedy chórem stwierdzimy, ze jest złośliwa :evil_lol: Quote
agaga21 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='kalyna']wtedy chórem stwierdzimy, ze jest złośliwa :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
łamAga Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 [quote name='magdabroy']Ja mam do Twoich rodziców jakby co ;)[/QUOTE] ale to musi byc adres do mnie :diabloti: [quote name='Angi']Podaj :evil_lol:[/QUOTE] noł :eviltong: [quote name='agaga21']idąc tym tropem, stąpacie po niepewnym gruncie ;) bo jeśli nie teściowa, to KTOOOOOO???????????:crazyeye: (czyt. kto po teściowej ma się wyprowadzić by kot w końcu zaznał spokoju ducha)[/QUOTE] [quote name='M&S']No właśnie,.................[/QUOTE] pewnie Ja :roll::eviltong: [quote name='kalyna']wtedy chórem stwierdzimy, ze jest złośliwa :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='agaga21']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] ja już tak twierdze :eviltong: Quote
vege* Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='agaga21']idąc tym tropem, stąpacie po niepewnym gruncie ;) bo jeśli nie teściowa, to KTOOOOOO???????????:crazyeye: (czyt. kto po teściowej ma się wyprowadzić by kot w końcu zaznał spokoju ducha)[/QUOTE] [quote name='M&S']No właśnie,.................[/QUOTE] Jak to kto? AGA! :diabloti: :evil_lol: Quote
bira Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Moja Honia jak miała jakis stres to robiła kupe w przedpokoju obok kuwety... może faktycznie Ibri coś nie pasuje... Quote
KT Arts Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Mi by sie teraz przydał jakiś kotek, bo myszka mi wlazła do mieszkania :P Właśnie czekam aż się złapie w moją pułapkę, bo nie mam serca jej zabijać :) Quote
M&S Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Dzeiń dobry :) U nas dosypało...i było szuflowanko :diabloti: Quote
Donvitow Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Zaklinacza oglądam.:) A na NG jest też program Kot z piekła rodem. Raczej o kotach gryzących,drapięcych i terroryzujących. Ale generalnie zawsze problem jest stres. Po zmianie warunków bytowania kota i pracy z nim problemy znikają. Może warto obejrzeć i może coś podpatrzysz.:) Może maupiszon potrzebuje więcej przestrzeni. Może dało by się zabezpieczyć ten strych i jednak tam kocicę wpuszczać.? Jeśli kotka nie lgnie do Was i siedzi dużo na drapaku i tylko z niego zaczepia to może świadczy to o tym że jest zestresowana,tylko tam czuje się bezpieczna i tylko z niego stara się nawiązać kontakt z Wami. Może kilka razy dziennie po parę minut pobawiła byś się z nią " wędką z piórkami".:) Kuba który robił kupy obok kuwety jest czyściochem. Staraliśmy się zaobserwować dlaczego czasem kupa jest w kuwecie a czasem obok. I stało się jasne dla nas że on po prostu nie załatwi się dwa razy do tej samej kuwety. W końcu miał trzy kuwety/ pozostałe dwa kociaki wychodzą i załatwiają się na dworze/ i sprzątane 2-3 X dziennie.:(. Uspokoiły mu się biegunki i nabrał ciała,zagoiła łapka. Teraz ma nadal trzy kuwety ale wystarczy codzienne sprzątanie 1X. Od dobrego miesiąca nie było niespodzianki. Oczywiście w międzyczasie zaprzyjaźnił się też z Maurycym/ ganiają się po domu/ a i Anawa już na niego nie syczy i jedzą z jednej miski. Quote
łamAga Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='vege*']Jak to kto? AGA! :diabloti: :evil_lol:[/QUOTE] :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: [quote name='bira']Moja Honia jak miała jakis stres to robiła kupe w przedpokoju obok kuwety... może faktycznie Ibri coś nie pasuje...[/QUOTE] ale co ....:roll: [quote name='Niufciak']Mi by sie teraz przydał jakiś kotek, bo myszka mi wlazła do mieszkania :P Właśnie czekam aż się złapie w moją pułapkę, bo nie mam serca jej zabijać :)[/QUOTE] Polecam , my mieliśmy myszkę a jak tylko się kociaki u nas pojawiły myszki zniknęły całkowicie :cool3: [quote name='M&S']Dzeiń dobry :) U nas dosypało...i było szuflowanko :diabloti:[/QUOTE] hello ;) u nas też dosypało i nadal sypie :roll: ale jestem u mamy wiec nie musze szuflowac :diabloti: [quote name='Donvitow']Zaklinacza oglądam.:) A na NG jest też program Kot z piekła rodem. Raczej o kotach gryzących,drapięcych i terroryzujących. Ale generalnie zawsze problem jest stres. Po zmianie warunków bytowania kota i pracy z nim problemy znikają. Może warto obejrzeć i może coś podpatrzysz.:) Może maupiszon potrzebuje więcej przestrzeni. Może dało by się zabezpieczyć ten strych i jednak tam kocicę wpuszczać.? Jeśli kotka nie lgnie do Was i siedzi dużo na drapaku i tylko z niego zaczepia to może świadczy to o tym że jest zestresowana,tylko tam czuje się bezpieczna i tylko z niego stara się nawiązać kontakt z Wami. Może kilka razy dziennie po parę minut pobawiła byś się z nią " wędką z piórkami".:) Kuba który robił kupy obok kuwety jest czyściochem. Staraliśmy się zaobserwować dlaczego czasem kupa jest w kuwecie a czasem obok. I stało się jasne dla nas że on po prostu nie załatwi się dwa razy do tej samej kuwety. W końcu miał trzy kuwety/ pozostałe dwa kociaki wychodzą i załatwiają się na dworze/ i sprzątane 2-3 X dziennie.:(. Uspokoiły mu się biegunki i nabrał ciała,zagoiła łapka. Teraz ma nadal trzy kuwety ale wystarczy codzienne sprzątanie 1X. Od dobrego miesiąca nie było niespodzianki. Oczywiście w międzyczasie zaprzyjaźnił się też z Maurycym/ ganiają się po domu/ a i Anawa już na niego nie syczy i jedzą z jednej miski.[/QUOTE] Słyszałam o tym programie ale szczerze mówiąc nigdy go nie oglądałam , musze kiedyś sobie obejrzeć ;) Ja chcę zrobić im taką klatkę wielką z drzewkiem w środku na dworze ( z tym ze na to potrzeba czasu i pieniędzy ) , co prawda latem wypuszczamy je na dwór ale zaczęły nam uciekac poza posesję i wolała bym żeby jednak były na dworze pod kontrolą , z tym że zimą i tak problem by nie zniknął bo jest zimno i wtedy koty nie chcą siedzieć na dworze , a na strychu też jest strasznie zimno , od czasu do czasu nam tam uciekną ale i tak szybko chcą wrócić bo im zimno . Z Ibri sytuacja wygląda tak że jak w domu nie ma Nerona ( jest na dworze ) to Ibri przychodzi na tapczan łasi się każe się głaskać ale jak tylko Neron wróci do domu ucieka na parapet , drapak czy do innego pokoju , widać że nie czuje się pewnie w jego towarzystwie ale sikać na schody zaczęła długo przed tym zanim Neron z nami zamieszkał , co do zabawy to ona sama szuka zabawy , myszki pórka itd za bardzo jej nie interesują ale kradnie z kuchni takie sznutki od worków i zaczyna biegać po całym domu , a najbardziej lubi kraśc cukierki i bawic się papierkami od nich , wszedzie mamy pełno porozrzucanych szeleszczących papierków bo Ibri wyszukuje je i sie nimi bawi ;) z człowiekiem to tak nie bardzo chce się bawić :shake: Kuwety przerabialismy , żwirki juz wszystkie stosowaliśmy i nic , jak kuwete postawilismy w korytarzu to pierwszy dzien sikała do niej a na drugi dzien juz nasikała obok :roll: [quote name='magdabroy']Haj Aga :)[/QUOTE] hej Madziu ;) Quote
Guest wolfheart Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Rozmawiałam ze znajomą panią co ma koty od wielu lat,kiedyś miała taką fleję, ale ten kotek paskudził bo nie umiał dogadać się z psem,także wiele się nie dowiedziałam. Quote
M&S Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Woliera, to dobry pomysł. Na kocich forach są czasami zdjęcia. Quote
łamAga Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='marta.k9080']Rozmawiałam ze znajomą panią co ma koty od wielu lat,kiedyś miała taką fleję, ale ten kotek paskudził bo nie umiał dogadać się z psem,także wiele się nie dowiedziałam.[/QUOTE] Ibri też sie nie dogaduje z Neronem ale sikala zanim on sie tutaj pojawił :shake: [quote name='M&S']Woliera, to dobry pomysł. Na kocich forach są czasami zdjęcia.[/QUOTE] ale to rozwiązanie na lato a co zimą .... Quote
M&S Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Zimą też mogą być w wolierze, nie cały dzień oczywiście. Moje wychodzą do ogródka. Quote
Recommended Posts