łamAga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 [quote name='M&S']My straciliśmy szczenięcy podszertek.......[/QUOTE] A Qwendi zaczyna właśnie podszerstkiem porastać :lol: Quote
M&S Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='dOgLoV']A Qwendi zaczyna właśnie podszerstkiem porastać :lol:[/QUOTE] To będzie pięknie wyglądać jak się ofutrzy:lol::lol: Quote
taxelina Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Gdzie ta jesien? :diabloti: My tu sie kapalismy dzisiaj... no my to moze za duzo powiedziane ale psy za to chetnie :diabloti: Quote
łamAga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 [quote name='M&S']To będzie pięknie wyglądać jak się ofutrzy:lol::lol:[/QUOTE] Mamy taka nadzieje .... :lol: [quote name='deer_1987']Gdzie ta jesien? :diabloti: My tu sie kapalismy dzisiaj... no my to moze za duzo powiedziane ale psy za to chetnie :diabloti:[/QUOTE] Na dworze tego za bardzo nie widac ale w domu już tak :evil_lol: [B]Kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku [/B] ;) tylko kilka bo niestety sarny i ludzie uniemożliwiły psom dalszych harców :roll: [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/696/dsc09709z.jpg[/IMG] [IMG]http://img37.imageshack.us/img37/7738/dsc09715t.jpg[/IMG] [IMG]http://img703.imageshack.us/img703/5639/dsc09716ne.jpg[/IMG] [IMG]http://img844.imageshack.us/img844/7411/dsc09725i.jpg[/IMG] [IMG]http://img844.imageshack.us/img844/7180/dsc09726q.jpg[/IMG] Quote
sator_k_ Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Czyli nie tylko u nas są "kochane" sarenki. Quote
łamAga Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 [quote name='sator_k_']Czyli nie tylko u nas są "kochane" sarenki.[/QUOTE] Oj tak ,ale najgorsze jest to że wybiegają w najmniej oczekiwanym momencie , jak by nie mogły przeczekać w krzaczorach aż przejdziemy :angryy: Quote
taxelina Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [url]http://img844.imageshack.us/img844/7180/dsc09726q.jpg[/url] super to wspolne! Ja tylko dwa razy na naszych terenach pod Eslöv widzialam sarny, raz z samochodu a raz daleko od nas wiec sherry jej nie zauwazyla :D Quote
M&S Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Piękne:) [URL]http://img844.imageshack.us/img844/7180/dsc09726q.jpg[/URL] u nas też są sarny, ale nie ujawniają się....kiedyś, ładnych parę lat temu późną jesienią o zmierzchu dziki przebiegły nam drogę. Ale teraz nasza "wieś" bardzo sie rozbudowała dużo ludzi łazi po lesie, więc nie widać kopytnych.....a szkoda. Quote
łamAga Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 [QUOTE]deer Ja tylko dwa razy na naszych terenach pod Eslöv widzialam sarny, raz z samochodu a raz daleko od nas wiec sherry jej nie zauwazyla :-D [/QUOTE] To macie fajnie , u nas saren jest pełno , całe stada wylatują nam na drogę i pozniej niepotrzebnie sie stresuja ze psy je gonia a my ze nam psy zginą :lol: Jedna sarenka w zeszłym roku to nawet wychodzila do ludzi i sie do nich cieszyła :loveu: [quote name='M&S']Piękne:) [URL]http://img844.imageshack.us/img844/7180/dsc09726q.jpg[/URL] u nas też są sarny, ale nie ujawniają się....kiedyś, ładnych parę lat temu późną jesienią o zmierzchu dziki przebiegły nam drogę. Ale teraz nasza "wieś" bardzo sie rozbudowała dużo ludzi łazi po lesie, więc nie widać kopytnych.....a szkoda.[/QUOTE] Jechaliśmy chyba przez waszą waszą miejscowość jak wracaliśmy z Warszawy :lol: całkiem ładna okolica :loveu: Quote
M&S Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='dOgLoV'] Jechaliśmy chyba przez waszą waszą miejscowość jak wracaliśmy z Warszawy :lol: całkiem ładna okolica :loveu:[/QUOTE] Chyba nie, bo my mieszkamy we wschodniej części Warszawy, dzielnica Wawer, a dokładnie Marysin Wawerski;) Quote
przeszlus Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 A u nas jest zoo, nie mam daleko do lasu, więc rano nawet blisko mojego domu są sarny, nieraz widac jelenia, a z siostry pokoju któram a widok na taką górke często widac te jelenie :) szkoda że u nas jest owiec nie wypasują, bo wtedy wilki bywały na górkach. Quote
łamAga Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 [quote name='M&S']Chyba nie, bo my mieszkamy we wschodniej części Warszawy, dzielnica Wawer, a dokładnie Marysin Wawerski;)[/QUOTE] To rzeczywiście nie jechaliśmy przez taka miejscowość ale przez jakis Marysin jechaliśmy , jeszcze mój Tż sie śmiał że Marysia powinna tu mieszkać :lol: [quote name='przeszlus']A u nas jest zoo, nie mam daleko do lasu, więc rano nawet blisko mojego domu są sarny, nieraz widac jelenia, a z siostry pokoju któram a widok na taką górke często widac te jelenie :) szkoda że u nas jest owiec nie wypasują, bo wtedy wilki bywały na górkach.[/QUOTE] Ty masz siostre ?? :crazyeye: byłam pewna ze jestes jedynakiem ( poza Wiki oczywiście :P ) , musi byc u was ciekawie :lol: Quote
taxelina Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 A co tak na fb dajesz zdjecia a tu? :diabloti: Quote
łamAga Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 [quote name='deer_1987']A co tak na fb dajesz zdjecia a tu? :diabloti:[/QUOTE] Tutaj dam więcej tylko musze pozmniejszać :lol: szkoda że te fotki z FB były robione pod słońce bo mało wyraźne a Qwendi fajne miny robiła :evil_lol: Dzisiaj na spacerze jak z pod ziemi wyjechał koło nas koleś na rowerze , kurcze w koło same pola z daleka widać że nikogo nie ma , no to spuszczamy psy a tutaj za nami nagle wyjeżdża facet , Neron by go ugryzł gdyby nie szybka reakcja mojego Tż-ta a ja miałam serce w gardle :roll: dlatego Neron na wiekszości zdjęć bedzie już w kagańcu .... Quote
taxelina Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 No a to czemu w druga strone nie szliscie zeby nie bylo pod slonce? :mad: Czasami pod slonce tez maja swoj urok :loveu: ja wczoraj nad woda bylam tak ze mialam tylko pod slonce i im dalej na zoom tym coraz gorzej ale kilka dam choc takie pod slonce :D Quote
łamAga Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 [quote name='deer_1987']No a to czemu w druga strone nie szliscie zeby nie bylo pod slonce? :mad: Czasami pod slonce tez maja swoj urok :loveu: ja wczoraj nad woda bylam tak ze mialam tylko pod slonce i im dalej na zoom tym coraz gorzej ale kilka dam choc takie pod slonce :D[/QUOTE] My zawsze idziemy wokół pól i przeważnie jest tak że całą drogę psy maja się gdzies , każdy w swoją stronę idzie , Neron czasami próbuje zaczepiać Qwende ale ona ma go w głębokim poważaniu :eviltong: a jak zbliżamy sie na ta prosta gdzie jest pod słońce to one się zaczynają bawić :mad: musimy chyba już powoli zmienić trase bo fotki są zawsze w tej samej scenerii , tylko z tym jest problem bo coraz więcej ludzi chodzi do lasów na spacery .... Quote
WATACHA Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 A jak jest u mastifów z sierścią, pielęgnacja, wypadanie itp? Quote
Naklejka Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Mi kiedyś sarna za plecami przebiegła, w parku w którym trochę ludzi jest.... Najgorzej jest zimą, bo wtedy mi na plac przychodzą.... Jetsan troszkę na brzuchy zarasta, ale jeszcze resztki puchu nie wyszły... :roll: Quote
Karro Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='dOgLoV']A Qwendi zaczyna właśnie podszerstkiem porastać :lol:[/QUOTE] U mnie Cesar własnie tez zaczął nabier podszerstak. Idzie zima jednym słowem ;) [URL]http://img37.imageshack.us/img37/7738/dsc09715t.jpg[/URL] misiaki :loveu: Quote
łamAga Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 [quote name='WATACHA']A jak jest u mastifów z sierścią, pielęgnacja, wypadanie itp?[/QUOTE] Na wiosne gdy zaczyna sie okres linienia czeste intensywne wyczesywanie to w dwa miesiace bedzie po problemie z sierścia i w zasadzie nie potrzeba większej pielegnacji ewentualnie przed jakas wystawa wyczesanie zeby lepiej napuszyc siersc ;) Quote
WATACHA Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='dOgLoV']Na wiosne gdy zaczyna sie okres linienia czeste intensywne wyczesywanie to w dwa miesiace bedzie po problemie z sierścia i w zasadzie nie potrzeba większej pielegnacji ewentualnie przed jakas wystawa wyczesanie zeby lepiej napuszyc siersc ;)[/QUOTE] A dużo kłaczków przez te 2 miesiące?Codziennie się czesze? Quote
dianusia921 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Stęskniłam już się za tymi mordkami :loveu: Cudnie wyglądają razem te Twoje maluszki :lol: Śliczne zdjęcia, jak zwykle ;) Pozdrawiamy serdecznie ! Quote
Naklejka Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Jak Jetsan liniał, to ja nie miałam dużo kłaków w domu, póki się nie rwało nic nie leciało :P Quote
kalyna Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 dlatego po części ja się cieszę na zimę, bo nikomu raczej na spacery nie będzie się chciało wychodzić :D a u nas najgorzej jest właśnie w niedzielę, bo prawie przez cały dzień koło nas chodzą rożni ludzie, a to z psami, a to na rowerach, z dziećmi, z wózkami, parki na spacerki. mieszkam na końcu miasta i koło nas są łąki i jest to trochę uciążliwe. Bo psiaki pilnują podwórka i co chwilę chodze je uspokajać, nawet do domu je biorę, ale one głoooopie nie są i widzą przez okna wszystko :( A zimą to nikogo nie widać :) A jak spotykam się z ludźmi na spacerze to ogólnie patrzą na mnie z byka, bo to z psem wyszłam itp. Psa na bok mam wziąć, zejść z drogi itp. Dosłownie jak ludzie drugiej kategorii. I padłam jak chłop stary się mnie zapytał czy pies ma zęby. Jak odpowiedziałąm, że ma to wykład, że go pogryzie. Quote
Recommended Posts