Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja zachustowałam Hankę i śpi.Dzisiaj juz lepiej- gryzie gryzaka i chyba mniej ją swedzi/boli.

My Hankę oliwką lekko smarujemy po kąpieli, od urodzenia ma piękną gładką skórę.

Posted

[quote name='*Monia*']Też nie smaruję balsamami, mam natłuszczające płyny do kąpieli i skóra po nich bardzo ładnie się 'naprawia'. Balsamu użyłam ze 2-3 razy, ze smarowideł to jedynie krem do buzi i do pupy, ewentualnie jak coś wyskoczy to posmaruję suche miejsca. Ale ja jestem dziwna bo i sama nie się nie balsamuję zbyt często, mimo że balsamy sobie kupuję ze względu na ładne zapachy :lol:. Za to wszelkie olejki i płyny do kąpieli uwielbiam i używam spore ilości.
A położnej zawsze można do domu nie wpuścić, bo się dzwonek zepsuł :diabloti:

Takiemu maluchowi trzeba robić zdjęcia, bo bardzo szybko podrośnie i się później zapomni jaki był brzydki :evil_lol:. Jak oglądam teraz fotki Mani to ubaw mam z tego jaka paskuda z niej była :p

U nas wiatr i bardzo nieprzyjemnie. A ja od 8.30 nie śpię bo dzidzia stwierdziła że jak jej zęby idą to i ja mam nie spać bo trzeba cierpieć w towarzystwie :mad:[/QUOTE]

Oni do kąpania używają Oilatum , wlewają do wody jak go kąpią , Marysia od małego też byla w tym kąpana ale pamietam że siostra kąpała ją codziennie i po kapieli jeszcze czymś smarowała , ja na pewno nie będe smarowała Fabiana oliwką bo to cholerstwo jest tak śliskie że bała bym się że mi się wysmuknie później , ale obawiam się że jakieś balsamiki stosowac będę bo ja własnie sama mam na ich punkcie hopla , a jak jeszcze poczuje zapach niektórych :loveu: wiadomo że dla maluszka są bezzapachowe specjalne ale dla siebie to zawsze wynajduje w avonie jakieś takie mega pachnące :evil_lol: później mi się ukróci bo wiadomo ze jak maluch będzie doił cyca to nie bede mogła sie za bardzo takimi rzeczami smarować żeby czasem gdzieś nie zlizał i perfumy pójdą w odstawkę :roll: chociaz od kiedy zaszłam w ciąże to zapach perfum mnie jakoś i tak odrzuca że rzadko się psikam :shake:

Eee odpekają położna z 2-3 razy i będą mieli spokój :lol:

Ja i tak nie śpie dłuzej niż do 8smej więc 8:30 to byla by dla mnie super pora na pobudkę maluszka :lol:

[quote name='Pani Profesor']może suszone ucho na ząbkowanie? :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Panna Cotta']A na problemy żołądkowe żwacza? :D[/QUOTE]

Jakie Wy pomysłowe :evil_lol:

[quote name='Panna Cotta']Ja zachustowałam Hankę i śpi.Dzisiaj juz lepiej- gryzie gryzaka i chyba mniej ją swedzi/boli.

My Hankę oliwką lekko smarujemy po kąpieli, od urodzenia ma piękną gładką skórę.[/QUOTE]

Jest blisko wtulona w mamusie to czuje sie bezpieczniej i mniej ją drażnią ząbki :loveu:

ja jak już wyżej napisałam oliwek stosowac nie bede bo są za śliskie :evil_lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Cześć Aga ;)[/QUOTE]

Hejka ;)

[quote name='marta1624']Ale tu cicho :([/QUOTE]

Sebastian pojechał na rolki to ja se pojechałam do Stasia :loveu: i dopiero teraz mnie Sebek odebrał ;)

Posted

Łapcie Stasia :loveu:

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-QLamwHbbXF0/VAdrgC21_BI/AAAAAAAAC34/0Amw8oW6tY4/w440-h587-no/20140901_134908.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-8HZtLykQcmk/VAdrgJqrqbI/AAAAAAAAC38/pdlC6mcDfwk/w440-h587-no/20140903_135558.jpg[/IMG]

:loveu:

Posted

Stasiulek :loveu:
Jakie rękawice skarpetowe ma :evil_lol:
Tęsknię za tym noworodkowym czasem, wtedy miałam tyyyyle czasu wolnego a teraz doba mi się drastycznie skróciła :roll:

Posted

[quote name='Ty$ka']Kochany :loveu:[/QUOTE]

[quote name='*Monia*']Stasiulek :loveu:
Jakie rękawice skarpetowe ma :evil_lol:
Tęsknię za tym noworodkowym czasem, wtedy miałam tyyyyle czasu wolnego a teraz doba mi się drastycznie skróciła :roll:[/QUOTE]

Biedulek ma takie paznokietki że się cały czas drapie a położna mu nie każe obcinac :mad: w doopie bym ją miała :evil_lol:

Jeszcze przyjdzie czas ze bedziesz siedziała i myślała co z tym czasem zrobić ;)

[quote name='marta1624']Ślicznotek :loveu:[/QUOTE]

Posted

[quote name='marta1624']Aga jak ma takie długie paznokietki to bym olała położną i mu obcięła ;)[/QUOTE]

Ja też , tym bardziej że jak pytała w szpitalu to jej powiedzieli że jak wrócą do domu to może mu obciąć ;)

Posted

[quote name='*Monia*']Szybko Stasiowi pępek odpadł :lol:. [/QUOTE]

Theosiowi odpadł zanim wyszedł ze szpitala ;)

[quote name='dOgLoV']Nie no u nas w szpitalu twierdzą że dziecko powinno kąpać się co dwa dni właśnie , ok można i tak , ale nie każą smarowac dziecka balsamami , tego troszkę nie rozumiem bo Staś ma taką suchą skórkę że aż niemiłą :shake: [/QUOTE]

Aga, Oliatum w zupełności wystarczy ;)
Ja używałam Emolium i nigdy niczym Theosia nie smarowałam.
Smarowaną miał tylko buzię przed wyjściem na dwór ;)

P.S.
Hej Aguś :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Theosiowi odpadł zanim wyszedł ze szpitala ;)

Aga, Oliatum w zupełności wystarczy ;)
Ja używałam Emolium i nigdy niczym Theosia nie smarowałam.
Smarowaną miał tylko buzię przed wyjściem na dwór ;)

P.S.
Hej Aguś :loveu:[/QUOTE]

Wiesz ja sie na tym nie znam ale Stas ma tak przerażliwie suchą skórkę że cały się łuszczy , jak Paulina go przebiera na pieluszce tetrowej a pozniej ją podniesie to sie normalnie z niej sypie :roll: mozliwe że każdy noworodek tak ma ale aż patrzec na to nie idzie ;)

hej Madzia :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']To jest całkiem normalne, że dzidziuś się tak łuszczy ;)
Nie ma się czym przejmować :)[/QUOTE]

Mozliwe ze teraz bardziej zwracam na takie rzeczy uwagę bo jak Marysia była mała to jakoś nie pamietam wielu rzeczy ;)

[IMG]https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10444780_933454560005356_971551658528802746_n.jpg?oh=c884dc00f06482beb749d3a2435e46a5&oe=547533EC[/IMG]

Posted

[url]https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10444780_933454560005356_971551658528802746_n.jpg?oh=c884dc00f06482beb749d3a2435e46a5&oe=547533EC[/url] coś w tym jest :diabloti: