Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agaga21']to racja, dlatego nawet nie fajnie by było cenę obniżyć "na zachętę" ale i tak nigdy nie wiesz, gdzie trafią "twoje" szczeniaki. nigdy w życiu żadnego zwierzaka nie rozmnożyłam i chyba bym się do tego nie nadawała. jeśli karol będzie się upierał, to poczekam z tą sterylką i niech sobie zobaczy jak wygląda cieczka u w pełni dojrzałej, dużej suki:diabloti:. już nie mówię o potoku krwi w całym domu, ale o burkach z okolicznych wioch sterczących przed naszym domem...myślę, że to będzie dobry argument ;)[/QUOTE]

ja myślę że jak dostanie cieczkę i Twój mąż zobaczy popryskane całe ściany krwią to mu się cieczek odechce , u nas o dziwo psy pod płotem nie sterczą ale ściany mamy uchlastane do połowy , ja na prawde nie wiem jak ona to robi ale tylko stanie tyłem do ściany to jest kleks , wygląda to normalnie jak by ktoś z paint balla strzelił , a wasze maleństwo będzie raczej większą suczką od Qwendi ....

Posted

Tylko zapytałam z ciekawości, nie miałam nic złego na myśli ;)
I Twoje obawy, Aga w pełni rozumiem.

Ej, Fabianek się tam ciśnie, maluuutki masz brzuszek :)
I wcale nie jesteś gruba, przesadzasz!

Posted

[quote name='Ty$ka']Tylko zapytałam z ciekawości, nie miałam nic złego na myśli ;)
I Twoje obawy, Aga w pełni rozumiem.

Ej, Fabianek się tam ciśnie, maluuutki masz brzuszek :)
I wcale nie jesteś gruba, przesadzasz![/QUOTE]

Nikt nie twierdzi że miałas coś złego na myśli ;)

No jak tak spojrzeć na brzuszek mojej bratowej to ja w ogole brzuszka nie mam :lol: ale za to w giery mi poszło :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']ja myślę że jak dostanie cieczkę i Twój mąż zobaczy popryskane całe ściany krwią to mu się cieczek odechce , u nas o dziwo psy pod płotem nie sterczą ale ściany mamy uchlastane do połowy , ja na prawde nie wiem jak ona to robi ale tylko stanie tyłem do ściany to jest kleks , wygląda to normalnie jak by ktoś z paint balla strzelił , a wasze maleństwo będzie raczej większą suczką od Qwendi ....[/QUOTE]
o rany! masakra!!!:diabloti:

Posted

[quote name='agaga21']o rany! masakra!!!:diabloti:[/QUOTE]

Nigdy nie zapomne jak teściowa pomalowała pokój na jasny żółty a Qwendi akurat miała cieczkę no i kleks :evil_lol: na całe szczęście tybetanki mają cieczke tylko raz do roku ;)

Posted

Staś ma ogrooomny domek, ciekawe jak duży będzie miał Fabianek :evil_lol:
Aga Ty się grubością nie przejmuj. Ja przytyłam jakieś 15 kilo z czego dzidzia ważyła tylko 3,370 ;). Prawie pół roku po ważę mniej niż tuż przed, mimo że się staram nie chudnąć. Brzuch miałam malutki, większość poszło w uda i tyłek który i tak miałam zawsze spory :diabloti:
Kogo utopiłyście w basenie? :cool3:

Posted

Aga fajnie wygladasz, nie przesadzaj, kg zrzucisz po porodzie sama zobaczysz, ja gdyby nie ta tarczyca to bym wazyla mniej niz przed ciaza, bo moment zrzucilam.

Fabian, fajne imie, takie malo popularne.

Posted

[quote name='*Monia*']Staś ma ogrooomny domek, ciekawe jak duży będzie miał Fabianek :evil_lol:
Aga Ty się grubością nie przejmuj. Ja przytyłam jakieś 15 kilo z czego dzidzia ważyła tylko 3,370 ;). Prawie pół roku po ważę mniej niż tuż przed, mimo że się staram nie chudnąć. Brzuch miałam malutki, większość poszło w uda i tyłek który i tak miałam zawsze spory :diabloti:
Kogo utopiłyście w basenie? :cool3:[/QUOTE]

Każdy myśli że moja bratowa będzie miała bliźniaki , wspólczuje jej z tym brzuchem w te upały sie kulać ale wydaje mi sie że lada moment urodzi , termin ma na 20stego sierpnia ale nie sądze zeby tyle jeszcze chodziła , brzuszek już widac że się obniżył więc tylko czekac wiadomości "Paula rodzi" :evil_lol:
Też bym chciała tak szybko schudnąć , i patrząc na moje "nerwy" raczej powinnam szybko zjechać ale też wiem że mam tendencje do tycia i boje sie że przez te 3 misiace jeszcze przytyje tyle że będzie mi jednak ciężko to zrzucić :roll:

Maninia nam się tam schowała :evil_lol: kupiłam jej ten "zamek" na roczek a on jest dobry dla niej dopiero teraz :evil_lol: siostra parę dni temu jej go rozłożyła i Marysia się nim tak zachwyciła że powiedziała " nikomu go nie oddam " , wyprzedziła fakty bo siostra chciała już go spakowac i mi dac do Fabiana twierdząc że Marysia z niego wyrosła :evil_lol:

Posted

[quote name='justysiek']Aga fajnie wygladasz, nie przesadzaj, kg zrzucisz po porodzie sama zobaczysz, ja gdyby nie ta tarczyca to bym wazyla mniej niz przed ciaza, bo moment zrzucilam.

Fabian, fajne imie, takie malo popularne.[/QUOTE]

dzięki :loveu: oby , bo jak spojrzałam na to zdjęcie to się przeraziłam :roll:

Chciałam własnie takie imie mało popularne , chociaż długo stało na tym że będzie miał na imię Kubuś :loveu: no ale później tak pomyslałam że Kubusia ma mój wujek więc tak lipa dawać to samo imie i stanęło na Fabianie , Magda wybrała i tak zostało :evil_lol: a Sebastian o dziwo nie protestował więc :lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Każdy myśli że moja bratowa będzie miała bliźniaki , wspólczuje jej z tym brzuchem w te upały sie kulać ale wydaje mi sie że lada moment urodzi , termin ma na 20stego sierpnia ale nie sądze zeby tyle jeszcze chodziła , brzuszek już widac że się obniżył więc tylko czekac wiadomości "Paula rodzi" :evil_lol:
Też bym chciała tak szybko schudnąć , i patrząc na moje "nerwy" raczej powinnam szybko zjechać ale też wiem że mam tendencje do tycia i boje sie że przez te 3 misiace jeszcze przytyje tyle że będzie mi jednak ciężko to zrzucić :roll:

Maninia nam się tam schowała :evil_lol: kupiłam jej ten "zamek" na roczek a on jest dobry dla niej dopiero teraz :evil_lol: siostra parę dni temu jej go rozłożyła i Marysia się nim tak zachwyciła że powiedziała " nikomu go nie oddam " , wyprzedziła fakty bo siostra chciała już go spakowac i mi dac do Fabiana twierdząc że Marysia z niego wyrosła :evil_lol:[/QUOTE]
Też jej współczuję, ja i bez brzucha umieram jak chodzę w upał :shake:. Daj znać jak się maluch wykluje, ciekawe jaki wielkolud tam siedzi bo jak na tak odległy termin to brzuchol sporawy :evil_lol:. Wiem że nie zależy od wielkości brzucha wielkość dziecia, ale jak tak się patrzy to od razu się widzi dużego bobasa ;).
Nie martw się, mały pasożyt jak się przyssie to kilogramy pójdą w dół :p. Do tego zdrowe jedzenie, więcej prac domowych i chwila moment będziesz laska ;).

Teraz ma Marysia zabawę, a Fabian pewnie za 2 lata dorośnie do zamku więc niech się jeszcze trochę mała pocieszy :lol:

Posted

[quote name='Naklejka'][url]http://ingrus.net/tibet/en/details.php?id=8341[/url]

Ja też [B]już[/B] nie znam wszystkich psów, nie tak jak kieeedyś :P

Tak, tak, oboje mają Dumkę w rodo ;)[/QUOTE]
ja nigdy nie znałam
z dogo to kojarzyłam tylko Florentynkę z Gjalpo
dopiero jak się Prodziak pojawił
to odkryłam inne tybcie ;)

[quote name='dOgLoV']Teraz już niestety bardzo ciężko znaleźć czystą krew , jak Sebastian kupował Qwendi to rasa była bardzo mało popularna , dzisiaj to już jest tyle miotów że cięzko znaleźć reproduktora który jeszcze nie krył , pierwszy nasz typ nie ma badań , drugi okazał się kastratem , ręce opadają ....[/QUOTE]
jak to dobrze, że jest Prodziu ;)

[quote name='dOgLoV']
No tak , niejednokrotnie Sebastian był biczowany za to że trzyma psa w bloku i to przez osobę która sprzedała psa do bloku :evil_lol: chyba niemuszę tutaj pisać o jaka Panią mi chodzi :eviltong:[/quote]
zupełnie nie wiem o kogo może chodzic :evil_lol:
[quote name='dOgLoV']
Ja bym nie miała nic przeciwko jak by Qwendi pogryzła nam buty czy od czasu do czasu rolke papieru czy jakąś doniczke itd ale nie żeby nam dom i okolice demolowała :roll:[/quote]
mieliśmy taki okres, że codziennie zastanawialiśmy się: "do czego dzisiaj się dobrał"
hitem było, jak po zamontowaniu kamerki, będąc w robocie, mieliśmy watpliwą przyjemnośc podziwiania jak otworzył szafę z zylionem pudełek z butami i kołdrami 'dla gości'
czas dojazdu z pracy u nas to ok 1 h :evil_lol:

[quote name='dOgLoV']
Ja do tamtego forum nawet nie podchodzę bo z moja wiedzą by mnie wyśmiali , miałam tam konto ale tylko do wstawiania zdjęć ale nawet i z tego zrezygnowałam ;)[/QUOTE]
no ja tam wiedzą też raczej nie błyskam ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']
Chciałam własnie takie imie mało popularne , chociaż długo stało na tym że będzie miał na imię Kubuś :loveu: no ale później tak pomyslałam że Kubusia ma mój wujek więc tak lipa dawać to samo imie i stanęło na Fabianie , [B]Magda wybrała [/B]i tak zostało :evil_lol: a Sebastian o dziwo nie protestował więc :lol:[/QUOTE]

:loveu:

[quote name='marta1624']Magda na wszystkim się zna :D Jak problem- tylko do niej. Zawsze doradzi :loveu:[/QUOTE]

Ale mi słodzisz :loveu:
Chcesz coś ode mnie? :diabloti:

Hejka Aguś :)

Posted

[quote name='marta1624']Tak, mam do ciebie duuuużo interesów :diabloti:[/QUOTE]

No to dawaj, co chcesz :razz:

[quote name='Naklejka']Patrzcie na te kątowanie [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152290085473513&set=pcb.681400368607813&type=1&theater[/URL]
normalnie Onki z MT robią[/QUOTE]

MT to nie moja rasa, więc może jestem ślepa, ale ja tam nic z kątowania w stylu ONka nie widzę :hmmmm:

Posted

[quote name='magdabroy']

MT to nie moja rasa, więc może jestem ślepa, ale ja tam nic z kątowania w stylu ONka nie widzę :hmmmm:[/QUOTE]

Ma bardzo głębokie kątowanie, długie uda, nisko staw skokowy.

[url]https://lh4.googleusercontent.com/-TL6e7qbfjmk/U2JJOMQzXWI/AAAAAAAAcAA/PDPgRjKZWFg/w640-h427-no/IMG_6433.jpg[/url]

Posted

[quote name='*Monia*']Też jej współczuję, ja i bez brzucha umieram jak chodzę w upał :shake:. Daj znać jak się maluch wykluje, ciekawe jaki wielkolud tam siedzi bo jak na tak odległy termin to brzuchol sporawy :evil_lol:. Wiem że nie zależy od wielkości brzucha wielkość dziecia, ale jak tak się patrzy to od razu się widzi dużego bobasa ;).
Nie martw się, mały pasożyt jak się przyssie to kilogramy pójdą w dół :p. Do tego zdrowe jedzenie, więcej prac domowych i chwila moment będziesz laska ;).

Teraz ma Marysia zabawę, a Fabian pewnie za 2 lata dorośnie do zamku więc niech się jeszcze trochę mała pocieszy :lol:[/QUOTE]

Na pewno dam znać ;)

Jak była ostatnio na wizycie to gin jej mówił że dziecko ma troszkę ponad 3kg więc chyba nie za duży aż tak bardzo jest , myślę że wiecej niż 3600-3800 nie będzie miał jak sie wykluje ;)

Się okaże jak to bedzie z tą wagą ;)

A zamkiem to Marysia moze sie cieszyc a cieszyć , nie zamierzam jej go zabierać , to był prezent wiec wedle mnie może sobie go zostawić nawet dla swoich dzieci :evil_lol:

[quote name='3 x']ja nigdy nie znałam
z dogo to kojarzyłam tylko Florentynkę z Gjalpo
dopiero jak się Prodziak pojawił
to odkryłam inne tybcie ;)

jak to dobrze, że jest Prodziu ;)

zupełnie nie wiem o kogo może chodzic :evil_lol:

mieliśmy taki okres, że codziennie zastanawialiśmy się: "do czego dzisiaj się dobrał"
hitem było, jak po zamontowaniu kamerki, będąc w robocie, mieliśmy watpliwą przyjemnośc podziwiania jak otworzył szafę z zylionem pudełek z butami i kołdrami 'dla gości'
czas dojazdu z pracy u nas to ok 1 h :evil_lol:

no ja tam wiedzą też raczej nie błyskam ;)[/QUOTE]

No ja te zupelnie nie wiem o jakiej osobie pisałam :eviltong:

buahahaha z tą kamerką fajny patent , tez kiedys nad tym myslelismy ale jakoś nigdy nie doszło do skutku , już widze jak pędziłaś do domu żeby nie zjadł wszystkiego :evil_lol:
[quote name='marta1624']Hejka Aga ;)[/QUOTE]

Hejka ;)

[quote name='magdabroy']

Hejka Aguś :)[/QUOTE]

Hej hej ;)

[quote name='Naklejka']Patrzcie na te kątowanie [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152290085473513&set=pcb.681400368607813&type=1&theater[/URL]
normalnie Onki z MT robią[/QUOTE]

Niedlugo w koło ringu zaczną biegac i się drzeć :evil_lol:

Posted

Psich zdjęć nie mam to dam chociaż kilka Marysi :loveu:

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-esJ9pGHNEH8/U9YcpWOFTjI/AAAAAAAACYM/qv9ekoVtf34/w640-h426-no/DSC08518.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-ZoMiso1XSbw/U9YcprwsgAI/AAAAAAAACYU/qaR_yrUnxJA/w640-h422-no/DSC08523.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-830noefLN3Y/U9Ycq-tsShI/AAAAAAAACYo/5BaPnrz9sXk/w391-h587-no/DSC08529.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-aIJodQZaKWo/U9YcqEFMwhI/AAAAAAAACYg/Ns-9EQ1yCbk/w391-h587-no/DSC08543.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-JMEkTfFJm3M/U9YcqpiTEjI/AAAAAAAACYk/FWeKDNodSb8/w640-h426-no/DSC08546.JPG[/IMG]

;)

Posted

[quote name='dOgLoV']
buahahaha z tą kamerką fajny patent , tez kiedys nad tym myslelismy ale jakoś nigdy nie doszło do skutku , już widze [B]jak pędziłaś do domu[/B] żeby nie zjadł wszystkiego :evil_lol:
[/QUOTE]
wtedy pędził Grem
oczywiście jak juz dopędził to Prodziuak smaczenie spał
a buty i kołdry to [B]się same[/B] ;)
ja pędziłam jak miał srake w zeszłym tyg. i płakał i skakał na drzwi
ale zanim dopędziłam to sie zesrał :oops:
nie chcecie wiedzieć jaki zasięg miał rozbryzg :diabloti: