Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[I][B]Dziękuję Wam ,że tutaj zajrzałyscie .............pada deszcz ....taka sama pogoda była 2 lata temu .............rozmawiałam dzis z moją mamą o Harley'u .....dla niej też czas tak szybko ucieka , a Harley chyba do końca pozostanie ukochanym ...wnusiem.
Zapaliłam kolejną swieczkę , obejrzałam po raz kolejny fotki w albumie ......dobrze Niunieczku że byłeś tu z Nami:loveu:
[/B][/I]

• Replies 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B][COLOR=darkgreen]Alu u mnie tez pada[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]Na biurku stoi swiecznik pali się świeczka. Dziś świeci się za Harleya, jutro zapale za Sare bo to juz 6 miesięcy. Dziś tez obejrzałam foty Sary łzy miałam w poczach.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=RoyalBlue][I][B]Dzisiaj mija 2 rok odkąd nie ma Harleya .....jest mi przykro i smutno
[IMG]http://img116.imageshack.us/img116/3162/harleyplease6ht.jpg[/IMG]

[/B][/I][/COLOR][/quote]

['][']['][']['][']

Posted

Nie dalam rade przeczytac calego watku,cholerne wspomnienia i bol:(
W tak mlodym wieku i za TM...
Nadal nie jestem pewna iz istnieje psi raj,ale chcialabym wierzyc.
Nie mialam nawiet mozliwosci pochowac Tess,pewnie byla gdzies rzucona i spalona,jak smiec:(
Okropny bol...

Posted

Dnia 23.08.2006 r. odszedł mój 15-letni spanielek. Białaczka to straszna choroba, skróciła mojemu pieskowi życie. Zaczął podupadać na łapki, zaczął mieć straszne problemy z oddychaniem. Po ustaleniu diagnozy był z nami jeszcze dwa tyg. To był czas, który dał nam psinka, aby sie przygotować na jego odejście. Dom jest taki pusty, a serce cały czas płacze:placz: Tak bardzo mi go brak, był ze mną od dziecka. Tak bardzo go kochałam i kochać będę. Dziękuję Ci Dżekuniu za te wszystkie lata. Nauczyłeś mnie kochać świat. Będzie mi Ciebie brakować mój NAJWSPANIALSZY PRZYJACIELU, kiedyś się spotkamy moja kochana psinko...:placz:

Posted

[quote name='Anita i spaniel']Dnia 23.08.2006 r. odszedł mój 15-letni spanielek. Białaczka to straszna choroba, skróciła mojemu pieskowi życie. Zaczął podupadać na łapki, zaczął mieć straszne problemy z oddychaniem. Po ustaleniu diagnozy był z nami jeszcze dwa tyg. To był czas, który dał nam psinka, aby sie przygotować na jego odejście. Dom jest taki pusty, a serce cały czas płacze:placz: Tak bardzo mi go brak, był ze mną od dziecka. Tak bardzo go kochałam i kochać będę. Dziękuję Ci Dżekuniu za te wszystkie lata. Nauczyłeś mnie kochać świat. Będzie mi Ciebie brakować mój NAJWSPANIALSZY PRZYJACIELU, kiedyś się spotkamy moja kochana psinko...:placz:[/quote][B][I]Anitko wiem jak to trudno przeżyć ......Harley miał 4 lata , moja spanielka Kama 14 ....tak samo przeżyłam ich smierć , chociaż z odejście Kamy przyjęłam inaczej ze względu na to ,że wiedziałam ze jest chora na nowotwór i śmierć była dla niej wybawieniem z bólu......
Nasi przyjaciele sa nadal obok nas i najważniejsze[U] Pamiętać [/U]
[/I][/B]

Posted

[quote name='Agga'][B]Nie ważne czy nasz przyjaciel zyje kilka miesiecy, rok, kilka lat czy kilkanaście. Jego odejscie zawsze boli bardzo mocno.[/B][/quote]
Nasi przyjaciele zawsze żyją zbyt krótko :-(
To tak boli

• 2 weeks later...
Posted

Alus - dziekuje Ci za dwa wyrazy wypowiedziane przez telefon, w sobote, kiedy zapytalam o Harleya i Twoja tesknote. Powiedzials " Daj spokoj", ten glos mowil za siebie. a wiec tesknimy razem...

Posted

[quote name='sota36']Alus - dziekuje Ci za dwa wyrazy wypowiedziane przez telefon, w sobote, kiedy zapytalam o Harleya i Twoja tesknote. Powiedzials " Daj spokoj", ten glos mowil za siebie. a wiec tesknimy razem...[/quote]:shake:[COLOR=RoyalBlue][I]nie da się nie tęsknić :-([/I][/COLOR]

Posted

[B]"Nie ważne czy nasz przyjaciel zyje kilka miesiecy, rok, kilka lat czy kilkanaście. Jego odejscie zawsze boli bardzo mocno."[/B]
AGGA chyba masz racje,ze odejście czworonoga zawsze boli i najważniejsze dla mnie jest to że jest tyle wspanaiłych ,kochajacych ludzi zwierzaków, którzy czuja to co ja po stracie zwierzaka. Ja straciłam swojego małego rudego Dżekunia 24.06.2006 i pomimo że w domu został drugi zwierzak Foksi i mamy juz nowego Dzekunia ze schroniska w Mielcu to ból mój wcale nie jest mniejszy.W moim otoczeniu jest duzo ludzi ,ktorzy nie rozumieja jak mozna płakać i przeżywac strate po psie, przykre jest to też sa to tez osoby z mojej rodziny.
[B]Alicjo dzięki tobie wiem[/B] ,że tak jak ty nigdy nie zapomnisz o Harleju ja nie zapomne o swoim pierwszym w zyciu zwierzakiem Dzekusiem.

Posted

Ludzie mówią, żeby nie przywiązywać się tak bardzo do psa. Tym, którym się to udało, są może szczęśliwsi ale o ileż ubożsi. jak tu się nie przywiązać, do tych oczu wpatrzonych w ciebie, Jak odpowiedzieć obojętnością na tak ogromną, bezwarunkową miłość. jak serce ma nie pękać z bólu, gdy psie oczy mówią "pomóż mi", a my jesteśmy bezradni. Tak już jest. I my i one przetaczamy się i odchodzimy. Nie wstydźmy się bólu, nie jest wcale mniejszy, gdy tłamsimy go w sobie. Pies został stworzony dla człowieka, więc opłakujmy głośno jego odejście i naszą tragedię, a naszą miłość tak przerwaną i odrzuconą,ofiarujmy całą następnemu.
Alusiu, łączę się z Tobą w bolesnych wspomnieniach :calus: :buzi:

Posted

[quote name='Sabina1']Ludzie mówią, żeby nie przywiązywać się tak bardzo do psa. Tym, którym się to udało, są może szczęśliwsi ale o ileż ubożsi. jak tu się nie przywiązać, do tych oczu wpatrzonych w ciebie, Jak odpowiedzieć obojętnością na tak ogromną, bezwarunkową miłość. jak serce ma nie pękać z bólu, gdy psie oczy mówią "pomóż mi", a my jesteśmy bezradni. Tak już jest. I my i one przetaczamy się i odchodzimy. Nie wstydźmy się bólu, nie jest wcale mniejszy, gdy tłamsimy go w sobie. Pies został stworzony dla człowieka, więc opłakujmy głośno jego odejście i naszą tragedię, a naszą miłość tak przerwaną i odrzuconą,ofiarujmy całą następnemu.
Alusiu, łączę się z Tobą w bolesnych wspomnieniach :calus: :buzi:[/quote][I]Sabinko , dziękuję Ci bardzo za te wszystki słowa , wielu z nas ich potrzebuje , albo potrzebować będzie .O naszych uczuciach powinniśmy pisać i dawać je następnemu .......

[/I]

Posted

[quote name='Agga'][B]Nie ważne czy nasz przyjaciel zyje kilka miesiecy, rok, kilka lat czy kilkanaście. Jego odejscie zawsze boli bardzo mocno.[/B][/quote]

Oj boli, bardzo mocno boli :-( . Haker przyszedł do nas w cztery miesiące po śmierci Bastera, rodzinka moja chciała, żeby stał się lekarstwem na mój smutek i żałość, ale wcale tak się nie stało:shake: . Kocham bardzo naszego małego, ale nigdy nie zajmie miejsca Basterkowego w moim sercu. Jest po prostu obok, ma swoje drugie miejsce.

Posted

[I][B]:cool3:a u Ciebie już jesień ...............
[/B][/I][URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BURL=www.fotosik.pl%5D%5BIMG%5Dhttp://images3.fotosik.pl/174/bfd52d8cb372515e.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D"][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/174/bfd52d8cb372515e.jpg[/IMG][/URL][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/%5BURL=www.fotosik.pl%5D%5BIMG%5Dhttp://images2.fotosik.pl/175/7a2d0904b46daedf.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D"][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images2.fotosik.pl/175/7a2d0904b46daedf.jpg[/IMG][/URL][/URL]

• 3 weeks later...
Posted

[I][B]14 października ....
dziś bylismy u Seti i Kissi , Ozzy zachowywał się cudownie był taki jak zawsze TY ....bez kłótni , swady , kochany ....szkoda ze nie mogłeś biegać z nimi po ogrodzie choć wiem,że z nami byłes ...............
[/B][/I]

Posted

[quote name='Agga'][B]Widze, że u Harleya już jesień. Wczoraj byłam na działce u Sary też już jesień. Różyczka przycięta, winorośl gubi listki.[/B][/quote][B][I]:shake:Jesień Agguś , kolejna jesień ................najważniejsze pamietać i kochać[/I][/B]

Posted

u mnie dopiero pierwsza jesień bez Basterka :-( i tak strasznie boli :-( pamiętam zapach tamtej jesieni, zapach liści, zapach ogniska :-(, zapach ostatniej skoszonej trawy :-( jesień jak żadna inna pora roku skłania do refleksji, a mnie się cisną łzy do oczu :-(