Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
mam pewna teorie na temat myslenia o psach schroniskowych.I wg tej teorii nastepna bedzie Haneczka.

Przyznaj się, coś wiesz.....:cool3:

Oj! Przegapiłam Haneczkę i nie zrobiłam jej ogłoszeń
Wybacz Malutka :modla:
Już się poprawiłam: alegratka i gumtree jest.

Posted

namawialam ludzi na Haneczke,wybrali Malwinke-wazne,ze wybrali.Jaka to bedzie adopcja-czy Malwinka da rade nauczyc sie smyczy-to sie okaże,ale potrzebowala pilnego wyjścia ze schroniska-zaczela kaszlec.
Haneczka ciagle czeka.

Posted

Tez sie dziwie.Moze to dlatego,ze Haneczka zaczeła szczekac,alarmowac,ze ktos obcy sie zjawia.a schroniskowy pies ma lezec w kącie i nie okazywac innych emocji od smutku-tak mysla ludzie.

• 2 weeks later...
Posted

Witam!
Szukam malej sunieczki do zaadoptowania.
Prosilam juz o pomoc w poszukiwaniach Pania Marlene i Beate z TPOPZ.
Szukam suni,ktora jest malutka do 10 kg(ale nie mloda,moze miec 5-8 lat) i toleruje inne suki. Nie musi byc wysterylizowana,bo zrobimy to na 100 %. Nie ma znaczenia jak dlugo byla w schronie,jak wyglada czy jest ladna czy ladna inaczej.
Moze ktos mnie pamieta,moja siostra rok temu adoptowala Hektora ze schroniska w Sopocie.
Ta sunieczka ktorej szukam ma byc dla mojej tesciowej,to cudowna osoba ale samotna,ma male mieszkanie dlatego bardzo nam zalezy aby sunia byla mala.Zapewniamy calkowita opieke weterynaryjna wiec jesli sunia ma jakies problemy ze zdrowiem to dla nas nie jest przeszkoda.
Prosze o pomoc w znalezieniu pieska,ktoremu obiecuje dac wspanialy dom.
Nie chcialam isc do schroniska i sama wybierac,bo psychicznie nie jestem na to gotowa.Dlatego prosze o pomoc wolontariuszy,ktorzy najlepiej znaja ,czasami pewnie od lat,pieski beda nam mogli pomoc znalezc sunie,ktora wlasnie na nas czekala.

Posted

Witaj! wszyscy pamietamy Hektora i ta najpiekniejsza na Pomorzu adopcje.

Tez przypatruję sie sukom w schronach. Akurat Haneczka zbyt szczesliwa z innymi sukami nie będzie.Siedziała na wybiegu z pieskiem-samcem.
Czy to naprawde musi byc tylko suczka?

Obiecuje,ze znajdziemy dla Was sunie i bede szczesliwa,ze jakas psina ma tak wspaniały dom.

Posted

to nie chodzi o to czy ona nam sie podoba,my nie wybieramy suni na podstawie wygladu.Mozemy sie zdecydowac z zamknietymi oczami.Chodzi tylko aby sunia byla starsza,spokojniejsza,niekiedy bedzie musiala siedziec kilka godzin sama,to jest starsza osoba i fajnie byloby aby razem mogly sobie spedzac najblizsze jesienne wieczorki pod kocykiem na kanapie, z herbatka i kosteczka .
Bardzo dziekuje za chec pomocy. jestem ogromnie wdzieczna i czekam az mi znajdziecie nasze szczescie.

Posted

wiem,zwlaszcza,ze to TAKI dom.Ale tez chce wybrac tak,aby to byl faktycznie TEN pies.Najwiekszy problem z ta tolerancja suniek.Bo w schronie to sie w sumie wszystko akceptuje,mieszka na jednym wybiegu,w domu dochodzi ten mały akcencik konkurencji do kolan pani ;)

Posted

Z tymi kolanam pani to nie ma takiego wielkiego problemu.Musze napisac wyjasnienie,bo nasza rodzinna sytacja jest dla niektorych dziwna:) ( ze niby 5 psow to cos dziwnego:))
Sunia bedzie mieszkala sama z moja tesciowa, ALE... ja mam suke i psa,moja siostra (od Hektorka) tez ma suke ,no i nasi rodzice maja 2 sunie.Oczywiscie wszyscy mieszkamy oddzielnie ale wszystkie Swieta zawsze spedzamy razem wiec sunie musza sie tolerowac.Z naszymi tez na pierwsze powitanie byly pokazywane zabki ale z nami nie tak latwo.Byly komendy,pierwszy w rodzinie-wyzej w stadzie i teraz mozna tylko patrzec jak sie wszyscy koltuja na podlodze bawiac sie jedna pileczka:)
Sunia dla mojej tesciowej nie moze po prostu nie tolerowac inny suk, z cala reszta sobie poradzimy:)
Dzieki za odpowiedz,pozdrawiam!