Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jakaś zła passa prześladuje naszego psiunia.....
wylądował w schronisku....to chyba był najgorszy moment w jego życiu i moment rozpoczynający pasmo udręki, wielomiesięczną tęsknote i smutek...
i życie w betonowej klatce....

...nawet na dogo jakoś tak zawsze ma pod górke...
już nawet kiedyś miał swoj wątek... pech chciał że pomyliłyśmy zdięcia i za ich pomocą domek znalazł inny psiak, który jak najbardziej też domku potrzebował
ale był ciut młodszy....
więc miał teoretycznie wieksze szanse na adopcje....

później interesował się nim pewien dom...
niestety znowy nic z tego nie wyszło....

psiaczek jest zrezygnowany..
czasem tylko wychyli pyszczek z otworu boksu wewnetrznego...
kiedy go wołałam zrobił trzy kroczki do przodu...
a później zrezygnowany wycofał sie znowu....
jakby mówił....i po co mam tam biec? co to da?
i tak wezmą ładniejszego, młodszego... innego...
Ta jego wycofana postawa nie sprzyja ewentualnej adopcji...
jak ktoś miałby go poznać skoro psiak nie chce nawet podejść do siatki....

a wiemy że w bliskim kontakcie z człowiekiem jest przesympatyczny, uwielbia pieszczoty, kolanka, głaskanie...
kontakt z człowiekiem jest mu potrzebny jak tlen do życia,
strasznie za tym tęskini...
z innymi pieskami układa mu sie "różnie"...raczej wolałby domek gdzie byłby jedynym pieskiem

psiak jest wykastrowany

wiek psiaka oszacowano na ok. 6-7 latek, piesek ma bardzo długa skołtunioną sierść... w te upały teraz musi cierpieć katusze...

jego nr to 534/09
kontakt
0792 333 938
info@sewo-life,com

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
jaki on jest duży? Chyba oszaleję nie wiadomo którego brać. :-(

może po kolei..... on jest smutny ale zdrowy:cool3:
więc może najpierw chorego, a potem jak znajdzie dom to zdrowego?;)

Posted

Da się to to obciąć?:cool3: jak starczy czasu to spróbuje z Tuską w sb, jeśli nam go wyciągną z boksu....szkoda go w te upały :-(

Posted

yuki napisał(a):
Da się to to obciąć?:cool3: jak starczy czasu to spróbuje z Tuską w sb, jeśli nam go wyciągną z boksu....szkoda go w te upały :-(

mam akurat straszny remont w domu i nie wiem czy na 100 %w sobote dam rade dotrzec do schroniska ale jezeli chcecie to moze przyda sie wam moja pomoc . Przegladalam to forum bo szukam uparcie swojej zaginionej zguby i chetnie po raz kolejny odwiedze schronisko a przy okazji moge sluzyc doswiadczeniem w czesaniu koltunow:cool3: a mam spore doswiadczenie :lol: dwa teriery tybetanskie dlugowlose . I jezeli to nieszczesie pozwoli sie dotknac i dac sie wyczesac to moge zabrac odpowiednie szczotki i kosmetyki nie mam tylko szamponu ale mam odzywki i specyfiki na koltuny

Posted

to fajnie, bo takich koltuniasty jest cała masa - tylko nie mają swoich wątków- wystarczy się przejść , bo boksach by zobaczyć ile jest zaniedbanych kudłaczy - więc para rąk do wyczesywania i obcinania na pewno się przyda:cool3:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
to fajnie, bo takich koltuniasty jest cała masa - tylko nie mają swoich wątków- wystarczy się przejść , bo boksach by zobaczyć ile jest zaniedbanych kudłaczy - więc para rąk do wyczesywania i obcinania na pewno się przyda:cool3:

wiem , ze takich nieszczesc jest cala masa ale mowie uczciwie ,ze nie jestem w stanie zadeklarowac sie na jakies stale czesanie bo
pracuje zawodowo , mam remont na glowie , trzy czorty do czesania w domu a caly wolny czas poswiecam na szukanie swojej 4 zguby i gdybym wam cos wiecej obiecala to bylyby to slowa rzucone na wiatr .Ale tej ,,kupce nieszczescia ,,bardzo chcialabym pomoc .Nozyczki jakies wykombinuje tylko gdybyscie mialy szampon to byloby super reszte potrzebnych sprzetow i kosmetykow zabiore i postaram sie byc o 9 ;) oby tylko te slonce pozwolilo sie dotknac

Posted

Wezmę parówę w ramach przekupstwa psa :diabloti: może się uda. Szampon mam , wezmę, dziewczyny a psa u nas w schronie to gdzie się kąpie ? na trawniku czy w jakiimś pomieszczeniu?

Posted

Obcinać można na pewno :) właśnie nie wiem jak z kąpaniem, gdzieś przecież są kąpane , zaraz nam tu jakaś stara wyjadaczka na pewno napisze :evil_lol: