kikou Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jakaś zła passa prześladuje naszego psiunia..... wylądował w schronisku....to chyba był najgorszy moment w jego życiu i moment rozpoczynający pasmo udręki, wielomiesięczną tęsknote i smutek... i życie w betonowej klatce.... ...nawet na dogo jakoś tak zawsze ma pod górke... już nawet kiedyś miał swoj wątek... pech chciał że pomyliłyśmy zdięcia i za ich pomocą domek znalazł inny psiak, który jak najbardziej też domku potrzebował ale był ciut młodszy.... więc miał teoretycznie wieksze szanse na adopcje.... później interesował się nim pewien dom... niestety znowy nic z tego nie wyszło.... psiaczek jest zrezygnowany.. czasem tylko wychyli pyszczek z otworu boksu wewnetrznego... kiedy go wołałam zrobił trzy kroczki do przodu... a później zrezygnowany wycofał sie znowu.... jakby mówił....i po co mam tam biec? co to da? i tak wezmą ładniejszego, młodszego... innego... Ta jego wycofana postawa nie sprzyja ewentualnej adopcji... jak ktoś miałby go poznać skoro psiak nie chce nawet podejść do siatki.... a wiemy że w bliskim kontakcie z człowiekiem jest przesympatyczny, uwielbia pieszczoty, kolanka, głaskanie... kontakt z człowiekiem jest mu potrzebny jak tlen do życia, strasznie za tym tęskini... z innymi pieskami układa mu sie "różnie"...raczej wolałby domek gdzie byłby jedynym pieskiem psiak jest wykastrowany wiek psiaka oszacowano na ok. 6-7 latek, piesek ma bardzo długa skołtunioną sierść... w te upały teraz musi cierpieć katusze... jego nr to 534/09 kontakt 0792 333 938 info@sewo-life,com Quote
kikou Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 fotki są fatalne bo psiunio ciągle w najdalszym kącie boksu siedzi...... Quote
Poker Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jaki on jest duży? Chyba oszaleję nie wiadomo którego brać. :-( Quote
kikou Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Poker napisał(a):jaki on jest duży? Chyba oszaleję nie wiadomo którego brać. :-( może po kolei..... on jest smutny ale zdrowy:cool3: więc może najpierw chorego, a potem jak znajdzie dom to zdrowego?;) Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 zapisuje sobie jak by byl obciety to ladne zdjécia prosimy odrazu Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 cos mi sie obilo o uszy, ze on nie zostaje sam w domu Quote
yuki Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Da się to to obciąć?:cool3: jak starczy czasu to spróbuje z Tuską w sb, jeśli nam go wyciągną z boksu....szkoda go w te upały :-( Quote
Reksiu21 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 zapisuje sobie. strasznie mi biedaka szkoda Quote
lunaddino Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 yuki napisał(a):Da się to to obciąć?:cool3: jak starczy czasu to spróbuje z Tuską w sb, jeśli nam go wyciągną z boksu....szkoda go w te upały :-( mam akurat straszny remont w domu i nie wiem czy na 100 %w sobote dam rade dotrzec do schroniska ale jezeli chcecie to moze przyda sie wam moja pomoc . Przegladalam to forum bo szukam uparcie swojej zaginionej zguby i chetnie po raz kolejny odwiedze schronisko a przy okazji moge sluzyc doswiadczeniem w czesaniu koltunow:cool3: a mam spore doswiadczenie :lol: dwa teriery tybetanskie dlugowlose . I jezeli to nieszczesie pozwoli sie dotknac i dac sie wyczesac to moge zabrac odpowiednie szczotki i kosmetyki nie mam tylko szamponu ale mam odzywki i specyfiki na koltuny Quote
GoskaGoska Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 to fajnie, bo takich koltuniasty jest cała masa - tylko nie mają swoich wątków- wystarczy się przejść , bo boksach by zobaczyć ile jest zaniedbanych kudłaczy - więc para rąk do wyczesywania i obcinania na pewno się przyda:cool3: Quote
yuki Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Lunaddino, a masz może nożyczki też :) jęśli będziesz mogła to przyjdź w w sb :) ja tam będę gdzieś koło 9 rano . Quote
lunaddino Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 GoskaGoska napisał(a):to fajnie, bo takich koltuniasty jest cała masa - tylko nie mają swoich wątków- wystarczy się przejść , bo boksach by zobaczyć ile jest zaniedbanych kudłaczy - więc para rąk do wyczesywania i obcinania na pewno się przyda:cool3: wiem , ze takich nieszczesc jest cala masa ale mowie uczciwie ,ze nie jestem w stanie zadeklarowac sie na jakies stale czesanie bo pracuje zawodowo , mam remont na glowie , trzy czorty do czesania w domu a caly wolny czas poswiecam na szukanie swojej 4 zguby i gdybym wam cos wiecej obiecala to bylyby to slowa rzucone na wiatr .Ale tej ,,kupce nieszczescia ,,bardzo chcialabym pomoc .Nozyczki jakies wykombinuje tylko gdybyscie mialy szampon to byloby super reszte potrzebnych sprzetow i kosmetykow zabiore i postaram sie byc o 9 ;) oby tylko te slonce pozwolilo sie dotknac Quote
yuki Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Wezmę parówę w ramach przekupstwa psa :diabloti: może się uda. Szampon mam , wezmę, dziewczyny a psa u nas w schronie to gdzie się kąpie ? na trawniku czy w jakiimś pomieszczeniu? Quote
lunaddino Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 ja jestem zielona liczylam na to ,ze wy macie jakies doswiadczenie .A czy nam pozwola w schronisku na obciecie i wykapanie psiaka ? Quote
yuki Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Obcinać można na pewno :) właśnie nie wiem jak z kąpaniem, gdzieś przecież są kąpane , zaraz nam tu jakaś stara wyjadaczka na pewno napisze :evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 jak go juz pięknego zrobicie to nie zapomnijcie o fotkach :cool3: Quote
tuska1990 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 spoko pan Wiktor nam pokażę gdzie można kąpać, albo nam pomoże. Ja kąpałam kiedyś psiaki niedaleko Chrumki, tam między boksami A i B Quote
yuki Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Czyli da się kąpać :eviltong: już my go wypierzemy :diabloti: tylko , żeby się biedak nie nastresował zbytnio;/ Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 po co kąpać, jak po jednym dniu w boksie znów będzie brudny i śmierdzący ? Quote
Recommended Posts