wiking042 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Dzięki, Anno, będę się starał! :user: :comp26: :thumbs: Quote
wiking042 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Wpłynęło na konto 45zł (plus wysyłka) z bazarku lilith27 i 30zł od tuli - stała deklaracja na lipiec. :lol: Uaktualniam: http://www.dogomania.pl/threads/144235-syn-Lady-oddany-z-ds-do-ds....pom%C3%B3%C5%BCmy-jego-matce....?p=14922094&viewfull=1#post14922094 Edit [SIZE="3"]Przelałem Beacie M 750zł za hotel na lipiec Quote
anhata Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 U Lady zmiana :D No to trzeba ją odwiedzić. Mnie każdy dzień pasuje, oprócz soboty ( 10 lipca). A mam dla niej te zabawki, kości. Monday, jak Ty masz wolne w pracy ? Quote
anhata Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 baster i lusi, super ! fajny banerek prawda ? :) Ciekawe, kiedy pojedziemy do Lady :) Quote
Monday Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 anhata napisał(a):U Lady zmiana :D No to trzeba ją odwiedzić. Mnie każdy dzień pasuje, oprócz soboty ( 10 lipca). A mam dla niej te zabawki, kości. Monday, jak Ty masz wolne w pracy ? Jeżeli macie możliwość jechać to jedźcie...ja tylko w tygodniu po południu mogę. Muszę zadzwonić do Magdy, bo jak można już Lady ogaszać to nie ma na co czekać. Tylko jaka ona teraz jest??? Quote
Monday Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 anhata napisał(a):U Lady zmiana :D No to trzeba ją odwiedzić. Mnie każdy dzień pasuje, oprócz soboty ( 10 lipca). A mam dla niej te zabawki, kości. Monday, jak Ty masz wolne w pracy ? Jeżeli macie możliwość jechać to jedźcie...ja tylko w tygodniu po południu mogę. Muszę zadzwonić do Magdy, bo jak można już Lady ogaszać to nie ma na co czekać. Tylko jaka ona teraz jest??? Quote
bullterrierka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Beata M napisał(a):Ja dzisiaj byłam u Magdy.Dopiero wróciłam do domu. Lady super!-można już ją na maksa ogłaszać. Nadal jest trochę cykor ale jakichkolwiek zachowań "agresywnych" brak! Teraz tylko dom dla Księżniczki :) i własny człowiek-spokojny,opanowany ale z charakterem. I jeszcze tylko dodam,że ona troszkę schudła,Magda ją ostatnio kąpała sierść jej się błyszczy-wygląda przepięknie:loveu: Monday już wcześniej pisałam,że można startować z ogłoszeniami. Quote
Monday Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Beata, ale dom z dziećmi czy bez. Mieszkanie w bloku, czy dom z ogrodzeniem, czy typowo kojec na dworze? Jak chodzi na smyczy? Czy startuje do innych psów, czy jest posłuszna, czy możesz ją np. wołać 1000razy, a ona nic sobie z tego nie robi, czy zachowuje czystość w domu. Czy Magda zgodzi się, żeby ktoś kto chce Lady umówił się z nią i do niej pojechał, zobaczył, posłuchał rad. Ja tego nie wiem....co mam pisać w ogłoszeniu? Kontakt na siebie podawać? Czy może lepiej na kogoś innego...Wiem, ze to nie "twój" pies, ale może chciałabyś rozmawiać z chętnymi ludźmi. Quote
bullterrierka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Monday napisał(a):Beata, ale dom z dziećmi czy bez. Mieszkanie w bloku, czy dom z ogrodzeniem, czy typowo kojec na dworze? Jak chodzi na smyczy? Czy startuje do innych psów, czy jest posłuszna, czy możesz ją np. wołać 1000razy, a ona nic sobie z tego nie robi, czy zachowuje czystość w domu. Czy Magda zgodzi się, żeby ktoś kto chce Lady umówił się z nią i do niej pojechał, zobaczył, posłuchał rad. Ja tego nie wiem....co mam pisać w ogłoszeniu? Kontakt na siebie podawać? Czy może lepiej na kogoś innego...Wiem, ze to nie "twój" pies, ale może chciałabyś rozmawiać z chętnymi ludźmi. Dom na 100% bez dzieci. Albo mieszkanie albo dom kojec NIE- to jest pies domowy. Na smyczy ciągnie ale Magda ją uczy posłuszeństwa. Także napisz,że przebywa w hotelu pod okiem behawiorysty.I jest przyuczana przywołania i posłuszeństwa w trakcie spaceru. Do psów to różnie,spina się ale raczej z sygnałem "spadaj". Przez siatkę nie atakuje,obwąchuje psa i odchodzi. Szukamy domu aby była jedynym oczkiem w głowie. W domu zachowuje czystość, przestała niszczyć ale nowy opiekun będzie musiał na początku zadbać o to by stres separacyjny nie powrócił. Jak już Lady będzie szła do nowego domu to wtedy Magda nowym właścicielom przekaże wraz z Lady całą "instrukcję obsługi" nietoperza. Oczywiście tak jak w przypadku Zośki nowy dom powinien najpierw potworka odwiedzić w hotelu. Ja myślę,że powinniśmy skupić się na lokalnym ogłaszaniu Lady-anonse,oferta,plakaty i jeszcze raz plakaty właśnie po to by istniała możliwość odwiedzin.Nowy dom może liczyć na pomoc Magdy. Mam nadzieję,że Ci troszkę ułatwiłam. Quote
Monday Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Ułatwiłaś - bardzo :) Porobię lokalne ogłoszenia. Jakię plakacik by się przydał, coś wymyślę. Kontakt w ogłoszeniach chciałabyś wziąć na siebie, czy nie chcesz z nikim w sprawie adopcji rozmawiać? Quote
anhata Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Monday, na tygodniu mnie te zpasuje. Teraz u mnie to tylko sobota odpada, bo siedzę w Lublinie. BeataM, kiedy można pojechać do Lady ? Mam dla niej kości, zabawki. Obiecałam jej. Gdzie najlepiej robią plakaty kolorowe ? Pójdę i zapytam. Mam czas.Mogę zapłacić za kilka. Takie będą lepsze, niż drukowane na zwykłym papierze. Quote
anhata Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 W radomskim schronisku jest super akcja - malowanie bud. Wystarczy wziąć farbę, pędzel i do roboty :) Kto się zgłasza ? :) Quote
Monday Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Zrobiłam coś takiego :( Nie wiem co się dzieje...internet nie chodzi, ja nie mam żadnego narzędzia graficznego prócz painta :( Wyszło jakie wyszło. Póki co kontakt w ogłoszeniach jest na mnie. Lilith, może ty chcesz, żeby do ciebie dzwonili???? Quote
Monday Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Mogłam jakąś ramkę zrobić... ech...nie mam nawet drukarki, nie mogłam podglądu wydruku zobaczyć bez instalacji drukarki,,,:( Quote
anhata Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Monday, a da się jeszcze zmienić na 3 lata? mąż już do druku zabrał? jak coś to możnqa dać tam, gdzie ja mówiłam. Quote
wiking042 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 BIEŻĄCE ROZLICZENIE z ostatniego rozliczenie zostało: 0,80zł wpłaty bieżące w czerwcu Agnieszka32 - 50zł (09.06) bico - 50zł (14.06) tula - 10,60zł (14.06) Monday - 100zł (19.06) magosia99 - 46zł (21.06) bazarek książkowy blonditipsy - 25zł (21.06) bazarek książkowy ania z poznania - 60zł (22.06) bazarek książkowy lilo - 15zł (23.06) bazarek książkowy wiking042 - 30zł (23.06) deklaracja stała na lipiec Anhata - 200zł (25.06) deklaracja stała na lipiec lilith27 - 100zł (30.06) deklaracja stała za czerwiec i lipiec Monday - 78zł (01.07) bazarek tula - 30zł (05.07) deklaracja stała na lipiec lilith27 - 45zł (02.07, 05.07) bazarek DORKA - 50zł (06.07) deklaracja stała na lipiec Razem - 889,60zł Razem w lipcu: 0,80zł+839,60zł = 890,40zł [SIZE="3"]Zapłaciłem za hotel na lipiec 750zł [SIZE="3"]Na koncie zostało: 890,40zł-750zł=[SIZE="4"]140,40zł Lipiec rozliczony. Wszystkie następne kwoty plus to, co zostało, przeznaczone zostaną na hotel w sierpniu, o ile Lady nie znajdzie DS, znalezienia którego jej gorąco życzymy! :multi: Quote
wiking042 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Lilith, możesz to rozliczenie wkleić na pierwszą :lol: Quote
Monday Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Zmieniłam na plakacie, że ma 3 lata i podałam oprócz swojego kontaktu twój lilith. Mam nadzieję, że nie będzie problemu??? Plakat podobno wydrukowany - ale zdjęcia ciemne wyszły :( No zobaczymy... Postaram się porozwieszać gdzieś. Potrzebna jest pomoc w robieniu ogłoszeń !!! Anonse ze zdjeciem, gumtree lokalne, allegro... Quote
anhata Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Może zmienić tytuł wątku, że potrzebujemy ogłoszeń? Quote
Recommended Posts