Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze - dogo nie działało. Lilith - sorry, że się tak uniosłam. Przepraszam, ale bardzo mnie denerwują ludzie pokroju właścicieli Songa. Tacy zawsze na nie. Szkolić sami - nie. Pomóc nam w decyzji co zrobić - nie. Jedyne tak to zabrać Songusia...
Jakby co - to wspomogę bazarkowo. Ale jak pisałam, bardzo ważne jest, żeby wiedzieć jaki tak na prawdę Songo jest.
Szkoda, że państwo nic a nic nie chcą współpracować.
A Ty Lilith się nie obwiniaj - nie pierwszy raz na dogo ludzie w czasie rozmowy wydawali się domem z marzeń a w praniu wychodziło zupełnie co innego. Nikt nie jest jasnowidzem (niestety).

Posted

Pamietam go jako dobrze rokującego szczeniaka. Inteligentny szybko pojmował wszystko. Szybko zaskoczył od czego jest gazeta. Odważny - nie bał się ulicy, samochodów, ani hałasu. Pilnował się nogi. Jeździł dzielnie samochodem, tyle, że nie podobało mu się samemu siedzieć z tyłu. Mojej suczce chciał się odgryzać, jak mu dokuczała. Próbował mnie podgryzać, ale szybko zaskoczył, że nie wolno. Mądry pies. Odstawiony został od matki w wieku ok. 7 - tygodni. Ale przebywał z moją suką w domu przez następne 3. Problemem była tylko ta jego mądrość, bo cwane psiaki są trudniejsze w wychowaniu.

Wysłałam im książkę na maila. Ciocia z dgm mi ją podesłała. (thx) Niech poczytają co nieco. O ile będą chcieli.
Magda mówi, że im własnie troszkę wiedzy potrzeba, książki, etc.

Posted

[quote name='lilith27']wystawiłam jej wyróżnione alegro
jeśli usunę to chyba pieniązki przepadną

Agaga21 nie wiem, ale jeśli uważasz, że chcesz wystawić innego psiaczka, to już Lady będę podtrzymywać ogłoszenie
może nauczę sie w końcu robić tak piękne ogłoszenia jak Ty
a Ty aktualnie masz dużo piesków z BB na głowie

ps. myślałam, że nie wznawiasz jej obecnie ogłoszeń
nie usuwaj bo kaska przepadnie. ja cały czas ja ogłaszam na allegro. to moje aukcje:
http://aukcja.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=1894063

mi szablon zrobiła asior, sama nie potrafię.
z "BB" mamy obecnie 6 psów:
dixon i baron w bogatyni,
candy, diabeł, simens i morris w szczecinku

na samym końcu ostatniego postu z wątku z mojego banerka są linki do tych psiaków jakby co ;)

lilith, nam psiaki też wracały z adopcji chopć wydawało się, że fajne domki...nigdy nie ma pewności..

Posted

lilith27 napisał(a):
bardzo dużo masz tych ogłoszeń.......że to ogarniasz

teraz i tak mam mało, zwykle mam między 25-30 ale ostatnio nie robiłam nowych, bo nie miałam do tego głowy z powodu strasznej choroby mojego psiątka (*) :(

Posted

Dostałam maila od Pani. Pisałam o tym, że ksiązke poczytują. Zaczynają rozumieć, że to nie tylko wina psa. Pisłam, że jesli będzie tylko coś się działo niech dają znać od razu.
Nie wiem czy Songo nie trafił do jakiejś gazety bo miałam głupawe sms-y i ktoś w nich wspominał o gazecie właśnie.

Właśnie sie dowiedziałm przed sekundą. Songo pojechał do nowego domu pod Warszawą.

dziękuję wszystkim za dobre chęci i uwagę.......mam nadzieję, że dobry dom znaleźli psiakowi
na konto wpłynęły dwie wpłaty
10 zł od małej czarnej mogę rozdysponować a inne pieski
o pozostałe 50 złotych wysłałam zapytanie co mam z nimi uczynić...........

Posted

Może nie będzie źle, nie każdy pies przechodzi przez sprawdzone ręce, a wiele z nich dobrze ląduje.
Za jakiś czas zadzwoń i zapytaj co u Songa.

Posted

Ale chyba w umowie mieli że nie mogą bez porozumienia z Toba Lilith oddawać sobie gdzieś psa, powinni Ci chociaż podać dokładny adres gdzie Songo przebywa żeby można było sprawdzić dom..

Posted

Milena ale ja nie miałam gdzie go przyjąć i jak się nim teraz zająć. "Znaleźli mu dom" - tak twierdzą. Odezwę się przed świętami z życzeniami i zapytam czy wiedzą co u psa........
Pieniążki zebrane w kwocie 60 złotych za zgodą darczyńców pragnę przekazać p. Ali.
Milena kto je weźmie?

Posted

lilith27 napisał(a):
Milena ale ja nie miałam gdzie go przyjąć i jak się nim teraz zająć. "Znaleźli mu dom" - tak twierdzą. Odezwę się przed świętami z życzeniami i zapytam czy wiedzą co u psa........
Pieniążki zebrane w kwocie 60 złotych za zgodą darczyńców pragnę przekazać p. Ali.
Milena kto je weźmie?

Lilith ale ja wiem że nie mogłaś zabrać Songo i bardzo dobrze to rozumiem, nie rozumiem natomiast dlaczego nie powiedzieli Ci gdzie dokładnie jest teraz psiak. Jak zaczęly sie kłopoty to pierwsze co zrobili to dzwonili do Ciebie a teraz nawet nie powiedzieli gdzie on jest, ci ludzie są według mnie nie w porządku, szczególnie w stosunku do Ciebie Lilith. mam tylko nadzieję ze tak jak twierdzili znaleźli mu dobry dom.
Jesli chodzi o wpłaty to bardzo dziękuję, skontaktuje się z p.Alą i zapytam czy nie zmieniała nr konta a potem przesle Ci na PW, wielkie dzięki raz jeszcze:)

Posted

Miejscowość znam.......zawiadomili mnie sms-em.
No ale zawiadomili. To też dobrze. (tak sobie tłumaczę)

chcesz kase czy nie?
czy karme za to kupic i ...???? i dać .....tylko komu?