Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To prawda psy z padaczką to psy wyjątkowe ,Dukat jest takim psem po prostu .Myślę ,ze znajdzie odpowiedzialny dom bo znam jeden wspaniały gdzie pies z padaczką o wdzięcznym imieniu Tuptuś jest miłością swojej pani ,zgadniecie której ?:razz:

Posted

[quote name='funia']To prawda psy z padaczką to psy wyjątkowe ,Dukat jest takim psem po prostu .Myślę ,ze znajdzie odpowiedzialny dom bo znam jeden wspaniały gdzie pies z padaczką o wdzięcznym imieniu Tuptuś jest miłością swojej pani ,zgadniecie której ?:razz:[/quote]

Zgadniemy, mało tego znamy osobiście zresztą, mieliśmy nawet niewątpliwe szczęście być ze swoim padaczkowcem :)

Posted

Dziękuję za podnoszenie wątku Dukata.
Dukat nie miał już ataków padaczki,więc właściwie zdarzył się tylko ten jeden.
Natomiast były kłopoty z jego pogryzionym uchem.Cała małżowina była w stanie zapalnym i ropiała.Przez 2 tygodnie dojeżdżałam i czyściłam mu ranę ,nosił kołnierz i jakimś cudem utrzymywały się na uchu opatrunki.
To musiało być dla niego bardzo bolesne,bo wył i płakał w niebogłosy,ale nigdy nie próbował uciec ani potraktować mnie zębami.
Nigdy nie spróbował mnie nawet ugryźć,to świadczy o jego wyjątkowo mądrej i łagodnej naturze.Ucho już zagojone i to bez dużego uszczerbku na urodzie.
W poniedziałek Dukacik będzie zabrany dzięki życzliwości Szermana, razem z suczką z hoteliku u Murki na serylkę.
Nadal nikt o niego nie pyta,więc bardzo proszę o ogłoszenia.:shake:

Posted

Isadora7 napisał(a):
I nikt nie dzwoni? :(
Może jakieś nowe zdjęcia?

Nikt nie pyta.
Są zdjęcia Dukata na str 7 z moją córką.Nie były jeszcze wykorzystane do ogłoszeń.
Dukat jest taki grzeczny,łagodny .Idealny do towarzystwa dla dzieci.Nie zufałabym żadnemu z moich jamników tak jak jemu.
Jego sierść jest gładka ,miękka ,delikatna.Piesek wogóle nie ma zapachu(tak jak myśliwskie),jeżeli ktoś chce większego pieska do domu,to on jest idealny.Nie byłoby kołtunów sierści na dywanach.

Posted

Bardzo Ci dziękuję Isadoro,dziękuję również dance1234 za stałą aktualizację pozostałych ogłoszeń.
Ostatnio jeżdziłam co 2 dni,robiłam mu opatrunki,ale ucho wyglądało wtedy nieciekawie więc nie pomyślałam o zdjęciach.
W najbliższych dniach zrobię nowe,z blizną na uchu i bez klejnotów.
Co do padaczki,to nie było żadnych nowych stanów drgawkowych.Zaczynam się zastanawiać co się wtedy stało,bo ludzi przy tamtym epizodzie nie było.Więc może na razie nie ma co pisać o padaczce.

Posted

Nie będe pisała na razie o padaczce. Heh włąsnie spojrzałam ze dzisiaj w nocy skońćzyło się jego kolejne allegro. Myślę zę poczekam na nowe zdjęcia i już nie będe tej aukcji wystawiałą tylko nową.

Posted

danka1234 napisał(a):
kurcze,żadnego zainteresowania nim a taki słodziaczek.
No nic ,bedziemy ogłoszać i szukać domu do skutku.

Danusiu nie mogą trafić na watek Ząbka. Jak trafisz to wpisz wtedy mi sie pokaże.

Posted

U Dukata bez zmian :grzeczny,ułożony,spokojny,cierpliwie czeka na swój dom.
Nikt o niego nawet nie zapyta.
Serce mi pęka że tak długo ten cudowny pies musi czekać,ale potem sobie myślę,że najważniejsze że jest bezpieczny.
Tyle innych psów nie dostało takiej szansy.

• 2 weeks later...
Posted

Jeżeli możesz Isadoro,to wykorzystaj te z Bianką.:loveu:Nowych na razie jakiś tydzień nie będzie.Za krótki dzień ,zanim po pracy tam pojadę to już jest ciemno,a w wolne dni jeszcze latam po lesie za gąskami.
Właśnie rozmawiałam z mamą Szermana ,że po tych wszystkich nieszczęśliwych przypadkach z psiakami boję się go oddać do adopcji.

• 2 weeks later...
Posted

Witam .To ja bianka0
Niestety nie mogę się zalogować pod swoim nickiem i dzięki życzliwości ali mogę napisać tą wspaniałą wiadomość.

DUKAT CHYBA DOCZEKAŁ SIĘ TEGO JEDYNEGO WSPANIAŁEGO DOMU !

Piszę chyba bo czeka nas jeszcze wizyta przedadopcyjna,w której organizacji pomaga Isadora.Państwo są z Warszawy,zdecydowani na Dukata.
Przygotowani na przyjęcie go od zaraz.Rozmowa bardzo rzeczowa,logiczna.Ludzie w średnim wieku,6-cio letni wnuczek,dom w którym zawsze były pieski.
Dukat przypadł im do serca.
Wizyta,organizacja transportu i Dukacik w swoim domku!
Na koniec dobrych wiadomości wkleję parę ostatnich zdjęć Dukata.