Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dukat, zdrobniale Ducio w domu w Warszawie zawładnął sercami swoich nowych właścicieli :lol:
Jest szczęśliwy, jak chyba nigdy w swoim życiu.
Mam częsty kontakt telefoniczny z p. Ewą i rozmowy o Dukacie to są jedne z najprzyjemniejszych chwil w tych wszystkich akcjach ratowania psów. Nie mam najmniejszych wątpliwości, że Dukacik to wielki szczęściarz. Przyjemne jest również to, że zawsze mogę zadzwonić i porozmawiać o nim, nie budzi to u nowych właścicieli irytacji :lol:
Popatrzcie na Dukata jaki jest szczęśliwy. Dostałam jego zdjęcia przesłane MMS-em :

Dukat odpoczywa:p

Posted

Jaki słodziaczek sie zrobił z Dukacika,żyje sie mu tam jak w raju.:loveu:
Na tej pierwszej fotce na poduszce to normalnie jak jamnior wygląda.:eviltong::evil_lol:

Pozdrawiamy serdecznie opiekunów Dukata.:lol:

Posted

bianka0 napisał(a):
No i co tu się dziwić , że się ludzie pomylili i kazali mi latać po lesie łapać jamnika :diabloti:

pewnie sam pysk z pod krzaka widzieli to i jamnika jak ja zobaczyli.:evil_lol:

Posted

Myślę że wszystko dla nich co jest długie jest jamnikiem, niezależnie od wielkości.:evil_lol:
A Dukacik żyje sobie jak mały książę, chociaż jemu się w życiu poszczęściło.
Chociaż nie mogę narzekać, przez pół roku : Dukat, Róża, Nesca, Figa, Gucio, Beza, Fokus :loveu:
Żeby jeszcze udało się dobrze wyadoptować Fabiana , Fridę , Elizę no i piekielną Zytę :diabloti:
Gdyby Lizka miała więcej fotek, można byłoby z ogłoszeniami ruszyć.

Posted

A tu mam rozczulające zdjęcia Dukacika z Jaśkiem :loveu:

Chłopcy bardzo się lubią co zresztą jest widoczne na zdjęciach :p

Dukacikowi wyraźnie zaokrągliły się kształty, jego piękny złoty kolor jest jeszcze bardziej widoczny.:lol:

Dwaj przyjaciele :p

Posted

A to nowe wiadomości z domu Dukacika :loveu:
Takie mądre podejście do psiaka po przejściach przydałoby się w każdym domu, który adoptuje psa. Mnie to bardzo uspokaja, zawsze się martwię, bo wiem że każde z tych zwierząt przeszło swoje prtywatne piekło i że to szczęście nie zakończy się dla Dukata z jakiegoś błahego powodu.

[FONT=Arial]Duk jak tylko uslyszy że sąsiad stuka na górze zaczyna szczekać. kochamy go bardzo , ale mamy też trochę klopotów. w dalszym ciągu mimo podawania leków jest stale zestresowany, każde stuknięcie ,puknięcie powoduje ogromny niepokój i drżenie,Wieczorem niechętnie wychodzi na spacer., bywają chwile że chętnie bawi się z innymi pieskami. nie lubi starszych , krępych mężczyzn bardzo grożnie ich obszczekuje.i jeszcze jedno strasznie gubi sierść nie mogę sobie z tym poradzić, ale proszę się nie martwić nie oddamy go nigdy i nikomu.Duk obdarza nas ogromną milością,i my też staramy się żeby byl szczęśliwy po tych wszystkich przejściach. [/FONT]

Posted

Oj tak ,jakby wszyscy mieli takie podejscie do adoptowanego psiaka po przejsciach nie dochodziłoby do sytuacji ze po dniu czy dwóch oddaja psa nie dajac mu szansy na adaptacje w nowym miejscu.
Chłopaki cudnie razem wyglądają.