agaga21 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='malawaszka']brawo :klacz: poka poka!!!! (to odnośnie pierwszej części postu...) bo odnośnie drugiej części to aż się boję... co tam znalazłaś? :shake:[/QUOTE] na szybko zrobione [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-ya5HXna7aEc/UF83m86WL7I/AAAAAAAAGSQ/sfmiKOXTfa0/s720/IMG_6490.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-BcLSFdvfW0E/UF83oHF4C1I/AAAAAAAAGSY/ItCZmTjBuNE/s512/IMG_6491.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-MXJI98_V9Ak/UF83pgfRB2I/AAAAAAAAGSg/pXoygi00kzE/s640/IMG_6493.JPG[/IMG] jasny jest chłopak, bardziej kontaktowy choć troszkę wystraszony. dziewczynka ciemna, nieśmiała, boi się. jechałam po zdrowe kociaki, okazało się, że 2 rude mają zaropiałe oczy, warunki-dramat! to nawet nie była szopa, tylko wiata pod którą jest składowisko starych gratów i tam koty. pełno dorosłych, najróżniejszych i te 4 maluszki:placz: jak mnie serce bolało, że 2 musiałam tam zostawić! reszte napisze potem, dziś jade do weta z nimi, bo do jutra gigantyczne pchły to chyba je zjedzą żywcem:angryy::placz: Quote
Izabela124. Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Super, że je wzięłaś! Ten rudziak jest uroczy :loveu: U mnie w domu dziś był kotek znajda Quote
*Magda* Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Agata, szybka jesteś :evil_lol: Ale bardzo się cieszę, że je wzięłaś :multi: Oczywiście szkoda mi pozostałej dwójki, ale... :-( [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-MXJI98_V9Ak/UF83pgfRB2I/AAAAAAAAGSg/pXoygi00kzE/s640/IMG_6493.JPG[/URL] musisz mi wybaczyć, ale od dnia dzisiejszego moim ulubieńcem w Twojej galerii będzie ten koteczek :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Już go kocham :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jak wrócisz od weta, to napisz jak się psiaki zachowały na dzień dobry ;) Quote
majqa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 O qrczę, wymiękłam... i to podwójnie, a raczej potrójnie: - że tak szybko: rachu ciachu i koty są, - że te dwa mają szczęście, - że tamte dwa nie mają... Oj, będzie się działo. Quote
lula2010 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='magdabroy']Agata, szybka jesteś :evil_lol: Ale bardzo się cieszę, że je wzięłaś :multi: Oczywiście szkoda mi pozostałej dwójki, ale... :-( [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-MXJI98_V9Ak/UF83pgfRB2I/AAAAAAAAGSg/pXoygi00kzE/s640/IMG_6493.JPG[/URL] musisz mi wybaczyć, ale od dnia dzisiejszego moim ulubieńcem w Twojej galerii będzie ten koteczek :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Już go kocham :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jak wrócisz od weta, to napisz jak się psiaki zachowały na dzień dobry ;)[/QUOTE] naszym ulubiencem tez bedzie ta koteczka(szczegolnie meza);nie znam sie ale czy rudy kocurek nie bedzie znaczyl terenu?znajomej kot nawet po kastracji znaczyl....niech sie zdrowo chowaja ,myszy lowia i zdobeda akceptacje psiakow Quote
lula2010 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 zapomnialam,nasza persia tez byla ciezko chora jak do nas trafila,dostawala kroplowki i inne leki,a w najlepszym okresie swojego zycia wazyla blisko 6 kg:multi:wszyscy ja podziwiali kiedy szla z nami na smyczce,w puszorkach po osiedlu a obok astunia.... Quote
agaga21 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='Izabela124.']Super, że je wzięłaś! Ten rudziak jest uroczy :loveu: U mnie w domu dziś był kotek znajda[/QUOTE]póki co jestem pełna obaw. będę się nimi cieszyć jak się z psami już dogadają. [quote name='justysiek']ooooooooo, masz kotecki:loveu:[/QUOTE]a mam :) [quote name='Donvitow']Fajne kociaki.:)[/QUOTE]no fajne malizny. nie mamy pomysłów na imiona. na razie nazywają się dziewczynka i chłopiec(bo szymuś i lodzia nie przeszło:diabloti:) [quote name='magdabroy']Agata, szybka jesteś :evil_lol: Ale bardzo się cieszę, że je wzięłaś :multi: Oczywiście szkoda mi pozostałej dwójki, ale... :-( [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-MXJI98_V9Ak/UF83pgfRB2I/AAAAAAAAGSg/pXoygi00kzE/s640/IMG_6493.JPG[/URL] musisz mi wybaczyć, ale od dnia dzisiejszego moim ulubieńcem w Twojej galerii będzie ten koteczek :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Już go kocham :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jak wrócisz od weta, to napisz jak się psiaki zachowały na dzień dobry ;)[/QUOTE]pozostała dwójka jest równie śliczna, więc mam nadzieję, że znajdą domki. na zdjęciu wyglądały na wychuchane maleństwa, więc może ktoś jeszcze się nabierze/zlituje, tak jak my... psiaki poznają kociatki dopiero jak pozbędziemy się pcheł i robaków, które pewnie zaczną z nich wyłazić, bo dziś dostały tabletki, więc póki co koty są w górnej łazience, gdzie psy nie wchodzą. [quote name='majqa']O qrczę, wymiękłam... i to podwójnie, a raczej potrójnie: - że tak szybko: rachu ciachu i koty są, - że te dwa mają szczęście, - że tamte dwa nie mają... Oj, będzie się działo.[/QUOTE]myśli o kotach były już w zeszłym roku przy inwazji myszy ale wtedy byłam w ciąży, nie chcieliśmy ryzykować, nie byliśmy tez przekonani. wczorajsze spotkanie z kilkoma myszami pod samym naszym nosem dosłownie, przekonało nas, że nie ma na co czekać. za rok problemu nie będzie :) izuś, ja wymiękłam jak zobaczyłam te biedne koty tam...rozpadająca się mała wiata, pod którą sterta gratów, desek, stare meble-wszystko na kupie i gdzieś tam te koteczki poupychane, zmarznięte :( na ziemi 2 pudła kartonowe, w nich wilgotne ręczniki, w każdym skulony dorosły kot. kilka kotów chodzących w pobliżu. dobrze, że chociaż miały karmę i mleko do picia. ale ogólnie dramat i nie omieszkałam powiedzieć dziewczynie, która mi je dawała, co o tym wszystkim myślę. [quote name='lula2010'];nie znam sie ale czy rudy kocurek nie bedzie znaczyl terenu?z[/QUOTE]:mad::mad:nie będzie! ponoć to sporadyczne przypadki. [quote name='lula2010']zapomnialam,nasza persia tez byla ciezko chora jak do nas trafila,dostawala kroplowki i inne leki,a w najlepszym okresie swojego zycia wazyla blisko 6 kg:multi:wszyscy ja podziwiali kiedy szla z nami na smyczce,w puszorkach po osiedlu a obok astunia....[/QUOTE] nasze maluszki ważą po 0,6kg. wet powiedział że ok 6 tyg mają :( tam na miejscu ich mamy nie widziałam. poszła sobie a one biedne marzły. gość się mnie pytał, czy nie chcę 4 miesięcznych bo mają dwa...po tej samej kocicy!!! zapytałam po co tak je mnożą, czemu nie wysterylizują kocicy...niby chcieli ale już byłą w ciąży...ech...:shake: jechaliśmy po zdrowe. gdy je zobaczyłam tam, chciało mi się płakać. w domu obok pies w niezadaszonym kojcu a zamiast budy kawał blachy oparty o budynek :( a dom oczywiście ładny, zadbany....no cholera, czy sami sklecić budy nie mogą z desek jak już im kasy szkoda???:angryy::angryy: jutro dam namiary dziewczynom z nowego tomyśla(już wstępnie z pyrdką rozmawiałam), bo to ich rejon. niech naślą straż miejską na tą kociarnię i tych sąsiadów z psem bez budy. Quote
agaga21 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 pierwsze siuśki do kuwetki po przyjściu od weta:multi: one grzebią i grzebią w tym żwirku, bawią się w nim, chyba im się podoba jak chrzęści pod łapkami. teraz do nich zajrzałam to śpią przytulone do siebie w transporterku:loveu: Quote
*Magda* Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='agaga21']pierwsze siuśki do kuwetki po przyjściu od weta:multi: one grzebią i grzebią w tym żwirku, bawią się w nim, chyba im się podoba jak chrzęści pod łapkami. teraz do nich zajrzałam to śpią przytulone do siebie w transporterku:loveu:[/QUOTE] To teraz tylko pilnuj, żeby kuweta była czysta i będzie dobrze ;) Zrób im fotkę :cool3: Ja chcę kotka :placz: Quote
lula2010 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 ....wstrzasnelo mnie to co napisalas o kociej mamie....bezmyslnosc ludzi nie ma granic....dobrze ,ze tam ktos pojedzie i zainterweniuje.... Quote
agaga21 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='Izabela124.']Super, że je wzięłaś! Ten rudziak jest uroczy :loveu: U mnie w domu dziś był kotek znajda[/QUOTE] [quote name='magdabroy']To teraz tylko pilnuj, żeby kuweta była czysta i będzie dobrze ;) Zrób im fotkę :cool3: Ja chcę kotka :placz:[/QUOTE] czy cały żwirek do kuwety się sypie a potem tylko kulki wyławia czy też co parę dni trzeba całość wymienić? dziś dam im już spokój bo miały dość wrażeń ale jutro na bank będą foty :) Quote
agaga21 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='lula2010']....wstrzasnelo mnie to co napisalas o kociej mamie....bezmyslnosc ludzi nie ma granic....dobrze ,ze tam ktos pojedzie i zainterweniuje....[/QUOTE] ja nie wiem ile ta koteczka miała już miotów. podejrzewam, że co ruję ma ciążę :( facet nawet nie potrafił mi powiedzieć kiedy się małe urodziły! "chyba w sierpniu" :roll: Quote
*Magda* Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='agaga21']czy cały żwirek do kuwety się sypie a potem tylko kulki wyławia czy też co parę dni trzeba całość wymienić? [/QUOTE] Ja wybieram kulki, a raz na 2-3 tygodnie wymieniam cały piasek ;) Ale jak masz 2 koty, a jedną kuwetę, to co 2 tygodnie byłoby dobrze wymienić całkowicie żwirek ;) Quote
YxNinaxY Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Gratuluję maluszków :) Dobrze, że już nie marzną.. szkoda całej reszty, która tam została.. Quote
majqa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='agaga21']czy cały żwirek do kuwety się sypie a potem tylko kulki wyławia (...)[/QUOTE] Zdecydowanie żwirek w kuwetkę, a wyjmowanie tylko kupek i związanych żwirkiem siuśków, czyli kulek. Reszta zostaje. Ubywa, dosypujesz. Quote
agaga21 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='magdabroy']Ja wybieram kulki, a raz na 2-3 tygodnie wymieniam cały piasek ;) Ale jak masz 2 koty, a jedną kuwetę, to co 2 tygodnie byłoby dobrze wymienić całkowicie żwirek ;)[/QUOTE]tak mi się właśnie wydawało :) jak je wypuścimy z łazienki(kiedyś:evil_lol:) to sprawimy im drugą kuwetkę i zobaczymy jak to się wszystko rozwiąże. liczę na to, że od wiosny do jesieni będą spędzały sporo czasu w ogródku...na łowach:cool3: może wtedy nauczą się załatwiać tylko na dworze a w domu to tylko okazjonalnie Quote
malawaszka Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='agaga21']może wtedy nauczą się załatwiać tylko na dworze a w domu to tylko okazjonalnie[/QUOTE] noo tylko uwaga na piaskownicę :mad: Quote
majqa Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='malawaszka']noo tylko uwaga na piaskownicę :mad:[/QUOTE] Otóż to! Święte słowa! :eviltong: :evil_lol: Quote
agaga21 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='malawaszka']noo tylko uwaga na piaskownicę :mad:[/QUOTE] mamy zamykaną. kurcze, tak mi net dzisiaj muli, że dopiero terazwidzę pozostałe posty. do kuwety poszedł cały worek żwirku. maluchy troche rozsypują, bo się w nim bawią i urządzają do niego dzikie skoki:evil_lol: śmieszne są a pewnie jak się rozkręcą............to dopiero będzie!:roll: Quote
justysiek Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 kociaki są b. fajne, ja w sumie mogłabym mieć, ale boję się... po mojej kici(*). nie wiem też czy Cezar by nic nie zrobił, choć ze szczeniakami jest ok. trzymam kciuki za koty i psy i za Was!:) no i super, że je stamtąd zabrałaś. Quote
agaga21 Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 zaskoczyły mnie kociatki. spodziewałam się po nocy bałaganu, kupek w każdym kącie a tam czyściutko! kupki i siuśki były w kuwecie :multi: o 7 rano zaczęły miauczeć jak nas usłyszały. jedyne co, to trochę żwirku rozsypały i z podłogi ścierałam martwe pchły! coś okropnego ile tego dziadostwa się nimi żywiło :( tak się zastanawiam czy je wykąpać czy jeszcze poczekać, bo mają w sierści mnóstwo "pozostałości" po pchłach. pobawiły się trochę, wylały miseczkę z wodą więc znów podłogę umyłam, zjadły, napiły się mleka i chyba poszły spać bo siedzą cicho. Quote
justysiek Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 myslę, że lepiej poczekać jeszcze z 2-3 dni od popryskania je preparatem na pchły, zeby mieć pewność, że wszystkie zdechły i wtedy wykąpać. biedulki malutkie. ja ciągle myślę o tych owczarkowatych szczeniakach u mnie na wsi:shake: czy jeszcze są... one też była strasznie zapchlone i pewnie zarobaczone. Quote
Donvitow Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) Każdy kotek powinien mieć swoją kuwetkę. Na razie jedna wystarczy bo to maleńkie rodzeństwo i zapachy podobne. Jak podrosną mogą nie tolerować odchodów innego kociaka./ nasz Kuba jest taki porządnicki że jak w kuwecie są już siuśki( nawet jego własne) to kupę robi obok. Dokup im zabudowaną kuwetkę. Skończy się problem rozsypywanego żwirku. Codziennie trzeba wywalać grupki/ tylko nie do ubikacji bo się zbryla i zapycha.:)/Raz na dwa trzy tygodnie odsypać czysty żwirek. Kuwetkę umyć i dezynfekować i żwirek wsypać a w międzyczasie dosypywać. Maurycy i Anawa załatwiają się tylko na dworze. Rano czekają pod drzwiami jak pieski.:). Aga jakie mleczko im dajesz.? Nie kąp.! Przecieraj wilgotną szmateczką. Za kilka dni popryskaj znowu u wetka na pchełki. i w ten sam dzień wywal ich kocyk, wymyj kontener i nowy kocyk. Po dwu tygodniach odrobacz jeszcze raz. Miseczki fajne są w Zooplus ceramiczne. Ciężkie. Nie wywalają się. Zabawki i drapak.:) [url]http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/kuwety[/url] [url]http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki_dla_kota[/url] Edited September 24, 2012 by Donvitow Quote
Recommended Posts