Jump to content
Dogomania

POMOCY!!!!!! Czy brak jednej łapy to wyrok - Julek zostaje w DT na zawsze

Recommended Posts

Posted

Julek już w DT
Bardzo prosimy o pomoc w kupnie karmy
Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"
Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993
ul. Chłędowskiego 1/8
Łódź 93-239
z dopiskiem "Darowizna dla Julka"

Czy brak łapy to wyrok .

W łódzkim schronisku od jakiegoś czasu w pomieszczeniu przy gabinecie mieszkają dwa wspaniałe psiaki. Są młode ,śliczne i niestety kalekie. Nasze społeczeństwo (na szczęście nie całe) szuka zawsze psów młodych ładnych i oczywiście zdrowych ,więc te dwa wspaniałe pieściochy nie mają praktycznie żadnych szans.
Do tej pory wiodły w miarę bezpieczne życie ,ale teraz rany po zabiegach się pogoiły i muszą opuścić szpitalik. Jeśli trafią na boksy ogólne to prawdopodobnie NIE PRZEŻYJĄ a u nas w schronisku nie ma już miejsca gdzie można by je odizolować.

Pierwszy z nich to ok. roczny nieduży piesek Julek. Troszeczkę nieśmiały i zagubiony ale bardzo spokojny i zrównoważony. Po krótkiej chwili zaczyna nieśmiało podchodzić i podstawiać główkę do głaskania

Drugi to Gusti , totalne psie dziecko którego życie rozpoczęło się od bólu i bezdomności. Ma zaledwie cztery miesiące ale już jest wielkości swojego rocznego kolegi. Na pewno wyrośnie na sporego psa.
Jest odważny i bardzo radosny. Uwielbia zabawę(chyba jak każde dziecko)

Jeśli nie uda nam się znaleźć dla nich odpowiednich domów ich życie będzie koszmarem, jeśli w ogóle uda im się przeżyć. Nie mogą wiecznie zajmować tego pomieszczenia(tak naprawdę już dawno powinny je opuścić) a wiadomo że jeśli zostaną przeniesione na boksy ogólne to nie przeżyją.

Kontakt w sprawie psiaków
[email protected]
792-061-133 Agnieszka

• Replies 390
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przy robieniu agle.gratki wyskoczyło mi, że zdjęcia są w innym formacie niż jpg... padła mi mozilla, jadę teraz na zwykłej przeglądarce, zaraz zainstaluję od nowa, popróbuję od nowa. Mam nadzieje, że dam radę dzisiaj coś zrobić.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dla mnie te psiaczki są bardzo podobne.
A jakiej one są mniej więcej wielkości, takiej do kolan z główką ?

Julek jest taki do kolana ,a Gusti mimo ze ma dopiero 4 miesiące jest już nieco większy od Julka

Posted

Ja myślę, że miejsce by się znalazło, tylko że kasy brak :shake:. Chyba, że domowy dt, ale takich to faktycznie ze świecą szukać.

Posted

Czy wiadomo dlaczego straciły łapki? Widziałam je w programie telewizyjnym , ale nic nie mówiono dlaczego doszło do amputacji.
Po programie nikt się nie odezwał?
Mozna spróbować umieścić je na niemieckich stronach.

Posted

szajbus napisał(a):
Czy wiadomo dlaczego straciły łapki? Widziałam je w programie telewizyjnym , ale nic nie mówiono dlaczego doszło do amputacji.

To bardzo dobry pomysł

Posted

szajbus napisał(a):

Oby dwa pieski są po wypadku samochodowym
Po programie nikt o nie nie pytał
Niemiecka fundacja wie o nich