jolka11 Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Cieszę się ,że moje czarno-białe kloniki się podobają :lol: Quote
Honey Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='jolka11']Cieszę się ,że moje czarno-białe kloniki się podobają :lol:[/quote] A pewnie, ze sie podobaja ! ( choc nie zaczekalyscie na mnie i mam teraz pare dni opoznienia :evil_lol: ) Jedynie te klony kojarza mi sie z obecna sytuacja polityczna i piosenka big cyca.... ;) Quote
Nesuniaaa Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Sliczne :loveu: Jak małe pluszaczki :loveu: I pomyśleć ze z takich maleństw takie bestyjki wyrosną:) Quote
jolka11 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Honey']A pewnie, ze sie podobaja ! ( choc nie zaczekalyscie na mnie i mam teraz pare dni opoznienia :evil_lol: ) Jedynie te klony kojarza mi sie z obecna sytuacja polityczna i piosenka big cyca.... ;)[/quote] No,no tylko nic z tych rzeczy :diabloti:My nie ta opcja :evil_lol: a poza tym to wyobrażasz sobie 10 "takich"rzadzących klonów ? Nie zaczekały,nie zaczekały -a co miałam dziurkę palcem zatkać :evil_lol: .Przecież sama wiesz ,że to nie skutkuje Quote
Elitesse Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 a my dzis jedziemy sie do weta przekonac czy beda jakies klusie i u mnie :roll: Quote
Elitesse Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='arima']U nas było widać 2 a wczoraj urodziło się 9:loveu:[/quote] moja kolezanka tez tak niedawno miala :lol: na uSG 2 szczeniaczki a urodzila sie 6 ! :loveu: Quote
martin78 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 słodkie te Wasze dzieci - a powiedzcie mi - czy dogrzewacie swoje szczenięta? wisząca żarówa, termofor..etc. ??? Quote
Honey Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Elitesse']a my dzis jedziemy sie do weta przekonac czy beda jakies klusie i u mnie :roll:[/quote] Napisz slowko po wizycie, co na USG wet wypatrzyl :p Quote
Honey Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='martin78']słodkie te Wasze dzieci - a powiedzcie mi - czy dogrzewacie swoje szczenięta? wisząca żarówa, termofor..etc. ???[/quote] Ja przez pierwsze dni trzymam maluchy bardzo cieplo, dogrzewam kwoka - swieci na plowe kojca, zeby bobasy mogly odpelznac w chlodniejszy kat jak im sie za cieplo zrobi. W kojcu oczywiscie lezy termometr, zeby kontrolowac temperature. Quote
bajadera Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Nie dogrzewałam. Trzy mioty miałam wiosną (marzec kwiecień), gdy działa ogrzewanie. Po prostu ustawiałam kaloryfery na full. A pierwsze 10 dni i tak suka prawie cały czas leżała z nimi otulając je. Po za tym jest długowłosa i problem, który mnie gnębił, to czy maluchy nie zaplączą się.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
arima Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ja też nie. Kupiłam taki koc elektryczny, ale suka sapała okropnie i wyciągłam go po godzinie. W domu w pokoju szczeniąt mam cały czas 23 st Quote
Nesuniaaa Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ja moje maluszki kładlam na koc elektryczny jak z mamusią na dwór wychodziłam.. Tylko, że moje maluszki były majowe więc problemu nie było..Chociaż jakby nie patrzeć to teraz jest cieplej w mieszkaniu niż w maju.. Quote
Marta Chmielewska Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 My też nie grzejemy, ani stafików, ani grzywaczy. Dobrze przygotowany kojec, kaloryfer i ciepła mama wystarczą :-) Warto obserwować maluchy, jeśli się tulą może im być zimno, jeśli rozchodzą po kojcu i leżą osobno za ciepło. Oczywiście w obu przypadkach mogą mieć temperaturę optymalną, ale warto to sprawdzać. Dobrze też przy niższej temperaturze sprawdzić, czy do któregoś szczeniaka nikt się nie tuli, może być chory. U nas dopiero za miesiąc rozwiązanie a brzuchol rośnie już pomalutku... :cool3: Rok temu mieliśmy takie paskudy :evil_lol: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img111.imageshack.us/img111/7127/styczenchlopaki17nadogooe3.jpg[/IMG][/URL] Quote
Nesuniaaa Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Marta Chmielewska']My też nie grzejemy, ani stafików, ani grzywaczy. Dobrze przygotowany kojec, kaloryfer i ciepła mama wystarczą :-) Warto obserwować maluchy, jeśli się tulą może im być zimno, jeśli rozchodzą po kojcu i leżą osobno za ciepło. Oczywiście w obu przypadkach mogą mieć temperaturę optymalną, ale warto to sprawdzać. Dobrze też przy niższej temperaturze sprawdzić, czy do któregoś szczeniaka nikt się nie tuli, może być chory. U nas dopiero za miesiąc rozwiązanie a brzuchol rośnie już pomalutku... :cool3: Rok temu mieliśmy takie paskudy :evil_lol: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img111.imageshack.us/img111/7127/styczenchlopaki17nadogooe3.jpg[/IMG][/URL][/quote] Jejciu jak ja uwielbiam grzywki :loveu: Marta, powiedz mi czy Grzywkom pp muszą stac uszka? Ostatnio widziałam zdjęcie z wystawy gdzie owłosiony grzywek miał klapnięte ucholce.. Quote
Marta Chmielewska Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 U odmiany owłosionej dopuszcza się uszy wiszące. Kto co woli ;) Quote
Nesuniaaa Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 A mi się i tak bardziej podobają stojące ucholce:)Na tą rase choruje już od dawna i kiedyś napewno sobie zafunduje jakiegos maluszka:D Quote
martin78 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 dzięki za odpowiedź :)to dla mnie ważne ;) tak więc optymalna temperatura w pomieszczeniu powinna wystarczyc ? Quote
Nesuniaaa Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Martin a maluszki jakiej rasy będziesz miał? I za ile sie urodzą:)? Quote
daga10011 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Marta Chmielewska']My też nie grzejemy, ani stafików, ani grzywaczy. Dobrze przygotowany kojec, kaloryfer i ciepła mama wystarczą :-) Warto obserwować maluchy, jeśli się tulą może im być zimno, jeśli rozchodzą po kojcu i leżą osobno za ciepło. Oczywiście w obu przypadkach mogą mieć temperaturę optymalną, ale warto to sprawdzać. Dobrze też przy niższej temperaturze sprawdzić, czy do któregoś szczeniaka nikt się nie tuli, może być chory. U nas dopiero za miesiąc rozwiązanie a brzuchol rośnie już pomalutku... :cool3: Rok temu mieliśmy takie paskudy :evil_lol: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img111.imageshack.us/img111/7127/styczenchlopaki17nadogooe3.jpg[/IMG][/URL][/quote] Ale slodziaki:loveu: .U nas wysyp za 3 tygodnie i naszej tez juz brzucholec rosnie-powiedzialabym,ze az za bardzo -z gory wyglada jak beczka :lol: .U nas widac 6 maluszkow i mam nadzieje,ze zaden juz sie tam nie schowal z tylu:roll: Quote
agamich Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Rozmawiałam z wetem. Stwierdził, że cycatej 37,3 jest dziwne (ma tak właściwie od tygodnia). Maluchy rozbrykane, brzuch w podskokach ciagłych. Melka nie wygląda na mającą rodzić. A termin jest na jutro..... Ja cała w nerwach.... Quote
cuciola Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 trzymam kciuki za przyszle mamusie i gratuluje tym,ktorzy juz maja maluszki! zdjecia cudowne! :) Quote
jolka11 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='agamich']Rozmawiałam z wetem. Stwierdził, że cycatej 37,3 jest dziwne (ma tak właściwie od tygodnia). Maluchy rozbrykane, brzuch w podskokach ciagłych. Melka nie wygląda na mającą rodzić. A termin jest na jutro..... Ja cała w nerwach....[/quote] Czekamy na wspaniałe wieści.:loveu: Trzymam kciuki :loveu: Quote
jolka11 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Elitesse']a my dzis jedziemy sie do weta przekonac czy beda jakies klusie i u mnie :roll:[/quote] Czy już po wizycie u weta? Jakie wieści?:p Quote
agamich Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Najnowsze wieści: pojawił się śluz:cool3:, boki baaardzo zapadnięte ...dobrze, że będę miała urlop do końca tygodnia.... Quote
Gosiak Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Trzymam kciuki, u nas termin na niedzielę. Nie straszcie mnie tylko tymi rozbieżnościami pomiędzy USG a faktyczną liczbą szczeniąt :-o Na badaniu widzieliśmy trzy szczeniaczki i wolałabym aby urodziło się coś koło tego a nie np 9. Tym bardziej, że Rurcia ma ładnie rozwinięte 4 sutki a pozostałe są całkiem przyschnięte. Quote
Recommended Posts