Inez de Villaro Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Gacek juz niedługo będzie innym psem...pomóżcie... Quote
netti1 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 Gacek dziś 1 dzień w szkole,prosimy o pomoc! Quote
kasiek0502 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 zapraszam na Gacusiowy bazarek:cool3: http://www.dogomania.pl/forum/f99/masa-ciuchow-xs-s-na-gacka-do-20-09-a-146225/ Quote
piekuc Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Witam :) 8.09.2009 umarł nasz najukochańszy bokserek -Benio. miał trudny charakter, był agresywny dla zwierząt i dzieci ale był naszym sercem i życiem przez 7 lat. Od dłuższego czasu obserwuję historię Gacka!! Bardzo nas zainteresował i dlatego mamy kilka pytań :) czytaliśmy, że Gacek jest agreswny... ale to w jakim stopniu? czy jak przyjde do domu to zostane pogryziona czy po prostu czasami się denerwuje :):) no i najważniejsze ile ma lat i czy potrafi sam zostawać w domu :) pozdrawiamy :) Quote
karola&gacek Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Świetne imie :thumbs: Jak mały spisał się na pierwszej lekcji? :cool3: Quote
Inez de Villaro Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 piekuc napisał(a):Witam :) 8.09.2009 umarł nasz najukochańszy bokserek -Benio. miał trudny charakter, był agresywny dla zwierząt i dzieci ale był naszym sercem i życiem przez 7 lat. Od dłuższego czasu obserwuję historię Gacka!! Bardzo nas zainteresował i dlatego mamy kilka pytań :) czytaliśmy, że Gacek jest agreswny... ale to w jakim stopniu? czy jak przyjde do domu to zostane pogryziona czy po prostu czasami się denerwuje :):) no i najważniejsze ile ma lat i czy potrafi sam zostawać w domu :) pozdrawiamy :) Gacek jest tak agresywny, że nie można przewidziec jego reakcji, nie daje sobą rzadzic i uwaza że świat sie kreci wokół niego...nie gryzie non stop ale jak mu cos się nie spodoba... Dlatego jest teraz w szkole dobrego zachowania, mam nadzieję, że mu to pomoże...pan , który sie nim zajmuje twoerdzi, że pomoże mu i my liczymy na to mocno! Quote
piekuc Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 a jeśli mogę wiedzieć to ile Gacuś w tej szkole będzie? Quote
Inez de Villaro Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 To zależy , jakie będzie robił postepy....tego chyba nawet pan szkoleniowiec nie wie...;) Quote
piekuc Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 w takim razie odezwę sie za jakiś czas :) ale prosze piszcie co u niego :) Quote
Inez de Villaro Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Będziemy pisać...na razie jeszcze nie ma o czym...jak będa postępy, na pewno podzielimy się radością! Quote
Magija Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Pan Zbyszek przewiduje 3 msc - to minimum. Po tym czasie pies może iść do domu, ale mądrego, takiego, który będzie wiedział w jaki sposób postępować z nim by nie zniszczyć tego, co uda się osiągnąć. Piekuc skąd jesteś? Jadę dziś do Gaca załatwić kwestie finansowe to i pogadam i zobaczę potwora. Quote
piekuc Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Ja jestem z Katowic :) Mój bokser miał bardzo podobny charakter i daliśmy radę , dlatego tak nas zainteresowała historia Gacusia :) ...szkoda że to tak długo potrwa... :) Quote
netti1 Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 dzięki za zainteresowanie Gackiem!może napisz coś o swoim psie,myślę,że wiele jest osób które ten temat interesuje,a Gackowi szanse na dom zwiększy:) Quote
piekuc Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Benio - nie akceptował dzieci, innych psów i rzadko kiedy zaakceptował jakiegoś człowieka. Nie zostawał sam w domu, był bardzo energiczny potrzebował nawet kilku godzinnych spacerów (na których biegał, gryzł, i wyładowywał agresje na patykach).Mieliśmy już swoje trasy na spacery gdzie rzadko spotykaliśmy psy i ludzi bo źle by się to mogło skończyć. Na nas też się czasem złościł. Nie chciał wychodzić z nikim na dwór oprócz Mnie i mamy. Miał swoje zachcianki, codziennie trzeba było mu gotować (suchej karmy nie zjadł), pił wodę z pod prysznica i spał na łóżku bo na podłodze za twardo. Tolerowaliśmy go w 100% , dostosowaliśmy życie do jego potrzeb :) Takie pieski z temperamentem są najlepszymi przyjaciółmi, potrzebują wiele miłości i zrozumienia ale tyle samo dają jej od siebie. :loveu::loveu: Quote
netti1 Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 widzisz,ja wiem,że ktoś z takim podejściem jak ty czeka na Gacka Że Gacek znajdzie dom w którym będzie szczęśliwy ps.widziałam filmik z psem,który pił tylko wodę z kranu,i umiał sam ją odkręcić jak chciało mu się pić,taki sprytny:) Quote
piekuc Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 No Benio nie umiał sam odkręcać... :shake: Myślimy z mamą nad adopcją Gacka, tylko chcemy aby to była przemyślana decyzja! w końcu tak nie dawno straciliśmy naszego przyjaciela :-(:-( p.s. Gacek będzie do adopcji dopiero po szkoleniu? Quote
netti1 Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 pomyślcie na spokojnie,jak jesteście sobie pisani to na pewno będziecie razem:):) dobrze byłoby,gdyby przyszły właściciel Gacka mógł z nim już teraz zacząć ćwiczyć,no i koniecznie trzeba będzie ćwiczenia kontynuować,a także zająć go jakimś psim sportem,ale to już Magija napisze:):) Quote
Magija Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 piekuc napisał(a):No Benio nie umiał sam odkręcać... :shake: Myślimy z mamą nad adopcją Gacka, tylko chcemy aby to była przemyślana decyzja! w końcu tak nie dawno straciliśmy naszego przyjaciela :-(:-( p.s. Gacek będzie do adopcji dopiero po szkoleniu? Piekuc:razz: Byliśmy wczoraj u niego. To jest normalny pies, tylko ma silną potrzebę dominacji. Chce być najważniejszy. Nie skupia się na przewodniku co mnie zdziwiło, ale rzeczywiście tak jest, pokazuje, że olewa. Wczoraj ćwiczył i tak to właśnie wyglądało, robi, bo karzą, ale w środku się wszystko buntuje. Z psami chodzi, ale są to psy, które bezwzględnie słuchają, więc ryzyka nie ma. Zarówno do Zbyszka jak i do innych nie wykazuje agresji. Wycałował też Maćka, pogodny, pełen energii pies. Quote
piekuc Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 No ja się w Gacusiu zakochałam, ciągle o nim myślę. Fajnie , że ma duży temperament! :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Magija Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Była by szansa, nie mówię, że teraz bo teraz za wcześnie, ale za miesiąc np. byście się pojawili u nas w Łodzi go poznać? Quote
piekuc Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 no właśnie o to miałam zapytać, póki co chcemy dać sobie jeszcze trochę czasu na przemyślenia po Beniu dlatego nawet lepiej że ewentualna adopcja byłaby za jakiś czas... :loveu: Quote
Magija Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 piekuc napisał(a):no właśnie o to miałam zapytać, póki co chcemy dać sobie jeszcze trochę czasu na przemyślenia po Beniu dlatego nawet lepiej że ewentualna adopcja byłaby za jakiś czas... :loveu: no to super gdybyście mieli jakieś pytania podam tel do Zbyszka Quote
Onsen Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 bazarek dla Gacusia - ciuszki M i L, zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/f99/wieksze-ciuszki-dla-gacusia-m-l-do-27-09-a-146407/ Quote
netti1 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 i jeszcze jeden http://www.dogomania.pl/forum/f99/anioly-rekodzielo-artystyczne-na-gacka-do-30-09-a-146602/#post12976583 Quote
Recommended Posts