MakeBelieve Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 na allegro jest jeden: [url]http://www.allegro.pl/item895239061_kong.html[/url] Quote
Druper Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='Vini.']na allegro jest jeden: [url]http://www.allegro.pl/item895239061_kong.html[/url][/QUOTE] Nie o takie cos mi chodzi. Quote
mare Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='shangri_la']tyle zostalo z naszego konga po tym jak Sidek usmyczony z powodu operacji lapy namietnie sie nim bawil... ;) [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/100201_184909.jpg[/IMG] pozdrowienia[/QUOTE] Wam by się chyba przydał taki ze stali nierdzewnej :D Quote
MakeBelieve Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 No to raczej chyba sie nigdzie nie znajdzie Quote
shangri_la Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='mosca']Wam by się chyba przydał taki ze stali nierdzewnej :D[/QUOTE] ciii teraz zamierzam kupic ten czorny :D pozdrowienia Quote
rev Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 My mamy pseudokonga z Trixie i sprawuje się świetnie :) Quote
Ewa&Duffel Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='Endher']My mamy "pseudokonga" z Trixie ale świetnie się sprawuje i na jakiś czas zajmuje psinę ;)[/QUOTE] Bo on naprawdę świetny jest i wytrzymały ;) Mój pies jest dość niszczycielskim stworzeniem,ale tego konga mamy już prawie 2 lata i jest praktycznie niezniszczony. Quote
zosik Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Przygarnęłam pieska. Piesio nie interesuje się żadnym zabawkami. Czy myślicie, że Kongiem się zainteresuje? Bombel (tak ma na imię) ma połamane kły, ale Kong jest gumowy, więc chyba gryzienie go mu nie zaszkodzi. Quote
Litterka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Kongiem powinien się zainteresować, ale na początku proponuję używać go nie do rzucania, lecz rzeczywiście napakować smakołykami i pasztetem, żeby sobie wylizywał i wyjadał. I pytanie ode mnie: w przeciwieństwie do kuli smakuli kongi i pseudokongi mają jeden otwór. Czy w związku z tym po wylizaniu pasztetu smakole nie wypadają od razu hurtem? Quote
Illusion Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='Litterka'] I pytanie ode mnie: w przeciwieństwie do kuli smakuli kongi i pseudokongi mają jeden otwór. Czy w związku z tym po wylizaniu pasztetu smakole nie wypadają od razu hurtem?[/QUOTE] Zależy w jaki sposób się je upchnie :evil_lol:. Quote
MakeBelieve Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 A ja mam do sprzedania konga dla szczeniaków, rozmiar S. Nowy, nieużywany, jedynie metki nie ma. 15 zł +przesyłka, możliwość negocjacji Quote
kbk Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Chciałem tylko napisać, że zabawka typu kong w przypadku mojego psa to rewelacyjna sprawa. Bardzo trafiony zakup. Ale ludzie, nie ma co wydawać majątku na oryginalne kongi z "hameryki"! Te z Trixie (nie wiem, czy jeszcze jakaś firma robi podobne zabawki) są na pewno równie dobre. Ten sam materiał (naturalny kauczuk), ten sam kształt - tylko firma inna, nazwa i cena, oczywiście. Ja za swojego jumpera, bo tak się nazywają te "kongi" od Trixie, 10 cm, zapłaciłem w krakvecie 10,88 (cena to 11,90, ale w tym krakvecie mają tak, że jak się znajdzie gdzieś w necie tańszą ofertę, to oni ją przebijają jeszcze o kilka procent; przy okazji - polecam ten sklep, najtańszość jest gwarantowana tą właśnie zasadą przebijania oferty konkurencji :D). Do kongowców - czytałem w necie o różnych dziwnych metodach na kongi. Jak np. lodowe kongi, tzn. zamrażanie w kongu bulionu (poprzez umieszczenie go w szklance z bulionem i włożenie jej do zamrażarki), albo podgrzewanie konga z serem w mikrofalówce. Co o tym sądzicie? Czy tak robicie? Na pewno świetny pomysł z tym zamrażaniem np, żeby uszczelnić dziurę, żeby było trudniej się dostać do środka. Quote
Daga&Maks Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 z zamrażaniem jest dobry pomysł. Co do sera to ja raz próbowałam i stopiony ser przykleił się do ścianki konga, stwardniał i pies za nic nie umiał go wyjąć, ja też potem miałam problemy żeby to jakoś wyczyścić. Nie wiem czy to nie zależy jakoś od rodzaju sera i jak długo go trzymać w tej mikrofalówce. Quote
Kasia&Mela Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Ja mam konga i podróbkę z Trixie :eviltong: Ale bardziej polecam konga, bo Trixie się u mnie mniej sprawdziło. Konga mam tego czarnego i "działa" bez zarzutu, ma już jakieś 2 lata, a wogóle nie widać na nim śladu zużycia :cool3: Za to ten z Trixie chociaż tańszy, to wydaje mi się że ma gorszą jakość :smile: Leży gdzieś schowany, bo śmierdzi... Po prostu mojej Meli nie udało się go " wyssać " do końca i zostało tam trochę żółtego sera, który zaczął brzydko pachnąć... A wszystko przez to, że ma ( moim zdaniem ) za bardzo pokręcony system korytarzyków :lmaa: no i po pierwsze pies ma trudniej ( niektórym to jak najbardziej pasuje ) a po drugie nie da się go porządnie wyczyścić... Więc wydaje mi się, że jak kogoś stać to niech kupi konga, a tego z Trixie to jak brakuje kasy :-D Quote
Daga&Maks Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 kongi z trixie są dużo mniej wytrzymałe no bo w końcu to podróby. A jaki pokręcony system korytarzyków? Wydawało mi się że te z trixie wyglądają jak tradycyjny kong :hmmmm: Quote
Ewa&Duffel Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Te z Trixie wyglądają identycznie jak oryginalne kongi.Ostatnio na wystawie na stoisku macałam te oryginalne i stwierdziłam,że niczym się nie różnią od naszego z Trixie. Mamy go już 2 lata i nadal jak nowy, jedynie trochę śladów zębow widac, ale to w niczym nie przeszkadza. Quote
Kasia&Mela Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='Daga & Maks']kongi z trixie są dużo mniej wytrzymałe no bo w końcu to podróby. A jaki pokręcony system korytarzyków? Wydawało mi się że te z trixie wyglądają jak tradycyjny kong :hmmmm:[/QUOTE] No bo z zewnątrz wszystko wygląda okej :lol: Podróbka z Trixie jest okrągła, a kong bardziej jak gruszka. Ale w środku jest zupełnie inaczej :evil_lol: Kong ma prosty korytarz z lekkimi wybrzuszeniami, a ten z Trixie ma jakby takie coś: _ _ _ _ Takie schodki... Za to kong, jak już mówiłam jest prosty: ( ) ( ) ( ) To taki przekrój pionowy :roll: Podobają się obrazki ??? Quote
Kasia&Mela Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 przepraszam za nieudane obrazki, ale komputer mi je automatycznie łączy tak dziwnie, więc niestety nie mam na nie wpływu... ;) Quote
Daga&Maks Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 nie chodzi ci przypadkiem o kulę smakulę? Bo ona jest okrągła i ma właśnie taki układ korytarzyków. I jest z takiej miększej gumy Quote
Kasia&Mela Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 aaaaaaaa........ szczerze mówiąc nie wiem :p jakoś tak się ostatnio zgubiła... Mela ją chyba w zimę wyniosła na śnieg i jakoś tak nie powróciła :eviltong: możliwe, że to Kula Smakula... jeśli tak to cofam to co wcześniej pisałam :crazyeye: Quote
Kasia&Mela Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 ojojojojojojojojojojojoj :sad: rzeczywiście... To Kula Smakula :lookarou::lookarou::lookarou: Cofam [B]wszystko[/B] co napisałam, niech nikt się tym nie sugeruje :question: [B]Daga & Maks[/B] jesteś wielka...!!!!!!!!! :ekmm: och... jaka ja jestem spostrzegawcza, jeszcze bym więcej głupot popisała :look3::look3::look3: Quote
Basia&Safi Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 :) polecam do konga dac miesko milone i zamrozic :) piesek ma wiecej zabawy ;) Quote
kbk Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 KasiaiMela --> To nieprawda, że "konga" z Trixie nie można dokładnie wyczyścić! Może chodzi o mniejszą wersję, ale ten który ja mam można wyczyścić ze wszystkich resztek, wkładając palec do środka i już. ;] Z serem i mikrofalówką super sprawa, z zamrożeniem muszę jeszcze spróbować. Quote
Talia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 U nas najlepiej sprawdza się pasztet i serek topiony ;) Mielone mięsko muszę koniecznie wypróbować! Quote
Stevie Rae Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Kupiłam memu szczeniakowi Konga. Napchałam kurczakiem, ubiłam. Dałam mu. Próbował ... Ale poradził sobie z nim w 10 minut. Szczerze mówiąc, liczyłam na coś więcej - kości - 2 godziny ;-/ Ale poza tym zastrzeżeń nie mam. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.