Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BoUnTy']Ale babka powiedziala, że referat ma byc na kartkę A4, czyli tak naprawde mieszcza sie podstaowe informacje [/quote]
Ja jeszcze nie przepisałam na czysto, ale chyba się mogę na tej kartce A4 nie zmieścić. No i w końcu piszecie to odręcznie, bo ja ostatni referat pisałam chyba jakieś ...naście lat temu i nie wiem jak to ma wyglądać? :oops:
Co do porównań to ja mam ilość erytrocytów i leukocytów oraz w drugim zestawieniu zawartość poszczególnych rodzajów leukocytów (nie wiem czy to nie jest już zbyt szczegółowe), znalazłam też coś takiego jak pojemność tlenowa krwi poszczególnych zwierząt.
No i nie wiem jeszcze czy oprócz wymaganych zwierząt (pies, kot, świnia, krowa, koń) wstawiać też do porównania człowieka?

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim zdaniem Pani Magister miała na myśli, że referat ma być napisany na kartce/kartkach A4... chodziło jej o format a nie o ilość treści... ale może się mylę :eviltong:

Posted

[quote name='muro']arcana, znalazłas to w necie? ja niczego takiego(porónań) sie nie doszukałam:placz:[/quote]
W necie też nic nie znalazłam, mam to w takiej starej książce do zoologii sprzed ćwierć wieku (mam nadzieję, że w tej kwestii wiele się przez ten czas nie zmieniło :eviltong:). Ale to i tak nie jest wszystko co potrzebujemy, bo np. nie mam różnic w obrazie krwi poszczególnych zwierząt. Tego akurat się nigdzie nie doszukałam.

Posted

[quote name='BoUnTy'] Czy ktoś znalazł tabele porównawcze składników morfotycznych u przestawicieli rożnych gatunków?[/QUOTE]

może będę miała ale na pewno nie na jutro

poza tym nie przypominam sobie żeby mówiła że tylko na 1 stronę A4
mnie się zdaje że powiedziała w formacie A4

ps. przez was muszę pisać to dziś tak mi się nie chce:placz:( bo wszyscy piszecie

Posted

[quote name='Daja_']z utęsknieniem czekam na diagnostykę na mailu klasowym :roll:
normlanie rozpiera mnie energia do nauki :roll::lol:[/quote]

hihihi mam nadzieje, że to nie do mnie? ;> Będe musiała w nocy skanować... grrr... szlag by to trafił, ja tylko maila załozyłam xD <myśli: i po co Baton jełopie Ci to było?>

Nom , ale zaraz idę do Rafała po materiały - kit z tym, że w pracy jestem... Tutaj niestety nie mamskanera.

Ja niestety nie wiem jak cholera mam sie tego nauczyć. Mam taki zapierd.... w tym tygodniu w pracy, że znów siedze po 10-12h :/

Posted

tak na przyszłość... ja mam skaner w domu...wolny bo wolny, ale jeżeli ktoś nie będzie mógł czegoś dla grupy skanować, to ja mogę się zaoferować (ewentualnie możemy dzielić się robotą)

Posted

Własnie ja w ttakim celu zakłądałam maila - kto co ma i moze dodaje, tylko tak żeby sie nie dublowac, a wyszło na to, że mam robić sama ;> Trzeba było powiedziec to byście dostały oryginały i skanowały.
Arcana, która to Ty?

Posted

[quote name='BoUnTy']Własnie ja w ttakim celu zakłądałam maila - kto co ma i moze dodaje, tylko tak żeby sie nie dublowac, a wyszło na to, że mam robić sama ;> Trzeba było powiedziec to byście dostały oryginały i skanowały.
[/quote]
No jak widać musimy się jeszcze zgrać, to będzie super ;) Ale dobrze, że w ogóle istnieje jakaś nić porozumienia, bo różnie to bywa.

[quote name='BoUnTy']Arcana, która to Ty? [/quote]
Hmm, no nie wiem jak to wytłumaczyć, chyba niczym szczególnym się nie wyróżniam :lol: Na niedzielnych zajęciach siedziałam w ławce za Dają i tonacją.

Posted

[quote name='arcana81']No jak widać musimy się jeszcze zgrać, to będzie super ;) Ale dobrze, że w ogóle istnieje jakaś nić porozumienia, bo różnie to bywa.

Hmm, no nie wiem jak to wytłumaczyć, chyba niczym szczególnym się nie wyróżniam :lol: Na niedzielnych zajęciach siedziałam w ławce za Dają i tonacją.[/quote]

hmmm... a to wybacz, nie kojarze, ale podejdz następnym razem do mnie sie pokazac - chętnie poznam. Mnie to już chyba wszyscy kojarzą (po tym moim genialnym wystepieniu... fleee... jak ja nie cierpie sie przedstawiac z imienia, ale głupio by zabrzmiało gdybym powiedziała 'część, jak ktos mnie jeszcze nie zna to Baton jestem, miło mi...'):lol: Powiedziałybyście, ze jestem ogromnie niesmiała? ;P :diabloti:

Posted

arcana81 to jest ta która na poprzednich niedzielnych zajęciach mówiła o swoim psie ukąszonym przez żmije :P

ja tam nie podchodzę do ludzi bo się narzucać nie lubię,poza tym wyglądam jak małe dziecko więc do większych nie będę podchodzić :P

wczoraj podeszłam po zajęciach do pana doktora,to bogu niech będą dzięki że się do mnie nachylił bo bym nic nie usłyszała :lol:

Posted

[quote name='Daja_']arcana81 to jest ta która na poprzednich niedzielnych zajęciach mówiła o swoim psie ukąszonym przez żmije :P[/quote]
Faktycznie, już zdążyłam o tym zapomnieć :-?

Posted

[quote name='arcana81']Faktycznie, już zdążyłam o tym zapomnieć :-?[/quote]

Aaaaa to juz wiem ;> No widzisz ;]

Daja_ ale do mnie i macho na balkonie podeszłaś ;P

Ja też wole swoje krzesełko, podchodze jak mam jakaś sprawe ;) No i jak ekipa idzie zapalic, a ja zostaje, bo rzucam ;P

Posted

Ja i tak jestem najbardziej nieśmiała, bo prawie do nikogo się nie odzywam :eviltong: ale minie mi pewnie za jakieś.... trzy miesiące? :diabloti:

Skoro tak sprawa wygląda, to następnym razem będziemy się rzucać na te kserówki i w domu skanować, żeby Bounty miała mniej roboty ;)

Jeżeli ktoś znajdzie jakieś przydatne e-booki to też proponuję się nimi dzielić :eviltong:

Posted

[quote name='BoUnTy']
Daja_ ale do mnie i macho na balkonie podeszłaś ;P[/quote]
Poszłam się wkupić,ale informacją o mojej tożsamości zniszczyłam autorytet :diabloti:

[quote] No i jak ekipa idzie zapalic, a ja zostaje, bo rzucam ;P[/quote]I BARDZO DOBRZE!

wklejam plan
...
który mnie zabił :)

[img]http://img21.imageshack.us/img21/1165/planc.jpg[/img]

Posted

Czyli jednak dobrze zrozumiałam panią Kasię, że po pięć godzin w sobotę, a nie tylko pięć godzin... Trzeba będzie to jakoś przeżyć, za to później mamy trzy tygodnie spokoju... i czasu na naukę :eviltong: