Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kto zawiezie psiaka do weterynarza?? pilne!!! n8iech ktos pomoże i zawiezie go do weta żeby sprawdził czy psiak faktycznie ma świerzba czy nie - jest szansa na dom tymczasowy ale potrzebna opin ia weta - zreszta psiak musi i tak otrzymać pomoc weterynaryjną! czy ktos tam jest z Tomaszowa - ocelot może TY?

Posted

dzwoniłam do Zuzi - idzie z psiakiem do weta miejscowego - zobaczymy co to będzie. Za pół godziny mam zadzwonić. :-(
Ocelot nie jest "zmotoryzowana" a GrubaRybba to nie wiem, ale z tego co mówiła mi Zuzia, to jest ich tam "aż" cztery osoby, które pomagają - w tym chyba trzy nieletnie osoby

Posted

Z Tomaszowa jest tu trochę osób między innymi Lawinia i Rafali z TTMiOZ(Rafał dziękuję za ogłoszenia psiaków na Waszej stronie). Zresztą pewnie już albo Ocelot albo Zuzka się z nimi kontaktowali. W Lubochni wet jest cienki strasznie, trzeba jechać do Tomaszowa.

Posted

ja ani auta ani prawka niestety:-(
A GrubbaRybba to jest z Warszawy, do nas pzyjeźdza do rodziny i to też za Tomaszowem.
Zuza kontaktowałaś się z Lavinią? Czy ja mam zadzwonić?

Posted

Tomaszów (TTMiOZ) nie może pomóc. :-(

Byłam u psiny, napoiłam, nakarmiłam.

Przyjechał ten technik, na jego oko to nużyca. Nie może tego zagwarantować, bo potrzebne są skrobiny skóry i specjalistyczny sprzęt do badań, którego on nie ma.

Więc tymczas w Grodzisku odpada. :-(

Jedynym wyjściem jest zawiezienie psa do Piotrkowa Tryb., do schroniska, gdzie babka z TOZ-u zagwarantowała leczenie. Ale czy schron to odpowiednie miejsce dla wycieńczonego psa z nużycą?

Nadal czekam na cud...

Aha.. pies błąka się podobno już od 2 tygodni, od tygodnia kuleje. :roll:

Posted

Zdjęcia:

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/170/d8f57fca2a004719med.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/166/1fee3e67c228af1emed.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Super gdyby zobaczył go jakiś wet z Tomaszowa, np. Sierant, czy ktoś. Dostałam PW, od dziewczyny, która mogłaby zorganizować tymczas, jeśli to byłaby na 100% nużyca i pies miałby podane Advocate.

Posted

cholerka jasna - trzeba go do weta :placz::placz: zapodać advocat i na ten tymczas. Mam jeszcze jeden namiar na tymczas w Tomaszowie - podam na PW. Zuzia dzwonię do Ciebie i nie moge się dodzwonić:placz:

Posted

5 km to są dwa kroki. 7 km to ja mam do pracy i to w tym samym mieście.
Szczerze - lepszy schron w tej sytuacji, jeśli TOZ gwarantuje leczenie, niż żeby biedak błąkał się dalej w takich warunkach :shake:
Jak będzie w schronie to będzie chociaż bezpieczny i będzie go można stamtąd wyciągnąć... no chyba, że to schronisko to jakaś mordownia...
Mam nadzieję, że uda się zorganizować tymczas...
Jakby co - służę bazarkami.

Posted

tylko problem jest w tym kto psiaka tam dostarczy?? Zrozumcie, że Zuzia ma 13 lat:crazyeye::crazyeye: tym bardziej, że TOZ nie przyjedzie po psiaka, tylko trzeba go podrzucić do Piotrkowa. Rozmawiałam z Panią z TOZ-u. Rozmawiałam także z Fundacją Emir - jest jedna możliwość umieszczenia w DT w Grodzisku, ale musi miec wykluczony świerzbowiec, gdyz tam są psiaki. Fundacja Emir nie ma miejsca aby przyjąć malutkiego do ich lecznicy. Zuzia będzie za chwileczke dzowniła do DT w To,maszowie żeby przyjęli może psiaka na kilka dni żeby chociaż psinka dostała odpowiednie leki i oczywiście opiekę weterynaryjną. Zuzia wejdzie na dogo to napisze co i jak. Ja dzisiaj obdzwoniłam kogo mogła - tyle tylko moge pomóc, bo na taka odległośc nie mam innej możliwości.

Posted

Prawda jest taka, że ja mieszkając bliżej Zuzi bez samochodu niewiele jej mogę pomóc:shake:
I nawet nie znam choroba tego DT w Tomaszowie.
a jakaś lecznica w Łodzi? Tylko tu też się pewnie wszystko rozbije o transport.

Posted

dokładnie tu chodzi o transport - wpadłam na taki pomysł żeby na forum Tomaszowskim założyć wątek "Poszukujemy pomocy weterynaryjnej" / lub inny tytuł/ chodzi o to żeby na wątku napisać, że poszukujemy lecznicy weterynaryjnej, która zgodziłaby sie przyjąc na kilka dni psiaka celem zdiagnozowania, psiak bezdomny. Ja na forum swojego miasta czasami piszę rózne rzeczy i nieraz niemały odzew jest. Nie wiem już mi róZne pomysły przychodzą - albo po prostu fiksuję. :shake::shake: