Paulina_mickey Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Widzę, że małej nie przeszkadzało za bardzo kąpanko :evil_lol: A ta narośl :roll:Oby to nic poważnego nie było Quote
bico Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Dziękujemy megii za fotki i obszerna relację:multi: Mela już wykapana, prawdziwa czyścioszka, oby tylko bardziej towarzyska się zrobiła:evil_lol: a za Zuzlikową płakała - nie dziwota, Melą już uważa, że to jej pańcia:evil_lol: fajne było to płukanie konewką:lol: ale ta narośl, to za dobrze nie wygląda:placz: i skóra pod szyją:shake: Quote
zuzlikowa Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Megii...dzięki!Nareszcie Melunia nie musi śmierdzieć i może być bezzapachowo głaskana! A kocha mizianie i ludziska nad wszystko...:loveu::loveu::loveu: A co do narośli...to może być ciało modzelowate-bernardyny miewają skłonność do takowych niegroźnych narośli,często na łapkach. Podgardle-obfite i zwisające,to cecha właściwa benkom,często skóra benków jest plamiasta jak u krówek i nie powinno to budzić niepokoju,ale spokój przynieść może jedynie obejrzenie tego przez weta...no i Gosia się naogląda- oczy,uszy,narośl,podgardle i ogonek(chyba po złamaniu,bo wyraźnie nie prostowany i zagięty na końcu w prawą stronę)...acha,i jeszcze problem luźnego stolca...jest trego troszeczkę! Informacje z podróży i fotki wstawię po południu! Meluniu...słodziaku...:loveu::loveu::loveu:...wracaj do swojej formy i zauważ,że już nie musisz bronić się i przekrzykiwać z innymi psiakami!Jesteś bezpieczna i pięknie pachnąca!!! Quote
Paulina_mickey Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 No to fakt benie mają taką łaciatą skórę :evil_lol: Bardzo się cieszę, że mała jest już bezpieczna! Teraz tylko z górki będzie kochana:loveu: Zajrzyjcie proszę na wątek ogólny, tam też trzeba pomóc beni. Wszystko jest dograne prawie ale nie ma transportu. Chodzi o suczkę ze schroniska w Kielcach:shake: Quote
megii1 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Wczoraj u Meli była Pani weterynarz. Moze rozpisze to w punktach bo sporo tego:-(: - skóra pod szyją - wg. mojej wetki ewidentne uczulenie na własną ślinę - stąd zaczerwienienie i specyficzny zapach, - mocne zapalenie zewnętrznego przewodu słuchowego, - zapalenie spojówek, - wywinięcie dolnej powieki do leczenia operacyjnego, - grudkowate zapalenie trzeciej powieki, - narośl modzelowata na łapie - wg wetki moze to być nowotworotwórcze i lepiej przy sterylizacji wyciąć, - ogon beż śladów złamania - tak go po prostu nosi, Jeżeli chodzi o kupy to są już normalne i do tego robi je nagminnie w kojcu mimo spacerów w ciagu dnia i przebywania na wybiegu. Mela dostała steryd, który załagodzi stan szyi, uszu i oczu (dostanie go jeszcze raz) Steryd to Dexametazon oraz lek o nazwie Oridermyl do uszu. Miała tez płukane uszy. Lączny koszt wizyty to 95 zł - ogólne zgiagnozowanie psiaka, steryd, czyszczenie uszu oraz koszt oridermylu (35 zł). Tak jak napisałam steryd trzeba będzie podać jeszcze taz czyli w sumie leczenie Meli to koszt 130 zł. Pani wetrerynarz oceniłą wiek Meli na około 3 lata. Zaleciła też aby Meli po każdym posiłku i wg możliwości parę razy w ciagu dnia przecierać mordkę i szyję mokrymi chusteczkami aby ślina nie zalegała na skórze. A oto zdjęcia pacjentki:loveu:: I jeszcze walka Meli o cenną torbę Wetki z lekami jak również smakołykami dla pacjentów;) Quote
bico Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Dzieki za info po wizycie weta;) Szkoda, że wieści trochę mało optymistyczne, bo Mela choruje:-( Co zrobić z uczuleniem na własną ślinę? Benki obficie się ślinią całe życie:roll: Czy to jest do wyleczenia?:roll: Quote
Paulina_mickey Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Melania jest na cafeanimal z prośbą o opiekę wirtualną i wsparcie finansowe Melania - Zwierzaki - cafeanimal.pl Quote
zuzlikowa Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Megii...dzięki za informacje o stanie zdrowia Meli...130zł przelane! Jak Mela odnosi sie do innych psiaków? Dalej jest tak pobudzona na ich widok? Quote
bico Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Jak leczyć alergię na własną ślinę u psa?:roll: Quote
zuzlikowa Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 bico napisał(a):Jak leczyć alergię na własną ślinę u psa?:roll: Najprościej nie dopuszczać,by ślina zalegała na skórze...czyli buziolki wycierać:lol:.Czy są jeszcze jakieś sposoby...nie wiem:shake:... Czy mówiła coś na ten temat Gosia? Quote
megii1 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Na temat uczulenia na śline doradziła żeby szyję i psyk przecierać jej mokrymi chusteczkami dla dzieci - staramy się to robić pare razy dziennie:lol: A jeżeli chodzi o reakcję na inne psiaki to na spacerze z Miszą i moja owczarką jest spokojna ale puszczania wspólnie na wybieg jeszcze nie ryzykuje:diabloti: Quote
zuzlikowa Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 megii1 napisał(a):Na temat uczulenia na śline doradziła żeby szyję i psyk przecierać jej mokrymi chusteczkami dla dzieci - staramy się to robić pare razy dziennie:lol: A jeżeli chodzi o reakcję na inne psiaki to na spacerze z Miszą i moja owczarką jest spokojna ale puszczania wspólnie na wybieg jeszcze nie ryzykuje:diabloti: :multi::multi::multi:...Melunia wraca już do swojego pierwotnego zachowania! Jak się cieszę! Masz rację megii... spieszyc się nie warto:shake:...niech okrzepnie,uspokoi sie...dojrzeje!:loveu: Quote
bico Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 zuzlikowa napisał(a):Najprościej nie dopuszczać,by ślina zalegała na skórze...czyli buziolki wycierać:lol:.Czy są jeszcze jakieś sposoby...nie wiem:shake:... ja mam sposób!:razz::evil_lol: Niech Mela chodzi w śliniaczku:D:grin::grin: Quote
zuzlikowa Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 hahaha...to niezły pomysł,tylko,czy Meluni by się spodobał:cool3:... Mega Giga bazar benikowy... http://www.dogomania.pl/forum/f99/znow-giga-miszmarsz-tylko-bez-ryzu-mydla-powidla_dla-beniow-meli-stiviego_31-08-a-144995/ ...serdecznie zapraszamy do Meli i Stiviego!:lol: Quote
zuzlikowa Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Zapraszam na bazarki beniów...w tym BRUNA,który okazał sie być MELĄ!!!:loveu: 4gry PlayStation2 i Słownik Motywó literackich...aktualny http://www.dogomania.pl/forum/f99/4-gry-playstation2-slownik-motywow-literackich-na-benie_mele-stiviego-31-08-a-145035/#post12850297 Giga MISZMARSZ...różności...aktualny http://www.dogomania.pl/forum/f99/znow-giga-miszmarsz-tylko-bez-ryzu-mydla-powidla_dla-beniow-meli-stiviego_31-08-a-144995/ Serdecznie zapraszamy!!! Quote
Paulina_mickey Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1160/pomocy-stivi_zaglodzony-szczeniak-bernardyna-z-dysplazja-czy-uda-nam-sie-go-uratowac-144354/index9.html#post12851451 Quote
kuba123 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 ciotka Kuba neta odzyskała to zagląda do Melki:lol: co do imienia to tak mi jakoś spasowała Mela bo ona taka "melepeta'' była istne ''ciele-miele'' z tego co wiem nie służył jej pobyt w Wieliczce jestem jednak pewna że u Megii odzyska równowagę psychiczną Quote
bico Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 kuba123 napisał(a): z tego co wiem nie służył jej pobyt w Wieliczce jestem jednak pewna że u Megii odzyska równowagę psychiczną no niestety pobyt tam jej nie posłużył:shake: Wszyscy mamy nadzieję, że u megii z każdym dniem będzie z Mela coraz lepiej i fizycznie i emocjonalnie:multi: Quote
Paulina_mickey Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-na-pomoc-dla-szczeniaczka-melanii-145221/#post12864872 Quote
megii1 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Mela dziś:) zaraz idziemy na wieczorny spacerek:loveu: Quote
zuzlikowa Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Zapraszamy na bazarki Meli i Stiviego... PlayStation2 i Słownik Motywów Literackich(gimnazjum) 4 gry PlayStation2 i Słownik Motywów literackich na benie_Melę,Stiviego/31.08 Bazarek z różnościami... Znów giga MISZMARSZ...tylko bez ryzu,mydła i powidła_dla beniów MELI i STIVIEGO_31.08 kosmetyki...Avon...IVOSTIN...i inne Oriflame,AVON,miss sporty_regeneracja_upiększanie_pielęgnacja_dla beniów/31.08 Pióra PARKER i Waterman...Calvin Klein... PARKER_WATERMAN_Calvin Klein...super pióra i...dla bernardynów/31.08 Quote
bico Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Mela ma trochę psotny wyraz buźki:cool3::evil_lol::loveu: Quote
Recommended Posts