Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kuba123 napisał(a):
oj nie dobrze nie dobrze :shake:
jak się okazało,że Mela nie jest facetem , to ciotki straciły zainteresowanie:mad:

nie, no nie prawda, ja tu sobie zaglądam i mało nie padłam jak mi Zuzliczek przez telefon zakomunikowała, że nasz Brunuś to...dziewczynka:crazyeye::mdleje:

Zuzliku, ale miałaś szalona dni ostatnio - i Nadinka i Bruno czyli Mela:crazyeye::evil_lol:

Żeby tylko ta biegunka ustała, nawet nie wiadomo dokładnie co Meli może dolegać...no i te jej uszka chore:-( eeeech:shake:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bico']nie, no nie prawda, ja tu sobie zaglądam i mało nie padłam jak mi Zuzliczek przez telefon zakomunikowała, że nasz Brunuś to...dziewczynka:crazyeye::mdleje:

Zuzliku, ale miałaś szalona dni ostatnio - i Nadinka i Bruno czyli Mela:crazyeye::evil_lol:

Żeby tylko ta biegunka ustała, nawet nie wiadomo dokładnie co Meli może dolegać...no i te jej uszka chore:-( eeeech:shake:

No,trochę szalone i to nie tyle dzięki psiakom,co raczej dzięki brakowi umiejętności samodzielnego kierowania pojazdami,a więc konieczności korzystania z innych środków komunikacji...pociągów,autobusów...ale co tam :evil_lol:...przetrzymałam dotąd,przetrzymam dalej!:lol::lol::lol:

Najwyższa pora pokazać naszą dziewczynkę!
...i zaktualizować pierwszą stronę...przecież nie może być facetem skoro ma pod ogonkiem to...

...dopraszam się o nie usuwanie tej odrobiny golizny:oops:...ale ja już w pewmym momencie zwątpiłam,więc niech jednak będzie dowód!

Od razu też dziękuję cioteczce kubusiowi za imię dla Meluni...ja byłam tak oszołomiona,ze miałam pustkę w głowie!...nie byłam w stanie odkryć jej imienia!:shake:

No i Melania...Mela ...jeszcze jako Bruno,w samochodzie,w drodze do Wieliczki!

Posted

Na parkingu w Wieliczce...tu szybko Mela przestała być Brunem...zaczęła się tarzać w trawie,trzeć głową o trawę...no i pokazała brzuszek...zupełnie inny niż się spodziewałyśmy!Po tym obejrzałam dokładnie całą sunię...i- ostre zaczerwienienie małżowin usznych,rany i jakby liszaj,wilczy pazur podwójnie zawinięty na tylnej lewej łapie,ostre zaognienie skóry pod obrożą...niska dolna powieka i zaczerwienienie oczu,łzawiących i mokrych...
zdecydowałyśmy o pokazaniu suni weterynarzowi!
Dzięki Kinyi i Patrycji było to możliwe...dziękuję...bardzo dziękuję!!!

Posted

...prawe ucho...

...wilczy pazur podwójnie zawinięty...

Mimo tylu problemów, mimo zachudzenia...Mela jest sliczną sunieczką!
Spokojną,łagodną,zrównoważoną...ruch uliczny nie robił na niej wrazenia...
Tak więc Mela w pełnej krasie!!!:loveu:

Posted

Diagnoza weterynarza...
-stan zapalny obu uszu (wewnętrzne i zewnętrzne)...dostała krople 1 x 2 krople do kazdego ucha;
-oczy z podrażnieniem,częsta przypadłość beniów-zbyt długo dolna powieka odsłania trzecią powiekę umożliwiając jej podrażnienie;
-ostre podrażnienie skóry pod szyją, najprawdopodobniej spowodowane obrożą i ślinieniem;reszta skóry czysta i zdrowa;ma przekazać specjalny szampon do hotelu do wykąpania suni...
-trzeci pazur nadmiernie przerośnięty został obcięty...pozostałe sprawdzone;
-Mela ma już założoną kartotekę...ten sam weterynarz obsługuje hotelik;
-wiek Meli weterynarz ostrożnie określił..."4-5 może nie,ale kilka lat ma"...
przyjmuję więc na nasz użytek,że ma powyżej 3lat.
-wygląd sutków nie sugeruje podejrzenia,że sunia już rodziła.

Posted

Trochę się pogubiłam w tych beniach już :evil_lol: Ale wiem który jest który :diabloti:

http://img233.imageshack.us/img233/8676/1003954y.jpg
Te oczka to rzeczywiście ma nieciekawe.

http://img269.imageshack.us/img269/728/1003970u.jpg
Ajj jaka Ona słodka.:loveu:

http://img17.imageshack.us/img17/5713/1003979.jpg
Ten pazur jest...:crazyeye:Nigdy nie widziałam chyba takiego.

http://img29.imageshack.us/img29/80/1003963.jpg
Patrząc na nią wydaje mi się, że Ona jest dość mocno w typie bernardyna.

Posted

[quote name='Paulina_mickey']I jeszcze coś dla dziewczynki:

A ja właśnie chciałam prosić o banerek!!!:lol::lol::lol:...dzięki Paulinko- ciudny banerek dla ciudnej Meli!
Ależ mam szczęście do słodkich dziewczynek!:lol:...i cioteczek,które natychmiast umieją pomóc-to zawiozą,to imię wymyślą,weta zorganizują na zawołanie,kredytu udzielą,banerek natychmiast zrobią,pieniążki podrzucą...MAM OGROMNE SZCZĘŚCIE!!!

Kubusiu,Kinyo,Patrycjo,Paulinko,Cioteczko A...bardzo Wam dziękuję za pomoc!!! Jestescie nieocenione!:loveu:

Posted

:oops:
Nieeee

Mamy piekne zdjęcia, ale nie wiem jaki dać opis i na kogo kontakt. Bo myślę, że jakbym napisała tylko to, że ma problemy zdrowotne to mogło by odstraszyć. :oops:

Wczoraj miałam poaktualizować, ale mnie wywaliło i się tylko wkurz... zdenerwowałam :D

Posted

Któż nie pamięta Bethovena,ogromnego, zaślinionego psa, z którym była kupa zabawy.
Każdemu z nas choć raz przebiegła myśl, by mieć takie cudo w domu.
Być może tak samo pomyślał poprzedni właściciel Melanii,
za myślą poszedł czyn i tak oto w domu znalazł się bernardyn- śliczna, mała, puchata kulka.
Pies rósł,a z nim wymagania i problemy.
Kiedy problemy przerosły człowieka, pies trafił na bruk.
Nie wiemy, jakie były jego losy- na pewno nie najlepsze_
końcem końców Mela trafiła do schroniska w Mysłowicach na Śląsku.
I tu zaczął się nowy etap w jej życiu-etap schroniskowy.
Trafiła do małego boksu, dostawała jeść i pić, ale brakowało jej człowieka, który by ją pokochał.
Trudno jest wyadoptować dorosłego bernardyna - ludzie zazwyczaj się boją takich wielkich psów, a Mela jest słodka, kochana i przytulaśna.
Po kwarantannie została przeniesiona na boksy ogóle, gdzie wypatrzyły ją miłośniczki wielkopsów.
Postanowiły dać ''dziewczynce'' szansę- szansę na szczęście.
6 sierpnia Melania opuściła na zawsze schronisko i została przewieziona do hotelu w Wieliczce, gdzie czeka na miłość.
Melania ma ponad 3 lata, jest psem bardzo zrównoważonym i spokojnym,
nie wykazuje żadnych oznak agresji, jest zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki.
Obecnie ma zapalenie uszu i skóry w okolicy podgardla( w trakcie leczenia), jest trochę niedożywiona, ale wszystko można ''naprawić''
Pokochaj Melanię, daj jej nowy dom i pozwól jej uwierzyć, że
''CZŁOWIEK TO BRZMI DUMNIE''

takie coś ''urodziłam'':oops:
może choć w części się przyda

Posted

kuba123 napisał(a):
Któż nie pamięta Bethovena,ogromnego, zaślinionego psa, z którym była kupa zabawy.
Każdemu z nas choć raz przebiegła myśl, by mieć takie cudo w domu.
Być może tak samo pomyślał poprzedni właściciel Melanii,
za myślą poszedł czyn i tak oto w domu znalazł się bernardyn- śliczna, mała, puchata kulka.
Pies rósł,a z nim wymagania i problemy.
Kiedy problemy przerosły człowieka, pies trafił na bruk.
Nie wiemy, jakie były jego losy- na pewno nie najlepsze_
końcem końców Mela trafiła do schroniska w Mysłowicach na Śląsku.
I tu zaczął się nowy etap w jej życiu-etap schroniskowy.
Trafiła do małego boksu, dostawała jeść i pić, ale brakowało jej człowieka, który by ją pokochał.
Trudno jest wyadoptować dorosłego bernardyna - ludzie zazwyczaj się boją takich wielkich psów, a Mela jest słodka, kochana i przytulaśna.
Po kwarantannie została przeniesiona na boksy ogóle, gdzie wypatrzyły ją miłośniczki wielkopsów.
Postanowiły dać ''dziewczynce'' szansę- szansę na szczęście.
6 sierpnia Melania opuściła na zawsze schronisko i została przewieziona do hotelu w Wieliczce, gdzie czeka na miłość.
Melania ma ponad 3 lata, jest psem bardzo zrównoważonym i spokojnym,
nie wykazuje żadnych oznak agresji, jest zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki.
Obecnie ma zapalenie uszu i skóry w okolicy podgardla( w trakcie leczenia), jest trochę niedożywiona, ale wszystko można ''naprawić''
Pokochaj Melanię, daj jej nowy dom i pozwól jej uwierzyć, że
''CZŁOWIEK TO BRZMI DUMNIE''

takie coś ''urodziłam'':oops:
może choć w części się przyda

W części? Kradne całe :evil_lol:
Bardzo fajne, żeby wszystkie psiaki miały takie opisy :loveu: