Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Asiu
widze że Yokula pobalowała aż sie jej kołtunki porobiły , a może to pańcia pobalowała i piesia nie rozczesała hihi tak czy siak problem jest.Rozpuść odżywki w niewielkiej ilości wody i ja tym spryskaj albo wetrzyj w ten kołtunek i po chwili czesz , ale lepsza szczotka - grzebień nie da sobie rady.
Pozdowienia noworoczne

Posted

Hej :)
Jak pod spodem to obetnij, chyba że chcesz czesać, to zrób tak, jak Ula pisała - przy kąpieli wetrzyj sporo odżywki, spróbuj najpierw palcami porozdzielać, potem szczotką, a na końcu grzebieniem. Tak rozczesujemy w salonie i w większości przypadków skutkuje :p

Posted

Dziekuję Wam bardzo, jutro z rana się zabiorę za kołtuny, spróbuję z tą odżywką:) a jak nie to utniemy:mad:
A teraz kilka foteczek ze spacerku po dzisiejszym śnieżku:) yoko biegała jak szalona

Posted

Śliczniusie sreberko z niej:) Widzę że macie dużo śniegu takiego puszystego, u nas od tygodnia leży gruba warstwa już taka zmrożona że psiaki biegają jak po betonie:(

Posted

Yoko2009 napisał(a):
Witam witam w nowym roczku:)
Już się wyspałam po imprezce, wszystko się udało a goście jeszcze wczoraj przyszli pomóc nam wszystko pozjadać, tyle było tego jedzonka:)

A teraz proszę o pomoc kochane forumowiczki....Yokuli na obu przednich łapach od strony brzucha zrobiły się straszne kołtuny, nie takie małe pojedyńcze dredy tylko jeden wielki kołtun. Tak jej siezrobiło po ostatniej kąpieli, na mokro z odżywka nie dało się tego rozczesać to pomyslałam ze na sucho pójdzie ale nie da rady. Nie wiem co z nia zrobić, chyba pójdę do jakiegoś zoologicznego i może jakieś dobre środki na rozczesywanie takiego paskudztwa są i cos innego niz mój metalowy grzebień, który nie daje rady:(

Jak miałam owczarka szkockiego collie to takie kołtuny często robiły mu się za uszami :(
Ja najczęściej nacinałam kołtun wzdłuż aż do skóry i wtedy rozczesywałam. Znacznie mniej włosa traciłam niż przy wycięciu całego kołtuna a wyczesywał się dużo łatwiej ;)

Posted

U Pixi robią się tez kołtuny pod pachami i zauważyłam że szelki też maja na to wpływ. Właśnie takie jak Yoko nosi ma Pixi i te szelki kołtunki fundują dlatego wróciłyśmy do starych szelek i po kołtunkach ani śladu :)

Posted

moja jak widzi że ide z przybornikiem /szczotka, obcinaczka , gumki itd/ to pod fotelem przechodzi dygotke , ale jak juz jest na kolanach to jej przechodzi. Wie że nie ma wyjścia

Posted

To moja Liv ma tak samo a jeszcze jak je powiem haslo: idziemy sie kąpac, to pies sie chowa za zaslony:evil_lol:
ja nie wiem, nic jej zlego nie robie a tak sie boi tego..:roll:

Posted

Nati28 napisał(a):
Oj biedna Ty z tymi koltunami, moze kup sobie ten filcak - to do rozcinania koltunow widzialam je u nas w zoologicznych ;)

Cześć Nati, tez o tym myślałam, jutro podejdę i zobaczę, nawet jak miałabym jej obciąć to też nie jest tak prosto, bo to w środku jest, ona się wyrywa i nawet jak mój D. ją trzyma to jest cyrk jakbym conajmniej ze skóry obdzierała biedną pisnę. dzisiaj cały dzień latałam za nia z przyborami a efekt marny:( nawet mi się pisac nie chhce:(

Posted

Gracja przed moją mamą ucieka jak widzi, że się jakieś zabiegi szykują. A co najśmieszniejsze robi to tylko wtedy, kiedy ja jestem, jak mnie nie ma to spokojnie daje się złapać. Dziwne, bo nigdy nad nią nie ubolewałam ani nie broniłam przed tym, mało tego, sama na stół odnosiłam jak się do mnie schowała.

Posted

No daje sie spokojnie zlapac bo nie ma sie za kogo schowac;)
ale mnie z Liv chce smiac jak ona za te zaslony sie chowa:D jak dzieciak w chowanego sie bawi albo czasem pod lozko wchodzi..albo ucieka do mojego M zeby ją schowal przedemną;)