Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CZEŚĆ zacznę o tego, ze od rana mi dogo wariuje, tyle sie napisałam a tu nic nie ma:)
No wiec tak:

JOLA: dziękujemy za miłe słowa:), po pierwsze:)Desi sie wybarwia odrobine na grzbiecie ale nie aż tak jak widać na fotkach, więc to światło:), po drugie:) jak narazie spaniel był jedyny ugryziony ale wszystko jeszcze przed nią hehehe szczeka na większosć psół, tak wiec Jola jak bedziesz na jakieś wystawie i na ringu będzie ujadał york to pamietaj, ze bedzie to moja Desi hahaha

ULA postarałam sie prawa??? tez jestem z siebie dumna:):) na tej fotce jest Sandra, córka hodowczyni...ja chciałabym mieć takie włosy i figurę:):)

KINGA: zaczepa to ona jest ale taaaaka kochaniutka, ze aż:)

KARINA z tymi gumkami to tak na próbe miała wczoraj, ale nie spełniła swojego zadania, spinka zaraz spadła o oczu nie było widać:), muszę jej robić małą kiteczke tuz nad oczami:), też cwiczymy przed lustrem, ns kolanach, stole i gdzie sie tylko da:)

KLAUDIA, prawda, ze ładnie się dziewczyna presentuje?? (ale jestem skromna heheh), jak profejsonalistka ja ustawia to wszystko widać:), na tej fotce ona stoi na kanapie, tym razem nigdzie sie nie wdrapała:)

MARTYNA dzięki koleżanko, cieszę sie , że Desirka się podoba:)

Posted

[quote name='Yoko2009']

JOLA: dziękujemy za miłe słowa:), po pierwsze:)Desi sie wybarwia odrobine na grzbiecie ale nie aż tak jak widać na fotkach, więc to światło:), po drugie:) jak narazie spaniel był jedyny ugryziony ale wszystko jeszcze przed nią hehehe szczeka na większosć psół, tak wiec Jola jak bedziesz na jakieś wystawie i na ringu będzie ujadał york to pamietaj, ze bedzie to moja Desi hahaha

No to w takim układzie na pewno Was znajdę.Gorzej jak Desi nie będzie szczekać :evil_lol::evil_lol:
http://i51.tinypic.com/25yx2t2.jpg a co Yokunia taka smutna?
Cześć Aśka !!

Posted

Cześć :)
Obie dziewczynki piękne :) Ja się nie znam na tych postawach ale ćwiczcie :) trening czyni mistrza :)

Ula, czułości sie nie dzieli na dwa tylko pomnaża x2 ;)

Posted

[quote name='chrupcia']Cześć Asiu :)
pięknie dziewczynka się prezentuje :loveu: a jaką ma długą szyjke :cool3:
Cześć Kasiu:), dziękujemy bardzo
[quote name='*Jot*']No to w takim układzie na pewno Was znajdę.Gorzej jak Desi nie będzie szczekać :evil_lol::evil_lol:
http://i51.tinypic.com/25yx2t2.jpg a co Yokunia taka smutna?
Cześć Aśka !!
Czesć Jola, no jak będzie umiała sie zachować i nie bedzie szczekała to nie wiem ehhehee, a Ty będziesz w Bydgoszczy jako widz?

Yokulka ma cieczkę i jest taka zamyślona i nieobecna:)
[quote name='dysia-u']jak to czemu?!
mała ją pewnie dręczy a co gorsza pańcia czułości dzieli teraz na dwie

[quote name='laurin']Cześć :)
Obie dziewczynki piękne :) Ja się nie znam na tych postawach ale ćwiczcie :) trening czyni mistrza :)

Ula, czułości sie nie dzieli na dwa tylko pomnaża x2 ;)
Racja:) czułości się mnoży ale wiecie, myślałam że to Yoko będzie zazdrosna ajest odwrotnie, Desi zaraz przybiega jak widzi, że głaszczę czy gadam do Yoko a w drugą stronę to tak nie jest:)
[quote name='Marzena*']Cześć Asiu :)
http://i54.tinypic.com/iyo13d.jpg piękna dziewczynka :)

Dziękuję Marzenko:)

Posted

Cześć Asiu:multi:zdjęcia obejrzane,wszystkie są śliczne,dziewczynki słodzinki....podoba mi się że macie dobry kontakt z hodowczynią to bardzo ważne,zawsze Ci pomoże.To co Bydgoszcz ?na dwa dni czy na jeden jedziecie?

Posted

[quote name='agamewa']Cześć Asiu:multi:zdjęcia obejrzane,wszystkie są śliczne,dziewczynki słodzinki....podoba mi się że macie dobry kontakt z hodowczynią to bardzo ważne,zawsze Ci pomoże.To co Bydgoszcz ?na dwa dni czy na jeden jedziecie?
Cześć Aga:) jedziemy na niedzielę:), chyba trochę nas bedzie z dogo:), tak mi dziwnie, bo jeszcze niedwno pisałam, ze może ktoś przyjedzie do szczecina to sie spotkamy a teraz sama sie wybieram:)
[quote name='Princess_York']Hej Asia ;) .

Zapraszam do nas na sesję Arweny ;)
Hej Martyna:) już lecę
[quote name='Marzena*']Cześć Asiu :)
U mnie obie panny są łase na pieszczoty i żadna nie odpuści ;)
Cześć Marzenko:) u mnie młoda to kaie małe ADHD hehehe i chwili w miejscu nie usiedzi:)
[quote name='Pegaza']W rozu jej do pysia:loveu:
http://i55.tinypic.com/2n00qk5.jpg
a Yoko to mi sie wydaje ze jest smutna;)
http://i51.tinypic.com/25yx2t2.jpg
Hej Daria, mówisz, że Yoko smutna? Dla mnie ona przez cieczke taka otumaniona trochę chodzi:)

Słuchajcie dziewczyny czy wasze psy lubią i zawsze lubiły jazdę samochodem???
Moja Yoko miała chorobę lokomocyjną i każdy nawet najmniejeszy wyjazd kończył się wymiotami ale teraz zauważyłam, że jej przechodzi. Natomiast Desi jak ją zabrałam do siebie to całą droge popiskiwała w aucie, myślałam, ze moze się boi, nowi ludzie, nowe auto, ale ona jak tylko wsiądziemy do samochodu to piszczy:(:(, jechała moze ze dw razy i za każdym razem był płacz:(.N ie wiem co zrobić , zeby się nie bała, siedzi na kolanach u mnie albo leży obok, głaszczę ją, gadam do niej a ona piszczy. Juz zaczęłam sie martwić jak my przejedziemy za miesiąc te 4 godz. do Bydgoszczy:(

Posted

U nas Gracja miała zadatki na chorobę lokomocyjną, ale jej przeszło. Dużo jeździmy więc chcąc nie chcąc się przyzwyczaiła. A Ula jak ją odebrałam też piszczała całą drogę, potem też piszczała, ale z nudów - nie umiała usiedzieć na miejscu i nie raz musiałam na nią ryknąć, żeby przestała łazić i usiadła. A teraz już się wszystkie przyzwyczaiły i jak gdzieś jedziemy to grzecznie leżą na tylnej kanapie.

Posted

Cześć Asiu !!
U mnie nie ma problemu z jazdą samochodem czy autobusem.Maluchy leżą spokojnie w jednym miejscu (Apek czasami przez okno chce wyjrzeć).Najważniejsze nie wymiotują z czego bardzo się cieszę jak jedziemy np.12 lub więcej godzin.Także nie mam z podróżowaniem żadnych kłopotów. :p

Posted

U Antosia na początku był straszny lęk przed jazdą samochodem. I przyzwyczajałam go małymi kroczkami: najpierw 5-10min jazdy do weta, później 20min jazdy na działkę, aż w końcu trasa Bydgoszczy-Toruń. Zauważyłam, że dobrze mu robi, gdy mam na kolanach jego posłanie (a siedzę z przodu). No i teraz po kilku miesiącach jeżdżenia jak widzi otwarte drzwi do samochodu to wskakuje, a jak stoimy na światłach to opiera się łapkami o szybe i obserwuje ludzi :) I już się nie trzęsie, tak jak to było na początku.

Asiu próbuj z małą jeździć w krótkie podróże, trzymaj ją żeby czuła się bezpieczna, ale nie pogłębiaj jej strachu przez nadmierne głaskanie, uspakajanie. Niech wie że to normalna sytuacja i w końcu się przyzwyczai. U nas pierwsza długa podróż z Bdg do Torunia mimo że to tylko ok 60km, to mieliśmy 3 przystanki żeby mały jakoś to zniósł. Na każdym przystanku minutka spacerku i woda do napicia ;)

Posted

Moje dziewczyny kochają jeździć ;)
Postaraj się żeby samochód kojarzył się Desi z czymś przyjemnym np zabieraj dziewczyny na spacerek za miasto niech skojarzy, że "tym potworem" jedzie się na super spacer. I musisz przyzwyczajać ją od krótkich tras. Chwilka w aucie i koniec i może zanim z niego wysiądzie jakiś smaczek. Możesz też zabierać zawsze coś co daje malutkiej poczucie bezpieczeństwa, ulubiony kocyk czy zabawkę czy nawet legowisko jeśli w nim będzie spokojniejsza.

Posted

Yoko2009 napisał(a):

Słuchajcie dziewczyny czy wasze psy lubią i zawsze lubiły jazdę samochodem???
Moja Yoko miała chorobę lokomocyjną i każdy nawet najmniejeszy wyjazd kończył się wymiotami ale teraz zauważyłam, że jej przechodzi. Natomiast Desi jak ją zabrałam do siebie to całą droge popiskiwała w aucie, myślałam, ze moze się boi, nowi ludzie, nowe auto, ale ona jak tylko wsiądziemy do samochodu to piszczy:(:(, jechała moze ze dw razy i za każdym razem był płacz:(.N ie wiem co zrobić , zeby się nie bała, siedzi na kolanach u mnie albo leży obok, głaszczę ją, gadam do niej a ona piszczy. Juz zaczęłam sie martwić jak my przejedziemy za miesiąc te 4 godz. do Bydgoszczy:(

Ojj nie ma to jak nadwrażliwa mama :eviltong: Asia jej się nic nie dzieje - popiszczy, popiszczy i przestanie ;) W żadnym wypadku jej nie nagradzaj za takie zachowanie - nie głaszcz, nie miziaj :mad: Pewnie jeździcie tylko do weta, co? Nic dziwnego, że jej się źle kojarzy i płacze ;) Tak jak Marzena powiedziała - zabieraj ją gdzieś do parku autem np. albo gdzieś gdzie lubi - moje panny uwielbiają auto bo często zabieram je do mamy ;) No i dziewczyny - błagam was!! Przestańcie wozić psy na kolanach, siedzeniach, kanapach!! :shake: Przecież tak łatwo o wypadek .. :shake:

Posted

Be gdybyś widział Mejsi jak jedziemy do Poznania....
matkooooooo ona całą droge oka nie zmruży, wszystko musi widzieć
na fakt że nie jest najbezpieczniej bo jeżdzi z przodu / z tyłu nawet na chwilke nie chce przysiść/ ale zawsze ma szelki i trzymam ja za nie
Norka zaś naciąga na wymioty choć jeżdzi tylko 15 min /do weta/ hihi
najpierw kapiące kłeby śliny i jak nie zdąże to ....