Jump to content
Dogomania

BULLTERRIERKA MALINKA zamieszka w super, extra domu w Warszawie :)

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam z prosięciem u weta.
Malina ma dostawać jeszcze min. tydzień Ceporex.
Zwiększyliśmy także dawkę leków tarczycowych do górnej granicy.
W przyszłym tygodniu może będzie już operacja. ;)

Posted

[FONT=verdana]Nr konta Fundacji, dziękujemy Freya.
[/FONT]

[FONT=verdana][/FONT]
[FONT=verdana]AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 1b/37
02-143 Warszawa [/FONT]

[FONT=verdana]Nr konta:[/FONT]
[FONT=verdana]79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 [/FONT][FONT=verdana][/FONT]

[Dąbrówka] ASTKA w ciąży uratowana z koszmaru!

AMSTAFFKA W CIĄŻY
Pilnie zbieramy deklaracje osób, które chciałyby jej pomóc. Zbieramy na sterylkę aborcyjną i hotel dla suni. Już wystarczy tych nieszczęść na tym świecie...
Sunia przeżyła koszmar... teraz należą się jej godne warunki.

POMOCY!!!!
[FONT=verdana][/FONT]

Posted

Pokazałam Malinkę Marcinowi, oczywiście spodobała mu się :) Jednak... u mojej mamy są psy (2 duże, ale łagodne i uległe suczki) i koty, ona musiałaby je akceptować...

:-(

Posted

Właśnie w tym problem :-( bo to nie zawsze będą chwilowe odwiedziny, ale np święta całe itd. Z drugiej strony gdyby miała mieszkać cały czas z kotami, to może jakoś udałoby się to w miarę wypracować, a takie wpadanie i wypadanie uniemożliwia normalną pracę :-(

Smutno mi, bo Malinka miałaby już dom, a my bullinkę, ech...

Chyba że poszukam domu dla kotów mamy :diabloti:

Posted

doddy napisał(a):
Niestety szerze wątpię abyś przyzwyczaiła Malinkę do kotów. :-(

Znam przypadki, że ludziom udawało się oswoić bullowate z kotami, jednak ja nie miałabym na tyle odwagi, aby ryzykowac ich życiem :shake: Nie boją się psów wcale, nawet obcych.

Aaaa :placz: Malinka spadaj do jakiegoś super domku, bo żyć mi nie dajesz :roll:;)

Posted

Ula, u asta, pita łatwiej dużo cokolwiek wypracować. U bulla ciężko.
Nasza Magda ma akurat miot bulli u siebie. Małe są słodziasne i... pomimo, że jeszcze ledwo chodzą, już załatwiają się na dworze i nie niszczą (jedynie swoje zabawki).

Posted

andzia69 napisał(a):
Ulaa - a może kotecki na czas twoich przyjazdów gdzieś dałoby się izolować?

Nie. To ich dom...

doddy napisał(a):
Ula, u asta, pita łatwiej dużo cokolwiek wypracować. U bulla ciężko.
Nasza Magda ma akurat miot bulli u siebie. Małe są słodziasne i... pomimo, że jeszcze ledwo chodzą, już załatwiają się na dworze i nie niszczą (jedynie swoje zabawki).

Na razie brzuszek naszej świnki-bullinki skarbonki jest jeszcze zbyt pusty, aby kupić choćby uszko rodowodowego bulliczka ;) Marcin szacuje, że dopiero na pocz. przyszłego roku będzie świniobicie :diabloti:

Posted

:loveu::loveu::loveu:
Doddy masz pw.

Nie wiedziałam, że małych też się pozbywają :crazyeye: Przecież to nie jest często spotykana rasa (i dość droga).

Posted

Ulaa napisał(a):
:loveu::loveu::loveu:
Doddy masz pw.

Nie wiedziałam, że małych też się pozbywają :crazyeye: Przecież to nie jest często spotykana rasa (i dość droga).

no co ty - przecież pseudo też są:shake:

Ale ten maluszek słodziutki:loveu:

Posted

invictus hilaritas napisał(a):
Jeżeli chodzi o tego maluszka kilkutygodniowego to możliwe, że bedzie miał już dom. Mamy dostać odpowiedz w poniedziałek- bo jest casting :crazyeye:

:-( ciągle nie mam szczęścia... albo nie toleruje kotów, albo umiera, albo już zaklepany.

ech.

Pamiętajcie proszę, że szukam...

Posted

Malinka była dziś na kontroli u chirurga. Z uwagi na babrzący się guz, operacja jest umówiona na czwartek (sterylizacja + mastektomia). Czyszczenie dziąseł przy tak rozległej operacji nie jest możliwe.

Posted

Malinka jest już po sterylizacji i mastektomii.
Dochodzi do siebie, wybudziła się ładnie, dzielnie zniosła narkozę i teraz jest dosłownie noszona na rękach do łóżeczka. Oby jej to nie zostało na dłużej. :diabloti:

Zaczynamy się rozglądać za nowym domem. Jeśli się takowy szybko nie znajdzie to jeszcze zrobimy porządek z zębiskami.

Gdyby któraś z cioć lub wujków miała chwilę aby mi pomóc w ogłaszaniu, będę bardzo wdzięczna.

Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim tym, którzy pomogli nam finansowo i rzeczowo ofiarowując część siebie. Dzięki Wam Malinka dzisiaj może cieszyć się coraz lepszym życiem.