Jump to content
Dogomania

BULLTERRIERKA MALINKA zamieszka w super, extra domu w Warszawie :)

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już wiemy,że nasza Bella to sunia z rodowodem-Roksana z Rzymskich Legionów,co nie zmienia faktu,że ktoś pozbył się jej w straszny sposób.Kupił ją jakiś mlody pan z Poznania i nie wiadomo jak znalazła się w Białymstoku.

Posted

Przepraszam a ile ta suka ma lat?
Pytam bo moja Wika, kiedy jeszcze żyła, lubiła się bawić z bullterierką która wyglądała identycznie!
Była własnością gościa około 25-28 lat (całkiem spoko był). Teraz już się wyprowadził (nie mam pojęcia gdzie). Śledzę ten wątek po cichu ale jak napisaliście że suka z Poznania to się na poważnie zastanawiam czy to nie ta sama, z którą moja sunia za piłką biegała...

Posted

Kurcze wydzwaniam do tego gościa z Poznania od wczoraj i nic.Ciągle nikogo nie ma.Hodowca też próbował i nic.Hodowca podawał mi adres gościa-wydaje mi się,że ulica Warszawska.A co do suni-dziś rano dostała ataku-agresja do własnego ogona;).Poza tym ostrzegam okazała się mordercą-zeżarła szczotkę od odkurzacza:evil_lol:.Tak na serio to nie widziałam jej tak pobudzonej,odkurzacz wzbudza w niej okrutną energię i chęć pożarcia rury za szczotką.

Posted

A no świetna.Uwielbia dzieci,chodzi za nimi krok w krok a na spacerze ciągnie jak diabli,kiedy dzieci idą przodem.Kocha każdego,kto ma samochód:).Żal będzie się z nią rozstać.Dziś czuje się na tyle pewnie,że sama wychodzi do ogrodu i opala się;).Oby szybciutko ktoś ją pokochał.Hodowczyni prosiła,żebym ją sobie zostawiła,ale NIE MOGĘ:placz:

Posted

Moja suka zmarła 5 lat temu. To może być ta sama bullterierka. Zupełnie nie mogę sobie przypomnieć jakie miała imię... Jest naprawdę podobna. Gdybym mogła wysłałabym coś na jej leczenie. Niestety właśnie podrzucili nam kotka.... Trzeba się nim zająć i szukać domu więc przepraszam ale nie mogę pomóc. Wątek będę śledzić.

Posted

Pojechało moje maleństwo :placz: a ja się nawet z nią nie pożegnałam :placz:
To był pies idealny , nie to co te nasze popaprańce. Prawda Kamila?

opiekujcie się dobrze naszym dziecięciem :modla:

Posted

Raczej nici z wizyty u dermatologa w dniu dzisiejszym.Monika mówiła ,że straszne utrudnienia na trasie,więc raczej jutro.A ja dodam od siebie,że lepiej,że pędzelopka nie widziała Belci wlepionej w tylną szybę samochodu Moniki:placz:.

Posted

bbgm napisał(a):
(...)nie widziała Belci wlepionej w tylną szybę samochodu Moniki:placz:.

To najgorszy widok jaki mozna sobie wyobrazic. Bella pojechala po lepsze zycie i to jest pokrzepiajace.

Posted

Byłoby kółko płaczek podlaskich i tyle. I tak strasznie mi żal , bo już jej pewnie więcej nie zobaczę :placz:
Roxy jest naprawdę wyjątkowa , chyba żaden pies nas do tej pory tak nie poruszył , prawda Kamila?
Ja jestem bardzo ciekawa jak tam reakcja doddy na naszą córcię i czy udzielą się nasze achy i ochy . I w sumie mam nadzieję , że pomimo tego , że sunia okazała się dość wiekowa znajdzie naprawdę super dom do końca życia . Na pewno jej charakter jej w tym pomoże.

To chyba pies idealny , a na pewno naj - idealniejszy z jakim miałyśmy do czynienia - nie licząc epizodu z odkurzaczem :p

Kamila mówi , że panienka reaguje na imię Roxy więc postuluję za zmianą imienia :eviltong: Bo doszło do tego , że z Belli zrobiła się Belka - dobrze , że nie żelbetowa...

Posted

Po pierwsze primo to dziękuję Monice i Piotrkowi za transport (bezpłatny).

Po drugie primo to powinna się nazywać Malinka a nie Bella, Belka, czy Roxy.

Po trzecie primo to ja już się zaraziłam chorobą umysłową od Iwony i Kamili i nie chce jej oddać. :p

Belka jest superaśna i właśnie siedzi mi na kolanach i jęczy o czereśnie. Na jutro na 19 ma umówioną wizytę u dr Milewskiej więc zobaczymy co w niej siedzi (a może dużo... ma powiększone sutki, mocno kuleje, ma liczne modzele, syf w uszach, musimy zobaczyć co z drożdżycą, dodatkowo kaszle i chyba ma zespół suchego oka).
Malina jest na bank blokowa i czuje się jak u siebie. Wchodziła na wszystkie klatki w bloku, do domu weszła jak do siebie, olała stado psów, które z każdej strony musiało obwąchać przybysza, w kuchni jęczała o jeść a teraz zasypia na kolankach.

I bąki puszcza. :diabloti: