tunio Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 A ja tam jezdze tylko dla publicznosci,ktora sie nie boja mojego Malenstwa. 8) Zellika,moge poprosic gr.X ? Czyzby ktos inny sedziowal niz p.K.Opara ? Quote
ofcca Posted April 15, 2005 Posted April 15, 2005 [quote name='Zeliika'] ale sie otrzaskam z przyporzadkowaniem ras do grup :wink:[/quote] no faktycznie :o Praktyka czyni mistrza:) jeszcze kilka pytań i bedziesz mogła zostać sedzią 8) z uprawnieniami na wszystkie grupy;) pozdrawiam iwona Quote
ofcca Posted April 15, 2005 Posted April 15, 2005 [quote name='dorotal'] King chales Spaniela(nie cavalier)[/quote] a czym one sie różnią bo jakoś nie moge znaleźć tego na razie tyle wiem ze cavalieri jest duzo a king charls s.mało pozdr. iwona Quote
dorotal Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 Na pierwszy rzut oka dla laika Cavalier i King są bardzo podobne. Mają podobną budowę i umaszczenie. Ale róznic jest sporo: Podstawowe róznice między King Charles a Cavalier King Charles to: 1) King jest mniejszy niż Cavalier, generalnie zgodnie ze wzorcem King wazy od 3,6 kg do 6,3 kg a Cavalier od 5,4 do 8 kg 2) King ma przodozgryz, a Cavalier zgryz nozycowy (mówiac z uproszczeniem Cavalier ma długi pysk a King krótki), w efekcie nos u Cavaliera jest wystający a u King wciśnięty, (ale tu pewna uwaga pysk King widziany z profilu nie jest płaski, ale wyraźnie jest wciśnięty nos) 3) Cavalier powinen mieć płaską czaszke między uszami a King nakryty charakterystyczna kopułą (wypukły) 4) u Kinga środkowe opuszki palców w lapach mogą być zrośnięte jest to prawidłowe) u Cavaliera jest to niedopuszczalne, 5) Cavaliery maja długie ogony, Kingi rodzą sie z długimi, srednimi i krótkimi - wszystkie są prawidłowe 6) oba psy sa przyjacielskie i nieagresywne, ale King jest bardziej nieufny i bardziej elegancki, niektóre Kingi to pies "jednego pana" (kocha wszystkich, ale w widoczny sposób adoruje jedną osobę). Róznice w budowie najłatwiej jest wytłumaczyć na zdjęciach albo na żywo. Quote
ofcca Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 dzięki dorotal tylko ze zdjec Kingów jakos jest mało ale znacznie mi rozjaśniłaś różnice musze sobie po prostu na ktorej wystawie popatrzec pozdrawiam iwona Quote
dorotal Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Trochę zdjęć Kingów jest na mojej stronie [url]www.spaniel.pl[/url] Ja mam też sporo zdjęć prawidłowych głów, profili, najczęstszych wad itp. które dostałam od zagranicznych hodowców. Jeżeli Cię to interesuje mogę przesłać na priv. Quote
ofcca Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Twoja stronke to ja juz mam wyoglądaną,ze tak powiem a na maila mi przyslij jak masz cos ciekawego [email][email protected][/email] dzieki,pozdr.iwona Quote
czikot Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 a w najnowszym numerze "PIES" pisze, ze sedziami IX grupy jest E.Junikiewicz i Jaromir Dostal - wiec ten Pan grzywki by mial.... ale namieszane!!!![/quote] Dorotko czyli my mamy na kingi i caviski P. Junikiewicz czy cos się zmieniło?? Pozdrawiam Bogusia Quote
flashka-g Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 to ja jz niew iem co sadzic kto sedziuje;/ Quote
bravaś Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Dzień dobry! A kto sędziuje dogi niemieckie? Nie mogę się zdecydować czy nas zgłosic do Leszna czy nie :-? pozdrawiam, Kasia Quote
dorotal Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Na ulotce ktora wczoraj wzialem w Opolu: Dogi niemieckie: Lisbeth Mach - Szwajcaria Quote
Zeliika Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 W mojej ulotce tez tak jest, wiec chyba mamy te sama wersje ulotki :) Czy w Twojej rhodesian ridgebacki (VI gr) ma ja byc sedziowane przez Janusza Opare? Quote
Diana14 Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Ja też jadę do Leszna z jedną suczką collie :lol: Quote
dorotal Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 [quote name='Zeliika']W mojej ulotce tez tak jest, wiec chyba mamy te sama wersje ulotki :) Czy w Twojej rhodesian ridgebacki (VI gr) ma ja byc sedziowane przez Janusza Opare?[/quote] Mamy takie same wersje ulotki. Quote
flashka-g Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 i kogo masz dorotal na chińskie grzywacze na ulotce i na siberian husky i na polskie owczarki nizinne? Quote
dorotal Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 [quote name='flashka-g']i kogo masz dorotal na chińskie grzywacze na ulotce i na siberian husky i na polskie owczarki nizinne?[/quote] chińskie grzywacze Wladyslawa Świsulska siberian husky - Erwin Deutscher(austria) pon - Jaromir Dostal (Czechy) Quote
LoveStorm Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Kto jedzie z małopolski lub śląska i ma wolne miejsce ?? Pozdrawiam. Quote
masala Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Moje pytanie jest całkiem laickie :oops: Można jeszcze zgłaszać psa na wystawę?Na żadnej jeszcze nie byłam nawet jako widz,ale mam taką śliczną suczkę (oczywiście ma rodowód),że szkoda by było jej nie pokazywać.Ma ona już 2 lata. Nie wiem kompletnie jak to jest -przydzielą ją do jakiejś klasy czy jak? A dlatego Leszno poniewaz mam blisko -jestem z Zielonej Góry. Quote
sh_maniak Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 Ja juz wstępne potwierdzenia zgłoszen dostałam :D Quote
Dzidtka_Gl Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 kto wybiera sie ze Śląska do Leszna, albo np z Krakowa do Leszna na niedziele i mialby wolne miejsce dla mnie bez psa ? (mieszkam na trasie Bytom > Wrocław) prosze na priv pozdrawiam Dzidtka [email][email protected][/email] [url]www.dzidtka.prv.pl[/url] Quote
Atomic Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 [quote name='Zeliika']Siberian Husky: Erwin Deutscher (Austria) [/quote] O kurcze... ;) Wybrałabym sie tyle że moje niunio jest za małe.. :D Quote
Zeliika Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 [quote name='masala'] Można jeszcze zgłaszać psa na wystawę?[/quote] Termin zgloszen do Leszna minal niestety 28 kwietnia. Quote
Elitesse Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 a sredniaki ? bo ja się zgłosiłam ale nawet nie wiem do jakiego sędziego hihi Quote
Recommended Posts