Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szeri - ofiara wakacji i własnej rodziny

Tymczas - dla wystraszonego psa, albo dom staly - pilnie potrzebny.

W niedzielę wieczorem moja córcia wracając z Gdańska na trasie do Warszawy znalazła sunię. Maleństwo ciężko przerażone. Ludzie w gospodzie gdzie się zatrzymała mówili ze wyrzucono ja z auta, ze próbowała gonić ociekająca rodzinę ale nie udało jej się oczywiście. Co ciekawe mała była OKROPNIE zapchlona.
Zuzia przywiozła ja do Katowic. Byliśmy juz u weta.
Mała ma 8 miesięcy, waży 5 kg. Jest malutka. Jej ciałko jest lekko wydłużone. Ma gładki włos i gdzieniegdzie sterczące ostre dłuższe szczecinki.
Bezowe łapki i ogon są nakrapiane ciemnymi kropkami.

To mix dalmatyńczyka i jamnika szorstkowłosego hhehhhhe
:cool3:
Inne psy toleruje i raczej ze strachu poszczekuje na nie, jak to szczeniak. Je wszystko ale jesr wybredna. Preferuje miękkie jedzonko. Sucha karma w zęby kłuje!
Na spacerki chodzimy tylko na smyczy automat. Na innej zapiera się i nie chce zrobić kroku. Pcha sie do łóżka ale ładnie śpi na posłanku kiedy sięjej powie. BARDZO MĄDRA BESTYJKA!
Panicznie boi się samochodów. Wsadzenie jej do auta przyprawia to maleństwo o atak serca z przerażenia.
Uwielbia dzieci. Kiedy widzi małego człowieka ciągnie jak oszalała. Na 100 % miała dziecko w rodzinie. .
Kto ją pokocha ?

Posted

Cóż można dodać? Niestety standard wakacyjny w naszym katolickim społeczeństwie. Maleńtas potrzebuje mądrego domu, bo nie wiadomo kiedy wyjdzie z traumy.

Posted

Glutofia napisał(a):
taaaaa tyle ludzi chce szczeniaka...ci którzy ją wyrzucili też chcieli

Dokładnie...
Szczeniaczek jest fajny jak jest daleko i jak się go głaszcze. Jak zaczyna rozrabiać to już się robi mniej ciekawie, a jak wyrośnie to już w ogóle po co sobie nim głowę zawracać.
Za kark i kopa z samochodu...
Domek dla małej musi być na prawdę super, ta mała już stanowczo za dużo wycierpiała.

Posted

I ja tu dotarłam:loveu: To jest ta piękność o której Amikat mi ciągle mówi:loveu:

Trzeba dziewczynie szybko coś znaleźć Amikat ma tyle na głowie jeszcze biedak Likaon do niej dziś przyjeżdża:roll:
Miałam brać małą do siebie ale z ojcem ciągłe komplikacje teraz Kora do środy u mnie siedzi no i Franka nie ma się gdzie podziać (wróciła z adopcji) trzeba szukać tymczasu tylko gdzie go znaleźć są wakacje wszyscy zapsieni:shake: