AnkaW Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 jaka śliczna, i to jedwabne futerko :loveu: :loveu: :loveu: Quote
SAWA Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Ja nie wiem ,ale już bym chciała mieć takie piękne maleństwo .Ona jest boska i takie ma piękne jak na 3 tygodnie futerko .Korci mnie i nie wiem czy doczekam się na suńkę ze Szwecji .Gdyby nie ta wysoka cena ,to może skusiła bym się na Polskiego papisia ,a tak wolę dopłacić i importować ,dla nowej krwi. Całuśne są maluchy ,a mama bardzo troskliwa .Przysyłaj jeszcze aktualne zdjęcia ,bo szczeniaczki urocze i rozklejam się patrząc na nie . Pozdrawiam. Quote
AngelOfDeath Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 M&M czy Ty musisz mnie tak kusic tymi szczeniakami :evil_lol: :lol: :evil_lol: miot jest wrecz superowyyyyyyyy :multi: :multi: :multi: Quote
SAWA Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 M&M ,napisz coś więcej o mamusi tych szczeniaczków p.Ewy Gąseckiej .Czy ma pani Ewa stronkę? Quote
SAWA Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Wysłałam zapytanie do pani Ewy i czekam co mi odpisze . Z tego co szukałam to nie ma strony internetowej .Czy pani Ewa ma jeszcze jakieś pieski ? Quote
SAWA Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Myślę ,że będzie problem ,bo moja córka zakochała się w OLIMPusku i taką suńkę chce mieć ,a z tego co pisałaś to właśnie taka idzie do łodzi. Quote
SAWA Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Piękne dzięki ,bardzo mi pomagasz i za to naprawdę pięknie dziękuję .Dostałam wiadomość od pani Ewy ,ale nie wiem czy na biało czarną będę w stanie przekabacić moją córkę (a to przecież ona na tą małą tak ciężko przez ponad pół roku pracowała i to ona będzie z suńką ćwiczyć , trenować i wystawiać ) Doświadczenie ma ,ale z ONkami .Wiem ,że Karolina jest bardzo troskliwa i odpowiedzialna i zdecydowanie ma to być jej suńka ,choć ja sama dostałam kota na papillonka .Może to jakaś tęsknota za amerykańskimi cockerkami ? nie wiem ,ale już nie mogę się doczekać na suczkę . Quote
Angelka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Ale fajnie , wreszcie się tu ruszyło :multi: A mi baardzo się podobają pieski z tej hodowli [EMAIL="http://odcenicka.cz/"]http://odcenicka.cz/ [/EMAIL] ostatnio urodził sie tam miot biało-czarnych :loveu: Mam pytanko odnośnie oczek papisiów czy każdemu psu tak łzawią(czy to cecha osobnicza) i czy mają problemy z zatykającymi sie kanalikami łzowymi? Quote
SAWA Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Od wczoraj namawiam Karolinę na czarną suńkę i już są pierwsze oznaki zainteresowania .Mam nadzieję ,że dzisiaj już zapadnie decyzja . Pani Ewa ,bardzo miła osoba i myślę ,że dogadam się z nią ,a papiśka będzie trenować agility w Zakładzie RUS .Od przyjścia do domu będzie pod stałą opieką tego Zakładu i wszystkie poczynania będą w kierunku przyszłej zwyciężczyni agility i ringów wystawowych (ambicje wielkie ,ale czy będą spełnione?) Piszcie i proszę o fotki papilonków .Pięknie zobrazowałaś rozwojowe zmiany koloru .Jest to bardzo pouczające .Kiedyś hodowałam amerykańskie cockery i tam podobnie wyglądało wybarwienie ,lecz sobolowego szczeniaczka nigdy nie miałam i nie wiedziałam jak to wygląda z wiekiem . Pozdrawiam. Quote
SAWA Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Kurcze ,ale cudeńka .Jak się nazywa ta biało czarna suczka ? Czy to jest jakaś z waszej rodzinki? Szczeniaczki całuśne i takie rezolutne ,widać ,że temperamentne . Quote
SAWA Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 M&M,dzięki Tobie jestem już prawie właścicielką tej uroczej biało czarnej papiśki .Karolina poczytała Twoje posty i sama stwierdziła ,że te biało czarne są piękne .Decyzja zapadła i już liczymy dni do przyjazdu naszej dziewczynki .Jest urocza i najpiękniejsza na świecie i choć jej jeszcze nie mamy ,to juz bardzo mocno kochamy .To jakiś świr ,aż się boję ,żeby nic się nie stało ,bo tylko teraz będzie w domu o małej papini rozmowa . Następny problem to czy Pani Ewa da nam zgodę na wybranie imienia ,jak tak to robimy konkurs na imię dla naszej sunieczki . Dzięki M&M i zapraszam na dobry obiadek do mnie do domu .Mam nadzieję ,że odwiedzisz swoje "dziecko " u nas w domu .Mam też taką nadzieję ,że doradzisz i bedziesz dla Karoliny autorytetem i pomocną w odchowaniu naszej pupilki . Pozdrawiam i proszę o zdjęcia rodzinki . Quote
SAWA Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Dla mnie najistotniejsze jest to aby była zdrowa i wesoła z temperamentem ,a reszta jest do wypracowania.Napisałam do Pani Ewy i poprosiłam ją o mozliwość wyboru imienia .Czekam na potwierdzenie ,że suńka będzie moja .Pani Ewa przyjedzie ze szczeniaczkiem do mnie z czego bardzo się cieszę ,bo pozna Karolinę i zobaczy w jakich warunkach będzie mieszkać jej maleństwo . Quote
SAWA Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 No to moi drodzy miłośnicy papisiów ,bardzo proszę o pomoc w wybraniu imienia dla mojej papilloneczki .Imię musi się zaczynać na literkę [B]M [/B]. Jednym słowem piszcie jakie macie pomysły na imię dla biało - czarnej suczki . Quote
lewka Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Sawo gratuluje dołączenia do niewatpliwie szczesliwej grupy posiadaczy papillonów :lol: Ciesze się, ze znalazłas swoja sunie. M&M mam nadzieje na wiecej ciekawych fotek Imie chętnie wymysliłabym najpiekniejsze i najbardziej godne papillonowej damy. Przyszło mi do głowy : Mona Lisa Perla Pomerania Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 To już mamy dwa imiona .Dzięki .Dzisiaj Karolina ma w klasie rozpisać konkurs i ciekawa jestem jakie dzieciaki bedą miały pomysły .Ja bardzo się cieszę z tej suńki i teraz będę was zanudzać pytaniami .Pierwsze to jest natury przygotowawczej ,czyli co muszę mieć przed przyjazdem naszej laluni do domu ? Jakie kosmetyki i co potrzebne na początek . Dzięki wam wiem już sporo ,ale cockery amerykańskie hodowałam tak dawno ,a kosmetyki sprowadzałam z zagranicy ( RING 5 ).Teraz jest taki obszerny rynek ,że proszę o pomoc w wybraniu firmy kosmetycznej i konkretnych kosmetyków . Dzięki za wszystkie rady jestem pod wrażeniem waszej chęci pomocy .Pamiętam czasy jak Lars Kalkerup hodował amerykany i jest to kolega z dawnych lat .Po śmierci żony zainteresowanie zmienił właśnie na papillonki i hoduje z drugą żoną ( a była to jej rasa ) Podbiła serce Larsa ,bo już amerykanów nie ma . Piszcie imiona dla mojej suńki .Pozdrawiam . Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Ale moja lalka ma piękną rodzinkę .M&M , proszę o więcej ,bo są cudowne .Wczoraj Pani Ewa przysłała mi zdjęcia mojej lalki i razem z Karoliną uśmiałysmy się ,bo jest taka całuśna i rozkoszna ,że po prostu najpiękniejsza na świecie .Ma pięknie rozłożone kolory i faktycznie oczy jak czarne perły . Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Co sądzicie o duńskiej hodowli Toymaker ? Ciekawa jestem ,bo zaobserwowałam wymianę między duńczykami ,a szwedami . Ja osobiście nie jestem zachwycona całą hodowlą ,ale jest kilka ładnych psiaków ,czy faktycznie tak jest ? Quote
pumilo Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 M&M, tak cudnie piszesz o papisiach... Widać, że są Twoją miłością. Przy okazji dowiedziałam się trochę o rasie i jakoś tak polubiłam je ;) Pisz dużo. Sawa, sunia cudo. Już się bałam, że się na nią nie zdecydujesz :lol: Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Nie ukrywam ,że to M&M tymi swoimi fotkami i pisaniem zaszczepiła miłość do mojej lalki ,bo nawet nie myślałyśmy z Karoliną o biało-czarnej suńce ,a tu proszę nawet się cieszę ,że tak się stało .Nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło . Jesteśmy teraz szczęśliwe i zakochane w naszej suńce ,a przez M&M zakochane w biało - czarnych .M&M ,proszę przysyłaj zdjęcia papisiów i pisz kochana ,pisz ,bo czyta się cudownie ,a wiedza sie pogłębia. Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Dzisiaj wysłałam zadatek i mam nadzieję ,że Pani Ewa nie wycofa się .Matko ,ale nerwy będę miała ,przecież nie sprzeda mojej suńki jakimś żabojadom? Nie ,nie ,nie Pani Ewa nie zrobi mi tego . Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Ale ta siostrunia to gwiazda . Jest fantastyczna .Dostałam potwierdzenie od Pani Ewy ,że lalunia jest nasza i mogę spać spokojnie . Już wszyscy myślimy tylko o laluni ,co dla niej kupimy ,jakie posłanka ,jakie smyczki i takie tam drobiazgi .Karolina wymyśla jakieś domki i smyczki z brylancikami .Cyrk dosłownie ,ale dawno nie było takiego podniecenia i zamieszania (oczywiście pozytywnego ) w naszym domu . Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Papiśki malutkie boskie ,już za parę dni moja lalka też da popalić siostrze i braciszkowi ,bo mamie już pokazała do czego jest zdolna( zrobiła jej kupkę na łapę) Quote
Wind Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 A mozecie macie jakies zdjecia wlasnych papillonow na parkurach agility, ringach obedience czy w innych sportowch dyscyplinach? Bardzo chetnie obejrze :-) Czy tylko same posagowe ujecia? ;) W. Quote
Wind Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='M&M']Miałam folder z championami agility , ale przeniosłam większość zdjęć na dysk D i teraz nie moge się połapać co gdzie mam a co mi całkiem uciekło[/QUOTE] No to czekam na te zdecydowanie (jak dla mnie) ciekawasze ujecia :loveu: Quote
SAWA Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Ja też chetnie pooglądam papillonki na agility .Tata jest rewelacyjny i od początku jesteśmy z Karoliną pod jego urokiem .Rodzeństwo ma nie gorsze ,więc można powiedzieć ,że weszłyśmy do elitarnej rodzinki . Quote
Recommended Posts