Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='_ogonek_']Żeby było jasne - Ganzesa Wam nie oddamy :diabloti: On jest kochany, pieszczoch, na smyczy ideał, lubi smakołyki, no po prostu tylko ochy i achy...[/QUOTE]

ależ my wiemy, że u Was jest mu super-dobrze i odbierać nie będziemy....
jego ktoś oddał bo podobno pogryzł (czy też próbował) domownika jakiegoś....taki był pretekst.....
a wyjaśniamy tylko dla porządku i sprawdzenia, co z tamtym maluszkiem ;)

Posted

Rotek, napisalam na watku Karmelka ze trzeba by szukac dla niego DT bo zimy to on nie przetrzyma w Schronisku.
Ja oplace 1 miesiac(postaram sie i drugi) a reszte postaram sie zebrac. Co Ty na to ?

Posted

Ingrid, rotek odezwie się pewnie tak szybko jak się da, ja się odezwałam ;)

Z nowości.
[B]Alpen - [/B]samo okaleczający się jamnik[B]jedzie do DT.
Nika[/B] - suczka o cielęcym spojrzeniu na dniach [B]jedzie do DS[/B], chyba jutro jak dobrze zrozumiałam!
[B]Karmen[/B] - mała wystraszona jamniczka (niunia waży 7 kg) [B]zmieniła się nie do poznania[/B]. Jest przekochana. Skacze jak ping pong :loveu:
[B]Fiodor [/B]- ma duże [B]szanse na DS[/B] niedaleko Uciechowa, ale nie pamiętam nazwy miejscowości, albo nawet wsi. Ludzie po niego dzwonią nawet ze Szczecina!!!

Nowe psiaki:
[B]Nefra [/B]- onkowata suczka. Starsza,ma bardzo starte zęby ale może to być też przyczyną jej pasjonującego hobby... a mianowicie: na spacerach Nefra wyszukuje badyle i konary tak wysokie jak ja ( 165 cm) grubości ok. 10-15 cm... Trzeba uważać żeby po nogach nie dostać. Ma takie samozapracie że nawet takie konary potrafi ciągnąć, jak się zaprze to na nią nie ma siły :evil_lol:
[B]Digger [/B]- słodki czarny kudłacz. Jest przekochany. Młody. Lubi się przytulać, a z Karmen, malutką jamniczką od razu się zakumplował. Jest średnim psem.

Z dzisiejszych wiadomości:
Dzisiaj było wielkie przenoszenie psów. Suczki połączono z psami. Tak to się prezentuje i takie duety mamy:
[B]Nefra+Ganzes[/B]
[B]Kada+Rudy[/B] (o dziwo pomimo wielkości Rudy okazał się być wielkim lovelasem, ale Kada bezpłodna i on chyba też jajka straci :diabloti: )
[B]Nika + Rodan[/B]

Ostatnimi psami które znalazły dom był [B]Tamir i Bona[/B].

Dzisiaj przyjechał nas odwiedzić [B]BUDRYSEK[/B] !!! Kochana klucha. Dalej jest misiek. A jaką ma sierść miękką i błyszczącą... Ach...

Posted

powiem szczerze, że chyba nie mamy innego wyjścia dla karmelka....on nie nadaje się do schroniska....jak tylko alpen pojedzie do DT ,Karmel odzyska swój pojedyńczy kojec i zajmę się nim...bo w boksie ogólnym chudnie z dnia na dzień i ogólnie wymarniał

mari, nam o ganzesie mówili że jest dziki???!!! gdzieś miał być złapany ale okazał się być bardzo łasy do ludzi i przyjechał do nas od razu. "Pogryzł"..Ganzes???!!! nieeee...to nie ten pies...nasz Ganziu to wielka klucha, z charakteru podobny do Clifforda...nawet onkowatej suczce pozwoli się zdominować...jeśli kogoś ugryzł to pewnie nie był dobrze traktowany. Jeśli ganzes kogoś by pogryzł musiałby przejść kwarantannę pod okiem weterynarza...a takiego zlecenia z gminy nie dostaliśmy.

marri, od was przyjechał także Digger, jego zdjęcia wkleję..ale póki co nie jest reprezentacyjny...chłopak cały w dredach..zaniedbany został zabrany spod BIEDRONKI

Posted

ale zmian :)
ciesze się bardzo, że tyle się dzieje, to dobrze, że jest ruch
Fiodorek mój ulubieniec, więc wiadomo, że domeczki się o niego biją :)
wybierzcie ten najlepszy z najlepszych, należy się Misiowi

jak będą potrzebne jakieś ogłoszenia dajcie znać na pw, ten tydzień mam ciężki niestety :(

Posted

[quote name='rotek_']powiem szczerze, że chyba nie mamy innego wyjścia dla karmelka....on nie nadaje się do schroniska....jak tylko alpen pojedzie do DT ,Karmel odzyska swój pojedyńczy kojec i zajmę się nim...bo w boksie ogólnym chudnie z dnia na dzień i ogólnie wymarniał

mari, nam o ganzesie mówili że jest dziki???!!! gdzieś miał być złapany ale okazał się być bardzo łasy do ludzi i przyjechał do nas od razu. "Pogryzł"..Ganzes???!!! nieeee...to nie ten pies...nasz Ganziu to wielka klucha, z charakteru podobny do Clifforda...nawet onkowatej suczce pozwoli się zdominować...jeśli kogoś ugryzł to pewnie nie był dobrze traktowany. Jeśli ganzes kogoś by pogryzł musiałby przejść kwarantannę pod okiem weterynarza...a takiego zlecenia z gminy nie dostaliśmy.

marri, od was przyjechał także Digger, jego zdjęcia wkleję..ale póki co nie jest reprezentacyjny...chłopak cały w dredach..zaniedbany został zabrany spod BIEDRONKI[/QUOTE]

tak, Digger dość długo tam przebywał, mieliśmy problem z "ruszeniem" urzędniczej opieszałości, czerda z wielką determinacją walczyła z panią...
w Środzie Śląskiej jeszcze średniej wielkości długowłosy psiak czeka przy skrzyżowaniu na powrót pana oglądając samochody, ale na widok ludzi chowa się w oddzielającym trasę od osiedla mini-lasku, mieszkańcy dokarmiają (oceniają, że to delikatne, jak sunia), mamy nadzieję, że i to biedactwo wkrótce znajdzie u Was schronienie (ja mam już 9 i nie mam już siły, bo to wszystko staruszki, a jak mlode, to chore!)

Posted

Sayrel ja bym sie jednak skupiła na ogłaszaniu Kady lokalnie, z naciskiem na Wrocław. ja jej zrobię.
Chętnych nie brak po adopcji Salvy i Arona ludzie dzwonili jeszcze długo potem.

rotek, sorki, dzisiaj padam na twarz, nie lubię poniedziałków, obiecuję ogłoszenia Rodana, Nero i Kady jutro dorobię, dzisiaj coś ruszę.

Posted

Ona jest oglaszana lokalnie. Pani ja wyczaila na naszej stronie i jest naprawde swietna. Wiec jesli wizyta tez tak wypadnie ja bym rozwazala jednak organizacje transportu. Dziewczynie bardzo na suce zalezy. Jest dobrze zorientowana w rasie, aktywna i ma doswiadczenie z psami.

Posted

[quote name='Sayrel']Ona jest oglaszana lokalnie. Pani ja wyczaila na naszej stronie i jest naprawde swietna. Wiec jesli wizyta tez tak wypadnie ja bym rozwazala jednak organizacje transportu. Dziewczynie bardzo na suce zalezy. Jest dobrze zorientowana w rasie, aktywna i ma doswiadczenie z psami.[/QUOTE]

Tylko że jakie to miasto jest dokładnie, albo okolice większego miasta?
Czy pani byłaby w stanie podjechać chociaż kawałek gdzieś po odbiór psa?

Posted

[quote name='Poker']czy macie psa do stróżowania w domu z ogrodem? ma być wielkości Onka.[/QUOTE]
Poker, będę miała na uwadze, zastanowię się na spokojnie, jakiegoś psiaka podrzucę.
A to musi być onkowate czy ma być jedynie takiej wielkości?
I jaki to domek jest dokładniej?

Posted

Pani jest z Sopotu. W czwartek ma wizyte umowiona. Mam ewentualnego chetnego, ktory mze by ja podrzucil jakis odcinek i moze ktos dalej.
Pani sama nie moze pojechac, ale ma sie dorzucic to ewentualnego transportu

Posted

Nie musi być onek, ale tej wielkości, krótkowłosy pies, a jeżeli sunia to po sterylce, wiek maksymalnie do 2 lat.Pies ma budzić respekt.Będzie mieszkał w domu,ale ma biegać po sporym terenie wokół domu i pilnować posesji. Przyszli właściciele przeprowadzają sie do domu za 2 tyg.,mają 9.letnią córkę , jest też kot.
Mieszkać będą w miejscowości odległej o 15 km na północ od Opola. Mogą podjechać po psa do 60 km, ale może i dalej.
Umówiłam się ,że prześlę wcześniej do wglądu umowę adopcyjną.

Posted

skrzynka odepchana.
poker ciężko dopasować psa do stóżowania i do dzieci
trafił do nas niedawno pies z Polanicy, duuuży owczar, ale sporo starszy niż dwuletni. pomyślę i może coś podeślę

Posted

[B]Zapraszam na 2 bazarki dla staruszka jamnisia, Karmelka (rezydenta Schroniska):[/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=192458&goto=newpost[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=192442&goto=newpost[/URL]

Posted

Sayrel~!!!
Ważna informacja dla Ciebie.
Kada znalazła domek w Świdnicy - niedaleko Uciechowa.
Państwo rewelka. Weekendy to będą dłuugie wycieczki z psem, w ciągu tygodnia razem z nimi będzie siedzieć na firmie, ale będzie tam miała jak w raju.
Państwo objeździli wiele schronisk w okolicy, ale wybrali Kadę.

Rudy i Karo stracili jajka, okazało się że Karo miał wnętrostwo i to powodowało jego nadpobudliwość.

Sylwia chce jesczze Mario ciachnąć :diabloti: