mari23 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='_ogonek_']Żeby było jasne - Ganzesa Wam nie oddamy :diabloti: On jest kochany, pieszczoch, na smyczy ideał, lubi smakołyki, no po prostu tylko ochy i achy...[/QUOTE] ależ my wiemy, że u Was jest mu super-dobrze i odbierać nie będziemy.... jego ktoś oddał bo podobno pogryzł (czy też próbował) domownika jakiegoś....taki był pretekst..... a wyjaśniamy tylko dla porządku i sprawdzenia, co z tamtym maluszkiem ;) Quote
Ingrid44 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Rotek, napisalam na watku Karmelka ze trzeba by szukac dla niego DT bo zimy to on nie przetrzyma w Schronisku. Ja oplace 1 miesiac(postaram sie i drugi) a reszte postaram sie zebrac. Co Ty na to ? Quote
_ogonek_ Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Ingrid, rotek odezwie się pewnie tak szybko jak się da, ja się odezwałam ;) Z nowości. [B]Alpen - [/B]samo okaleczający się jamnik[B]jedzie do DT. Nika[/B] - suczka o cielęcym spojrzeniu na dniach [B]jedzie do DS[/B], chyba jutro jak dobrze zrozumiałam! [B]Karmen[/B] - mała wystraszona jamniczka (niunia waży 7 kg) [B]zmieniła się nie do poznania[/B]. Jest przekochana. Skacze jak ping pong :loveu: [B]Fiodor [/B]- ma duże [B]szanse na DS[/B] niedaleko Uciechowa, ale nie pamiętam nazwy miejscowości, albo nawet wsi. Ludzie po niego dzwonią nawet ze Szczecina!!! Nowe psiaki: [B]Nefra [/B]- onkowata suczka. Starsza,ma bardzo starte zęby ale może to być też przyczyną jej pasjonującego hobby... a mianowicie: na spacerach Nefra wyszukuje badyle i konary tak wysokie jak ja ( 165 cm) grubości ok. 10-15 cm... Trzeba uważać żeby po nogach nie dostać. Ma takie samozapracie że nawet takie konary potrafi ciągnąć, jak się zaprze to na nią nie ma siły :evil_lol: [B]Digger [/B]- słodki czarny kudłacz. Jest przekochany. Młody. Lubi się przytulać, a z Karmen, malutką jamniczką od razu się zakumplował. Jest średnim psem. Z dzisiejszych wiadomości: Dzisiaj było wielkie przenoszenie psów. Suczki połączono z psami. Tak to się prezentuje i takie duety mamy: [B]Nefra+Ganzes[/B] [B]Kada+Rudy[/B] (o dziwo pomimo wielkości Rudy okazał się być wielkim lovelasem, ale Kada bezpłodna i on chyba też jajka straci :diabloti: ) [B]Nika + Rodan[/B] Ostatnimi psami które znalazły dom był [B]Tamir i Bona[/B]. Dzisiaj przyjechał nas odwiedzić [B]BUDRYSEK[/B] !!! Kochana klucha. Dalej jest misiek. A jaką ma sierść miękką i błyszczącą... Ach... Quote
rotek_ Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 powiem szczerze, że chyba nie mamy innego wyjścia dla karmelka....on nie nadaje się do schroniska....jak tylko alpen pojedzie do DT ,Karmel odzyska swój pojedyńczy kojec i zajmę się nim...bo w boksie ogólnym chudnie z dnia na dzień i ogólnie wymarniał mari, nam o ganzesie mówili że jest dziki???!!! gdzieś miał być złapany ale okazał się być bardzo łasy do ludzi i przyjechał do nas od razu. "Pogryzł"..Ganzes???!!! nieeee...to nie ten pies...nasz Ganziu to wielka klucha, z charakteru podobny do Clifforda...nawet onkowatej suczce pozwoli się zdominować...jeśli kogoś ugryzł to pewnie nie był dobrze traktowany. Jeśli ganzes kogoś by pogryzł musiałby przejść kwarantannę pod okiem weterynarza...a takiego zlecenia z gminy nie dostaliśmy. marri, od was przyjechał także Digger, jego zdjęcia wkleję..ale póki co nie jest reprezentacyjny...chłopak cały w dredach..zaniedbany został zabrany spod BIEDRONKI Quote
Wiwi Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 ale zmian :) ciesze się bardzo, że tyle się dzieje, to dobrze, że jest ruch Fiodorek mój ulubieniec, więc wiadomo, że domeczki się o niego biją :) wybierzcie ten najlepszy z najlepszych, należy się Misiowi jak będą potrzebne jakieś ogłoszenia dajcie znać na pw, ten tydzień mam ciężki niestety :( Quote
mari23 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [quote name='rotek_']powiem szczerze, że chyba nie mamy innego wyjścia dla karmelka....on nie nadaje się do schroniska....jak tylko alpen pojedzie do DT ,Karmel odzyska swój pojedyńczy kojec i zajmę się nim...bo w boksie ogólnym chudnie z dnia na dzień i ogólnie wymarniał mari, nam o ganzesie mówili że jest dziki???!!! gdzieś miał być złapany ale okazał się być bardzo łasy do ludzi i przyjechał do nas od razu. "Pogryzł"..Ganzes???!!! nieeee...to nie ten pies...nasz Ganziu to wielka klucha, z charakteru podobny do Clifforda...nawet onkowatej suczce pozwoli się zdominować...jeśli kogoś ugryzł to pewnie nie był dobrze traktowany. Jeśli ganzes kogoś by pogryzł musiałby przejść kwarantannę pod okiem weterynarza...a takiego zlecenia z gminy nie dostaliśmy. marri, od was przyjechał także Digger, jego zdjęcia wkleję..ale póki co nie jest reprezentacyjny...chłopak cały w dredach..zaniedbany został zabrany spod BIEDRONKI[/QUOTE] tak, Digger dość długo tam przebywał, mieliśmy problem z "ruszeniem" urzędniczej opieszałości, czerda z wielką determinacją walczyła z panią... w Środzie Śląskiej jeszcze średniej wielkości długowłosy psiak czeka przy skrzyżowaniu na powrót pana oglądając samochody, ale na widok ludzi chowa się w oddzielającym trasę od osiedla mini-lasku, mieszkańcy dokarmiają (oceniają, że to delikatne, jak sunia), mamy nadzieję, że i to biedactwo wkrótce znajdzie u Was schronienie (ja mam już 9 i nie mam już siły, bo to wszystko staruszki, a jak mlode, to chore!) Quote
Sayrel Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Mam bardzo fajna chetna na Kade do sprawdzenia jeszcze, tylko na drugim koncu polski;) Quote
_ogonek_ Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Sayrel ja bym sie jednak skupiła na ogłaszaniu Kady lokalnie, z naciskiem na Wrocław. ja jej zrobię. Chętnych nie brak po adopcji Salvy i Arona ludzie dzwonili jeszcze długo potem. rotek, sorki, dzisiaj padam na twarz, nie lubię poniedziałków, obiecuję ogłoszenia Rodana, Nero i Kady jutro dorobię, dzisiaj coś ruszę. Quote
Sayrel Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Ona jest oglaszana lokalnie. Pani ja wyczaila na naszej stronie i jest naprawde swietna. Wiec jesli wizyta tez tak wypadnie ja bym rozwazala jednak organizacje transportu. Dziewczynie bardzo na suce zalezy. Jest dobrze zorientowana w rasie, aktywna i ma doswiadczenie z psami. Quote
Poker Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 czy macie psa do stróżowania w domu z ogrodem? ma być wielkości Onka. Quote
_ogonek_ Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='Sayrel']Ona jest oglaszana lokalnie. Pani ja wyczaila na naszej stronie i jest naprawde swietna. Wiec jesli wizyta tez tak wypadnie ja bym rozwazala jednak organizacje transportu. Dziewczynie bardzo na suce zalezy. Jest dobrze zorientowana w rasie, aktywna i ma doswiadczenie z psami.[/QUOTE] Tylko że jakie to miasto jest dokładnie, albo okolice większego miasta? Czy pani byłaby w stanie podjechać chociaż kawałek gdzieś po odbiór psa? Quote
_ogonek_ Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='Poker']czy macie psa do stróżowania w domu z ogrodem? ma być wielkości Onka.[/QUOTE] Poker, będę miała na uwadze, zastanowię się na spokojnie, jakiegoś psiaka podrzucę. A to musi być onkowate czy ma być jedynie takiej wielkości? I jaki to domek jest dokładniej? Quote
Sayrel Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Pani jest z Sopotu. W czwartek ma wizyte umowiona. Mam ewentualnego chetnego, ktory mze by ja podrzucil jakis odcinek i moze ktos dalej. Pani sama nie moze pojechac, ale ma sie dorzucic to ewentualnego transportu Quote
Ingrid44 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [B]Rotek masz zapchana skrzyneczke ![/B] Quote
Poker Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Nie musi być onek, ale tej wielkości, krótkowłosy pies, a jeżeli sunia to po sterylce, wiek maksymalnie do 2 lat.Pies ma budzić respekt.Będzie mieszkał w domu,ale ma biegać po sporym terenie wokół domu i pilnować posesji. Przyszli właściciele przeprowadzają sie do domu za 2 tyg.,mają 9.letnią córkę , jest też kot. Mieszkać będą w miejscowości odległej o 15 km na północ od Opola. Mogą podjechać po psa do 60 km, ale może i dalej. Umówiłam się ,że prześlę wcześniej do wglądu umowę adopcyjną. Quote
Sayrel Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 No wlasnie:> Masz zapchana. Wiec ci odpisze tutaj - mam goscia, ktory moze zabrac ja mniej wiecej do gniezna, albo cos do tej odleglosci dalej trzeba kombinowac Quote
rotek_ Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 skrzynka odepchana. poker ciężko dopasować psa do stóżowania i do dzieci trafił do nas niedawno pies z Polanicy, duuuży owczar, ale sporo starszy niż dwuletni. pomyślę i może coś podeślę Quote
Sayrel Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 wiec generalnie bylby transport tylko strasznie kombinowany, czekam jeszcze na szczegoly Quote
Ingrid44 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [B]Zapraszam na 2 bazarki dla staruszka jamnisia, Karmelka (rezydenta Schroniska):[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=192458&goto=newpost[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/showthread.php?t=192442&goto=newpost[/URL] Quote
Sayrel Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 ok mam transport tylko musze go zsynchronizowac. Quote
_ogonek_ Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Sayrel~!!! Ważna informacja dla Ciebie. Kada znalazła domek w Świdnicy - niedaleko Uciechowa. Państwo rewelka. Weekendy to będą dłuugie wycieczki z psem, w ciągu tygodnia razem z nimi będzie siedzieć na firmie, ale będzie tam miała jak w raju. Państwo objeździli wiele schronisk w okolicy, ale wybrali Kadę. Rudy i Karo stracili jajka, okazało się że Karo miał wnętrostwo i to powodowało jego nadpobudliwość. Sylwia chce jesczze Mario ciachnąć :diabloti: Quote
_ogonek_ Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Sayrel, daj mi znać kiedy przeczytasz, nie kombinuj dalej! Oficjalnie wszem i wobec ogłaszam że ruszyła już nasza strona ! :multi: [url]www.uciechow.com[/url] Quote
Ingrid44 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='_ogonek_'] Oficjalnie wszem i wobec ogłaszam że ruszyła już nasza strona ! :multi: [url]www.uciechow.com[/url][/QUOTE] Bylam,odwiedzilam. Bardzo mi sie podoba:) :) :) Quote
Radek Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Fajna strona, czy nie mylę się że na stronce (w nagłówku) jest Lisia? Quote
Recommended Posts