_ogonek_ Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Dla jamnika najlepiej DS. rotek, może ja założę mu wątek z tymi fotkami jakie odnajdę? (allegro się skńczyło) link do wątku jamnika: http://www.dogomania.pl/threads/190023-Alpen-jamnik-kt%C3%B3ry-sam-si%C4%99-okalecza-schroniskowa-depresja?p=15106572#post15106572 Skopiowałam swój post bo tak naprawdę oddaje on wszystko co chcę powiedziec na temat Alpena. Quote
rotek_ Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 dzięki Ada, jamnika i zambera wysyłam do ogłaszania, chłopaki pilnie szukają domu u nas serca szczególnie podbił Cifford-duży czarny pies poddawał się, siedział smutny w boskie, często nie zwracał uwagi na odwiedzających go gości okazał się superbezproblemowym psem! Jeśli nikt go szybko nie weźmie z Adką zatrzymamy go chyba dla siebie Cliffuś dzisiaj z nami siedział w kuchni i razem gotowaliśmy obiad bardzo się otworzył zza pleców słyszałam tylko ogonka: Clifford, psy nie jedzą sera! ......Ale jeden kawałek Ci nie zaszkodzi:D chyba trochę tego tam podjadł:) ale jak go nie kochać Quote
_ogonek_ Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 No bo Cliffuś jest taki rozbrajający w swojej różowej obróżce i niebieskich szeleczkach że ach... :loveu: i och ... :loveu: i tylko same ochy i achy mi na temat Clifforda przychodzą do głowy. To chyba moja kolejna psia miłość. Nie wiem która już z kolei, bo był Falk, Ramsiu, Rudolfik (moj kochany jełopek :loveu: ) , Hektor, Bruno i Gizmo i teraz on. Przyjechał wczoraj bodajże kolejny nowy psiak. Fajne ma uszy coś w stylu welsh corgi, ale głowa jednocześnie taka, jakby to ująć - tępa (nie mówię o inteligencji, psiak potrafi siad :) )jak u bullteriera . Bardzo fajny. :loveu: Quote
Iza i Avanti Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 A czy Dragusiem ktokolwiek się zainteresował? Quote
_ogonek_ Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Iza i Avanti napisał(a):A czy Dragusiem ktokolwiek się zainteresował? Tak naprawdę nikt... Nawet jeżeli ktoś przychodzi , to owszem podoba się bo wygląda prawie jak rasowy bokser, ale iedy ludzie dowiadują się że ma 9 lat to szybko się zniechęcają... Przyjechał niedawno kolejny nowy psiak (już nie wilczur, który teraz ma na imię Nero). Nazwałyśmy go Rejn. Wczoraj odkryłam, że uwielbia piłeczki :loveu: Quote
Ingrid44 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 To juz macie troche tych wilczurow. Ogonku, masz cudowny avatarek, pamietam te maluchy :) :) :) Quote
_ogonek_ Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Ingrid, dziękuję za słowa uznania :evil_lol: Z nowości? Jak wszyscy wiedzą mamy samookaleczjącego się jamnika. Jego boks (izolatka z drzwiami zamiast krat) został tak zabezpieczony, że Alpen nie zwieje już. Jego ranki powoli pokrywają strupki. To dobry znak :) . Od momentu wczorajszej porannej ucieczki siedzi z nami w biurze - w boksie nocuje :D . Karmelek, 10 letni jamnik będzie miał ogłoszenie w MP. Jest fanstastyczny! Wychodząc na spacer cieszy się jak szczeniak :multi: Nowy beżowy psiak Rejn uwielbia piłeczki, niestety z powodu złej pogody i deszczu oraz braku czasu zdjęcia zostały odłożone ;) Quote
Iza i Avanti Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 _ogonek_ napisał(a):Tak naprawdę nikt... Nawet jeżeli ktoś przychodzi , to owszem podoba się bo wygląda prawie jak rasowy bokser, ale iedy ludzie dowiadują się że ma 9 lat to szybko się zniechęcają... A jak on się czuje? Macie jakieś nowe zdjęcia? Strasznie, strasznie mi w głowie siedzi... Tylko moja cholera za nic by go przyjęła :-( Quote
rotek_ Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 ogonek wklejała zdjęcie drago kilkanaście postów wczeniej jeśli pogoda się porawi i obfocimy psy które nie mają jeszcze zdjęć-wyciągniemy drago i będzie miał normalne zdjęcia na trawie a nie za kratami boksu jeśli chodzi o samopoczucie, no cóż nie jest to rasa nadająca na schronisko Quote
kamilqax95x Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 zapraszam serdecznie na nowy bazarek : http://www.dogomania.pl/threads/1902...9#post15128169 Quote
mari23 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 spotkałam panią, która zgłosiła interwencję w sprawie Clifforda - dawno to było, a ona wciąż go pamięta i pytała o niego.... ja też pytam - jak Clifuś się miewa? czy domek jakiś mu się szykuje, czy też zostanie u Was.... bo widzę, że serduszka Wam skradł ;) Quote
_ogonek_ Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Cliffuś ma się dobrze. Lubi różnego rodzaju przysmaki - sprawdzone. Serem żółtym też nie gardzi - sprawdzone :diabloti: Jest tak kochany że aż rozbrajający. Normalnie podbił serca wszystkich pomimo tego, że kiedy siedział w biurze nikogo nie chciał wpuszczać, bo sobie leżał i spał pod drzwiami:evil_lol:. Jest to mój kolejny ulubieniec z serii ciepłych klusek. Nie szczeka, nie wyje. Cały dzień leży spokojnie w boksie i czeka na spacer. A kiedy już widzi w naszych rękach smycz, wstaje, wyciąga się i ziewa. Potem wychodzi i w jego oczach widać wielką radość :) . Jest po prostu kochany. Z nim nawet 5 letnie dziecko nie miałoby problemu. Nadaje się i do dzieci i do innych psów które są również łagodne. No po prostu Cliffusia można określić dwoma słowami - CIEPŁA KLUCHA :loveu::loveu::loveu: Quote
paros Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 To i ja zapraszam na śliczny bazarek i pomóżcie Tili, walczy o życie :cry: :modla::modla::modla::modla: Quote
_ogonek_ Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Z nowości: Owczar , teraz nazywa się Nero) znalazł dom. Pojechał aż za Warszawę, państwo sami po niego przyjechali. Trafił fantastycznie. Dzisiaj do domku pojechał również Clifford . Będzie mi go cholernie brakowało. Ale bardzo się cieszę, bo domek mu się należał. A teraz zdjęcia, posty niżej :) Quote
_ogonek_ Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Azun - ok. półtoraroczny owczarek kaukaski . Pies jednego pana, polecany do stróżowania. http://picasaweb.google.com/adopcjeada/Azun# Jest u nas od lutego br. Quote
_ogonek_ Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Rejn - na dniach kończy kwarantannę. Ok. 2 letni psiak. Bardzo lubi piłki, kotów nie akceptuje. Kochany jest :loveu: http://picasaweb.google.com/adopcjeada/Rejn# Quote
_ogonek_ Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Teraz zdjęcia DRAGO :) Robione wczoraj. (lubię głaskanko) (powrót ze spaceru) http://picasaweb.google.com/adopcjeada/Drago# Quote
_ogonek_ Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 No i Bona, jeden z psów, które najdłużej przebywają w schronisku. Dzisiaj miała robione świeże zdjęcia. (wszyscy happy :P ) http://picasaweb.google.com/adopcjeada/Bona# Quote
Ingrid44 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Bardzo sie ciesze ze pieski znalazly domki. To niesamowite ze ludzie az spod Warszawy przyjechali po psiaka. Widac ze bardzo im sie spodobal. Zdjecia sliczne -jak zwykle :) :) :) Quote
Iza i Avanti Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Śliczny Draguś... Szkoda, że nadal bez domku. Quote
MyrkurDagur Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Przepraszam za offa... Poszukuję osób z Brzegu Dolnego lub okolic, które w jakikolwiek sposób mogłyby pomóc w ustaleniu miejsca zamieszkania ludzi - "bohaterów" programu TVP "Celownik" z 9.08., którzy na swoim podwórku trzymają psa, na krótkim łańcuch, przytwierdzonym do czegoś, co chyba ma spełniać rolę budy... Pani z oławskiego TOZu chce pojechać do tych ludzi, ale potrzebuje na nich namiary, a najprawdopodobniej redakcja "Celownika" nie udzieli jej żadnych informacji. Jeśli ktokolwiek może pomóc - proszę o PW. Ten pies ma naprawdę ciężkie warunki, spójrzcie sami... - odcinek z 9.08 http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik (odcinek nie dotyczy samego psa, ale jest on wiele razy pokazywany...) Quote
mari23 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='MyrkurDagur']Przepraszam za offa... Poszukuję osób z Brzegu Dolnego lub okolic, które w jakikolwiek sposób mogłyby pomóc w ustaleniu miejsca zamieszkania ludzi - "bohaterów" programu TVP "Celownik" z 9.08., którzy na swoim podwórku trzymają psa, na krótkim łańcuch, przytwierdzonym do czegoś, co chyba ma spełniać rolę budy... Pani z oławskiego TOZu chce pojechać do tych ludzi, ale potrzebuje na nich namiary, a najprawdopodobniej redakcja "Celownika" nie udzieli jej żadnych informacji. Jeśli ktokolwiek może pomóc - proszę o PW. Ten pies ma naprawdę ciężkie warunki, spójrzcie sami... - odcinek z 9.08 http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik (odcinek nie dotyczy samego psa, ale jest on wiele razy pokazywany...) mam znajomą w Brzegu Dolnym - zaraz do niej napiszę, może pomoże Quote
MyrkurDagur Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 mari23 napisał(a):mam znajomą w Brzegu Dolnym - zaraz do niej napiszę, może pomoże Wspaniale - dziękuję! Będę oczekiwać na wieści. Quote
mari23 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 MyrkurDagur napisał(a):Wspaniale - dziękuję! Będę oczekiwać na wieści. napisane, mamnadzieję, że jej sie uda, Brzeg Dolny to dość duże miasto... a ja weszłam tu, aby zapytać "uciechowianki" o przywiezioną wczoraj białą amstafkę ze Środy Śląskiej - żal nam jej bardzo - ona została wyrzucona z samochodu przy drodze, przygarnęła ją rodzina z 7 dzieci - to znaczy przyprowadziła do domu, karmiła ją i spała z nią nawet w łóżku - dziewczynka... sunia jest cudowna, łagodna do ludzi i zwierząt (mają tam swojego psa), niestety nie mogła zostać w tej rodzinie, pomimo, że dziewczynka bardzo płakała - sunia pojechała do Was, pan (nie lubie słowa "hycel") to naprawde wspaniały, wrażliwy człowiek Quote
rotek_ Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 osoba która z waszego terenu odbiera psy jest naprawdę wporządku jedyny człowiek który nie używa pętli co dla mnie jest ogromną zaletą Fiona-bo tak ją nazwaliśmy powoli aklimatyzuje się u nas, teraz siedzi spokojnie w boksie ale na początku strasznie "płakała" po wyciągniętych cycuchach widać że rodziła i to nie raz...może na dniach uda nam się ją wysterylizować, po 2 tyg zaszczepiić i dopiero wtedy oddać do adopcji Quote
Recommended Posts