Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Trzeba ja szybko ciachac, bo troche ona mi sie nie podoba :shake: tz. jej brzuch.

myśliszze jest "przed" ?

kurcze ja sie nie znam, jakoś tak założyłam ze ona juz "po " :oops: - z tym ze nigdy z ciąża nie miałam do czynienia u suń

Posted

i znów ten okropny łańcuch na szyi :eviltong:
AGA chcesz w koncu coś bardziej subtelnego??? Bo mam łańcuszek zaciskowy, ale nie z takimi koluchami.. mam malutki, znaczy cieńki...

Posted

W hotelu łańcuszki sa każdego rodzaju, ale wole mieć dla mocnego psa mocny łańcuszek :eviltong:... Ona nie jest byle chłystkiem :diabloti:
Nie mam ochoty gonić Grety po Lednicy jak kiedyś Zywioła , jak mu kólko przy obrozy poszło :cool1: ...

Dzis niestety pogoda nie sprzyjała na spacer z psem bezpodszerstkowym :shake: padałoooooooo .. wiec Greta była krótko bo nawet wytarcie pózniej nie da pewnosci ze sie nie podziębi . Zresztą ona tez nie bardzo miała ochote na latanie :evil_lol:

Posted

Greta dzis miała dzień pełen wrażeń :evil_lol: ...

Hotel jest w trakcie małej przebudowy, tzn. Kojce sa modyfikowane , powiększane itd .. i ponoć , bo ja tego nie widziałam, tylko chłopaki mi powiedzieli, Grecia obwarczała Panów robiących taki nowy kojec :-o ... musze ich dopytac ze moze Panowie cos akurat mieli w rekach podejrzanego ? hmmm

ale niestety to nie koniec dreczenia rudaski :diabloti: .. wziełam ja na spacer pózniej drugi raz.. i :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ...Greta sie wystraszyła .... ......

:turn-l:TACZEK

Taczki były jakies 10-15 m od nas wypełnione trawa , obok nich stałą P.Monika i jak zawołała, do grety czemu tak warczy to ta z warczenia przeszła w rezonans ciała i te pędy pobiegła sie przywitac z P.Moniką :lol:

Sunia jest przeurocza :loveu:, ale ..inne psy jednak traktuje jako potencjalnych wrogów . Sama jak dotąd nie próbowała nigdy zaczepiac, ale gdy widzi psa, widac u niej napinanie sie mięsni ;) . Gdy pies na NIa zacznie szcekac, to gdyby nie smycz - poleciałaby sie bic :shake: , ale na szcęscie reaguja na słowa typu "nie wolno " i nie szarpie sie jak szalona na smyczy , zaprzestaje warkotu i pozostaje sam irokez :evil_lol:.. choć zawsze mozna udawac wtedy ze to taki pokurczony rodezjan :loveu:

zdj z dziś sa, ale nie wiem kiedy je ogarnę :oops:

• 2 weeks later...
Posted

Udało mi się znaleźć wątek Misi :p

Dziś miała okropny dzień, po którym powinna znienawidzić samochody :shake: Przed południem wzięłam ją z hoteliku żeby zawieźć na sterylizację. Z Wieliczki to niedaleko, no ale przecież musiał być na obwodnicy wypadek i prawie 2 godziny stałyśmy w korku w tym upale. Zero zjazdów, nie było gdzie uciec. Jak już w końcu nawiałyśmy na jakieś boczne drogi to nadziałyśmy się na cztery (prawie jedna po drugiej) pielgrzymki :angryy: No i znowu stanie w upale; jak mi ci przedstawiciele ciemnogrodu zaczęli wesoło pomachiwać przed szybą to miałam ochotę stać się Gretą i skoczyć im do gardeł :evil_lol:
Oczywiście ze sterylki nici i po nabiciu bez sensu kilkudziesięciu kilometrów i stracie połowy dnia wróciłyśmy do Krakowa po to...żeby ugrzęznąć na kolejną godzinę w upale na Zakopiance :chainsaw:
Greta poczas posotojów wypiła dużą butlę wody, ale i tak zipiała strasznie, a po dojechaniu na miejsce nie mogła się oderwać od miski z wodą :-( Ale cały czas była strasznie cierpliwa; nie wiem który zwierzak wytrzymałby taki hardkor bez najmniejszych oznak zniecierpliwienia :loveu:

Jest po prostu cudowna! Szalenie zrównoważona i raczej taka poczciwinka z natury. Wyjątkowy pies, naprawdę.

Posted

Kinya dziekuje z serca za pomoc, przepraszam za Twoja strate polowy dnia, ale na to nie mamy wplywu, my z hanek tez dzis od 9,00 jak ruszylysmy to w przed chwilunia wrocilysmy. Na procesje tez dzisiaj nadzialam sie dwa razy a o korkach nie wspomne. Oprocz udanej sterylki tez mialysmy raszte dnia do d..y, i na koniec kiedy juz myslalysmy ze ten dzien sie skonczyl, otrzymalam telefon o przywiazanym amstaffie do drzewa :placz::angryy: