Mani2000 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Miło by było gdyby ktoś ocenił moje rysunki ^^ Ja sierści też nie umiem:/ Quote
ariane Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Mani2000']Więc tak: Pluto,kredki. Minnie,kredki Mickey,szkic póki co., chomik nieskończony. No,i psiaczek z pamięci rysowany. Więcej w następnym poście ;) Jestem gotowa na krytykę.[/QUOTE] Hej. Pluto świetny i super że już rysujesz z pamięci, ale popracuj nad kreskowaniem oraz nadaniu że tak powiem życia i blasku tym rysunkom ;) Życzę więcej postępów :) Quote
lider6666 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Unbelievable']kreska kreska kreska, tak się rysuje sierść[/QUOTE] a jeżeli jest kontrast to jak tak zrobić żeby to sztucznie nie wyglądało ? Quote
Unbelievable Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='lider6666']a jeżeli jest kontrast to jak tak zrobić żeby to sztucznie nie wyglądało ?[/QUOTE] ciemniejsze kreski i jaśniejsze kreski ;) wszystko jest kwestią siły nacisku ołówka do kartki i wprawy Quote
vege* Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Kreska po kresce, kreska po kresce i po jakimś czasie dojdziesz do wprawy. Nic się nie bierze od tak bez włożonej pracy ;-) Quote
Kesja Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [B]Domiśka, lider6666, [/B]super! To czekam niecierpliwie na efekty:multi: Na pewno będą super! Quote
lider6666 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [B]Domiśka - [/B]jaką techniką robisz ? Quote
Domiśka Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 lider6666 ja ołówkiem jak większość moich pracy :) a ty? Quote
lider6666 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Domiśka']lider6666 ja ołówkiem jak większość moich pracy :) a ty?[/QUOTE] Też :) ale słabo mi wychodzi bo dopiero się uczę :eviltong: Pewnie twój będzie o wiele łądniejszy :) Quote
Domiśka Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :) [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/2749/piesekry.jpg[/IMG] Czekam na opinie :) Quote
Weronika6 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Domiśka']I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :)[/QUOTE] Osobiście uważam, że robisz postępy. :) Trochę za ostro przechodzisz z cienia do światła, czy jakby tam to określić. Chyba wiesz o co mi chodzi? Teraz wygląda to trochę jak łaciaty psiak. Spróbuj może na brzegach tych jasnych miejsc trochę przyciemnić, żeby przejścia były płynniejsze. I rozluźnij rękę, jeśli będziesz stawiała luźne kreski, to te włoski wyjdą bardziej naturalne. Chodzi mi o to, że kiedy robisz kreskę, to bliżej końca nacisk na kartkę jest mniejszy, kreska jest swobodna. Podobnie do tej w Twoim podpisie. :) Żeby nie było, nie jestem specem, trochę rysuje, szału nie ma, ale możesz spróbować zobaczyć co Ci z tego wyjdzie. :) Quote
lider6666 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Domiśka']I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :) [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/2749/piesekry.jpg[/IMG] Czekam na opinie :)[/QUOTE] Super jest :) Mój wcale nie jest lepszy... Jak skończę to wstawię :) Quote
ariane Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 No to coś od mnie ,jak na razie szkic ;) Przepraszam za jakość. [IMG]http://img3.imageshack.us/img3/7451/img0162pu.jpg[/IMG] Quote
lider6666 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [B] Ariane [/B]- czekam na efekt końcowy :) Quote
ariane Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='lider6666'][B] Ariane [/B]- czekam na efekt końcowy :)[/QUOTE] Może do niedzieli skończe ;) Quote
lider6666 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [IMG]http://img18.imageshack.us/img18/3941/piesk1.jpg[/IMG] Ja już skończyłam :) Szczerze to nie podoba mi się :roll:Przyznam się że tylko do głowy się przyłożyłam:evil_lol: Ale mi nie wyszła ... [B]Domiśka[/B] - U ciebie to lepiej wygląda ;) A i prosze o opiunie i krytykę ! :) Quote
ariane Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='lider6666'] Ja już skończyłam :) Szczerze to nie podoba mi się :roll:Przyznam się że tylko do głowy się przyłożyłam:evil_lol: Ale mi nie wyszła ... [B]Domiśka[/B] - U ciebie to lepiej wygląda ;) A i prosze o opiunie i krytykę ! :)[/QUOTE] Moim zdaniem proporcje super, ale nie ma tego blasku w oku i nos taki blady.. Robisz oooogromne postępy ,ale jeszcze kreskuj i ćwicz :) Trening czyni mistrza :)) Quote
lider6666 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='ariane']Moim zdaniem proporcje super, ale nie ma tego blasku w oku i nos taki blady.. Robisz oooogromne postępy ,ale jeszcze kreskuj i ćwicz :) Trening czyni mistrza :))[/QUOTE] dzięki :) I to prawda .. nie potrafie poradzić sobie z tymi rzeczami co wymieniłaś ;( Quote
ariane Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='lider6666']dzięki :) I to prawda .. nie potrafie poradzić sobie z tymi rzeczami co wymieniłaś ;([/QUOTE] Sama nie jestem profesjonalistką, właśnie się użeram z nosem :D Quote
vege* Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 lider6666 robisz ogromne postępy, brawo :-) Ja jak na razie siedzę i 'dłubię" tygrysa, ale nie wiem czy dziś skończę, siedzę już nad nim jakieś 2 godz z przerwami :evil_lol: Quote
ariane Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='vege*']lider6666 robisz ogromne postępy, brawo :-) Ja jak na razie siedzę i 'dłubię" tygrysa, ale nie wiem czy dziś skończę, siedzę już nad nim jakieś 2 godz z przerwami :evil_lol:[/QUOTE] To podobnie jak ja... dłubie ,dłubie i jeszcze dłubie :D Quote
Domiśka Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 lider6666 twój jest o niebo lepszy tylko moze nos byl poprawila ale ogólnie cudowny ja to się w ogóle wygłupiłam z tym rysowaniem :( Quote
vege* Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='ariane']To podobnie jak ja... dłubie ,dłubie i jeszcze dłubie :D[/QUOTE] Tylko, że ja dłubię pędzelkiem :evil_lol: ołówków nie używam, nie potrafię rysować ołówkami, a cieniowanie to dla mnie czarna magia :( Quote
ariane Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Cztery godziny go robię i.... [IMG]http://i.imgur.com/FTWHx.jpg?1?1113[/IMG] Przepraszam za jakość.. Te oko po prawej tylko się wydaje większe jak coś ;) Quote
ariane Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='vege*']Tylko, że ja dłubię pędzelkiem :evil_lol: ołówków nie używam, nie potrafię rysować ołówkami, a cieniowanie to dla mnie czarna magia :([/QUOTE] Dla mnie farby i pędzle to magia ... :O Quote
Recommended Posts