Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mani2000']Więc tak:

Pluto,kredki.

Minnie,kredki

Mickey,szkic póki co.,

chomik nieskończony.

No,i psiaczek z pamięci rysowany.
Więcej w następnym poście ;)
Jestem gotowa na krytykę.[/QUOTE]
Hej. Pluto świetny i super że już rysujesz z pamięci, ale popracuj nad kreskowaniem oraz
nadaniu że tak powiem życia i blasku tym rysunkom ;) Życzę więcej postępów :)

Posted

[quote name='lider6666']a jeżeli jest kontrast to jak tak zrobić żeby to sztucznie nie wyglądało ?[/QUOTE]
ciemniejsze kreski i jaśniejsze kreski ;) wszystko jest kwestią siły nacisku ołówka do kartki i wprawy

Posted

[quote name='Domiśka']lider6666 ja ołówkiem jak większość moich pracy :) a ty?[/QUOTE]
Też :) ale słabo mi wychodzi bo dopiero się uczę :eviltong: Pewnie twój będzie o wiele łądniejszy :)

Posted

[quote name='Domiśka']I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :)[/QUOTE]

Osobiście uważam, że robisz postępy. :)
Trochę za ostro przechodzisz z cienia do światła, czy jakby tam to określić. Chyba wiesz o co mi chodzi? Teraz wygląda to trochę jak łaciaty psiak. Spróbuj może na brzegach tych jasnych miejsc trochę przyciemnić, żeby przejścia były płynniejsze.
I rozluźnij rękę, jeśli będziesz stawiała luźne kreski, to te włoski wyjdą bardziej naturalne. Chodzi mi o to, że kiedy robisz kreskę, to bliżej końca nacisk na kartkę jest mniejszy, kreska jest swobodna. Podobnie do tej w Twoim podpisie. :)
Żeby nie było, nie jestem specem, trochę rysuje, szału nie ma, ale możesz spróbować zobaczyć co Ci z tego wyjdzie. :)

Posted

[quote name='Domiśka']I już skończyłam mi sie nie podoba za bardzo ale jest :)

[IMG]http://img13.imageshack.us/img13/2749/piesekry.jpg[/IMG]

Czekam na opinie :)[/QUOTE]

Super jest :) Mój wcale nie jest lepszy... Jak skończę to wstawię :)

Posted

[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/3941/piesk1.jpg[/IMG]

Ja już skończyłam :) Szczerze to nie podoba mi się :roll:Przyznam się że tylko do głowy się przyłożyłam:evil_lol: Ale mi nie wyszła ...
[B]Domiśka[/B] - U ciebie to lepiej wygląda ;)
A i prosze o opiunie i krytykę ! :)

Posted

[quote name='lider6666']

Ja już skończyłam :) Szczerze to nie podoba mi się :roll:Przyznam się że tylko do głowy się przyłożyłam:evil_lol: Ale mi nie wyszła ...
[B]Domiśka[/B] - U ciebie to lepiej wygląda ;)
A i prosze o opiunie i krytykę ! :)[/QUOTE]
Moim zdaniem proporcje super, ale nie ma tego blasku w oku i nos taki blady..
Robisz oooogromne postępy ,ale jeszcze kreskuj i ćwicz :) Trening czyni mistrza :))

Posted

[quote name='ariane']Moim zdaniem proporcje super, ale nie ma tego blasku w oku i nos taki blady..
Robisz oooogromne postępy ,ale jeszcze kreskuj i ćwicz :) Trening czyni mistrza :))[/QUOTE]

dzięki :) I to prawda .. nie potrafie poradzić sobie z tymi rzeczami co wymieniłaś ;(

Posted

[quote name='lider6666']dzięki :) I to prawda .. nie potrafie poradzić sobie z tymi rzeczami co wymieniłaś ;([/QUOTE]

Sama nie jestem profesjonalistką, właśnie się użeram z nosem :D

Posted

lider6666 robisz ogromne postępy, brawo :-)

Ja jak na razie siedzę i 'dłubię" tygrysa, ale nie wiem czy dziś skończę, siedzę już nad nim jakieś 2 godz z przerwami :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']lider6666 robisz ogromne postępy, brawo :-)

Ja jak na razie siedzę i 'dłubię" tygrysa, ale nie wiem czy dziś skończę, siedzę już nad nim jakieś 2 godz z przerwami :evil_lol:[/QUOTE]
To podobnie jak ja... dłubie ,dłubie i jeszcze dłubie :D

Posted

[quote name='ariane']To podobnie jak ja... dłubie ,dłubie i jeszcze dłubie :D[/QUOTE]
Tylko, że ja dłubię pędzelkiem :evil_lol: ołówków nie używam, nie potrafię rysować ołówkami, a cieniowanie to dla mnie czarna magia :(

Posted

Cztery godziny go robię i....
[IMG]http://i.imgur.com/FTWHx.jpg?1?1113[/IMG]
Przepraszam za jakość.. Te oko po prawej tylko się wydaje większe jak coś ;)

Posted

[quote name='vege*']Tylko, że ja dłubię pędzelkiem :evil_lol: ołówków nie używam, nie potrafię rysować ołówkami, a cieniowanie to dla mnie czarna magia :([/QUOTE]
Dla mnie farby i pędzle to magia ... :O