Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kamila, całokształt masz świetny!Jedna prace bardziej udane, inne troszkę mniej ale wszystkie na wysokim poziomie, zwłaszcza ołówek:)
Ten ostatni ma bardzo duży pysk, jakby miał łeb dość zbliżony do widza i tym sposobem kufa znajdująca się na pierwszym planie wygląda trochę jak przez lupę.Nie wiem, może o to chodziło?:cool3:Ale reszta super, masz bardzo fajną kreskę i chyba dużą pewność ręki.

Betty, czy to jest Kreon?

• Wyszedł Ci pięknie, fajne cieniowanie, pies jest czaaarnnyyy więc cieniowanie w tym wypadku wydaje mi się sprawą masakryczną choć wydaje mi się, że z psem długowłosym, choć trochę kudłatym jest nieco łatwiej:lol:Udało Ci się uchwycić ten charakterystyczny wyraz pyska, te uszy, postawę...Ale mi się tło nie podoba zupełnie:cool3:Tak jakby pies był mocno wypielęgnowany, dopieszczona każda kreska a tło odwalone żeby już skończyć, takie na mnie przynajmniej robi wrażenie i myślę, że jeśli nie mamy dobrej koncepcji na tło i natchnienia żeby zrobić je z równą dbaością co główny obiekt, lepiej pozostawić bez niego lub walnąć tylko jakiś cień pod psem, uwidaczniający podłoże...

Saba, Twój goldenek wygląda ciekawie ale jako abstrakcja:lol:
    Kolory są bardzo optymistyczne;)Rysowałaś z głowy czy ze zdjęcia?
    Jeśli ze zdjęcia...próbowałaś zaznaczyć na zdjęciu a potem na kartce siatkę ułatwiająca zachowanie proporcji?To bardzo przydatne i mówi się, ze początkujący powinni od tego zaczynać.Ja tej metody nie używałam od początku i szlo mi kiepsko, przy poprzednim rysunku farbami zrobiłam tak i wyszło mi ponad moje oczekiwania!:)

To teraz kolej na mnie.Drugie podejście do akryli i jednocześnie drugie do doga niemieckiego.Poprzedniego chyba wstawiałam kiedyś.
    Amon:

Moje autokrytyka:
    nie jestem przekonana do cieniowania, było mi bardzo trudno operować kolorami z tej racji, że pies jest czarny, krótko-i gładkowłosy czyli należy do najtrudniejszych dla mnie wyzwań...Poprzedni dog jest żółty z maską i było o niebo łatwiej.Oko wydaje mi się nienaturalne niestety, być może za duże, dogi mają dośc małe oczy.Tak samo język-chyba odbębniłam go po łebkach na koniec, nie ma kszty cienia no i obroża pod gardłem co najmniej perspektywistycznie do bani.Z czego jestem zadowolona-właśnie chyba z proporcji, zrobiłam dokładną siatkę i kształt psa wydaje mi się zbliżony do żywego orginału.Wygląda na to, że pproblemem jest właśnie jeszcze nieumiejętne operowanie kolorem, mieszanie, osiąganie świadomych efektów nim...
    To tyle ode mnie a co Wy myślicie?:)

• Posted

Kamila, fotorealizm rządzi! :multi:

Betty - Ty i te Twoje pastele! Cudna sierść i szczegóły! :loveu:

Mój ostatni bazgroł ołówkowy, ale zdjęcie komórkowe... :shake:

Posted

Feigned napisał(a):
    Mada :crazyeye:
    piękne!
    a ten rysunki na zamówienie to robisz za jakąś opłatą ? :cool3:

Tak, gdyż pilnie potrzebuję dofinansowania. :shake:

Posted

Mada:) :evil_lol: a jak!

Piękny ten rysunek! :cool1:

Blow - a no właśnie o to chodzi, mogę Ci pokazać zdjęcie z którego miałam narysować? :p

I żebym ja potrafiła chociaż tak farbami i pastelami malowac :roll:

moje farby plakatówki

przepraszam za jakość telefonem zdjęcie robiłam :shake:

Posted

Mada: :loveu: Nie skomentuję. Przez takie osoby jak Ty mam depresję

Kamila i heksa: piękna sierść i oczy, tylko przy języku i zębach strasznie płasko, przez ten kontur. Na jakim papierze malujesz, że Ci się nie marszczy?

Posted

Dziękuję Blow, następnym razem na pewno spróbuje z tą siadką.
    Wiki4 bardzo ładny kotek.
    Moje obrazki:
    Konik

Border Collie:

Wyżeł:

:oops:

Posted

[quote name='Blow']

Betty, czy to jest Kreon?

• Wyszedł Ci pięknie, fajne cieniowanie, pies jest czaaarnnyyy więc cieniowanie w tym wypadku wydaje mi się sprawą masakryczną choć wydaje mi się, że z psem długowłosym, choć trochę kudłatym jest nieco łatwiej:lol:Udało Ci się uchwycić ten charakterystyczny wyraz pyska, te uszy, postawę...Ale mi się tło nie podoba zupełnie:cool3:Tak jakby pies był mocno wypielęgnowany, dopieszczona każda kreska a tło odwalone żeby już skończyć, takie na mnie przynajmniej robi wrażenie i myślę, że jeśli nie mamy dobrej koncepcji na tło i natchnienia żeby zrobić je z równą dbaością co główny obiekt, lepiej pozostawić bez niego lub walnąć tylko jakiś cień pod psem, uwidaczniający podłoże...

• dziekuje :)

zgadlas niestety ze to na odwal tlo troche bylo robione ;) postaram sie nastepnym robic jak mowisz :) tzn zastosowac sie do porad:)

Mada dziekuje. a Twoj rysunek taki cudowny! chce pogalskac tego piesia :loveu:

Posted

saba98, coraz lepiej Ci idzie. ;)
    moje uwagi:
    - jamnik ma za duże oczy, wygląda nienaturalnie
    - trochę bardziej zróżnicuj kreskę, żeby sierść nie wyglądała sztucznie. ;)
    - nie rób takich mocnych konturów
    - collie ma chyba trochę zbyt kanciastą mordkę, ale może to tylko mi się wydaje

ale ja to amatorka, więc mogę się mylić.

a ogólnie to naprawdę coraz lepiej Ci idzie. ;p

Posted

Feigned napisał(a):
    saba98, coraz lepiej Ci idzie. ;)
    moje uwagi:
    - jamnik ma za duże oczy, wygląda nienaturalnie
    - trochę bardziej zróżnicuj kreskę, żeby sierść nie wyglądała sztucznie. ;)
    - nie rób takich mocnych konturów
    - collie ma chyba trochę zbyt kanciastą mordkę, ale może to tylko mi się wydaje

ale ja to amatorka, więc mogę się mylić.

a ogólnie to naprawdę coraz lepiej Ci idzie. ;p

Ja bym jeszcze dodała ,że u collie też oczka nie tak. Wydaję mi się ,że są za krzywo. Po za tym collie na zdjęciu nie ma takich okrągłych i dużych oczu. Są bardziej skośne, podłużne.
    Ale ja też amatorka :eviltong:

Faktycznie idzie Ci coraz lepiej :p:cool3:

Posted

Saba98 ...yhh...według mnie musisz popracować nad odbiciem światła w oczkach :cool3: I ten owczarek ma prawie zamknięte oczka a nie okrągłe i tak jakby ''dziurę'' w pyszczku :lol: zobaczymy jak pokolorujesz. Ja chyba zacznę rysować jamnika długowłosego króliczego bo dawno psa nie rysowałam :p A humorek się poprawił wiec chyba się dobrze zapowiada;)