Kamila_ Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 mgie vitka dziękuje :loveu: Betty! Jestem pełna podziwu! Cudownie! :cool1: a to dzisiejsza staruszek nie wiadomo ile jeszcze pożyje a pańci sie należy prezent :loveu: Quote
Blow Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Kamila, całokształt masz świetny!Jedna prace bardziej udane, inne troszkę mniej ale wszystkie na wysokim poziomie, zwłaszcza ołówek:) Ten ostatni ma bardzo duży pysk, jakby miał łeb dość zbliżony do widza i tym sposobem kufa znajdująca się na pierwszym planie wygląda trochę jak przez lupę.Nie wiem, może o to chodziło?:cool3:Ale reszta super, masz bardzo fajną kreskę i chyba dużą pewność ręki. Betty, czy to jest Kreon? Wyszedł Ci pięknie, fajne cieniowanie, pies jest czaaarnnyyy więc cieniowanie w tym wypadku wydaje mi się sprawą masakryczną choć wydaje mi się, że z psem długowłosym, choć trochę kudłatym jest nieco łatwiej:lol:Udało Ci się uchwycić ten charakterystyczny wyraz pyska, te uszy, postawę...Ale mi się tło nie podoba zupełnie:cool3:Tak jakby pies był mocno wypielęgnowany, dopieszczona każda kreska a tło odwalone żeby już skończyć, takie na mnie przynajmniej robi wrażenie i myślę, że jeśli nie mamy dobrej koncepcji na tło i natchnienia żeby zrobić je z równą dbaością co główny obiekt, lepiej pozostawić bez niego lub walnąć tylko jakiś cień pod psem, uwidaczniający podłoże... Saba, Twój goldenek wygląda ciekawie ale jako abstrakcja:lol: Kolory są bardzo optymistyczne;)Rysowałaś z głowy czy ze zdjęcia? Jeśli ze zdjęcia...próbowałaś zaznaczyć na zdjęciu a potem na kartce siatkę ułatwiająca zachowanie proporcji?To bardzo przydatne i mówi się, ze początkujący powinni od tego zaczynać.Ja tej metody nie używałam od początku i szlo mi kiepsko, przy poprzednim rysunku farbami zrobiłam tak i wyszło mi ponad moje oczekiwania!:) To teraz kolej na mnie.Drugie podejście do akryli i jednocześnie drugie do doga niemieckiego.Poprzedniego chyba wstawiałam kiedyś. Amon: Moje autokrytyka: nie jestem przekonana do cieniowania, było mi bardzo trudno operować kolorami z tej racji, że pies jest czarny, krótko-i gładkowłosy czyli należy do najtrudniejszych dla mnie wyzwań...Poprzedni dog jest żółty z maską i było o niebo łatwiej.Oko wydaje mi się nienaturalne niestety, być może za duże, dogi mają dośc małe oczy.Tak samo język-chyba odbębniłam go po łebkach na koniec, nie ma kszty cienia no i obroża pod gardłem co najmniej perspektywistycznie do bani.Z czego jestem zadowolona-właśnie chyba z proporcji, zrobiłam dokładną siatkę i kształt psa wydaje mi się zbliżony do żywego orginału.Wygląda na to, że pproblemem jest właśnie jeszcze nieumiejętne operowanie kolorem, mieszanie, osiąganie świadomych efektów nim... To tyle ode mnie a co Wy myślicie?:) Quote
Mada:) Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Kamila, fotorealizm rządzi! :multi: Betty - Ty i te Twoje pastele! Cudna sierść i szczegóły! :loveu: Mój ostatni bazgroł ołówkowy, ale zdjęcie komórkowe... :shake: Quote
Feigned Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mada :crazyeye: piękne! a ten rysunki na zamówienie to robisz za jakąś opłatą ? :cool3: Quote
wiki4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Ehh a mi się nie chce już kończyć...:evil_lol: Wiec na razie jest w takim stanie i nie podoba mi się http://img338.imageshack.us/img338/5687/p7220296.jpg Strasznie ma oczy takie hmm...figlarne? :roll: Quote
Mada:) Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Feigned napisał(a):Mada :crazyeye: piękne! a ten rysunki na zamówienie to robisz za jakąś opłatą ? :cool3: Tak, gdyż pilnie potrzebuję dofinansowania. :shake: Quote
Kamila_ Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mada:) :evil_lol: a jak! Piękny ten rysunek! :cool1: Blow - a no właśnie o to chodzi, mogę Ci pokazać zdjęcie z którego miałam narysować? :p I żebym ja potrafiła chociaż tak farbami i pastelami malowac :roll: moje farby plakatówki przepraszam za jakość telefonem zdjęcie robiłam :shake: Quote
Aga3006 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mada: :loveu: Nie skomentuję. Przez takie osoby jak Ty mam depresję Kamila i heksa: piękna sierść i oczy, tylko przy języku i zębach strasznie płasko, przez ten kontur. Na jakim papierze malujesz, że Ci się nie marszczy? Quote
Kamila_ Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 .. jeden z moich farbowych' psów na pięć :evil_lol: zwykły blok 'techniczny' .. wiem za dużo wody :roll: wolę zostać przy ołówku :eviltong: Quote
wiki4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A ja zaczęłam dzisiaj z nudów rysować cienkopisem taki sobie o : http://img33.imageshack.us/img33/8054/p7220297.jpg To miało być całkiem coś innego ale tak wyszło ... :lol: Magda! Wow! Pięknie!:-o Quote
saba98 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Dziękuję Blow, następnym razem na pewno spróbuje z tą siadką. Wiki4 bardzo ładny kotek. Moje obrazki: Konik Border Collie: Wyżeł: :oops: Quote
Nikolaaa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Konik ma troszkę za dużą głowę, a u borderka coś z oczkami chyba nie tak.Ale ogólnie to mi się bardzo podoba :D Quote
wiki4 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Skończone ! :multi: http://img122.imageshack.us/img122/1125/p7220298.jpg Quote
betty_labrador Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Blow'] Betty, czy to jest Kreon? Wyszedł Ci pięknie, fajne cieniowanie, pies jest czaaarnnyyy więc cieniowanie w tym wypadku wydaje mi się sprawą masakryczną choć wydaje mi się, że z psem długowłosym, choć trochę kudłatym jest nieco łatwiej:lol:Udało Ci się uchwycić ten charakterystyczny wyraz pyska, te uszy, postawę...Ale mi się tło nie podoba zupełnie:cool3:Tak jakby pies był mocno wypielęgnowany, dopieszczona każda kreska a tło odwalone żeby już skończyć, takie na mnie przynajmniej robi wrażenie i myślę, że jeśli nie mamy dobrej koncepcji na tło i natchnienia żeby zrobić je z równą dbaością co główny obiekt, lepiej pozostawić bez niego lub walnąć tylko jakiś cień pod psem, uwidaczniający podłoże... dziekuje :) zgadlas niestety ze to na odwal tlo troche bylo robione ;) postaram sie nastepnym robic jak mowisz :) tzn zastosowac sie do porad:) Mada dziekuje. a Twoj rysunek taki cudowny! chce pogalskac tego piesia :loveu: Quote
saba98 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Nikolaaa dziękuję, za komentarz. Pokolorowałam Bordera: Może być? Quote
wiki4 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Zły humor odbija się na rysunkach :cool1: http://img228.imageshack.us/img228/365/p7230312.jpg Nie wiem ale zrobiło się ''odbicie lustrzane''. Naprawdę ona jest tak jakby ''odbita w lustrze'':roll: Quote
saba98 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dziękuję Nikolaaa i wiki4. Rzeczywiście jest lepiej. Podoba mi się twój kotek. A teraz Jamnik: I Owczarek Szkocki Collie: Może być? Quote
Feigned Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 saba98, coraz lepiej Ci idzie. ;) moje uwagi: - jamnik ma za duże oczy, wygląda nienaturalnie - trochę bardziej zróżnicuj kreskę, żeby sierść nie wyglądała sztucznie. ;) - nie rób takich mocnych konturów - collie ma chyba trochę zbyt kanciastą mordkę, ale może to tylko mi się wydaje ale ja to amatorka, więc mogę się mylić. a ogólnie to naprawdę coraz lepiej Ci idzie. ;p Quote
saba98 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dziękuję Feigned. Rysowałam z tego: Jak będę kolorować, to postaram się poprawić Quote
Nikolaaa Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Feigned napisał(a):saba98, coraz lepiej Ci idzie. ;) moje uwagi: - jamnik ma za duże oczy, wygląda nienaturalnie - trochę bardziej zróżnicuj kreskę, żeby sierść nie wyglądała sztucznie. ;) - nie rób takich mocnych konturów - collie ma chyba trochę zbyt kanciastą mordkę, ale może to tylko mi się wydaje ale ja to amatorka, więc mogę się mylić. a ogólnie to naprawdę coraz lepiej Ci idzie. ;p Ja bym jeszcze dodała ,że u collie też oczka nie tak. Wydaję mi się ,że są za krzywo. Po za tym collie na zdjęciu nie ma takich okrągłych i dużych oczu. Są bardziej skośne, podłużne. Ale ja też amatorka :eviltong: Faktycznie idzie Ci coraz lepiej :p:cool3: Quote
wiki4 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Saba98 ...yhh...według mnie musisz popracować nad odbiciem światła w oczkach :cool3: I ten owczarek ma prawie zamknięte oczka a nie okrągłe i tak jakby ''dziurę'' w pyszczku :lol: zobaczymy jak pokolorujesz. Ja chyba zacznę rysować jamnika długowłosego króliczego bo dawno psa nie rysowałam :p A humorek się poprawił wiec chyba się dobrze zapowiada;) Quote
saba98 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dziękuję za ocenę wiki4, Nikolaaa i Feigned. Jeszcze jeden Jamnik: Sierść jest inna niż na prawdę, ale to wina drukarki... Quote
Kamila_ Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 znalazłam jeszcze coś starszego, wiosną tego roku jak się nie mylę rysowałam, a może i wcześniej :roll: łapki są makabryczne wiem :evil_lol: Quote
Recommended Posts