Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dawaj zdjęcia!!!

Co do przydomków to nie pomogę - mogę podpowiedzieć ino, żebyś sobie wzięła atlasik, jakąś mapkę i poszukała ciekawych nazw. :razz: Ja jako że jestem na profilu hum., i mam rozszerzoną historię, to mam dosyć obszerną książkę do tego przedmiotu. I na lekcjach zawsze jak omawiamy dany temat, to przy nim są mapeczki z różnymi nazwami. Wtedy zawsze zamiast nudzić się na lekcji, to czytam te nazwy, i zapisuję sobie co lepszego mi się podoba :cool3: Mam już chyba z 3 czy 4 takie nazwy, które spokojnie by się nadawały na przydomek, może jak mi się nie odmieni to wykorzystam którąś z nich. Więc polecam przejrzeć swoje podręczniki do szkoły w poszukiwaniu inspiracji! :lol: (tylko stroniłabym raczej od chemii - taki przydomek Mrówczan sodu czy Chlorek wapnia będzie tylko odstraszał potencjalnych nabywców szczeniąt :evil_lol: )

Posted

Karolina- Hahahahaha ,tak od razu dam nazwe od chemi :evil_lol: np. Bąbel chlorek wapnia :diabloti:

Pomysły mam ,ale wszystkie podobne do siebie ..generalnie moim głównym była nazwa Protise ,ale na stronie FCI jest podobna nazwa Prothaise i nie wiem czy by ją przyjęli więc zaczęłam wymyślać i dodawać literki ..

Posted

Princess_York napisał(a):
Rosa to słowo mi się podoba ,ale canina już mniej .. Może czymś to zastąpić ? :cool3:

to jest z laciny i pasuje do psów bo to psia róża ale moze byc ROSA RUGOSA róża pomarszczona ;)
szukam dalej, mi sie ogolnie lacina nawet podoba w brzmieniu wiec w tym szukam

Posted

Karolina- Hahahahaha ,tak od razu dam nazwe od chemi :evil_lol: np. Bąbel chlorek wapnia :diabloti:

Tyyyyy.... to niezły pomysł! Lepiej by pasowało: "z chlorku wapnia".
Patrz:
Bąbelek z chlorku wapnia
Kropelka z chlorku wapnia
Okruszek z chlorku wapnia

Ale czad!!! :diabloti: Super to brzmi :evil_lol: Ale ja mam głowę :diabloti: :loveu:

Tak żeby nazwa była kojarzona z odwagą i z Yorkiem :lol: .

Możeeee... "Odważny york" ??? :diabloti:

Posted

Może;
Mały wojownik
Wojownicze szczęście
Odważna dusza
Bezmyślna odwaga

mała Rossa
Szczęśliwa Rossa
Rossa z duszą

Rycerskie szczęście

Czy musi być imię dwuczłonowe ??

Posted

Nati28 napisał(a):
ORO ROSA to po hiszpańsku zlota róża tak mniej wiecej bo nigdy tlumaczenie nie jest idealne

To wiem ,już tłumaczyłam ;) Obok mam prawie hiszpana :-D
ladyyork napisał(a):
Może;
Mały wojownik
Wojownicze szczęście
Odważna dusza
Bezmyślna odwaga

mała Rossa
Szczęśliwa Rossa
Rossa z duszą

Rycerskie szczęście

Czy musi być imię dwuczłonowe ??

Nie musi być ,ale wolałabym nie polskie i niekoniecznie coś znaczące ;)
agamewa napisał(a):
Cześć Martyna...Rose Aurum fajnie brzmi;)jeszcze z dopiskiem Fci..fajnie..

Bardzo fajne ;)