*Agnieszka* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Princess_York napisał(a):Nie ma nic za darmo :evil_lol: niestety .. Za repa też się pewnie płaci :-D Muszę się właśnie dowiedzieć jak to z repami jest? Quote
*Agnieszka* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Princess_York napisał(a):Mila wie ;) Mila uśmiechnę się do Ciebie:)jak to jest z repami bo tu Martyna podpowiada mi że wiesz? Quote
ladyyork Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Princess_York napisał(a):aha no to okej :) . Jeeny ja już chce jutro :evil_lol: . Mila a trzeba z psem tam jechać ? Czy nie koniecznie ? . Do zarejestrowania raczej nie ,ale na wpisanie do księgi ?? . Ja normalnie wyrabiałąm rodowód i nie szłam z psem do związku ,zapłaciłam za przyjęcie do wyrobienie i czekałam 3 miesiące aż przyjdzie z Warszawy. Do zarejestrowania miotu też nie brałam ich tylko spisywali i dawali mi kartke z numerami tatułaży które mam zrobić u weta,a pózniej zapisać się na przegląd hodowlany i tu( zależy czy ktoś przychodzi do domu ,czy musisz jechaż z psotnikami do oddziału). Wyrobienie metryki około 25zł Karolina. napisał(a):Noo, słyszałam właśnie że trochę na przydomek trzeba poczekać :evil_lol: I że lepiej zabrać się za to wcześniej, bo czeka się kilka m-cy, a najgorzej jak jeszcze ci nie przyjmą, to musisz czekać znowu kilka m-cy :roll: Trzeba czekać czasmi nawet 8 miesięcy ,a taka srednia to 6 miesięcy, wpisujesz kilka przydomków bez polskich znaków Karolina. napisał(a):Gdzieś czytałam chyba, ale nie wiem czy dobrze pamiętam, że jeśli chce się mieć hodowlę fci to trzeba dodatkowo dopłacić? Ale może coś źle kojarzę... Kurcze, nawet nie mogę tego sprawdzić, bo dogo mi działa a inne strony nie... wrr, nie wiem co się dzieje, ale nie podoba mi się to :mad: Nie kojaże ,może chodzi o to że trza być zarejestrowanym w ZKwP i ponieść z tego powodu koszty ,takie jak rejestracja,rodowdy ,członkostwo i inne . Quote
Marzena* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Przydomek zgłasza się do ZK i z automatu jest również w FCI. To weszło jakiś czas temu (niedawno). Nie ma juz możliwości rejestracji tylko w ZK. Za przydomek płaci się 65 zł (tyle płaciłam) i czeka ok 3 miesięcy. Jeśli chodzi o repa nie musi mieć przydomka ;) Quote
Princess_York Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Marzenka to Wy macie przydomek ?? . Quote
Marzena* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Princess_York napisał(a):Marzenka to Wy macie przydomek ?? . Mamy już od maja czy czerwca ;) Quote
ladyyork Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Viky i Ja napisał(a):Przydomek zgłasza się do ZK i z automatu jest również w FCI. To weszło jakiś czas temu (niedawno). Nie ma juz możliwości rejestracji tylko w ZK. Za przydomek płaci się 65 zł (tyle płaciłam) i czeka ok 3 miesięcy. Jeśli chodzi o repa nie musi mieć przydomka ;) Masz racje u nas tak samo, tyle że nie wiem dlaczego na przydomek czekałam 6 miesięcy, jeśli hodzi o repa to jak się nie myle wbicie pieczątki że jest reproduktorem chyba nic nie kosztuje;) Quote
Karolina. Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Marzka, jaki??? Mów mów szybko! :) Miałam ci pw wysłać, ale ten net mnie juz wkurza, wszystko laduje sie po 10min :angryy: Quote
Princess_York Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 no Marzka i nic nam nie piszesz ?! :-D . Pochwal sięę :) Quote
Marzena* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 agamewa napisał(a):i nawet się nie pochwali..oj... Karolina. napisał(a):Marzka, jaki??? Mów mów szybko! :) Princess_York napisał(a):no Marzka i nic nam nie piszesz ?! :-D . Pochwal sięę :) Bo czym tu się chwalić ;) Zwłaszcza, że szukałam takiego co by mi odpowiadał, znalazłam w rodowodzie jednego z ogierów (skarbnica świetnych nazw ;)) a jak zgłosiłam to dopiero zauważyłam, że jeden z psiaków na dogo ma baaardzo podobne imie :( Różni się dosłownie jedną literą. Quote
*Agnieszka* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Marzena jaki masz przydomek....??oj Marzenka lubi zagadki Quote
Karolina. Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Viky i Ja napisał(a):Bo czym tu się chwalić ;) Zwłaszcza, że szukałam takiego co by mi odpowiadał, znalazłam w rodowodzie jednego z ogierów (skarbnica świetnych nazw ;)) a jak zgłosiłam to dopiero zauważyłam, że jeden z psiaków na dogo ma baaardzo podobne imie :( Różni się dosłownie jedną literą. Bucky? :evil_lol: A może... Lucki? :evil_lol: No móóóów Marzka :multi: Quote
Princess_York Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 może Wastern ? Albo Grecja ? Romantico ? Buffo ? Quote
Marzena* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Pudło :evil_lol: Mamy Indorado a na dogo jest INDORATO ... Quote
*Agnieszka* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 A z jakiego Marzena jest odziału???heh A już mamy nazwę:eviltong: Ładnie Marzena:) Quote
Princess_York Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Fajny :multi: Oj tam to tylko imię ,a poza tym to wogóle Yorkowate ?? Quote
Marzena* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 agamewa napisał(a):A z jakiego Marzena jest odziału???heh Aga ale o co pytasz bo nie kumam ??? ;) Quote
Marzena* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Princess_York napisał(a):Fajny :multi: Oj tam to tylko imię ,a poza tym to wogóle Yorkowate ?? Gdyby to był przydomek to by odrzucili a imie może być. Yorkowate ;) Quote
Karolina. Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Marzka, bardzo ładnie! :) Podoba mi się bardzo! :) Quote
*Agnieszka* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Viky i Ja napisał(a):Aga ale o co pytasz bo nie kumam ??? ;) Myślałam ze nam zagadkę chcesz zafundować:eviltong:po odziale można dojść w hodowlach jaka nazwa heh:evil_lol: Quote
Marzena* Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Karolina. napisał(a):Marzka, bardzo ładnie! :) Podoba mi się bardzo! :) Mi się też podoba :) Tylko nie chciałabym żeby ktoś pomyślał, że świadomie podkradłam nazwe. W sumie to nawet się zgadza bo "zgapiłam" tą nazwę, ale od ogiera a nie psa :evil_lol: agamewa napisał(a):Myślałam ze nam zagadkę chcesz zafundować:eviltong:po odziale można dojść w hodowlach jaka nazwa heh:evil_lol: Az taka nie jestem ;) A tak w ogóle to my z oddziału legnickiego jesteśmy ;) Quote
Recommended Posts