Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]dido[/B] Kaszmir jest słodziutek :)
jak złapiesz lekki oddech to rób fotki bo amleństwo rośnie a potem będzie niezła kolekcja :)
jak się zadomowił w nowym domku?
pytam bo za miesiąc dołaczy do Czi na forum moja suńka :)))))
na razie czekam czekam czekm.......

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dido']witam raz jeszcze
wczoraj skończył 3 miesiące, waży 1.9kg i jest przekochany [/quote]

Piesek przesliczny , taki niewinny. Jestes pewna ze dobrze go zwazylas. Szczeniaczek 3 miesiace i wazy juz jak prawie dorosla czi?, to chyba pomyłka, co? [url]http://www.chihua.ru/main.phtml?clon=main&rubrica=90&lang=eng[/url]

Posted

[quote name='Piesulka'][B]Bozzka[/B] fotki z urodzinek ciekawe tylko ciut chyba niewyrażne :lol:
jakie to Twoje mleństo ruchliwe
połurodzinek chyba był najbardziej ziantersowany prezentem :)))

pees [B]miumiu[/B]: organizujmy bo to juz sierpien za pasem....

tylko proszę uprzejmie o podanie lokalizacji i lokalu :))) :multi:

pozdrawiam :))))[/quote]

[B]Piesulka[/B] dzien dobry, masz racje te malutkie zdjecia sa niewyrazne i wstawilam tylko po to, zeby pokazac jaki byl szal...:lol: Mala w ogole nie lubi obiektywu i pozowania, od razu udaje ze cos ja zainteresowalo bardziej, a przy fleszu mruzy oczka albo gdzies biegnie a ja nie nadazam.... :lol:

Co do spotkania: chyba zaczniemy organizowac jak wroca dziewczyny - teraz widze, ze miumiu tez wsiakla no i poczekamy na olche.. :p

[quote] [B]Loona[/B]: pokaz torcik ;) [/quote]
mam jedna zdjeciowke (naprawde torcik byl!) ale wstydze sie powiecie ze zwariowalam do tego jeszcze malo widac z czego jest :oops:

[B]Dido[/B]: jakie slodkie malenstwo! Witamy i pozdrawiamy!

[B]Nierob[/B]: wkleilam ci na tamte forum gdzie pytales, zdjecie i link do tych szamponow - jest tez wersja angielska wiec poradzisz sobie ..:lol:

U nas kosmicznie goraco, w powietrzu zawiesina, slonce bladawe, mala spi.... a u was?

Posted

[quote name='Bozzka'][B]Nierob[/B]: wkleilam ci na tamte forum gdzie pytales, zdjecie i link do tych szamponow - jest tez wersja angielska wiec poradzisz sobie ..:lol:

U nas kosmicznie goraco, w powietrzu zawiesina, slonce bladawe, mala spi.... a u was?[/QUOTE]
Dziękuję za link....:lol: ...czytam...:roll: ....;)

U mnie fajnie chłodno, tylko 20 stopni...i pochmurnie...:evil_lol:

Posted

[quote name='Neva']Piesek przesliczny , taki niewinny. Jestes pewna ze dobrze go zwazylas. Szczeniaczek 3 miesiace i wazy juz jak prawie dorosla czi?, to chyba pomyłka, co? [URL]http://www.chihua.ru/main.phtml?clon=main&rubrica=90&lang=eng[/URL][/quote]

oj teraz to juz sama nie wiem bo jest za lekki zeby stanac sam na wadze wiec waze najpierw siebie bez niego a potem z nim i odejmuje i dzisiaj mi wyszlo 1.4kg :crazyeye: dziwne..

a oto kilka zdjec z dzisiejszego poranka:

najpierw byla zabawa w lozku:
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/7756/kasz4wa9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/5852/zabawaiu9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/6679/kaszzm9.jpg[/IMG]

a potem jazda samochodem na moich kolanach jak widac :razz::

[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/4281/kasz2qb8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/1299/kasz3ff8.jpg[/IMG]

calej sylwetki narazie niestety nie daje rady sfotografowac bo trudno utrzymac go w jednej pozie przez sekunde :lol:
pozdrawiam i milego dnia zycze wszystkim wlascicielom i ich cziłkom :loveu:

Posted

[B]Dido:[/B] oj slodki ten twoj spioszek! :lol:

[B][COLOR=red]Uwaga[/COLOR][/B] nosilam sie z tym troche ale teraz mam konkretne pytanie do wszystkich panow/pan: na wakacjach (jesli sie uda) albo zaraz po, powstanie moje nowe web-site
(z gory przepraszam Mod'a jesli nie mozna - ale pisze o tym, poniewaz nie bedzie to zadna konkurencja dla dogo bo nie bedzie to forum (dogo nie ma sobie rownych) tylko strona o rasie/2-3 innych rasach (np mam zamiar, oprocz chi, "podlaczyc" te o buldogach bo o niej sporo wiem i szkoda byloby tych informacji, czy o labkach - bo o nich wie duzo Cuciola))
i na tej stronie bede chciala zamiescic: oprocz ogolnych waznych info zwiazanych z rasa czy waznych miedzynarodowych petycji, wystaw itp, przede wszystkim zdjecia a wiec takze fotki waszych pupilkow - [COLOR=red]oczywiscie jesli dacie mi autoryzacje [/COLOR][COLOR=black]i stad to pytanie[/COLOR]
przewiduje tam takze miejsce dla hodowcow itp gdzie tez zdjecia sa niezbedne.
Strona nie ma jeszcze wybranej nazwy www (moze ktos cos podsunie - miedzynarodowego (taka nazwe zrozumiala dla kazdego niezaleznie od kraju i z koncowka .com) - to zaraz sprawdzimy czy nie jest juz zajeta)
i jeszcze jedno: ta strona bedzie promowana w czolowce wyszukiwarek polskich-wloskich-miedzynarodowych (...mhh troche sie na tym znam...) wiec zalezy mi na tym, zeby bylo tam jak najwiecej
pees dla Moda: oczywiscie wstawie link do dogo

Wiec prosze odpowiedzcie mi wszyscy konkretnie (wszyscy to nieodpowiednie slowo, chodzi mi o osoby ktore nie widza w tym problemu): czy moge uzyc fotek waszych pupilkow lub/i tych zrobionych przez was na wystawach w Polsce (tak lub nie, oczywiscie NIC za to nie chce ale i odwrotnie: nie chcialabym placic za prawa autorskie...)
z gory dziekuje :lol:

Posted

[quote name='Bozzka']
(z gory przepraszam Mod'a jesli nie mozna - ale pisze o tym, poniewaz nie bedzie to zadna konkurencja dla dogo bo nie bedzie to forum (dogo nie ma sobie rownych) tylko strona o rasie/2-3 innych rasach
[/quote]
Bozzka...nie widzę problemu :).Bo rozumiem,ze link do tej stronki umieścisz w podpisie? Regulamin tego nie zabrania,więc śmiało ;).Jak już będzie stronka,zrób baner z odnośnikiem i będzie ok :)
[quote]12. Podpis, jako część składowa postu podlega regulaminowi. Z jednym wyjątkiem:[COLOR=SeaGreen][B] w podpisie mogą znajdować się treści, linki, które normalnie uznane zostałyby za reklamę. [/B][/COLOR]Nie wolno jednak reklamować serwisów, których adresy zostały zablokowane przez administratorów. Wygląd podpisu musi jednak w tym przypadku wciąż odpowiadać ustaleniom z pkt. 11.[/quote]

Posted

Bozzka pewnie, ja się zgadzam, a jak podpisane to już w ogóle hohoh -reklama na całego, jeszcze b ędę chomiki hurtowo do Włoch wysyłała ;)

jestem, w weekend - od dzis wieczorem bedę w Wawce
czasem nie piszę bo mnie
"korbka" wnerwia ale jestem na bieżąco

dido i kaszmir - witajcie :)

wilczyca waży 1,15, przybrała od 6 lipca ok. 170 gr - dużo? prawidłowo? (znaczy czy przybrała ok?)

postaram się wieczorem uzupełnić galerię, już z Wawki
zdjęcia głównie" psy się gryzą, psy tarzają się w kupie, psy gryzą sie z psami sąsiadów, psy biją sie o jabłko, psy biją się o orzech, psy biją sie o brudną ścierę, psy kopią norę, brudne [psy, mokre psy, spiace psy
nie wiem czy to ciekawe...
;)
buziaki do wieczorka

Posted

[quote name='Nierob']Moją masz...;)[/quote]
moja tez!

bardzo fajny pomysl tym bardziej ze bedzie mozna wspolpracowac miedzynarodowo :cool3: wystawy tez wklejac polskie i wloskie,zdjecia i inne sprawy.
A ty Bozzka jak sie tym zajmiesz graficznie to strona bedzie na topie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

:multi: :multi: :multi:

za tydzien jade juz nareszcie nad morze..wczoraj o 23 bylo 30 stopni!!

Posted

Dzieki Nierob, Misiaczek, miumiu, cuciola!
[COLOR=red]- to juz bardzo duzo - choc czekam jeszcze na innych bo mamy jeszcze troche czasu [/COLOR]

Posted

[quote name='Bozzka']przede wszystkim zdjecia a wiec takze fotki waszych pupilkow[/QUOTE]
Jejku, że Ci się chce :evil_lol: Moje możesz brać, są w galerce a jak napiszesz PW to mogę Ci podesłać większe jeśli się jeszcze ostały ;)

Posted

[B]Bozzka[/B] jeśli moja piesulka będzie u mnie zgodnie z planem to też sie zgadzam oczywiście :)))
na razie muszę czekać.....:(
czekam na wieści o zlocie
uuuffff duszo zaraz będzie padało <leje>

Posted

[quote name='Piesulka']
na razie muszę czekać.....:(
[/quote]
ojejku wiem co czujesz bo tez musialam tydzien czekac na mojego i od zmyslow odchodzilam.. kilka razy dziennie ogladalam jego zdjecie i tesknilam za nim chociaz go nie znalam :oops:

Posted

jeśli chcecie zobaczyc czemu moje psy są w takim opłakanym stanie
[B][img]http://upload.miau.pl/3/22075.jpg[/img][/B]

[B]zajrzyjcie do naszej galerii :)[/B]

[B]bozzka[/B] dzieki za telefon, sorki, wracałam do wawki i nie miałam sie gdzie zatrzymać, jestem bardzo ciekawa twojego projektu, jak chciałabyś coś ładnie napisane po polskiemu to sie polecam, bo jestem dziennikarką:oops:

Posted

[B]dido[/B] dzięki niestety wiem muszę czekać :(
dam rade tylko jakoś nie mogę sie doczekać niewiedzieć czemu? :)
moja suńka rośnie już ma prawie 5 tygodni

[B]miu [/B]fotki piesków letniskowych ciekawskie zwłaszcza psy basenowe
od razu widać pieskową radochę

Posted

mniejsza radocha dla opiekunów
bo o ile lis potrafi wskoczyć i wyskoczyć to wilczyca potrafi tylko wskoczyć:crazyeye:
pływa cudnie ale wychodzenie z basenu nieopanowane
i basen niższy cały czas "pod plandeką" bo inaczej sucz gotowy się utopić
i w ogóle sielanka ale trzeba mieć oczy dookoła głowy
dziś jechałam po mamę do PKS-u i była akcja liczenia stada: suka duża -jest w łazience, jamnik -jest na tarasie, lisek -jest na górze, mała -jest pod fotelem, mozna ruszać?
nie -kot, gdzie kot
pół godziny szukania kota...
kot siedzi na drzewie (dobrze, ze chiłki nie siedzą na drzewie):shake:

A PS dzieci: w "Przyjaciel Pies" jest nowy cykl "odpowiedzialne rozmnażanie" i w tym numerze(lipcowym) jest schemat dziedziczenia długości sierści u chihuahua, jakby komuś się miało przydać :)

Posted

A PS dzieci: w "Przyjaciel Pies" jest nowy cykl "odpowiedzialne rozmnażanie" i w tym numerze(lipcowym) jest schemat dziedziczenia długości sierści u chihuahua, jakby komuś się miało przydać :)[/quote]

[B]miumiu [/B]dzięki za podpowiedź zaraz zakupię ten lipcowy egemplarz bo nadal nie wiem co z mojej suńki wyrosnie :lol:

dziadunio jest sliczny :)
dzięki

Posted

[quote name='miumiu']
[B]bozzka[/B] dzieki za telefon, sorki, wracałam do wawki i nie miałam sie gdzie zatrzymać, jestem bardzo ciekawa twojego projektu, jak chciałabyś coś ładnie napisane po polskiemu to sie polecam, bo jestem dziennikarką:oops:[/quote]
Super, wielkie dzieki za zaoferowana pomoc (na pewno sie przyda bo projekt zapowiada sie obszernie :lol: )

[quote]
jest schemat dziedziczenia długości sierści u chihuahua, jakby komuś się miało przydać :smile:
[/quote]
prosze zobacz to dziedziczenie dlugosci siersci dla Blue jesli sa uwzglednione krotkowlose - tu nie mam tego pisma - rodzice oboje krotkowlosi, ale z tata dosc duzym podszerstkiem czy jak to sie mowi, mala natomiast ma wlos chyba po mamie - bardzo krotki - choc teraz caly czas sie wyksztalca

pees Wysle ci na prv moj nr kom tylko prosze potwierdz bo ciagle mam wrazenie, ze cos zle robie i nie dochodzi..

Dzieki wszystkim za przyzwolenia co do fotek - jeszcze poczekam na pozostale panie - moze sa na wakacjach

Posted

prosze zobacz to dziedziczenie dlugosci siersci dla Blue jesli sa uwzglednione krotkowlose - tu nie mam tego pisma - rodzice oboje krotkowlosi, ale z tata dosc duzym podszerstkiem czy jak to sie mowi, mala natomiast ma wlos chyba po mamie - bardzo krotki - choc teraz caly czas sie wyksztalca

[B]bozzka [/B]na satronie [URL]http://www.pies.pl/index.php?strona=strona&kat=329[/URL]
możesz zamówić prenumeratę
jeśli Ci bardzo zalezy na tym art to daj znać można zrobic scan i wysłać meilem
uff dziś jest piekna pogoda nie ma sahary :lol:

Posted

po krótce i niech mnie mądrzejsze ewentualnie poprawią
gen długiego włosa jest recesywny
krótkiego -dominujący
znaczy nie wiem czy tak jest ale tak jasno wynika z tego schematu
więc z dwóch dlugowłosych urodzą się zawsze długowłose, bo długowłosa nie może mieć w sobie genu krótkiego, bo nie byłaby długowłosa (więc zawsze ma dł-dł)
natomiast dwie krótkowłose w sytuacji gdy niosą w sobie ge recesywny dł. mogą dać szczenię długowłose
czyli kr.dł (krótkowłosa z recesywnym genem długowłososci)+kr.dł = szczenię długowłose oraz krótkowłose zarówno z parą kr.kr jak i genem recesywny długowłosości.

A co tam siedzi w konkretnych psach to trzeba by niestety chyba zrobic badania lub obserwować kolejne mioty tej pary (oczywiście w przypadku krótkowłosych)

z długowłosego i krótkowłosego bez genu recesywnego wyjdą same krótkowłose szczenięta (ale każde z genem recesywnym długowłosości)

czyli -2 długie -bez niespodzianek -wyjda długie
dwa krótkie -może być zonk w postaci długowłosego dzieciątka :)

a dokładnie "allel" nie gen jak napisałam
spóbuje opisać schemat:
taki zwierz krótkowłosy z "krótkimi" allelami jest [B]homozygotyczny[/B] i w połączeniu z innym takim da tylko krótkowłose też homozygotyczne
[B]homo krótki z homo długim[/B] (hehe nie mylic z twinky-winky) wyłącznie krótkowłose ale z allelami recesywnymi
[B]dwa krótkie heterozygotyczne[/B] (czyli mają allele dominjące i recesywne) -dadzą mieszane potomstwo -długowłose oraz krótkie zarówno homo jak i hetero
[B]długi[/B] [B]z krótkim hetero da mieszane[/B] -dlugowłose i krótkowłose wyłącznie hetero
[B]krótki homo z krótkim hetero[/B] - da tylko krótkowłose ale zarówno homo jak i heterozygotyczne
[B]dwa długie dadzą wyłącznie długie[/B] -bo długie są tylko homo :)
idę zadzwonić do Paco i mu to powiedzieć :)

Posted

[quote name='Piesulka']prosze zobacz to dziedziczenie dlugosci siersci dla Blue jesli sa uwzglednione krotkowlose - tu nie mam tego pisma - rodzice oboje krotkowlosi, ale z tata dosc duzym podszerstkiem czy jak to sie mowi, mala natomiast ma wlos chyba po mamie - bardzo krotki - choc teraz caly czas sie wyksztalca

[B]bozzka [/B]na satronie [URL]http://www.pies.pl/index.php?strona=strona&kat=329[/URL]
możesz zamówić prenumeratę
jeśli Ci bardzo zalezy na tym art to daj znać można zrobic scan i wysłać meilem
uff dziś jest piekna pogoda nie ma sahary :lol:[/quote]

dzieki i dzieki [B]miumiu[/B] za opis (chyba wszystko zrozumialam ?)
ale [B]piesulka[/B] interesuje mnie to, wiec jesli mozesz zrobic mi dodatkowo skan to poprosze :lol: wysle ci moj email na pvt, ok?
bylam na stronie tej prenumeraty i widze ze moge ja zamowic - chyba warto? Jakie macie na ten temat zdanie?

Jest tak potworny upal u nas ze wszystko sie topi (36° bez wiatru), ciagle upominaja w mediach zeby sie ochladzac...:onfire: nie da sie pracowac, wlasnie zamoczylam mala (wyszly wszystkie plamki zobacze czy udalo sie jakies zdjecie..)

a wiec... urodzinowe resztki i calkiem mokra Blue ..

[IMG]http://www.100business.com/BLUE/IMG_7521.jpg[/IMG]

pees [B]loona[/B]: dzieki, na pewno zwroce sie do ciebie po inne fotki :-)

[quote]
[B]miumiu[/B]: wilczyca waży 1,15, przybrała od 6 lipca ok. 170 gr - dużo? prawidłowo? (znaczy czy przybrała ok?)
[/quote]
nie wiem czy bedzie ci to pomocne: Blue przybiera teraz na wadze ok 50g na tydzien (w tej chwili wazy prawie 1800g, docelowo ok 2000g a mam nadzieje, ze i troche wiecej tego bedzie bez obrastania zbednym tluszczykiem - podobno teraz bedzie sie juz "umiesniac" :-)...) ale jak wiesz moja jest niejadkiem a poza tym sa roznice miedzy krotko/dlugowlosymi wiec nie chcialabym wprowadzac cie w jakis blad

Posted

kaszmir doczekal sie strony! [URL]http://kaszmirek.ownlog.com/[/URL]
narazie zdjec jest niewiele ale obiecuje sukcesywnie uzupelniac galerie :lol:
pozdrawiam weekendowo

ps. bylam dzisiaj u weterynarza i powiedzial ze mam nie mieszac naturalnego jedzenia z przemyslowym. ze albo to albo to. Wy tak robicie? poza tym powiedzial ze przy jedzeniu naturalnym (bialy ser, cielecina itp.) lacznie w ciagu dnia ma jesc 6 lyzek stolowych pokarmu a tym 3 na obiad. wedlug mnie to o wiele za duzo. czy ktos moze mi dopomoc? jego hodowca zalecil dawanie mu 4 lyzek stolowych na dobe, w tym ostatnia wieczorem to sucha karma royal'a. prosze o porade moich drogich doswiadczonych forumowiczow :look3:

Posted

[B]dido[/B]: na pewno dziewczyny maja wiecej doswiadczenia i powiedza ci wiecej, ja wyczytalam, ze waga dziennego pokarmu powinna odpowiadac 2% wagi ciala (a wiec musisz chyba uzyc wagi kuchennej ktora bylaby dokladniejsza bo z ta twoja sa jakies chyba przeklamania)
i ze dorosle chi jedza 2 razy dziennie a szczeniaki 4
Jesli Kaszmir ma apetyt, to chyba warto dawac mu przede wszystkim suszki (moja wet twierdzi, ze jest to najlepsze na zabki a poza tym ma mikroelementy i inne w dobrych proporcjach bo chodzi takze o to, zeby nie przebialkowywac psa)
Moja Blue jest niejadkiem wiec dopoki rosnie (i zmienia zabki), podsuwam jej to co najlepiej zjada: bialy serek (uwaga bez konserwantow - wiele chi jest na nie uczulonych), ugotowane i rozdrobnione piersi kurczaka, cukinki i jabluszko - czasem wieczorem uda mi sie przemycic (podczas zabawy) suszki - ale raczej tez nie mieszam tzn nie mieszam w jednym posilku: albo to albo tamto
pozniej bede chciala dawac jej pol-na-pol w tym sensie, ze jeden posilek gotowany a jeden suszki - ale czy to sie uda - zobaczymy

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...