Piesulka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 dido Kaszmir jest słodziutek :) jak złapiesz lekki oddech to rób fotki bo amleństwo rośnie a potem będzie niezła kolekcja :) jak się zadomowił w nowym domku? pytam bo za miesiąc dołaczy do Czi na forum moja suńka :))))) na razie czekam czekam czekm.......
Neva Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [quote name='dido']witam raz jeszcze wczoraj skończył 3 miesiące, waży 1.9kg i jest przekochany Piesek przesliczny , taki niewinny. Jestes pewna ze dobrze go zwazylas. Szczeniaczek 3 miesiace i wazy juz jak prawie dorosla czi?, to chyba pomyłka, co? http://www.chihua.ru/main.phtml?clon=main&rubrica=90&lang=eng
Bozzka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='Piesulka']Bozzka fotki z urodzinek ciekawe tylko ciut chyba niewyrażne :lol: jakie to Twoje mleństo ruchliwe połurodzinek chyba był najbardziej ziantersowany prezentem :))) pees miumiu: organizujmy bo to juz sierpien za pasem.... tylko proszę uprzejmie o podanie lokalizacji i lokalu :))) :multi: pozdrawiam :)))) Piesulka dzien dobry, masz racje te malutkie zdjecia sa niewyrazne i wstawilam tylko po to, zeby pokazac jaki byl szal...:lol: Mala w ogole nie lubi obiektywu i pozowania, od razu udaje ze cos ja zainteresowalo bardziej, a przy fleszu mruzy oczka albo gdzies biegnie a ja nie nadazam.... :lol: Co do spotkania: chyba zaczniemy organizowac jak wroca dziewczyny - teraz widze, ze miumiu tez wsiakla no i poczekamy na olche.. :p Loona: pokaz torcik ;) mam jedna zdjeciowke (naprawde torcik byl!) ale wstydze sie powiecie ze zwariowalam do tego jeszcze malo widac z czego jest :oops: Dido: jakie slodkie malenstwo! Witamy i pozdrawiamy! Nierob: wkleilam ci na tamte forum gdzie pytales, zdjecie i link do tych szamponow - jest tez wersja angielska wiec poradzisz sobie ..:lol: U nas kosmicznie goraco, w powietrzu zawiesina, slonce bladawe, mala spi.... a u was?
Nierob Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='Bozzka']Nierob: wkleilam ci na tamte forum gdzie pytales, zdjecie i link do tych szamponow - jest tez wersja angielska wiec poradzisz sobie ..:lol: U nas kosmicznie goraco, w powietrzu zawiesina, slonce bladawe, mala spi.... a u was? Dziękuję za link....:lol: ...czytam...:roll: ....;) U mnie fajnie chłodno, tylko 20 stopni...i pochmurnie...:evil_lol:
dido Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='Neva']Piesek przesliczny , taki niewinny. Jestes pewna ze dobrze go zwazylas. Szczeniaczek 3 miesiace i wazy juz jak prawie dorosla czi?, to chyba pomyłka, co? http://www.chihua.ru/main.phtml?clon=main&rubrica=90&lang=eng oj teraz to juz sama nie wiem bo jest za lekki zeby stanac sam na wadze wiec waze najpierw siebie bez niego a potem z nim i odejmuje i dzisiaj mi wyszlo 1.4kg :crazyeye: dziwne.. a oto kilka zdjec z dzisiejszego poranka: najpierw byla zabawa w lozku: a potem jazda samochodem na moich kolanach jak widac :razz:: calej sylwetki narazie niestety nie daje rady sfotografowac bo trudno utrzymac go w jednej pozie przez sekunde :lol: pozdrawiam i milego dnia zycze wszystkim wlascicielom i ich cziłkom :loveu:
Bozzka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Dido: oj slodki ten twoj spioszek! :lol: Uwaga nosilam sie z tym troche ale teraz mam konkretne pytanie do wszystkich panow/pan: na wakacjach (jesli sie uda) albo zaraz po, powstanie moje nowe web-site (z gory przepraszam Mod'a jesli nie mozna - ale pisze o tym, poniewaz nie bedzie to zadna konkurencja dla dogo bo nie bedzie to forum (dogo nie ma sobie rownych) tylko strona o rasie/2-3 innych rasach (np mam zamiar, oprocz chi, "podlaczyc" te o buldogach bo o niej sporo wiem i szkoda byloby tych informacji, czy o labkach - bo o nich wie duzo Cuciola)) i na tej stronie bede chciala zamiescic: oprocz ogolnych waznych info zwiazanych z rasa czy waznych miedzynarodowych petycji, wystaw itp, przede wszystkim zdjecia a wiec takze fotki waszych pupilkow - oczywiscie jesli dacie mi autoryzacje i stad to pytanie przewiduje tam takze miejsce dla hodowcow itp gdzie tez zdjecia sa niezbedne. Strona nie ma jeszcze wybranej nazwy www (moze ktos cos podsunie - miedzynarodowego (taka nazwe zrozumiala dla kazdego niezaleznie od kraju i z koncowka .com) - to zaraz sprawdzimy czy nie jest juz zajeta) i jeszcze jedno: ta strona bedzie promowana w czolowce wyszukiwarek polskich-wloskich-miedzynarodowych (...mhh troche sie na tym znam...) wiec zalezy mi na tym, zeby bylo tam jak najwiecej pees dla Moda: oczywiscie wstawie link do dogo Wiec prosze odpowiedzcie mi wszyscy konkretnie (wszyscy to nieodpowiednie slowo, chodzi mi o osoby ktore nie widza w tym problemu): czy moge uzyc fotek waszych pupilkow lub/i tych zrobionych przez was na wystawach w Polsce (tak lub nie, oczywiscie NIC za to nie chce ale i odwrotnie: nie chcialabym placic za prawa autorskie...) z gory dziekuje :lol:
Nierob Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='Bozzka']oczywiscie jesli dacie mi autoryzacje Moją masz...;)
misiaczek Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 [quote name='Bozzka'] (z gory przepraszam Mod'a jesli nie mozna - ale pisze o tym, poniewaz nie bedzie to zadna konkurencja dla dogo bo nie bedzie to forum (dogo nie ma sobie rownych) tylko strona o rasie/2-3 innych rasach Bozzka...nie widzę problemu :).Bo rozumiem,ze link do tej stronki umieścisz w podpisie? Regulamin tego nie zabrania,więc śmiało ;).Jak już będzie stronka,zrób baner z odnośnikiem i będzie ok :) 12. Podpis, jako część składowa postu podlega regulaminowi. Z jednym wyjątkiem: w podpisie mogą znajdować się treści, linki, które normalnie uznane zostałyby za reklamę. Nie wolno jednak reklamować serwisów, których adresy zostały zablokowane przez administratorów. Wygląd podpisu musi jednak w tym przypadku wciąż odpowiadać ustaleniom z pkt. 11.
miumiu Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Bozzka pewnie, ja się zgadzam, a jak podpisane to już w ogóle hohoh -reklama na całego, jeszcze b ędę chomiki hurtowo do Włoch wysyłała ;) jestem, w weekend - od dzis wieczorem bedę w Wawce czasem nie piszę bo mnie "korbka" wnerwia ale jestem na bieżąco dido i kaszmir - witajcie :) wilczyca waży 1,15, przybrała od 6 lipca ok. 170 gr - dużo? prawidłowo? (znaczy czy przybrała ok?) postaram się wieczorem uzupełnić galerię, już z Wawki zdjęcia głównie" psy się gryzą, psy tarzają się w kupie, psy gryzą sie z psami sąsiadów, psy biją sie o jabłko, psy biją się o orzech, psy biją sie o brudną ścierę, psy kopią norę, brudne [psy, mokre psy, spiace psy nie wiem czy to ciekawe... ;) buziaki do wieczorka
cuciola Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Nierob napisał(a):Moją masz...;) moja tez! bardzo fajny pomysl tym bardziej ze bedzie mozna wspolpracowac miedzynarodowo :cool3: wystawy tez wklejac polskie i wloskie,zdjecia i inne sprawy. A ty Bozzka jak sie tym zajmiesz graficznie to strona bedzie na topie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi: za tydzien jade juz nareszcie nad morze..wczoraj o 23 bylo 30 stopni!!
Bozzka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Dzieki Nierob, Misiaczek, miumiu, cuciola! - to juz bardzo duzo - choc czekam jeszcze na innych bo mamy jeszcze troche czasu
dido Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 ja oczywiscie tez sie zgadzam jakby co choc nie wiem czy zdjecie kaszmira w poscieli bedzie pozadane ;)
Loona Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Bozzka napisał(a):przede wszystkim zdjecia a wiec takze fotki waszych pupilkow Jejku, że Ci się chce :evil_lol: Moje możesz brać, są w galerce a jak napiszesz PW to mogę Ci podesłać większe jeśli się jeszcze ostały ;)
Piesulka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Bozzka jeśli moja piesulka będzie u mnie zgodnie z planem to też sie zgadzam oczywiście :))) na razie muszę czekać.....:( czekam na wieści o zlocie uuuffff duszo zaraz będzie padało <leje>
dido Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Piesulka napisał(a): na razie muszę czekać.....:( ojejku wiem co czujesz bo tez musialam tydzien czekac na mojego i od zmyslow odchodzilam.. kilka razy dziennie ogladalam jego zdjecie i tesknilam za nim chociaz go nie znalam :oops:
miumiu Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 jeśli chcecie zobaczyc czemu moje psy są w takim opłakanym stanie zajrzyjcie do naszej galerii :) bozzka dzieki za telefon, sorki, wracałam do wawki i nie miałam sie gdzie zatrzymać, jestem bardzo ciekawa twojego projektu, jak chciałabyś coś ładnie napisane po polskiemu to sie polecam, bo jestem dziennikarką:oops:
Piesulka Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 dido dzięki niestety wiem muszę czekać :( dam rade tylko jakoś nie mogę sie doczekać niewiedzieć czemu? :) moja suńka rośnie już ma prawie 5 tygodni miu fotki piesków letniskowych ciekawskie zwłaszcza psy basenowe od razu widać pieskową radochę
miumiu Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 mniejsza radocha dla opiekunów bo o ile lis potrafi wskoczyć i wyskoczyć to wilczyca potrafi tylko wskoczyć:crazyeye: pływa cudnie ale wychodzenie z basenu nieopanowane i basen niższy cały czas "pod plandeką" bo inaczej sucz gotowy się utopić i w ogóle sielanka ale trzeba mieć oczy dookoła głowy dziś jechałam po mamę do PKS-u i była akcja liczenia stada: suka duża -jest w łazience, jamnik -jest na tarasie, lisek -jest na górze, mała -jest pod fotelem, mozna ruszać? nie -kot, gdzie kot pół godziny szukania kota... kot siedzi na drzewie (dobrze, ze chiłki nie siedzą na drzewie):shake: A PS dzieci: w "Przyjaciel Pies" jest nowy cykl "odpowiedzialne rozmnażanie" i w tym numerze(lipcowym) jest schemat dziedziczenia długości sierści u chihuahua, jakby komuś się miało przydać :)
Piesulka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 A PS dzieci: w "Przyjaciel Pies" jest nowy cykl "odpowiedzialne rozmnażanie" i w tym numerze(lipcowym) jest schemat dziedziczenia długości sierści u chihuahua, jakby komuś się miało przydać :) miumiu dzięki za podpowiedź zaraz zakupię ten lipcowy egemplarz bo nadal nie wiem co z mojej suńki wyrosnie :lol: dziadunio jest sliczny :) dzięki
Bozzka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 [quote name='miumiu'] bozzka dzieki za telefon, sorki, wracałam do wawki i nie miałam sie gdzie zatrzymać, jestem bardzo ciekawa twojego projektu, jak chciałabyś coś ładnie napisane po polskiemu to sie polecam, bo jestem dziennikarką:oops: Super, wielkie dzieki za zaoferowana pomoc (na pewno sie przyda bo projekt zapowiada sie obszernie :lol: ) jest schemat dziedziczenia długości sierści u chihuahua, jakby komuś się miało przydać :smile: prosze zobacz to dziedziczenie dlugosci siersci dla Blue jesli sa uwzglednione krotkowlose - tu nie mam tego pisma - rodzice oboje krotkowlosi, ale z tata dosc duzym podszerstkiem czy jak to sie mowi, mala natomiast ma wlos chyba po mamie - bardzo krotki - choc teraz caly czas sie wyksztalca pees Wysle ci na prv moj nr kom tylko prosze potwierdz bo ciagle mam wrazenie, ze cos zle robie i nie dochodzi.. Dzieki wszystkim za przyzwolenia co do fotek - jeszcze poczekam na pozostale panie - moze sa na wakacjach
Piesulka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 prosze zobacz to dziedziczenie dlugosci siersci dla Blue jesli sa uwzglednione krotkowlose - tu nie mam tego pisma - rodzice oboje krotkowlosi, ale z tata dosc duzym podszerstkiem czy jak to sie mowi, mala natomiast ma wlos chyba po mamie - bardzo krotki - choc teraz caly czas sie wyksztalca bozzka na satronie http://www.pies.pl/index.php?strona=strona&kat=329 możesz zamówić prenumeratę jeśli Ci bardzo zalezy na tym art to daj znać można zrobic scan i wysłać meilem uff dziś jest piekna pogoda nie ma sahary :lol:
miumiu Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 po krótce i niech mnie mądrzejsze ewentualnie poprawią gen długiego włosa jest recesywny krótkiego -dominujący znaczy nie wiem czy tak jest ale tak jasno wynika z tego schematu więc z dwóch dlugowłosych urodzą się zawsze długowłose, bo długowłosa nie może mieć w sobie genu krótkiego, bo nie byłaby długowłosa (więc zawsze ma dł-dł) natomiast dwie krótkowłose w sytuacji gdy niosą w sobie ge recesywny dł. mogą dać szczenię długowłose czyli kr.dł (krótkowłosa z recesywnym genem długowłososci)+kr.dł = szczenię długowłose oraz krótkowłose zarówno z parą kr.kr jak i genem recesywny długowłosości. A co tam siedzi w konkretnych psach to trzeba by niestety chyba zrobic badania lub obserwować kolejne mioty tej pary (oczywiście w przypadku krótkowłosych) z długowłosego i krótkowłosego bez genu recesywnego wyjdą same krótkowłose szczenięta (ale każde z genem recesywnym długowłosości) czyli -2 długie -bez niespodzianek -wyjda długie dwa krótkie -może być zonk w postaci długowłosego dzieciątka :) a dokładnie "allel" nie gen jak napisałam spóbuje opisać schemat: taki zwierz krótkowłosy z "krótkimi" allelami jest homozygotyczny i w połączeniu z innym takim da tylko krótkowłose też homozygotyczne homo krótki z homo długim (hehe nie mylic z twinky-winky) wyłącznie krótkowłose ale z allelami recesywnymi dwa krótkie heterozygotyczne (czyli mają allele dominjące i recesywne) -dadzą mieszane potomstwo -długowłose oraz krótkie zarówno homo jak i hetero długi z krótkim hetero da mieszane -dlugowłose i krótkowłose wyłącznie hetero krótki homo z krótkim hetero - da tylko krótkowłose ale zarówno homo jak i heterozygotyczne dwa długie dadzą wyłącznie długie -bo długie są tylko homo :) idę zadzwonić do Paco i mu to powiedzieć :)
Bozzka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 [quote name='Piesulka']prosze zobacz to dziedziczenie dlugosci siersci dla Blue jesli sa uwzglednione krotkowlose - tu nie mam tego pisma - rodzice oboje krotkowlosi, ale z tata dosc duzym podszerstkiem czy jak to sie mowi, mala natomiast ma wlos chyba po mamie - bardzo krotki - choc teraz caly czas sie wyksztalca bozzka na satronie http://www.pies.pl/index.php?strona=strona&kat=329 możesz zamówić prenumeratę jeśli Ci bardzo zalezy na tym art to daj znać można zrobic scan i wysłać meilem uff dziś jest piekna pogoda nie ma sahary :lol: dzieki i dzieki miumiu za opis (chyba wszystko zrozumialam ?) ale piesulka interesuje mnie to, wiec jesli mozesz zrobic mi dodatkowo skan to poprosze :lol: wysle ci moj email na pvt, ok? bylam na stronie tej prenumeraty i widze ze moge ja zamowic - chyba warto? Jakie macie na ten temat zdanie? Jest tak potworny upal u nas ze wszystko sie topi (36° bez wiatru), ciagle upominaja w mediach zeby sie ochladzac...:onfire: nie da sie pracowac, wlasnie zamoczylam mala (wyszly wszystkie plamki zobacze czy udalo sie jakies zdjecie..) a wiec... urodzinowe resztki i calkiem mokra Blue .. pees loona: dzieki, na pewno zwroce sie do ciebie po inne fotki :-) miumiu: wilczyca waży 1,15, przybrała od 6 lipca ok. 170 gr - dużo? prawidłowo? (znaczy czy przybrała ok?) nie wiem czy bedzie ci to pomocne: Blue przybiera teraz na wadze ok 50g na tydzien (w tej chwili wazy prawie 1800g, docelowo ok 2000g a mam nadzieje, ze i troche wiecej tego bedzie bez obrastania zbednym tluszczykiem - podobno teraz bedzie sie juz "umiesniac" :-)...) ale jak wiesz moja jest niejadkiem a poza tym sa roznice miedzy krotko/dlugowlosymi wiec nie chcialabym wprowadzac cie w jakis blad
dido Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 kaszmir doczekal sie strony! http://kaszmirek.ownlog.com/ narazie zdjec jest niewiele ale obiecuje sukcesywnie uzupelniac galerie :lol: pozdrawiam weekendowo ps. bylam dzisiaj u weterynarza i powiedzial ze mam nie mieszac naturalnego jedzenia z przemyslowym. ze albo to albo to. Wy tak robicie? poza tym powiedzial ze przy jedzeniu naturalnym (bialy ser, cielecina itp.) lacznie w ciagu dnia ma jesc 6 lyzek stolowych pokarmu a tym 3 na obiad. wedlug mnie to o wiele za duzo. czy ktos moze mi dopomoc? jego hodowca zalecil dawanie mu 4 lyzek stolowych na dobe, w tym ostatnia wieczorem to sucha karma royal'a. prosze o porade moich drogich doswiadczonych forumowiczow :look3:
Bozzka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 dido: na pewno dziewczyny maja wiecej doswiadczenia i powiedza ci wiecej, ja wyczytalam, ze waga dziennego pokarmu powinna odpowiadac 2% wagi ciala (a wiec musisz chyba uzyc wagi kuchennej ktora bylaby dokladniejsza bo z ta twoja sa jakies chyba przeklamania) i ze dorosle chi jedza 2 razy dziennie a szczeniaki 4 Jesli Kaszmir ma apetyt, to chyba warto dawac mu przede wszystkim suszki (moja wet twierdzi, ze jest to najlepsze na zabki a poza tym ma mikroelementy i inne w dobrych proporcjach bo chodzi takze o to, zeby nie przebialkowywac psa) Moja Blue jest niejadkiem wiec dopoki rosnie (i zmienia zabki), podsuwam jej to co najlepiej zjada: bialy serek (uwaga bez konserwantow - wiele chi jest na nie uczulonych), ugotowane i rozdrobnione piersi kurczaka, cukinki i jabluszko - czasem wieczorem uda mi sie przemycic (podczas zabawy) suszki - ale raczej tez nie mieszam tzn nie mieszam w jednym posilku: albo to albo tamto pozniej bede chciala dawac jej pol-na-pol w tym sensie, ze jeden posilek gotowany a jeden suszki - ale czy to sie uda - zobaczymy
Recommended Posts