Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieki Olcha (jestes niezastapiona)
przeczytalam i wytne wszystkie konwalie i hortensje a zwlaszcza przekwitniete konwalie, ktorych mialam na dzialce cale mnostwo

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bozzka napisał(a):
Dzieki Olcha (jestes niezastapiona)
przeczytalam i wytne wszystkie konwalie i hortensje a zwlaszcza przekwitniete konwalie, ktorych mialam na dzialce cale mnostwo

Hej ale nie dajmy się zwariować u mnie też rosną konwalie (chociaż suki nie mają do nich dostępu akurat). Mam też bielunie i zapewne inne trujące kwiatki. Ale moje sucze żrą jedynie trawę ( a właściwie Era je i to b. rzadko). Domowych kwiatków stojących nisko w doniczkach również nie ruszają. Jeśli Twoja niunie interesuje zielenina to rzeczywiście warto wykarczować, ale jeśli nie to czy jest sens?

Nie wiem czy wiesz, że również czekolada (szczególnie gorzka) jest dla naszych maleństw zabójcza.

Posted

A ja dzisiaj byłam z pieskami na spacerku i mam troszke zdjęć.
Może wstawicie swoje pieski na nasze Forum jak kicają
po trawce??

Posted

olcha napisał(a):
Hej ale nie dajmy się zwariować u mnie też rosną konwalie (chociaż suki nie mają do nich dostępu akurat). Mam też bielunie i zapewne inne trujące kwiatki. Ale moje sucze żrą jedynie trawę ( a właściwie Era je i to b. rzadko). Domowych kwiatków stojących nisko w doniczkach również nie ruszają. Jeśli Twoja niunie interesuje zielenina to rzeczywiście warto wykarczować, ale jeśli nie to czy jest sens?

Nie wiem czy wiesz, że również czekolada (szczególnie gorzka) jest dla naszych maleństw zabójcza.

Tak, czekolada i rodzynki, wiem, dzieki, Blue jest niestety malym odkurzaczem, podgryza wszystko co zielone i co spadnie na balkony: liscie, suche tez, patyczki, jakies platki, paprochy itp - ciagle latam z miotla... Probuje ja tego oduczyc, ale na razie z marnym rezultatem (bierze to cos do pyszczka i jak widzi, ze na nia patrze i mowie "fe" to udaje, ze nic tam nie trzyma, jest przy tym przesmieszna i nie potrafie na nia porzadnie wrzasnac, wiec konczy sie na odbieraniu "przysmaku" i byc moze ona postrzega to bardziej jako zabawe niz nauke...)
Natomiant konwalie rosna u mnie na dzialce i z reguly w sierpniu maja czerwone "owocki" - piekne ale na pewno to jest TO co truje!
Juz wiem, ze bede musiala miec oczy naokolo glowy i pilnowac mojego szkraba non stop, ona niechetnie przesiaduje dluzej na rekach, woli biegac, weszyc i poznawac ..
Neva:
cudne, te twoje chi! :-))

Posted

Wszystkim bardzo dziekuje , milo sluchac dobre slowa o swoich pieskach:loveu:

Zachecam do wstawiania fotek na forum, niech ich bedzie choc troszke , ja tak naprawde nie znam waszych czi, prosze zrobcie aktualne zdjecia .:multi:

Posted

naszych jest full w galerii (w podpisie) ale jak bardzo chcecie to cieplutkie ze wsi ;)

olcha
ale masz dziewuszkę jak ta lala
typowa mina chi
"czego znów chcesz odce mnie, dwunożny sługo?!!!"

Posted

Witam, ja też próbuję wrzucić fotkę mojej Ressel ale mam chyba same zdjęcia "molosy" ;) Już sama nie wiem jak wrzucić tu zdjęcie........ pomocy

Posted

A W OGÓLE TO SIĘ DO JASNEJ CHIŁAŁY przedstawiajcie w wątku powitalnym
tylko Niwerob, loona i ja się przedstawiliśmy

pienknie prosiemy szanownego państwa

możesz mi wysłać na [email protected]

tylko jak ostatnio zmniejszyłam Barbarze to i tak wywaliło w kosmos :(

Posted

1.07.2007 w Olsztynie była wystawa moje cudo zajęło 1 miejsce w swojej kategorii - Zwycięzca Młodzieży i złotko. A to jej I wystawa...... i już się pochwaliłam ;)

Posted

[quote name='miumiu']A W OGÓLE TO SIĘ DO JASNEJ CHIŁAŁY przedstawiajcie w wątku powitalnym
tylko Niwerob, loona i ja się przedstawiliśmy

pienknie prosiemy szanownego państwa

możesz mi wysłać na [email protected]

tylko jak ostatnio zmniejszyłam Barbarze to i tak wywaliło w kosmos :(

Jestem z okolic Olsztyna - warmia i mazury- Polska. Moja Resi to pierwszy członek mojej rodziny o tak małych gabarytach a teraz marzę o dogu dla odmiany;) Od niedawna jestem dogomaniakiem więc nikogo jeszcze nie znam. Liczę na łagodny wymiar kary...;)

Posted

gratulejszyn

mój też tak zadebiutował tylko w Szczecinie
a w niedzielę warszawa i trzęsiemy dupskiem (ja, on ma w dupsku)

to nie pisz posta pod postem tylko rób edit bo dostaniesz po łapkach od naszych kochanych modów oby żyli wiecznie
na górze jest przyklejony taki watek powitalny pod hodowlami, nie można do niego dopisywać tylko trzeba do Loony wysłać fotkę z opisem imię rodowodowe i przydomek, imie domowe, użytkownik (czyli ty, znaczy użytkownik forum nie psa hehe)

i kochani, bardzo was proszę potrzymajcie jutro (w piatek) kciuki za nas, bo mamy BARDZO ważną sprawę do załatwienia, jestem tak tą sprawą podekscytowana, ze najchętniej bym już się położyła spać, żeby było jutro hehehe -stąd nadprodukcja postów

Posted

[quote name='miumiu']gratulejszyn
mój też tak zadebiutował tylko w Szczecinie
a w niedzielę warszawa i trzęsiemy dupskiem (ja, on ma w dupsku)

to nie pisz posta pod postem tylko rób edit bo dostaniesz po łapkach od naszych kochanych modów oby żyli wiecznie
na górze jest przyklejony taki watek powitalny pod hodowlami, nie można do niego dopisywać tylko trzeba do Loony wysłać fotkę z opisem imię rodowodowe i przydomek, imie domowe, użytkownik (czyli ty, znaczy użytkownik forum nie psa hehe)

nie za bardzo zrozumiałam..... bom blondi (być może to jest powodem niezrozumienia tematu). Ale bardzo dziękuję za rady , postaram się dostosować i nie wyciągać juz więcej łapek do bicia dla " naszych kochanych modów...." :)

ale odpowiadać to chyba mi wolno ;)

a kciuki będę trzymać ........ aż do bólu ;)

Posted

chodzi o to, zeby nie odpowiadać samemu sobie ehhe
znaczy nie pisać swoich postów jako odpowiedzi dla swojego postu
tylko tak jak ja - edytujesz (na dole edit) jak chcesz coś dopisać

Posted

Miumiu , sliczna twoja czi, jaka liskiczka , a jaki ma kolnierzyk:loveu:

Olcha , twoja powala na kolana tym spojzeniem. Piękne ma oczka , caluski dla Waszych czi:evil_lol:

Ressel, male zdjeice , ale widze , ze ma sporo bialego, z pewnoscia sliczna i kochana.

Posted

RESSEL napisał(a):
1.07.2007 w Olsztynie była wystawa moje cudo zajęło 1 miejsce w swojej kategorii - Zwycięzca Młodzieży i złotko. A to jej I wystawa...... i już się pochwaliłam ;)

Pieknie , pięknie. To cieszy jak sedziowie doceniaja nasze pieski.

Chce sie pochwalic ze juz niedlugo bede miala nowa strone , stara juz nie moze byc aktualizowana i jest juz stara.

Posted

[quote name='RESSEL']Witam, ja też próbuję wrzucić fotkę mojej Ressel ale mam chyba same zdjęcia "molosy" ;) Już sama nie wiem jak wrzucić tu zdjęcie........ pomocy
Najpierw trzeba fotkę zmniejszyć (max 640x640 pikseli).
Można w programie graficznym a jeśli nie posiadasz,proponuję ściągnąć bardzo fajny darmowy program do zmniejszania fotek.Zmniejsza po jednym zdjęciu lub hurtowo.Podaję linka,wystarczy ściągnąć plik. http://www.fookes.com/ezthumbs/.

Następnie wrzucasz na jakiś darmowy serwer np. http://www.imageshack.us/ i dalej:
-przeglądaj
-host it i czekasz aż się załaduje
-kopiujesz u dołu Direct link to image
-pisząc post masz u góry taką ikonkę z piramidką.Naciskasz i wklejasz link.

Gdyby były jakieś trudności,to mogę na priv jeszcze wytłumaczyć ;)

[quote name='miumiu']
to nie pisz posta pod postem tylko rób edit bo dostaniesz po łapkach od naszych kochanych modów oby żyli wiecznie ;)
[quote name='miumiu']na górze jest przyklejony taki watek powitalny pod hodowlami, nie można do niego dopisywać tylko trzeba do Loony wysłać fotkę z opisem imię rodowodowe i przydomek, imie domowe, użytkownik (czyli ty, znaczy użytkownik forum nie psa hehe)
Ten wątek nie jest zamknięty,czyli można śmiało dopisywać.Ja go będę na bieżąco moderować :).

Posted

Newa - lis, bo to chłop :)
Nie uważasz że jest trochę do twojej podobna rudej panienki (a raczej szanownej pani, bo ona już nie taka panienka hehe)?

Posted

[quote name='Neva']Pieknie , pięknie. To cieszy jak sedziowie doceniaja nasze pieski.

Chce sie pochwalic ze juz niedlugo bede miala nowa strone , stara juz nie moze byc aktualizowana i jest juz stara.

i jeszcze jedno zdjęcie..... choć te też pewnie maleńkie (jak moje chi ;))

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...