Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='miumiu']A W OGÓLE TO SIĘ DO JASNEJ CHIŁAŁY przedstawiajcie w wątku powitalnym
tylko Niwerob, loona i ja się przedstawiliśmy

Jaki wątek powitalny? :hmmmm: taki ogólny dogomaniacki? Czy mamy jakiś swój cziłałowy? :oops: Jam również blondi :lol:

[quote name='RESSEL']Jestem z okolic Olsztyna - warmia i mazury- Polska. Moja Resi to pierwszy członek mojej rodziny o tak małych gabarytach a teraz marzę o dogu dla odmiany;) Od niedawna jestem dogomaniakiem więc nikogo jeszcze nie znam. Liczę na łagodny wymiar kary...;)

Hej! Witamy na forum! Bedziesz na warszawskiej wystawie??

[quote name='miumiu']
i kochani, bardzo was proszę potrzymajcie jutro (w piatek) kciuki za nas, bo mamy BARDZO ważną sprawę do załatwienia, jestem tak tą sprawą podekscytowana, ze najchętniej bym już się położyła spać, żeby było jutro hehehe -stąd nadprodukcja postów

O ja Cie ale Ci zazdroszcze (jeśli dobrze zrozumiałam o co chodzi ;) ) TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!!!

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olcha napisał(a):
Jaki wątek powitalny? :hmmmm: taki ogólny dogomaniacki? Czy mamy jakiś swój cziłałowy? :oops: Jam również blondi :lol:

Hej! Witamy na forum! Bedziesz na warszawskiej wystawie??

O ja Cie ale Ci zazdroszcze (jeśli dobrze zrozumiałam o co chodzi ;) ) TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!!!

Niestety na wystawie w Warszawie nas nie będzie. Nie zgłosiłam się (jestem opóźniona;)) . Po prostu w Olsztynie była moja Pierwsza ! Wystawa ( w życiu) i nie wiedziałam jak maleństwo wypadnie... " a może ona to taka do kochania" -myślałam a tu TRACH i złotko i młodzieżowe zwycięstwo rasy..... oszalałam ;) a do Wawy już było za późno zgłaszać.... i taka jest nasza historia - historia dwóch blondi :)

A co do wątku powitalnego to też nie mogę go znaleźć:)

Posted

Dzień dobry Ressel!

1.07.2007 w Olsztynie była wystawa moje cudo zajęło 1 miejsce w swojej kategorii - Zwycięzca Młodzieży i złotko. A to jej I wystawa...... i już się pochwaliłam ;-)

Byłam, widziałam, gratuluję raz jeszcze ;)

Posted

Witam,
przepraszam ale nie mogłam się oprzeć...macie sliczne chi sama planuję zakup ale jescze trochę...strasznie podoba mi się chi z avatarka madzi, uwielbiam brązy:loveu:

Posted

[quote name='cuciola']Ilka21 to jestesmy w podobnej sytuacji :)

no ja jestem zakochana w brązach i mam parkę której jestem fanką i sunia ta daje brązy.Jak brąza to długowłosego a jak krótko to chcę białą. Tylko na razie całą kaskę pochlania mi moja grzywka;)

Posted

[quote name='miumiu']
i kochani, bardzo was proszę potrzymajcie jutro (w piatek) kciuki za nas, bo mamy BARDZO ważną sprawę do załatwienia, jestem tak tą sprawą podekscytowana, ze najchętniej bym już się położyła spać, żeby było jutro hehehe -stąd nadprodukcja postów

Dzien dobry wszystkim
miumiu no co z tymi kciukami bo nie moge pracowac (trzymam bo czuje ze cos bardzo waznego choc tak naprawde nie wiem co)
(w ogole odkad "wpadlam tu na chwile" cos kiepsko mi idzie z ta moja praca, ciagle ogladam wasze fotki
i z a k o c h u j e sie co i raz od nowa a robota lezy)

Posted

Ilka21 napisał(a):
no ja jestem zakochana w brązach i mam parkę której jestem fanką i sunia ta daje brązy.Jak brąza to długowłosego a jak krótko to chcę białą. Tylko na razie całą kaskę pochlania mi moja grzywka;)

mi tez sie podobaja czekoladki..hmm chcialabym albo czekoladke z Misty Meadow's albo bezowa w kolorze mojego labcia ktorkowlosa chilke z hodowli Rio Galeria :loveu:

Posted

dopiero wróciliśmy z Krakowa - nieprzytomni ze zmęczenia
ale powiem tak
"Ktoś mnie pokochał, swiat nagle zawirował, bo
ktoś mnie pokchal na dobre i na złe,
blękitne niebo znów mam nademną, bo ktoś pokochał mnie"
oł je
fotki ktosia jutro bo lecę z nóg!

się obudziłam !!! piesecki dokazują żeby je jasny gwint
brzydula i rudzielec, niby nic a znaczy wiele, niby nic a spróbójcie byc brzydulą choćby raz:

brzydula ma na imię Chiquita,
jest nie-do-bra

paskuda sucz, no nie?
Paco jest oburzony bo sobie w hodowli upatrzył zupełnie inną panienkę
łazi toto pod nogami
z miski wyżera
no że-na-da
moja sucza ukochana
zwariowałam
brzydula straszna ale...
psychika
rany, jaką ona ma psychikę
cud, miód i orzeszki
na razie Paco oburzony (miała mieć 18 mcy i być w cieczce, coś mi przyniosła?) kotki oburzone (rany, znowu?, juz było tak miło jak się Paco ucywilizował!!!"
mąż mówi, że to "Bobik"
a ja tam swoje wiem, a intuicje mam ;)

Posted

brzydula ma na imię Chiquita,
jest nie-do-bra

paskuda sucz, no nie?

Paskuda jest boska....:lol: ......jak toto nie kochać...:loveu: ....gratulacje miumiu....:lol: ....ja też bym tak chciał...:placz: ....taką "paskude"....:shiny:

Posted

oficjalnie nazywa sią AMORI Czarne Sombrero
jest córką "Uriaszka" - URIAH HEEP Abonito i "Lejdi" - SCARLET LACK Złote Iskierki
ma jak widać fajna maść (zobaczymy jak się zmieni z wiekiem) piekny biały krawat (może sięznigo robi kryza?) i kremowa łapy, a na plecach pręgę jak rodesian normalnie ;) - nie no spoko w jedną strone jej rosną włosy tylko jakby jej ktoś czarną krechę farbę namalował, od głowy po koniuszek czarnego ogona, ryjek czarny i oby tak zostało,na razie chodzi jak pokraka z ogonem między nogai ale jak sie zapomni i rozluźni to ladnie trzyma ogonek, uszyska wielkie i jest zupełnie inna niz Paco w jej wieku
Skończyła 11 tygodni

a jeszcze chciałam dodać, bo i czemu nie chwalić
Paco odebrałam w stanie strasznym, a suka jest wypieszczona i pachnąca. Uhodowcy w Kielcach jest jedna suka (Scarlet) i jeden miot i siłą rzeczy - wychuchane i wydmuchane, a w hodowli Elen&Justi (hod. reproduktora) więcej psów ale i sporo rąk do miziania. jestem pod wrażneiem profesjonalizmu pani Justyny, choć nie jest doświadczonym jeszcze hodowcą. Ale wszystko modelowo, powiedziła mi co sądzi o suce (i zalety i słabe stony), przedstawiła mi wszystkie psy w hodowli o każdym opowiadajac, pokazując zdjęcia z "dzieciństwa" haha, miała przygotowany komplet dokumentów, skserowane rodowody rodziców, a wyprawkę dostałyśmy na miesiąc żarcia ;), suczek pachnacy, uszeczka czyściutkie, pazurki obcięte, oczka wytarte, suka jest żywa ale grzeczna, przespała długą i ciężką (drogi w przebudowach) drogę z Krakowa, siusia na gazetkę, kradnie Paco z miski zarcie i jest pociecha na maksa. Widać że była od poczęcia wręcz kochana i zadbana. Pewna siębie, wesoła, zaczyna się odwracać na dźqiek nowego imienia :)

Posted

miumiu napisał(a):
... a na plecach pręgę jak rodesian normalnie ;) - nie no spoko w jedną strone jej rosną włosy tylko jakby jej ktoś czarną krechę farbę namalował, od głowy po koniuszek czarnego ogona, ryjek czarny i oby tak zostało...

Mój Spiro też miał taką krechę, ale niestety w wieku 5 m-cy już jej nie ma....jedynie troszkę na ogonku zostało i na łebku....

Posted

Ach juz w koncu wiem o co chodzilo!
Sliczna jest, jak zapozowala, i jakie figlarne spojrzenie :p bedzie z niej inteligentna sunia a jakie ogromne uszy :p - cala do schrupania - gratulacje i napisz jeszcze ile wazy i jak Paco czy juz ja zaakceptowal do konca
pees i jeszcze jesli mozesz napisz mi prosze cos wiecej na temat drogi ile km zrobiliscie i jak bylo, o jakiej porze wracaliscie i czy byl upal, dzieki

Posted

oj Nierob moja pewnie tez zjaśnieje bardzo i się zmieni
choc Paco bardzo zciemniał hehe

Bozzka jechałam z nią juz niecałe 400 km, ale w korkach więc podróż była bardzo długa i męcząca
na prezspała parwie całą, uaktywniała się jak wyłączyłam silnik na postoju :)

Posted

miumiu gratulacje!!!

imie po prostu boskie :) jak bananek :D :D

Bozzka widze ze cie martwi ta wasza pordoz ale na pewno wszystko bedzie dobrze! Blue to tez grzeczniutka panienka :)

Posted

Miumiu , znam Twoja suczke od malenkości, jest to suczka za krycie. Z Pania Justynka od Uriaszka znamy sie od jakiegoś czasu, co dziennie piszemy do siebie na gg, bardzo fajna kobitka z niej.
Gratuluje suczki:loveu:

Posted

Miumiu dzieki za info,
wstaw jeszcze kilka fotek pls :p
Cuciola: jestem troche niespokojna, bo wiesz jak jest.. sierpien tuz-tuz i robi sie troche stresowo - tyle jeszcze do zalatwienia itp itp - staram sie nie wyobrazac sobie wszystkiego co sie moze stac ale cos nawalam z optymizmem moze rzeczywiscie przesadzam?
Mala faktycznie grzeczna jest, pewnie masz racje mowiac ze wszystko bedzie dobrze
I taka z niej przylepa, ciekawa jestem czy wasze sunie to tez takie male przylepki?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...