Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hi hi ....jakie ciekawe hi hi..... dostałyśmy wybitnie obiecującą lokata I ,sędzina bardzo ostra....opisywała ją aż w czterech linijkach coś o głowie ,o proporcjonalności,o jabłkowatej głowie,o kufie,o uszach dobrze osadzonych,o długiej szyji,o górnej lini grzbietu,o klatce piersiowej ,o ogonku,o podramieniu, ...kurcze o pazurkach nic nie napisała hi ..a i jeszcze o spionowanym przodzie ............

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cuciola -ile kosztują teraz cziłki we Włoszech -orientujesz sie?

rita -a bo ty tą małą truskawke wystawiałaś, tak?
Super -gratulejszyn!

Mój boorek dłuuuugie spacery odbywa i generalnie w pieleszach domowych nie istnieje.
właśnie wóciliśmy z placu zabaw. Dzieci go wymeczyły. Spróbujcie biegać przez 30 minut za pluszowym prosiaczkiem przez całą dlugoś trawnika...
padł

Posted

[quote name='RitaGBD']hi hi ....jakie ciekawe hi hi..... dostałyśmy wybitnie obiecującą lokata I ,sędzina bardzo ostra....opisywała ją aż w czterech linijkach coś o głowie ,o proporcjonalności,o jabłkowatej głowie,o kufie,o uszach dobrze osadzonych,o długiej szyji,o górnej lini grzbietu,o klatce piersiowej ,o ogonku,o podramieniu, ...kurcze o pazurkach nic nie napisała hi ..a i jeszcze o spionowanym przodzie ............

No mi też dała szczegółowy opis i też o ruchu, uszach, jabłkowitej głowie itd :eviltong:

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!

A kto wygrał? w szczeniakach?

Posted

[quote name='olcha'] jabłkowitej głowie itd :eviltong:
Jabłkowitej?! Czy jabłkowatej?
Bo - z mojego doświadczenia życiowego - to koń może być maści jabłkowitej a głowa może być kształtu jabłkowatego.
Pzdr.

Posted

Hmmm w sumie to bym się z Tobą zgodziła, ale jak wół mam w opisie:

"Bardzo elegancka, malutka, dobrze poruszająca się, proporcjonalna, szlachetna jabłkowita głowa, doskonałe uszy, ogon, kończyny i ruch."

Posted

[quote name='olcha']Hmmm w sumie to bym się z Tobą zgodziła, ale jak wół mam w opisie:

"Bardzo elegancka, malutka, dobrze poruszająca się, proporcjonalna, szlachetna jabłkowita głowa, doskonałe uszy, ogon, kończyny i ruch."

Podejrzewam, że to raczej błąd sekretarza ringowego... Bo nie chce mi się wierzyć, zeby sedzia/sędzina takie głupoty dyktowała...
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Podejrzewam, że to raczej błąd sekretarza ringowego... Bo nie chce mi się wierzyć, zeby sedzia/sędzina takie głupoty dyktowała...
Pzdr.

Masz rację. Pewnie tak było...tylko szkoda, że do tej pory tak powtarzałam :oops:

Posted

cuciola nie marudź :)
masz fotki
a więcej nowych w naszej galerii

wielki pies z niego, no nie?
a jaki dzielny
dziś miał szczepionkę (ostatnie zakaźne) i nawet nie zapłakał.
A w czwartek do siostry mojej idzie, buuuuuuuu, zatęsknię się.
mam nadzieję, ze on będzie się dobrze bawił :(

Posted

bylam juz w galerii...zdjecia przesliczne! Ja tez nigdy nie umiem przezyc rozstania z moim Yoghim...ale jak to labradory maja,jesli zostawie go z kims znajomym to on bardzo sie z tego cieszy.

wiecej fotek! stanowczo za malo fotek tutaj widuje!

Posted

[quote name='cuciola']bylam juz w galerii...zdjecia przesliczne! Ja tez nigdy nie umiem przezyc rozstania z moim Yoghim...ale jak to labradory maja,jesli zostawie go z kims znajomym to on bardzo sie z tego cieszy.

wiecej fotek! stanowczo za malo fotek tutaj widuje!

:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
Chciałam sie spytać czy widziałas zdjęcie mojego syna z Ritą????????????????????????????????????????:mad:
Czekam na odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Posted

Rita nie diabłuj
super fotki :)
Kochają się te twoje dzieciaki

moje dziś były cały dzień u mamy i jak na wieczór przyjechałam z Paco córka, zwykle mamo-przyklejanka wyminęła mnie przy powitaniu zgrabnym łukiem krzycząc "Paco! Paco!"

Na jamnika moich rodziców też mówi "Paco"
teraz każdy pies to Paco

jutro oddaję psa mego na poniewierkę :(
wiem, że bedzie miał dobrze, że go siostra moja dopieści, da witaminki i na rączkach ponosi
ale źle mi bardzo
popłakałam się dziś nad tym zwierzem nieświadomym ze trzy razy
jak ja wytrzymam 2 tygodnie bez niego?
on urośnie, zmieni się, czegoś nowego nauczy, a mnie przy tym nie będzie :(

A najpewniej -będzie się świetnie bawił ze swoją chi-koleżanką i jeszcze za nią będzie tęsknił, jak już do domu wróci...
a co wtedy?
trzeba będzie drugą chiłke zakupić jak nic...

hihihi i taki jest plan ;)

no i jutro zobaczę wyadoptowanego Haviera - berneńczyka, może jakąś fotkę mu strzelę.
Jutro jedzie do nowego domu :multi:

mój biedny piesek
dziś rano było nerwowo, "zgubiłam" dokumenty samochodowe (prawko, dowód rejestr. , kopie ubezp.), przetrząsnęliśmy cały dom, nie ma.
Pies biegał między nami równie zdenerwowany, poszczekiwał -udzieliło mu się.
wreszcie znalazł jakiś liść i zaczął zawzięcie gryźć.
Ja wkurzonA zaczęłam sprzątać z tekstem "jeszcze ten musi syfić"
no i nachylam się do tego pogryzionego liścia a tam... MOJE DOKUMENTY!!!! leżą sobie spokojnie wciśniete pod łózko...
mój kochany, mądry piesek.

Posted

[quote name='miumiu']cuciola nie marudź :)
masz fotki
a więcej nowych w naszej galerii

wielki pies z niego, no nie?
a jaki dzielny
dziś miał szczepionkę (ostatnie zakaźne) i nawet nie zapłakał.
A w czwartek do siostry mojej idzie, buuuuuuuu, zatęsknię się.
mam nadzieję, ze on będzie się dobrze bawił :(

Miumiu!
Ile ma twoje malensto?Duzo jeszcze urosnie?
Gdzie ja kupilas i ile zaplacilas(jezeli moge zapytac)
Dziekuje za informacje
Pozdrowionka

Posted

Ojj, jak dawno mnie tu nie było... Widzę że "lisek" rośnie i ładnieje :) Wyrosnie z niego piękny pies. Może nie ogromnych rozmiarów, ale w tej maleńkości kryje się cały urok chi :) Pozdrawiamy.

Posted

Witajcie kawał czasu mnie nie było o tu psiaki rosną mój Dexterek ma już 5 miesięcy - kawał chłopa , rozrabia jest go wszędzie pełno mamy ogrom radości w domu jak patrzymy jak się bawi . Mam nowych trochę zdjątek zapraszam na stronkę do galeri Dexterka .
Czy ktoś z was jedzie na wystawę do Zabrza ja bedę po raz piedwszy z Dexterkiem .Nie mam pojęcia jak się zachowa czy się nie bedzie bał i nie zwinie w kuleczkę .
www.newyork.piesek.com

Posted

A to ja z Paco i synową:

Zostawiłam go :(
Umre z tęsknoty.
Wyłam pół drogi powrotnej
o mało co się nie rozbiłam hehe

TĘSKNIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przytulcie mnie :(

aaa - bedzie wiecej fotek w galerii ale później, idę się pakować.
Są fotki w wątku Haviera -pojechał do nowego domku :)

Posted

a jednak -juz są fotki
zapraszamy do galerii
jest chilli mojej siostry -to jest dopiero cudo sobolowe jakz obrazka, nie to co mój lisu pospolitisu :)

Posted

prosze was o rade:angryy: :angryy:

mój Felix zaczał ostatnio strasznie linieć:placz: :placz:
niby to jesienne linienie , ale tak mocno że zaczynam sie niepokoic
karmie jo sucha karma wiec niby wszystko co portrzebne distaje , tak mówi wet

ale moze poradzicie co podawac , aby zminimalizowac ilosc wypadanej soersci

macie pomysła?????:razz: :razz:

Posted

:roll:

dorbin napisał(a):

Witaj marne szanse na zatrzymanie włoska ale jest taki jeden preparat nazywa się BIOTIDEX może coś delikatnie przekręciłam ale chyba tak się pisze , mojemu psu to kiedyś pomogło ,może i Felixiowi też i Tobie bo masa sprzatania jest przy takich włoskach :roll: :roll: to jest bardzo tanie i całkowicie nie szkodliwe warto zaryzykować .

Posted

Kenduś jak Ci Wrocław poszedł?

Dorbin nie wiem jak Ci pomóc. Jak Figaro się bardzo latem sierścił, to poprostu go wyczesywałam cztery razy dziennie i częściej kąpałam.

Posted

dorbin napisał(a):

GAMMOLEN- po jednej kuracji pies jak nowy :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...