Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wróciłam od Kefirka. Kotek dużo lepiej. Nie ma kataru, jest wesoły i pełen zapału. Doludny bardzo. Lubi się bawić - czasami niestety zapomina o przewadze swojej łapinki.:evil_lol:
Dzisiaj tak się bawił zajadle z moja Aga, że zapomniał iż to nie myszka ano patyczek - ;).

Oczka nieco lepiej, z tym, że one najdłużej będą dochodzić do formy. Białe kociaki - oczka z rózowymi otoczkami - jeszcze z wyciekami. Wygląda tak sobie. Ale ważne że kot ogólnie zdrowieje. Na bank będzie siedział do poniedziałku. Wtedy powinien wyjść - tylko nie ma gdzie...niestety.

Kot będzie piękny, bowiem jest jakims miksem z długowłosym. Był w tym samym czasie kotek w tym samym wieku - włosy o połowę krótsze.
On - co widać na grzbiecie, ma długie włosy.

Zdjęcia wieczorem, teraz kolejna wizyta u weta - tym razem w sprawie psa, znalezionego collaka. Tak dziisaj cały dzień.

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halbina spadłaś Kefirkowi z nieba! Ja za niecałe 4 godziny wyjeżdżam w Bieszczady i jedziemy przez Śląsk. Niestety nie mieszkam w samym Poznaniu, lecz w połowie trasy między Poznaniem, a Wrocławiem. A dzisiaj ( a właściwie wczoraj ) byłam w Poznaniu. Szkoda, że się jakoś nie zgrałyśmy, bo mogłabym zabrać malucha :-(

Posted

Robie właśnie w głowie burzę mózgów, ale chyba nie ma szansy, żeby Kefirek załapał się na mój transport :-( Gdybym była osobiście zmotoryzowana i ode mnie by wszystko zależało to byłabym już w samochodzie w drodze do Poznania, a tak to niestety nie mogę liczyć, że ktoś mnie tak nagle zawiezie o tej godzinie w przeciwnym kierunku od naszej trasy. Mocno jednak trzymam kciuki, żeby taki transport szybko się znalazł.

Posted

supergoga napisał(a):
Maluch na razie jest w klinice. Musi się podleczyć. I tak bym go nie mogła teraz nigdzie wysłać.

Troszkę mnie to uspokoiło, bo powoli już wychodziłam z siebie,żeby tylko coś wykombinować.

Posted

Maluch na razie jest w klinice. Musi się podleczyć. I tak bym go nie mogła teraz nigdzie wysłać.
Do poniedziałku czekam na wynik rozmowy z lekarzem.

Dzięki dziewczyny - wielkie.
Ważne że na wszelki wypadek mamy wyjścia dla malca.
Jest naprawde świetny. Ale musze być pewna że nie zaraża zanim będzie mógł iśc do domu z innymi zwierzakami.

Posted

Rozumiem Mamę. Kefir będzie cudem jak wyrośnie i wykuruje oczyska. Długowłosy, śnieżnobiały z tym ogonem i grzbietem zaznaczonym.

Pilnie szukamy wyjścia dla niego - obawiam się że od wtorku nie mamy co z nim zrobić a na kolejny hotel nie mam już pieniędzy.:shake:

Posted

Witajcie, od samego początku śledze ten wątek, miałam 3 koty na DT i temu nic nie pisałam, czwartek wydałam do adopcji ostatniego z tymczasowiczów i z chęcią wezmę do siebie na DT Kefirka nawet dziś:loveu:
Doświadczenie ze zwierzakami mam duże od 7 lat jestem wolontariuszką w schronisku a od 5 lat biore psy i koty na tymczas. Jestem też związana z TOZ w mojej miejscowości.
Mieszkam niecałe 30 km od Poznania ale nie mam samochodu żeby po maluszka przyjechać, więc gdyby znalazł się transport będzie super.

Posted

Juz napisałam na PM. Wielkie dzięki. Kefir jest jeszcze w klinice. Jutro mam rozmawiać z wetką która go prowadzi, ale myślę, że jutro najdalej we wtorek może wyjść.
Bardzo bym chciała - właśnie rozmawiałam z TZ-em, zawieziemy Kefirka do Ciebie, z karmą i wszystkim co trzeba.
Podałm Ci na PM numer tel. napisz mi swój, będziemy w kontakcie, gdzie i kiedy może Kefirek dojechać.
Tak się cieszę. Wspólnie znajdziemy mu najlepszy dom pod słońcem.:multi:

Posted

Kefir już u mnie.
Jest bardzo fajny :loveu: Chodzi po całym domu jakby był u nas od zawsze, bawi się z wszystkimi, robi fikołki. Ładnie załatwia się do kuwety, najadł się, teraz atakuje swoje odbicie w lustrze:lol:

Posted

Kefir wygląda świetnie, oprócz przebarwienia białej sierści przy slepkach - nie ten kot.
Z książeczki wynika, że zdiagnozowano zapalenie spojówek. Dostawał antybiotyk, krople. Odrobaczyli go i zaszczepili.
Zapłaciłam...szkoda gadać - za to co miał zrobione - 216 zł.
Jedzonko dla kociaczka - żeby Ana nie musiała dokładać - 60 zł.

Kasa na koncie Fundacji, ze względu na ostatnie kociaki, Parysa collaka i 2 psy Tine i Nefiego - w hotelach - gryzie w piętke.

Będziemy wdzięczni za każdą pomoc, za każde parę złotych.
I szukamy domu dla Kefira.

Zdjęcia wstawię jak tylko naładuję baterie bo padła.

Ana wielkie dzięki dla Ciebie, twojej mamy i Siostry za DT dla Kefirka.

Posted

Bardzo się cieszę, że Kefirek jest już bezpieczny w DT :loveu: To teraz pozostaje marzyć o tym wymarzonym domku stałym. Czy potrzebna jest pomoc w ogłaszaniu malucha, czy ktoś już się tym zajął ?

Posted

W takim razie od razu zabrałam się do roboty ;) Ogłoszenia ode mnie są już na:

poznan.gumtree.pl
4lapy.pl
kokosy.pl
hodowcy.com.pl
aukcjezwierzat.pl
eoferty.com.pl
epoznan.pl
ogloszenia.interpress.pl
poznan.oxl.pl
nasipupile.pl
przygarnijzwierzaka.pl
oglosze.pl

Posted

Mi w ogóle nie działa główny link do forum. Muszę wchodzić przez pewien temat, który kiedyś dodałam sobie do ulubionych. Podobno wkrótce wszystko ma się unormować. Oby.