Skibi Posted August 18, 2003 Posted August 18, 2003 Czy znacie jakąś dobrą hodowlę tych piesków na terenie woj. mazowieckiego? Chciałabym kupić suczkę tej rasy na wiosnę. Sunię chcę wystawiać, więc zależy mi na dobrym pochodzeniu :D . Nawiązałabym również znajomości z właścicielami westie. Mam dużo pytań odnośnie pielęgnacji i wystaw. Mam mocne postanowienie dowiedzieć się jak najwięcej na temat tych białych łobuziaków nim jeden z nich trafi do mnie :lol: Pozdrawiam i czekam :D Quote
kajka Posted August 18, 2003 Posted August 18, 2003 Coprawda westie nie jest moją rasę ale strasznie kiedyś chciałam je mieć :) więc się trochę interesowałam i z tego co wiem to u nas w kraju jedne z najlepszych psiaków ma Agnieszka Kryszak wiem że ma swoją stronę internetową ale nie pamiętam jej adresu (coś westieword... ale nie mam pewności) ... Quote
kajka Posted August 18, 2003 Posted August 18, 2003 [email protected] To jest adres który znalazłam do Agnieszki ale nie wiem czy jeszcze aktualny a:( ale spróbować warto. pozatym w galeri dogomanii jest jej psiaczek Rob Moulin de Mac Gregor (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę ....) powodzenia!! Quote
Justa Posted August 20, 2003 Posted August 20, 2003 http://westie.e-promo.pl/ to adres Hodowli Vertragus.... NA tej stroni jest dużo ików do hodowli Westów w Polsce między innymi wspomniana Hodowla "Westies World" popatrz sobie poszukaj i jak juz sie zdecydujesz koniecznie nas powiadom!!!! Ja prawde mówiąc nie myslałam, ze westy są aż tak energiczne!!! Moja koleżana ma westa i on przy moim sznaucerze to... ho ho.... po prostu wybucha z niego energia :o NA dodatek jest wręcz niezmordowany, dużo szczeka, biega, drapie, piszczy i wszę dzie go pełno... ja chyba nie wytrzymałabym psychicznie z takim psem.... Życzę powodzenia Just@ & GALA Quote
Marysia Posted August 22, 2003 Posted August 22, 2003 Witam ! Ja kupiłam swoje psisko w Tarnowie w hodowli ADOXA. Ma teraz 2,5 miesiaca i rzeczywiście - jest tak żywy, że trudno go upilnować. Ale właśnie przez to jest cudowny !!!!! POZDROWIENIA Quote
Skibi Posted August 22, 2003 Author Posted August 22, 2003 Marysiu ale masz fajnie :D . Ja na swojego psiaka muszę poczekać do wiosny :( Czy ta hodowla Adoxa jest dobra? Po jakich rodzicach masz psiaczka? Mam jeszcze jedno niedyskretne pytanie 8) czy drogie mają psiaki? Quote
Skibi Posted August 22, 2003 Author Posted August 22, 2003 :D Właśnie się dowiedziałam, że 28 sierpnia (czwartek) o 18stej na Animal Planet będzie o Westkach :D Quote
Marysia Posted August 22, 2003 Posted August 22, 2003 O hodowli dowiedziałam się ze Związku Kynologicznego więc myślę, że jest OK. Ceny podobne jak w innych. Poza tym ja mam do Tarnowa blisko - a tam właśnie znajduje się hodowla. :D h Quote
silver Posted January 28, 2004 Posted January 28, 2004 Cześć myślę że już temat nie aktualny ale mam małego westika .Jej ojcem jest ROB du Moulin de Mac Gergor . Serdecznie pozdrawiamy Silver i Vika . Quote
Skibi Posted January 29, 2004 Author Posted January 29, 2004 :D Silver jak najbardziej aktualny :D Muszę Ci się pochwalić :D właśnie czekam na narodziny psiaków (to już 6 lutego) - jeżeli urodzi się suczka to będzie MOJA!!!!!!! Tak bardzo nie mogę się doczekać, że aż spać nie mogę :lol: Pozdrawiam Cię serdecznie i Twoją psinkę :Dog_run: Quote
silver Posted February 4, 2004 Posted February 4, 2004 cześć ,serdeczne gratulacje z powodu psinki ,u ciebie w domu się szczenią czy po prostu masz zamówioną u kogoś ? pozdrowienia . Quote
Skibi Posted February 5, 2004 Author Posted February 5, 2004 Piesie mają się urodzić u hodowcy w Warszawie, nie mogę się juz doczekać. Czekam na sunię już prawie rok, kilka dni zostało do porodu a ja nie mogę wytrzymać. Mam nawet już prawie wszystkie rzeczy pokupowane żeby mi było łatwiej znieść oczekiwanie :D Mam jeszcze do kupienia budkę (taką mięciutką), ale jakoś nie bardzo wiem jakiej wielkości powinna być :-? Znasz może idealne rozmiary? Pozdrawiam Quote
silver Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Cześć Skibi .Wiesz ja też bardzo długo czekałam na swoją Vikę ,bo akurat w październiku nie rodziły się szczeniaki i musiłam czekać 2 miesiące .A u hodowcy gdzie miałam ją zamówioną nie urodziła się suczka :( .Później przez przypadek z dnia na dzień trafilam na nową hodowle i już za 2 tygodnie odbierałam suczkę .Wszystko kupowałam w dniu w którym ją przywiozłam też z wawy .Najpierw kupiłam małe łóźeczko ale to tylko strata pieniędzy bo już za 2 miesiące było już za małe i znowu kupiłam większe mam nadzieję że to wystarczy nawet jak urośnie wym. 50/60. Ale możesz kupić budkę psy lubia się tak chować jak są małe ale z doświadczenia wiem że w późnieszym okresie nie lubią buć takie "otulone" Pozdrowienia Silver i Vika . Quote
Skibi Posted February 9, 2004 Author Posted February 9, 2004 Silver dziś w nocy urodziła się nasza sunia. Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Jest na emblemaciku we własnej psiej osobie Quote
Madziorek Posted February 9, 2004 Posted February 9, 2004 Warto było czekać, co? :D Śliczna kluska :lol:. Gratulacje :BIG: :laola: :BIG:. No to :drinking: zdrowie Alpi :drinking: Pozdrawiam, Madziorek i "ciotka" Ziuta P.S. Ziuta już się nie może doczekać, żeby zalizać tego potworka na śmierć więc uważaj :evil: :wink: Quote
silver Posted February 9, 2004 Posted February 9, 2004 Gratulacje !!!!!!!!!!!!! :new-bday: Jaka śliczna ,chyba nie widziałam tak malucieńkiego psiaka westika. Słodka jest .Masz już imię dla niej ?Kiedy będziesz ją miała w domu za 6 tygodni ? wytrzymasz tyle ? Jak bym mieszkała tak blisko hodowli co ty to bym chciała ją często widzieć zanim bym ją do domu nie zabrała .A ty co czujesz ? :lol: Pozdrowienia Silver i Vika. Quote
Skibi Posted February 9, 2004 Author Posted February 9, 2004 Bardzo dziękuję :D Na imię będzie mieć Alpi, bo jest biała jak alpejskie szczyty a Alpy po włosku to "Alpi". Chciałabym ją odebrać za osiem tygodni, bo to ponoć dla nich najlepszy wiek. A jak się domyślasz, to nie będę mogła się doczekać, kiedy ten mały szczeniaczek znajdzie się u nas w domku. Alpi ma aż pięć siostrzyczek i ani jednego braciszka :lol: Hodowca jest bardzo miłą osobą i może pod koniec tygodnia wybierzemy się w odwiedziny. Będziemy ją wystawiać, więc jeżeli tylko będziesz z Viką na jakiejś wystawie to może się spotkamy 8) Pozdrowienia dla Ciebie i całuski dla Viki w nosek Quote
silver Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Szósteczki nie mogę zobaczyć bo mi się nie otwiera ,ale ten maluch jest słodki ,powtarzam się .Ale ja się cieszę że chodzenie ze szmatą mam już za sobą a u ciebie wszytko przed tobą . Vika już wytrzymuje całą noc, znam jej przemianę materii w wiem kiedy z nią wyjść . Tylko przestała się słuchać i ucieka mi .Niewiem może straciłam cierpliwość i on się przestraszyła ? Czasami mam wrarzenie że rozumiemy się bez słów i szarpania smyczą ale czasami .........brak mi słów. Pozdrowienia Silver i Vika . Quote
Skibi Posted February 16, 2004 Author Posted February 16, 2004 To może takie zdjęcie A jeżeli chodzi o uciekanie to podobno winnne są hormony buzujące w psiaku. Nie wiem ile masz lat ale podobie jest u dorastającej młodzieży :lol: musisz mieć do niej cierpliwość i z konsekwencją ją wychowywać (w tym okresie szczenię sprawdza ile mu wolno - więc nie daj się zwieść temu niewinnemu spojrzeniu) :lol: Pozdrawiamy, Skibi i Alpi Quote
bogula Posted February 17, 2004 Posted February 17, 2004 Skibi :D gratulacje! jest was--wesciaków coraz więcej, czyli psiska muszą w sobie coś mieć! Maluchy są słodkie...czy ta z obrączką na łapce to Alpi? Quote
Madziorek Posted February 17, 2004 Posted February 17, 2004 Aga maluchy są słodkie :angel: :B-fly: . Jestem pewna, że ta psinka w pozycji "do góry kołami" to Alpi :wink:. Quote
Cockerek Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 No nie, jak sie widzi takie male pimpulki to od razu chce sie takiego miec. Zreszta, ja tak obserwuje i podczytuje o westach bo tez mi sie ta rasa strasznie podoba i mam na nia chrapke (kiedy moze ...) :) . Tylko ten temperament mnie przeraza bo mam cockera i tez taki diabel. :roll: Zazdroszcze Skibi! :wink: Napisz jak sie mala chowa. Quote
silver Posted April 7, 2004 Posted April 7, 2004 No właśnie Skibi napisz coś o Alpi . Teraz pewnie u ciebie okres chodzenia ze szmatą i mopem ? :lol: Mam szczęście już od dłuższego czasu moja Vika jest no dorosła jeśli chodzi o te sprawy , może nie jest czyszcioszkiem jeśli chodzi o łapy . Ciagle pada deszcz i przychodzi z dworu jak kocmołuch wkładam ją do wanny i myję łapki i wycieram .Dobrze że nie wychodzi już na dwór co godzinę bo nie cierpiałabym pogody . Quote
Skibi Posted April 8, 2004 Author Posted April 8, 2004 Alpi to istny diabeł wcielony. Mój tato twierdzi, że powinniśmy ją oddać do poprawczaka taka niedobra jest :lol: Biega po domu jak szalona a ja się modlę żeby już na dwór mogła wychodzić - może tam da radę ją zmęczyć. Z tymi sprawami "łazienkowymi" to odpukać nie ma problemu. Wie gdzie jej wolno i tam "TO" robi. A z wychowaniem to chyba się pokuszę o psie przedszkole. Może tam ją nauczą moresu :lol: Silver czy Twoja Vika też taka była w Alpi wieku? Quote
Recommended Posts