danka1234 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Prawie 80 letnia mieszkanka Częstochowy więziła od kilku lat kilkadziesiąt psów w swoim domu. Zwierzęta miesiącami umierały w cierpieniach, bez pomocy lekarza. Kiedy w minioną sobotę na teren posesji przybyli inspektorzy [SIZE=4]Pogotowia i Straży dla Zwierząt w Trzciance oraz członkowie Stowarzyszenia „For Animals” oddział Częstochowa - tych zwierząt było już kilkanaście. Z posesji zabrane zostały prawie wszystkie – z wyjątkiem jednego w dobrym stanie. Członkowie Stowarzyszenia „For Animals” odwiedzali mieszkanie należące do Sabiny J. Kobieta ta przetrzymywała od wielu lat psy w swoim domu. Utrzymywane były w rażących warunkach – przykute na 20 centymetrowych łańcuchach do podłogi, tapczanów i skrzynek. Nie wyprowadzane na dwór. W mieszkaniu nie było prądu; psy oraz kobieta żyli w ciemności. W domu nie było także bieżącej wody. Okna pozabijane deskami. W środku panował potworny fetor. Psy nie były prawidłowo żywione, zarobaczone - umierały. Nie miały zapewnionej żadnej pomocy lekarza wet. Nawet gdy proponowano bezpłatną konsultacje – właścicielka kategorycznie odmówiła. Psy cierpiały potworne męki. Niektóre z nich trzymane były w małych wanienkach do kąpieli dla niemowląt i w skrzynkach po owocach. Na ciele zwierząt stwierdzono odparzenia od moczu. Podczas interwencji zdarzały się momenty, że kilkanascie minut zajmowało inspektorom uwolnienie jednego psa z poplątanych łańcuchów. Psy były uwięzione w taki sposób, że niektórych łańcuchów nie można było odczepić. Wspólnie z policją odebrano kobiecie 14 psów i 1 kota. Zwierzęta pozostają pod opieką PiSdZ. Prosimy o pomoc w adopcjach psów! Dt, ds na wagę złota!!! Również o pomoc w leczeniu i utrzymaniu zwierząt. Pogotowie i Straż dla Zwierząt Pl. Pocztowy 4/6 64-980 Trzcianka Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie 87 1020 3844 0000 1702 0048 1093 z dopiskiem: amstaffy Łobeżnica kontakt: 511819130 512100550 Jednym z tych uwiezionych psiaczków jest ta jamnisia dla której szukamy domku. wiek ok. 3 lat mieszaniec jamnika, przerośnięte pazury, przepuklina pachwinowa prawa, ogniskowe ubytki sierści, zapchlenie, sierść matowa, zarobaczenie. Jamnisia jest bardzo milutka,nie wykazywała agresji pomimo stresu W takich warunkach żyła mieszkajac w skrzynce przykuta do sciany. Quote
danka1234 Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Jamnisia Gaja ma te ogłoszenia; alegratka kupiepsa gumtree kokosy pajęczyna adopcjapsa dwukropek olx szerlok przygarnijzwierzaka eoferty cafeanimal owi tusprzedaj adin ojej pineska ogłoszenia.interpress interpress giełda ogłoszen nasi pupile petsy aleokazja Quote
danka1234 Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Czekamy na wiecej informacji i kontakt od osób które moga cos dodać na jej temat zanim ruszymy z ogłoszeniami. Quote
basia0607 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Ja bym ją nazwała Jagódka. Koszmar ! tego nieszczęscia jest coraz więcej. Ratujemy, szukamy winnego i co z tego ? Praca bez końca .:placz: Quote
__Lara Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 basia0607 napisał(a):Ja bym ją nazwała Jagódka. Koszmar ! tego nieszczęscia jest coraz więcej. Ratujemy, szukamy winnego i co z tego ? Praca bez końca .:placz: Bardzo ładne imię, jestem za :) Masz rację Basiu, prasa bez końca, taka syzyfowa... Quote
caelestis Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Co się dzieje z tymi "ludźmi"...:shake::-(:shake::-( Quote
NatiiMar Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Oczka ma zupełnie jak moja tragicznie zmarła Peti...i tak też bym ją nazwała... podnoszę maleństwo. Quote
basia0607 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ona ma szelmiki w oczach ! Widać ,że jamnisia z charakterem . Quote
danka1234 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 __Lara napisał(a):co z ogłoszeniami? No właśnie sama nie wiem.Myslałam ze Weronie tu wejdzie i doda jakies informacje o jamnisi. Napisze do Weroni, zapytam i dam znac co robić.;) Quote
aldira Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ja proponuję Zaara :loveu: myślę ,że będzie do niej pasować. Suczka jest śliczna !:loveu:Jamniki rządzą ! Quote
NatiiMar Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 A może Zadra? Jak ktoś zauwazył ma szelmiki w oczach,więc pewnie jak wydobrzeje nieraz zadrze z psem:cool3: Jest piękna! Mimo tego co ją spotkało,nie straciła jamniczego uroku. Śliczna parówa. Quote
__Lara Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 NatiiMar napisał(a):A może Zadra? Jak ktoś zauwazył ma szelmiki w oczach,więc pewnie jak wydobrzeje nieraz zadrze z psem:cool3: Jest piękna! Mimo tego co ją spotkało,nie straciła jamniczego uroku. Śliczna parówa. Jaka parówa? :crazyeye::mad: Quote
NatiiMar Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Normalna,jamnikowata paróweczka:) Jak każdy jamol. Quote
Basia i Barni Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 CZytałam o tej babie w głowie się nie mieści :mad: miałam 13 lat takiego przedłużacza :evil_lol: jest śliczna , pewnie długo o domek nie będzie czekać , ale to się okaże na DT co z tej meliny wyniosła :roll: Quote
__Lara Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Basia i Barni napisał(a):CZytałam o tej babie w głowie się nie mieści :mad: miałam 13 lat takiego przedłużacza :evil_lol: jest śliczna , pewnie długo o domek nie będzie czekać , ale to się okaże na DT co z tej meliny wyniosła :roll: Przedłużacza :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
florida_blue Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 nie ma chętnych na taką ładną dziewczynkę? taka laska z niej :) Quote
Basia i Barni Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 florida_blue napisał(a):nie ma chętnych na taką ładną dziewczynkę? taka laska z niej :) no dziwię się właśnie takie cudo , gdzie ona teraz jest? Quote
Wisełka Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Śliczna jest i taka biedna :( Jak można przykuć takie maleństwo :placz: Quote
Recommended Posts